Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D14Z2, svody+sání, má to smysl ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
blystar je teď offline  blystar
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 8:01   Citovat  

Zdravím chalani,

uvažuji, že bych pořídil do mojí krásné,zachovalé Hondy v barvě Yellow Racing, rv. 2000, 1.4 66KW následující úpravy. Potřeboval bych poradit, jaké díly vybrat tak, aby mě to finančně nezničilo a zda-li to má smysl (minimálně mi to dělá radost Úsměv

1) Sání vzduchu+sport filtr - prosím o doporučení, vyvalit starý box, jak řešit čidlo nasávaného vzduchu ? nebo jen vložku ?
2) Svody - prosím o doporučení jaké koupit, nebudou ve výfuku nějaké další překážky ? super, že svody budou mít propustnost, ale dostačuje i zbytek potrubí ?
3) Dělá někdo chiptuning pro takto staré auto ? Prosím případně o doporučení

Díky moc
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 9:12   Citovat  

Moje zkusenosti.
Pred par lety jsem resil na D14 stejne otazky. Svody jsem koupil nejake noname za par korun. Krom toho ze vypadaly hezky na aute, efetk jsem nepocitil zaden. Ale jinak zpracovani nic moc a casem se mi utrepal sroub na prirube takze zacaly foukat a sly ven.
O sani je na klubu hodne napsano. U D14 jsem vyzkousel dva typy primeho sani s kuzelovym filtrem, dlouhe i kratke. Oboje neprijemne piskalo v urcitem spektru otacek. Nekomu se to muze libit, co ja vim. Krom toho ze to bylo dost urvane, taky zadny jiny efekt jsem nevnimal. Mozna snad snizeni spotreby, pac se mi uz nechtelo motor torcit. Naopak k&n sani co jsem mel pozdeji na D16 zpivalo krasne, takze nelze rict ze by mi vadil hlucny motor.
Cili u D14 slo nakonec vsechno pryc a zpatky origo airbox s vlozkou k&n. Zvuk je oproti papiru lehce okoreneny a myslim ze Honda ma origo sani dobre vymyslene a bude nejefektivnejsi pro bezne pouziti.

martinpetricek2 je teď offline  martinpetricek2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 10:46   Citovat  

Moje zkušenosti jsou spíš s výfukem , Mám taky D14Z2 od katíku mam SRS nerezovej výfuk až dozadu kde je koncák Japspeed . Katík stále mám , a výfukové paroží mám taky originál . Efekt je takový že to vcelku dělá zvuk jak u dvoulitru zvenku teda každý to tak říká ,vevnitř se to dá v pohodě vydržet i na dálky ,kdyžtak mám tlumítko kde je zvuk taky zvenku dobrý ale celkově vše z větší části utichne a dá se s tím jet kamkoliv, a výkonově nevím jestli to neco přidalo ale ten spodek otáček mě přijde takovej lepší , živější než s origo výfukem .

Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 13:09   Citovat  

levnější než kupovat sání, svody a vyfuk bude sehnat hlavu z D16Z6, levnější myšleno vzhledem k nárustu výkonu....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 13:40   Citovat  

Wow, Honda-club žije. Velmi dík za názory, doufám, že další přibudou Úsměv

V podstatě pro tuto chvíli bych to viděl tak, že bych koupil vložku KN a sání bych dal nekutil ... ovšem stále jsem otevřen dalším názorům a nejsem rozhodnutý definitivně. Přikláním se k tomu, že Honda to má vymyšlené dobře + výměna vložky je easy. Jen to nebude vypadat Cool, ale co že .. Úsměv co myslíte ?

Svody - zatím teda taky spíš NE, ale ještě uvidím, jestli mě někdo přesvědčí že to smysl má Mrk

"levnější než kupovat sání, svody a výfuk bude sehnat hlavu z D16Z6, levnější myšleno vzhledem k nárustu výkonu...."
Tohle zní zajímavě, ale nemám s tím žádné zkušenosti, můžeš se trošku rozepsat kdyžtak ? Úsměv díky

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 14:01   Citovat  

nemůžu osobně s tím zkušenosti nemám, musíš počkat na někoho kdo tomu rozumí víc.....každopádně hlava se dá sehnat za 5 tisíc, viz bazos.....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 19:22   Citovat  

Ok no tak já si nechám poradit, našel jsem toto tudy odkaz (Sohc vtec hlava D16y8), myslíš že je to ok ???

... aha, tak sem to řešil s prodejcem, finální cena kolem 20.000,- s příslušenstvím, které je potřeba, aby to fungovalo + práce ... tak to je v *

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 22:37   Citovat  

tunit takove motory nema z financniho hlediska smysl ,chces 160ps swapni seriovou B16 ,chces 190ps swapni B18 ,chces 200ps swapni K20 ,chces vice tak J32,35 .. nebo rovnou ato ktery ten vykon poskytne uz v serii.. a porad to bude komplexne levnejsi nez naky bastl tuning a hlavne spolehlivost zustane ..

tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 23:03   Citovat  

To sání a výfuk řešíš právě spíše pro radost a třeba vzhled. Výrazný efekt nečejek. Za ty peníze se to nevyplatí.

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2015 , 23:47   Citovat  

místo papírovýho filtru hodit KNko... pak svody 4-2-1 a na konec tlumič výfuku ultersport... neuřvané, bublavé - v určitých otáčkách krásně rezonující. přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 7:48   Citovat  

Dá se vůbec swap motoru zlegalizovat tady v téhle "republice" ? Výměna SOHC VTEC hlavy by legální být měla co jsem se dočetl ... Já to potřebuji udělat legal Úsměv

Jinak v tuto chvíli jsem na 100% rozhodnutý nedávat tam přímé sání s "hříbkem", spíš uvažuji o

1)"sehnat sací a klidně i výfukové svody z D16Z6, sací box z D15Z6 s trubkou (z B16A2 v C6G je stejný, ale sací trubka na propojení klapky a boxu musí být D15Z6 + KNkový filtr " / kdyby jste věděli kde se daj sehnat sem s tím Úsměv

A v druhé fázi swapnu vtec hlavu, ale to až na to budou peníze a vylítám právě nalitej Castrol Edge olej, navíc sem teď dělal rozvody, je tam velká investice, tak je mi líto to všechno vylejt do kanálu ...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 8:57   Citovat  

blystar napsal:
Dá se vůbec swap motoru zlegalizovat tady v téhle "republice" ? Výměna SOHC VTEC hlavy by legální být měla co jsem se dočetl ... Já to potřebuji udělat legal Úsměv

Jinak v tuto chvíli jsem na 100% rozhodnutý nedávat tam přímé sání s "hříbkem", spíš uvažuji o

1)"sehnat sací a klidně i výfukové svody z D16Z6, sací box z D15Z6 s trubkou (z B16A2 v C6G je stejný, ale sací trubka na propojení klapky a boxu musí být D15Z6 + KNkový filtr " / kdyby jste věděli kde se daj sehnat sem s tím Úsměv

A v druhé fázi swapnu vtec hlavu, ale to až na to budou peníze a vylítám právě nalitej Castrol Edge olej, navíc sem teď dělal rozvody, je tam velká investice, tak je mi líto to všechno vylejt do kanálu ...

Ani výměna hlavy a spol. není úplně legální (parametry motoru pak neodovídají údajům v TP), jen je snažší a kdo nezná,tak na ni jentak nepřijde.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 11:50   Citovat  

blystar napsal:
Zdravím chalani,

uvažuji, že bych pořídil do mojí krásné,zachovalé Hondy v barvě Yellow Racing, rv. 2000, 1.4 66KW následující úpravy. Potřeboval bych poradit, jaké díly vybrat tak, aby mě to finančně nezničilo a zda-li to má smysl (minimálně mi to dělá radost Úsměv

1) Sání vzduchu+sport filtr - prosím o doporučení, vyvalit starý box, jak řešit čidlo nasávaného vzduchu ? nebo jen vložku ?
2) Svody - prosím o doporučení jaké koupit, nebudou ve výfuku nějaké další překážky ? super, že svody budou mít propustnost, ale dostačuje i zbytek potrubí ?
3) Dělá někdo chiptuning pro takto staré auto ? Prosím případně o doporučení

Díky moc

"kratší" převodovku, třeba z C5g
svody 4-2-1 klidně nerezové no-name
boční sání třeba z C5g ESi, nebo C5g coupé + (CAI se nic nezkazí)
lehce "otevřenější" zadní díl výfuku

čiptuning je u atmosféry blbost

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 12:11   Citovat  

škoda peňazí do tohoto auta dávať výsledný efekt nulový , upravovať auto také čo už má nejaký základ a predpoklad ale toto nená ani jedno ani druhé. radšej si tie peniaze investuj inde.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 13:23   Citovat  

Ja bych jsi ze swapem nedelal zas takovou hlavu jak v CZ tak na SK si vetsina ze starsimy vozy lidi plati STK a osobne jsem zazil ,ze proslo i auto co malem nedojelo na STK .. vse je jen otazka penez a zaplaceny STK neni zadna velka polozka a sehnat papiry z bourane EK4 a vymenit stitky taky neni problem jen je to drazsi..kdyz uz mas vymazlenou kastli a nechces se ji vzdat a kdyby ses moc bal policajtu co koukaji pod kapotu a rozlisi DOHC a SOHC tak mrkni po nejsilnejsi SOHC treba z accordu 2.0 nebo 2.3 a preraz oznaceni na bloku ,sice to neni extremni motor jako B16 ,ale neni z poloviny tak drahe jako swapovani B16 nebo K20 a nezasvecene nato neprijdou jen tak ,vse jde kdyz je vule a penize .. a osobne jsi myslim ze pro EK3 kastli je 147ps nebo 154ps a pres 200Nm neni vubec spatny a za pomerne malo penez jsi prijdes na paradni porci vykonu i tociveho momentu ... dnseka bych uz to delal takhle nez zbytecne slozite tuningem nebo totalni predelanim motorizace..

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 14:41   Citovat  

DOHCVTEC ma pravdu v tom, ze jediny performance tuning (aby to slo opravdu postrehnout a nejenom to vic rvalo) je jiny motor. Jinak bys na svem voze delal upravy, co prinesou radove par % vykonu navic a bude te to stat desetitisice.
Zapomnel ti ale uz rict, ze auto neni Lego, kde si muzes za par drobnych doma sam za odpoledne postavit fungujiciho krizence traktoru s efjednickou. Daleko levneji te vyjde koupit si silnejsi auto hotove. Ziskas tim i dobre fungujici celek, kde budou sladene vsechny komponenty vozu a jako bonus se nebudes bat o technicak, vzdycky kdyz si jenom sednes za volant.
Sam hlasuju za nejaky kvalitnejsi a homologovany catback a ev. CAI, at to ma hezky zvuk a za zbyle penize udrzovat technicky a opticky stav auta v kondici.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 18:54   Citovat  

Bully napsal:
DOHCVTEC ma pravdu v tom, ze jediny performance tuning (aby to slo opravdu postrehnout a nejenom to vic rvalo) je jiny motor. Jinak bys na svem voze delal upravy, co prinesou radove par % vykonu navic a bude te to stat desetitisice.
Zapomnel ti ale uz rict, ze auto neni Lego, kde si muzes za par drobnych doma sam za odpoledne postavit fungujiciho krizence traktoru s efjednickou. Daleko levneji te vyjde koupit si silnejsi auto hotove. Ziskas tim i dobre fungujici celek, kde budou sladene vsechny komponenty vozu a jako bonus se nebudes bat o technicak, vzdycky kdyz si jenom sednes za volant.
Sam hlasuju za nejaky kvalitnejsi a homologovany catback a ev. CAI, at to ma hezky zvuk a za zbyle penize udrzovat technicky a opticky stav auta v kondici.

Lego urcite ne Velmi šťastný spis jsem mel namysli ,ze swapnout pribuznej SOHC motor bude levnejsi nezli B16 nebo neco podobneho.. uz jenom v cene motoru kde prumerne SOHC bude vzdy levnejsi nez B16 v dobrem stavu a nebude to na oko videt pro Organ kterj by chtel neco overovat kdyz bude proste chtit neco najit ,co se nam stavalo vcelku casto ..kluci z Plzne by mohly vypraviet .. samozrejme ,ze swapovani neni zalezitost par drobnych nebo doma na kolene .. kazdopadne jsi sam pamatuji jak se clovek rozjede v kalkulacich kdyz zacina premyslet nad upravama puvodniho motoru a ani nevis jak jsi pri cene solidniho swapu i elektrikou a potrebnymi dily ,treba F20 sam vim o trech za hubicku v puvodnim stavu se vsim co je potreba ,zato najit slusnej nevylagrovanej swap B16/B18 za slusnej peniz je nekdy umeni..jinak to stebou souhlasim jednoznacne ,ze nej moznost je najit auto co ti da potrebnej vykon uz v serii ...ale on psal ze ma vymazlenou karoserii a nejspis by mu bylo lito prodavat ...otazka je kolik je ochotnej dat do uprav a potom muze vedet jestli spis da auto do TOP stavu nebo ma na trochu lepsi swap ,nebo lepsi auto...jinak bych dal peknou koncovku na OEM vyfuk a CAI sani abys nemel pocit ze jedes ve vysavaci ..

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 22:35   Citovat  

rudy5 napsal:
škoda peňazí do tohoto auta dávať výsledný efekt nulový , upravovať auto také čo už má nejaký základ a predpoklad ale toto nená ani jedno ani druhé. radšej si tie peniaze investuj inde.

Velmi šťastný á, rudy5 opět nesklamal Velmi šťastný znáte u vás kamaráda Ferdy Mravence který se nazývá Brouk Pytlík ???

Bully ty už jsi takovouhle úpravu na stejném autě zkoušel, že jsi si jistý že to "nelze postřehnout" ?

Tak to valím bulvy

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 22:37   Citovat  

Rom. napsal:
Velmi šťastný á, rudy5 opět nesklamal Velmi šťastný znáte u vás kamaráda Ferdy Mravence který se nazývá Brouk Pytlík ???

Bully ty už jsi takovouhle úpravu na stejném autě zkoušel, že jsi si jistý že to "nelze postřehnout" ?

Tak to valím bulvy

Ale rudy byl všude 2x... Se stydím HaHaaa

2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 0:01   Citovat  

Rom. napsal:

Tak to valím bulvy

Z ho----a bič neupleteš ale ty možno dokážeš aj to Cool

Partner H-C
1
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 0:07   Citovat  

rudy5 napsal:
Z ho----a bič neupleteš ale ty možno dokážeš aj to Cool

A ještě s ním zapráskám ! pořádnej výtlem

A na rozdíl od tebe vím o čem mluvím (píšu) ...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 0:19   Citovat  

Rom. napsal:
A ještě s ním zapráskám ! pořádnej výtlem

A na rozdíl od tebe vím o čem mluvím (píšu) ...

to je dobre niekto sa musí o tie veterány starať.Ja by som bohužiaľ do toho neinvestoval a pošetril radšej na niečo lepšie ked chce silnejšie auto

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 0:33   Citovat  

rudy5 napsal:
to je dobre niekto sa musí o tie veterány starať.Ja by som bohužiaľ do toho neinvestoval a pošetril radšej na niečo lepšie ked chce silnejšie auto

To máš pravdu je to dobrý Jinak nebude za pár let s čím jezdit .

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 0:46   Citovat  

hopit napsal:
To máš pravdu je to dobrý Jinak nebude za pár let s čím jezdit .

Myslím že ty ani já sa toho nedozijeme.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 0:51   Citovat  

Rom:
nemam, od Hondy jsem mel nejmensi obsah dvoulitr a po tom mem ladeni auta s motorem, kde to podle me za to stalo, si myslim, ze jsem zdaleka nejlip utratil penize za samosvor, upgrade brzd a poradne pneu.
Pokud do toho bude tazajici chtit takhle investovat a bude mu to vazne stat za to, reknete mu, co ma delat je to dobrý

Hanz.vfr je teď offline  Hanz.vfr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 2:11   Citovat  

Jak píše Rom - svody 4-2-1(třeba original z esi) ,kratší převody z c5g a sací parohy s klapkou na stranu,to jsou jediné úpravy ,které mají smysl dělat na D14 ,poměr cena/výkon ... je to ozdkoušeno,zrovna nedávno na jedné modré 1.4
Motor se krásně dotáčí k 7tis...samozřejmě Vti z toho nebude Mrk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 8:13   Citovat  

Jasně že z toho takhle neuděláš EK4 , ale jsou to legální úpravy za 5-10t Kč, které k ceně auta cca 40-50t Kč mají smysl. EJ9 po nich pojede líp než EK3 (1.5VTec), kterých je málo a budou dražší než EJ9 (1.4i) s úpravou.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 14:25   Citovat  

Chlapi, díky za výživnou diskuzi, big thumb up pro Honda Club Úsměv doporučím každému, kdo bude potřebovat pomoct s Hondičkou. Abych to shrnul, uvažoval sem o výměně hlavy motoru, s cenou kolem 20.000,- za Vtec hlavu jsem to zavrhl. Měnit motor nechci. Chci lehce potunit, užít si jí pár let, pečovat a mít z ní radost Úsměv k tomu mi dopomohou následující úpravy, které mě finančně nezrujnujou a budu z nich mít i radost Úsměv

1) Svody
- Uvažuji o zakoupení od místního člena viz.: tudy odkaz
nebo
- Projel sem bazary a našel toto tudy odkaz , můžete mi potvrdit, že je to dobrá volba a mám je popřípadě vzít ...? doma bych si je zrenovoval, ošetřil, natřel / klidně mi sem hoďte odkaz, kdyby něco lepšího bylo Úsměv

2) Sání
- Netuším jaké CAI vybrat, našel jsem např.: tudy odkaz , cena mě nezničí, nevypadají špatně, nevím ale, jak to má řešeno čidlo nasávaného vzduchu, poradíte prosím jaké vybrat a kde koupit, pokud se dám touto cestou ?
nebo
- A to už se pouštím pro mě do hlubin neznáma ... sání sem našel toto tudy odkaz + k tomu ještě připojit CAI ? / to bych se asi už obrátil na někoho s instalací, všechno zaplatím samozřejmě, klidně nabídněte Úsměv

3) Kratší převody z C5G klidně, ale netuším jak ani za kolik

Tyto 3 úpravy udělám, prosím tedy ještě o rady, co v ideálním případě vybrat Mrk

Díky chlapi přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 15:15   Citovat  

Hele podle me to nema moc cenu, se vsim vsudy te to bude stat +- 10 tisic a vykon ti to prida tak 5kw, radsi zainvestuj do te hlavy....vysledny vykon bude kolem 80-90kw

Ps prevodovky pokud se nemylim tak prevodovky jsou zamenitelne kus za kus v pripade D motoru....a nejkratsi je nejspis z D16Z6

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 15:19   Citovat  

Převodovku z D16Z6 když tak mám, svody taky.

Obsah fóra Honda-club.cz   
D14Z2, svody+sání, má to smysl ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina