Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Acco Tourer 2,4 (8G) ...čím nahradit
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 6
pepsi88 je teď offline  pepsi88
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 22:26   Citovat  

Ahoj všem,

začínám uvažovat o výměně mého současného Acco Tourer 2,4 (2009), i když doposud jsem s autem velmi spokojený. Mám najeto cca 150 tis tak bych chtěl něco mladšího. Ale bohužel nové Acoo už asi nikdy v Evropě nebude. Upřímně řečeno ale nevím, čím Acco nahradit - je to fakt dobré auto. Nechci SUV, nechci VW, chci benzín cca 200hp, sportovní svezení, pěkný design a taky potřebuji velký kufr na přepravu biku ...do "mini" kufru tourera kolo dostanu Úsměv . Teď mě zaujal nový Subaru Levorg a taky mě napadá MB tř. C (ale to je tuctové auto, i když drahé a taky dobré třeba v AMG paketu Úsměv. Má tady někdo podobné dilema či ho již vyřešil? Díky za tipy.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 22:37   Citovat  

To jsme na tom stejně, akorát já nevím, čím nahradit Acco 2.4 7g... Velmi šťastný Na Levorq jsem koukal taky, sedl jsem v tom - posez paráda, sedačky super, ale jen automat a nevypínatelná stabilizace (prý další z renaultovin EU)... naštvanej

Já !se bojím", že skončím u Mondea 2.5T... Se stydím
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 22:37   Citovat  

Já myslím, že Mazda 6 2.5 je důstojná náhrada tudy odkaz
OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 22:40   Citovat  

Jarek napsal:
Já myslím, že Mazda 6 2.5 je důstojná náhrada tudy odkaz
OK

Některým vadí dieslový projev SkyActivu (2.0 prý umírá při 4000ot, ale nemám důvod člověku,který to tvrdí nevěřit.). Já s ním zatím nejel, tak nevím... Design Mazdy je teď velmi povedený.
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 23:06   Citovat  

Hellborn napsal:
To jsme na tom stejně, akorát já nevím, čím nahradit Acco 2.4 7g... Velmi šťastný Na Levorq jsem koukal taky, sedl jsem v tom - posez paráda, sedačky super, ale jen automat a nevypínatelná stabilizace (prý další z renaultovin EU)... naštvanej

Já !se bojím", že skončím u Mondea 2.5T... Se stydím

forda si nekupuj lebo ked som tu písal že plánujem ford S-MAX turbo benzín tak sa mi smiali že FORD až sa aj tebe nesmejú Velmi šťastný a je to turbo to hondáci neuznávajú.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 23:11   Citovat  

rudy5 napsal:
forda si nekupuj lebo ked som tu písal že plánujem ford S-MAX turbo benzín tak sa mi smiali že FORD až sa aj tebe nesmejú Velmi šťastný a je to turbo to hondáci neuznávajú.

No já ho taky neuznávám, ale v dementní Evropě už nic jinýho zbývat nebude... to snad ne
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 23:12   Citovat  

MAZDA 6 2.5 benzín sa vyrába len v automate ale v tom by som chybu ani nevidel kufor to má ale isto väčší ako accord 8g ten je dosť malý.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 23:18   Citovat  

Hellborn napsal:

Asi EU nechce ,aby se někdo naučil řídit to snad ne
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 23:22   Citovat  

hopit napsal:
Asi EU nechce ,aby se někdo naučil řídit to snad ne

No samo a Volvo dodá auta, která se řídí sama a bude klid - žádné bouračky, sledování pohybu každého... Sladká budoucnost... to snad ne
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 23:23   Citovat  

Hellborn napsal:
Některým vadí dieslový projev SkyActivu (2.0 prý umírá při 4000ot, ale nemám důvod člověku,který to tvrdí nevěřit.). Já s ním zatím nejel, tak nevím... Design Mazdy je teď velmi povedený.

Tak moje zkušenost je úplně opačná, měl jsem možnost svést se silnější verzí dvoulitru (165koní) a ve 4000 to teprve ožívalo. Rozhodně to ve vysokejch otáčkách neumírá, to ani náhodou. A ta 2.5 taky určitě ne, stačí mrknout na to video.
A majitel toho dvoulitru (kterej rozhodně nejezdí jako důchodce) má průměr okolo 7L, což taky stojí za zmínku.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 1:35   Citovat  

ja uz jsem pred koupy accordu tourer hodne pokukoval po Legacy a odradila mne jen vyssi cena nizsi vykon u 2.5 a mensi kufr jinak ma zase plusy v mistech kde accord moc toho nema co nabidnout..kazdopadne K24 je mnohem dynamictejsi nez mazda nebo subaru 2.5 a nabizi to cim je accord charakteristickej uz leta a to spolehlivosti a prakticnosti .. je skoda toho ,ze accord mizi ,popravde ,kdybych mel volit ted tak se asi kouknu spis po V6 atmo nez nakym turbu uz jen kvuli tomu aby motor utahl kastli i nalozenou a zustala spolehlivost a dynamika auta ..takze bych asi koukal po Legacy H6 tourer , mne osobne by se libila i V8 v kombiku ,ale tam je kandidatu jen par a nemci me moc neberou ikdyz takove audi A6 V6 combi neni tak spatna volba ,ale to jsme u jine ceny zejo Velmi šťastný mne osobne po K24 by uz mazda nestacila a furt by me stvalo jak je to slabsi naco jsem zvyklej a to dokaze otravit.. proste pod 200ps bych uz nesel ,to bych se raci vydlab na kombi a koupil acuru TL .
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 4:36   Citovat  

Tá 2.5 ka od Mazdy je akože slabá náhrada? Podla mňa nová Mazda 6 je dizajnovo ako aj kvalitovo na tom slušne, práveže štýl nových Hond mi dizajnovo už taký blízky nie je Smutný
   Návrat  
hubby je teď offline  hubby
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 6:31   Citovat  

DOHCVTEC ano mazda je slabší o 7 Kw ale je lehčí o 200kg !!!! Takže 0-100 accord 8.1 a mazda 7.8 .
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 8:10   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ja uz jsem pred koupy accordu tourer hodne pokukoval po Legacy a odradila mne jen vyssi cena nizsi vykon u 2.5 a mensi kufr jinak ma zase plusy v mistech kde accord moc toho nema co nabidnout..kazdopadne K24 je mnohem dynamictejsi nez mazda nebo subaru 2.5 a nabizi to cim je accord charakteristickej uz leta a to spolehlivosti a prakticnosti .. je skoda toho ,ze accord mizi ,popravde ,kdybych mel volit ted tak se asi kouknu spis po V6 atmo nez nakym turbu uz jen kvuli tomu aby motor utahl kastli i nalozenou a zustala spolehlivost a dynamika auta ..takze bych asi koukal po Legacy H6 tourer , mne osobne by se libila i V8 v kombiku ,ale tam je kandidatu jen par a nemci me moc neberou ikdyz takove audi A6 V6 combi neni tak spatna volba ,ale to jsme u jine ceny zejo Velmi šťastný mne osobne po K24 by uz mazda nestacila a furt by me stvalo jak je to slabsi naco jsem zvyklej a to dokaze otravit.. proste pod 200ps bych uz nesel ,to bych se raci vydlab na kombi a koupil acuru TL .

Tak ako píšu chalani nová Mazda 6sa výkonem min vyrovná accordu AK nie je lepsia pozri videa a parametre a to je automat.legacy 2.5 já slabá lebo ju brzdí zadna náprava 3.0je lepší ale zase také dělo to není a žere ako kráva a AK das LPG tak při každom stelovani ventilov musí motor ven .a ako som pisal v inych prisoevkoch každý tlačí už do auta turba a motor 4.2 alebo 4.4 od BMW aj ked das na LPG sa vozis lacnejsie ale ked sa cosi má tom motore posere sa nedoplatis
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 9:06   Citovat  

Tak a je tu další diskuze Honda VS zbytek automobilek (kolikátá již za poslední čas?), zase se tu budou řešit kokotiny, nic se nevyřeší a bude tu zbytečný utočení a flame war. 95% osazenstva bude kopat za Hondu, protože se to řeší na Honda clubu (což je logické) a zbylých 5% v čele s rudy5 bude přesvědčovat o opaku Tak to valím bulvy nic proti tobě pepsi88, ale je to zbytečný, pač tady se to zvrhne v pomeřování přirození a nic z toho. přátele pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 9:39   Citovat  

reznicek9 napsal:
Tak a je tu další diskuze Honda VS zbytek automobilek (kolikátá již za poslední čas?), zase se tu budou řešit kokotiny, nic se nevyřeší a bude tu zbytečný utočení a flame war. 95% osazenstva bude kopat za Hondu, protože se to řeší na Honda clubu (což je logické) a zbylých 5% v čele s rudy5 bude přesvědčovat o opaku Tak to valím bulvy nic proti tobě pepsi88, ale je to zbytečný, pač tady se to zvrhne v pomeřování přirození a nic z toho. přátele pořádnej výtlem

Ty si zase kde prišiel rýpať? najskôr čítaj potom píš aj ked teba sa to nikdy týkať nebude lebo ty na to auto nikdy nenašetríš , chalan chce meniť hondu lebo nová honda akú by chcel v europe neni tak hľadá náhradu sám napísal aká značka sa mu poľubuje , dokonca ja iným tak čo tu ty zase si prišiel riešiť sami niektorí čo majú 13r hondu tak pokukujú po inej značke pretože novšia Honda im už také auto neponúkne tak čo tu ty zase riešiš? načo do tejto diskusie a lezeš sopťa sopťa sopťa sopťa
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 10:13   Citovat  

myslim ze pepsi88 se vecne zeptal, a zatim vsichni vecne diskutovali, vc. rudy5 - reznicku nechces se jit projit do inverze?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 10:16   Citovat  

Díky za tipy i živou diskusi. Dobře chápu, že Honda se těžko nahrazuje... Velmi šťastný . Taky je varianta, že ještě najezdím dalších 50 tis (do cca 200 tis km) a mezitím se třeba objeví nějaké benzínové 200koňové "retro" žihadlo.
Kdyby alespoň udělala Honda CRV type S...to by byl pro mě možný kompromis Úsměv
Koukal jsem taky na web Mazdy a tam je v katalogu wagon jen v dieslu. Opravdu se v ČR prodává Mazda v benzínu 2,5 jen jako sedan???
Tak to vypadá, že 200k kombi najdu akorát v Mercedesu C nebo BMW 3...trochu cenově jinde a jsou to trošku tuctová i když dobrá auta. (VW ve výběru pomíjím...). Nebo se smířím s menším výkonem u třeba u Subaru Levorg...těch moc jezdit nebude (stejně jako Acco Úsměv). Půjdu s Levorgem svézt, třeba to bude mít dobrou dynamiku i s těmi 170k.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 10:27   Citovat  

Na SK sa předává Mazda 6 2.5 benzín v kombiku ale iba automat.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 10:30   Citovat  

Pokud se nemylim, tak jsou u M6 vzdycky vsechny benzinove verze 2,5 l. jenom s automatem.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 10:52   Citovat  

rudy5 napsal:
Na SK sa předává Mazda 6 2.5 benzín v kombiku ale iba automat.

Přesně tak,v Evropě je 2.5 benzín nabízen jen v automatu,v USA je i s manuálem. Test sedanu 2.5 s tím automatem je třeba tady tudy odkaz
Myslím že bych si to nechal líbit i s automatem...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 11:07   Citovat  

pepsi88 napsal:

Koukal jsem taky na web Mazdy a tam je v katalogu wagon jen v dieslu. Opravdu se v ČR prodává Mazda v benzínu 2,5 jen jako sedan???

Je v k dispozici v obou karoseriích, v konfiguratoru normálně je, akorát musíš zvolit výbavu Revolution Top.

Jinak jak už někdo zmiňoval důležitější než jestli auto má 190k nebo 200k je poměr výkonu k váze.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 11:32   Citovat  

pepsi88 napsal:
Nebo se smířím s menším výkonem u třeba u Subaru Levorg...těch moc jezdit nebude (stejně jako Acco Úsměv). Půjdu s Levorgem svézt, třeba to bude mít dobrou dynamiku i s těmi 170k.

Díky turbu to půjde... A zpracování Levorqu se mi fakt líbilo (i zvuk zavření dveří jak u Accorda) a je to made in Japan...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 12:06   Citovat  

právě "made in japan" se mi na autech líbí. To už se na moc výrobcích vč. aut dnes nevidí. BTW. Kupoval jsem nové gumičky do stěračů na Acco...a hádejte...made in japan Velmi šťastný
Ještě k životnosti resp. "nesmrtelnosti" Acco 8. Máte někdo zkušenosti s autem které má víc než 150 tis km?
Zatím mám na autě originál tlumiče, výfuk... jízda po Pha a parkuji venku. Nové jsou jen kotouče a repráky ve všech dveřích. Made in japan a pravidelný servis v Hondě se zřejmě vyplácí...myslím, že v 160 tis je výměna iridiových svíček (není to úplně levné...). Jediná závada je občas problikávající přední parkovací senzor, zřejmě dostal pecku nějakým kamínkem. Ale dát cca 4tis za takovou "blbost" se mi nechce dávat...koneckonců se dají senzory vypnout.
Takže po mechanické stránce auto slouží zatím dobře. Taky přemýšlím, jak se pohne zůstatková hodnota auta po 150 tis km. Tohle auto (benzín 2,4 a s menším kufrem) si koupí asi jen nějaký opravdový fanoušek Hondy... Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 12:12   Citovat  

Subaru Levorg je pěkné auto,v testech i dost chválené,kor podvozek,ale ta cena za kombi nižší střední třídy,tedy konkurent Civicu Tourer je teda hustá. Koukám že ani Subaru už nenabízí klasický atmosférický motor...
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 12:14   Citovat  

rudy5 napsal:
Tak ako píšu chalani nová Mazda 6sa výkonem min vyrovná accordu AK nie je lepsia pozri videa a parametre a to je automat.legacy 2.5 já slabá lebo ju brzdí zadna náprava 3.0je lepší ale zase také dělo to není a žere ako kráva a AK das LPG tak při každom stelovani ventilov musí motor ven .a ako som pisal v inych prisoevkoch každý tlačí už do auta turba a motor 4.2 alebo 4.4 od BMW aj ked das na LPG sa vozis lacnejsie ale ked sa cosi má tom motore posere sa nedoplatis

..tak stejne ten automat bych nejspis nechtel ikdyz je auto lehci a udajne dynamictejsi a myslim si ,ze je porad co vybrat .. jen neni treba koukat lokalne..
jinak trosku se nemuzu zbavit toho pocitu kde vsude tech 200kg usetrili a kdyz opomenu to,ze v te Revolution TOP vybave kde je i tourer stoji mazda jako civic type R , tak to je sakra rozdil nebo ne to mi hlava nebere a vcem je ta mazda lepsi nez civic abych jsi ji koupil misto type R .. ja bych spis pemyslel jak se dostat k Acure TLX nebo US accordu nezli si vybrat takovyhle auta za temer 40000e ..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 12:25   Citovat  

pepsi88 napsal:
právě "made in japan" se mi na autech líbí. To už se na moc výrobcích vč. aut dnes nevidí. BTW. Kupoval jsem nové gumičky do stěračů na Acco...a hádejte...made in japan Velmi šťastný
Ještě k životnosti resp. "nesmrtelnosti" Acco 8. Máte někdo zkušenosti s autem které má víc než 150 tis km?
Zatím mám na autě originál tlumiče, výfuk... jízda po Pha a parkuji venku. Nové jsou jen kotouče a repráky ve všech dveřích. Made in japan a pravidelný servis v Hondě se zřejmě vyplácí...myslím, že v 160 tis je výměna iridiových svíček (není to úplně levné...). Jediná závada je občas problikávající přední parkovací senzor, zřejmě dostal pecku nějakým kamínkem. Ale dát cca 4tis za takovou "blbost" se mi nechce dávat...koneckonců se dají senzory vypnout.
Takže po mechanické stránce auto slouží zatím dobře. Taky přemýšlím, jak se pohne zůstatková hodnota auta po 150 tis km. Tohle auto (benzín 2,4 a s menším kufrem) si koupí asi jen nějaký opravdový fanoušek Hondy... Úsměv

Já měl výměnu svíček ve 120tis.km, ale 8g to má možná posunuté...

Nedát teď na auto tažné, tak bych to Tvoje za 200tis. vzal (cena právě kvůli tomu malému kufru).. Úsměv Ale mám 7g akorát zajeté (160tis.km), takže si ho nechám tak do +/- 300tis.km... Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 12:28   Citovat  

Tak ono mazda 6 kombi a honda civic r su dvě odlišné auta ten kto chce priestranne kombi co potrebujem sem tam odviezt např ten Bike si R asi nekupi.ale cenou možno rovnake tu som nepozeral.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 12:30   Citovat  

Hellborn napsal:
Já měl výměnu svíček ve 120tis.km, ale 8g to má možná posunuté...

Nedát teď na auto tažné, tak bych to Tvoje za 200tis. vzal (cena právě kvůli tomu malému kufru).. Úsměv Ale mám 7g akorát zajeté (160tis.km), takže si ho nechám tak do +/- 300tis.km... Úsměv

200tis to by bola velmi dobrá cena Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 12:46   Citovat  

Mazda 6 snese srovnání spíš s Accordem,Civic je auto o třídu které má blíž třeba k Mazdě 3 MPS...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Acco Tourer 2,4 (8G) ...čím nahradit
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina