Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Cvrlikání v motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2007 , 17:12   Citovat  

Tak už nevím čím by to mohlo být.Dost mi cvrliká v motoru.Jakoby ventily.Ale dělalo to dál i po jejich seřízení a seřízení předstihu.Většinou to dělá do kopce.Když jedu do kopce třeba na trojku a 4tisíce otáček a budu mít plyn jen v takové poloze abych udržel rychlost tak nic nebo jen hodně malinko ale jakmile ho dám na podlahu je to jak stará stodvacítka.Nevíte někdo čím to?Jo a je to D15B2.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
P.A.N. je teď offline  P.A.N.
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2007 , 17:30   Citovat  

co spatnej benzin ? me to delalo kdyz sem natankoval nekvalitni . nebo zkus nejaky prisady do benzinu aby se procistila soustava.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2007 , 17:44   Citovat  

no chce to seřídit motor , předstih i ventily ,pokud byly seřízeny 100% dobře je možný,že jde o detonační spalování viz Faq odkaz zde

Anonymní
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2007 , 19:52   Citovat  

asi to bude zniet smiesne a ako blbost, ale kedysi som mal tento problem s D15Z3...spravalo sa to presne tak isto ako pises, takze podozrenia boli na detonacne spalovanie, nepomohlo nastavenie ventilov, predzapalu, vymena sviecok, proste nic. emisie v poriadku, motor nastaveny na 100%. ani neviem co ma to napadlo, ale nastriekal som na osku alternatora WD a voala, cvrlikanie zmizlo! ale po tyzdni sa objavilo znova, tak som skusil znova WD, potvrdilo sa mi, ze to je altikom, po tyzdni znova... potom som skusil motorovy olej, striekackou co najblizsie k lozisku a odvtedy bol klud. tiez mi nejde do hlavy, aku to ma suvislost so zatazou motora v istych otackach, ale proste to tak bolo, pre mna nevysvetlitelna zahada Úsměv))

v kazdom pripade, nezanedbaj to co ti radia chalani, a sice skontrolovat predzapal, detonacne spalovanie je dost nebezpecna vec Mrk
   Návrat  

H+ body: 1  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2007 , 21:21   Citovat  

Anonymous napsal:
asi to bude zniet smiesne a ako blbost, ale kedysi som mal tento problem s D15Z3...spravalo sa to presne tak isto ako pises, takze podozrenia boli na detonacne spalovanie, nepomohlo nastavenie ventilov, predzapalu, vymena sviecok, proste nic. emisie v poriadku, motor nastaveny na 100%. ani neviem co ma to napadlo, ale nastriekal som na osku alternatora WD a voala, cvrlikanie zmizlo! ale po tyzdni sa objavilo znova, tak som skusil znova WD, potvrdilo sa mi, ze to je altikom, po tyzdni znova... potom som skusil motorovy olej, striekackou co najblizsie k lozisku a odvtedy bol klud. tiez mi nejde do hlavy, aku to ma suvislost so zatazou motora v istych otackach, ale proste to tak bolo, pre mna nevysvetlitelna zahada Úsměv))

v kazdom pripade, nezanedbaj to co ti radia chalani, a sice skontrolovat predzapal, detonacne spalovanie je dost nebezpecna vec Mrk

Taky mam tu samou zkusenost.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2007 , 7:39   Citovat  

Pánové já vám děkuji,vyzkouším.

Neph04 je teď offline  Neph04
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2007 , 7:56   Citovat  

Kmóďa napsal:
Pánové já vám děkuji,vyzkouším.

Jak ti to dopadlo?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2007 , 19:14   Citovat  

Tak benzín a alternator nic.Zkusím znovu ventilové vůle i když mi je seřizovali.Sakra věděl jsem že se seřizují kvůli tepelné roztažnosti ale myslel jsem že se za studena seřídí na hodnoty od výrobce proto aby až se motor ohřeje na provozní teplotu a vše se teplem roztáhne,aby se vůle nezmenšili tak že úplně zmizí a nestalo se třeba to že nebudou dovírat ventily?A ono je to obráceně?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2007 , 19:18   Citovat  

Nezkoušel někdo seřizovat vůle na trošku nižší hodnotu než udává výrobce?Třeba u SOHC seřídit hodnoty jak na DOHC?

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2007 , 12:39   Citovat  

Kmóďa napsal:
Nezkoušel někdo seřizovat vůle na trošku nižší hodnotu než udává výrobce?Třeba u SOHC seřídit hodnoty jak na DOHC?

KO v žádném případě nedoporučuju. Až budeš mít podálené ventily tak je budeš muset koupit nové a opravovat sedla v hlavě nebo je taky vyměnit. Nemluvě o tom že taky může dojít k poškození vodítek ventilů atd...

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2007 , 12:46   Citovat  

Kmóďa napsal:
Sakra věděl jsem že se seřizují kvůli tepelné roztažnosti ale myslel jsem že se za studena seřídí na hodnoty od výrobce proto aby až se motor ohřeje na provozní teplotu a vše se teplem roztáhne,aby se vůle nezmenšili tak že úplně zmizí a nestalo se třeba to že nebudou dovírat ventily?A ono je to obráceně?

no skoro to tak je. Jde o to že ventily musí mít provozní vůli i při ohřátém motoru ale seřizují se na studeném protože když napíšou v manuálu seřizovat při studeném motoru a pokojové teplotě 20°C tak ti stačí počkat do druhého dne a pak seřídit ale když by napsali seřizovat při ohřátém motoru tak by to nikdo nikdy neseřídil správně protože každý motor se ohřeje na jinou teplotu podle toho třeba jaká je okolní teplota, jaký má termostat, někdo by to seřídil po 2minutách na volnoběh když mu ručička teploměru vody vyleze do půlky stupnice, někdo by to seřizoval po ujetí 15km volným tempem, někdo by na to šlapal jak blázen, atd... je to nejjistější a nejjednodušší jak zařídit aby seřizovaný motor měl vždy přibližně stejnou teplotu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2007 , 14:26   Citovat  

PreludeZ napsal:
no skoro to tak je. Jde o to že ventily musí mít provozní vůli i při ohřátém motoru ale seřizují se na studeném protože když napíšou v manuálu seřizovat při studeném motoru a pokojové teplotě 20°C tak ti stačí počkat do druhého dne a pak seřídit ale když by napsali seřizovat při ohřátém motoru tak by to nikdo nikdy neseřídil správně protože každý motor se ohřeje na jinou teplotu podle toho třeba jaká je okolní teplota, jaký má termostat, někdo by to seřídil po 2minutách na volnoběh když mu ručička teploměru vody vyleze do půlky stupnice, někdo by to seřizoval po ujetí 15km volným tempem, někdo by na to šlapal jak blázen, atd... je to nejjistější a nejjednodušší jak zařídit aby seřizovaný motor měl vždy přibližně stejnou teplotu.
No já to "obráceně" myslel tak že je to ve skutečnosti tak že čím teplejší motor tím větší vůle.Když je seřídím u studeného motoru podle výrobce tak po ohřátí na provozní teplotu se vůle zvětší a já doteď myslel že se zmenšují.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2007 , 14:43   Citovat  

Kmóďa napsal:
No já to "obráceně" myslel tak že je to ve skutečnosti tak že čím teplejší motor tím větší vůle.Když je seřídím u studeného motoru podle výrobce tak po ohřátí na provozní teplotu se vůle zvětší a já doteď myslel že se zmenšují.

Ne ne, právě že při studeném motoru jsou ty vůle větší a po ohřátí se zmenší. Ventyly a vahadla teplem "nabobtnají" aproto se vůle mezi nimy zmenší (přiblíží se k sobě)
Za studena nastavené vůle jsou přesně spočítané s ohledem na roztažnost materiálu, aby po zahřátí na provozní teplotu ty vůle byly nepatrné.
U DOHC motorů budou vůle menší oproti SOHC asi proto, že DOHC motory budou z materálů s menší tepelnou roztažností. Třeba výfukové ventily budou u DOHC určitě plněné sodíkem a tudíž se budou teplem roztahovat míň než obyčejné ventily u SOHC.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2007 , 16:14   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ne ne, právě že při studeném motoru jsou ty vůle větší a po ohřátí se zmenší. Ventyly a vahadla teplem "nabobtnají" aproto se vůle mezi nimy zmenší (přiblíží se k sobě)
Za studena nastavené vůle jsou přesně spočítané s ohledem na roztažnost materiálu, aby po zahřátí na provozní teplotu ty vůle byly nepatrné.
U DOHC motorů budou vůle menší oproti SOHC asi proto, že DOHC motory budou z materálů s menší tepelnou roztažností. Třeba výfukové ventily budou u DOHC určitě plněné sodíkem a tudíž se budou teplem roztahovat míň než obyčejné ventily u SOHC.
Tohle zní logicky a doteď jsem si to myslel.Jenže chlape já to mám ověřené v praxi že je to obráceně.Včera jsem po jízdě ještě z horkého motoru shodil víko a naměřil jsem asi 0,35mm na sacích a 0,40mm na výfukových.Jak to chladlo tak jsem tam postupně už tyhle měrky nedostal a ráno při studeném to bylo podle výrobce OK.

P.A.N. je teď offline  P.A.N.
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2007 , 18:15   Citovat  

PreludeZ napsal:

NO a hlavně je to proto ,že ten motor chladne, takže prvni ventil seřídíš při jiné teplotě motoru než poslední. To co tim vznikne tobě určitě říkat nemusím.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2007 , 18:58   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tohle zní logicky a doteď jsem si to myslel.Jenže chlape já to mám ověřené v praxi že je to obráceně.Včera jsem po jízdě ještě z horkého motoru shodil víko a naměřil jsem asi 0,35mm na sacích a 0,40mm na výfukových.Jak to chladlo tak jsem tam postupně už tyhle měrky nedostal a ráno při studeném to bylo podle výrobce OK.

Hmmm, tak to teda čumím Tak to koukám!
Nenapadá mě žádný logický vysvětlení.....

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2007 , 19:10   Citovat  

Kmóďa napsal:

A to jsi musel i vyndavat svíčky, že jo? Není to nebezpečný na horkém motoru? Nehrozí nebezpečí zničení závitu v hlavě?

jakub
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2007 , 8:41   Citovat  

dobrý den..mám hondu civic 6g 1.5 vtec 3D a taky mi něco jakoby cvaká z motoru...třeba při rozjezdu na jedničku je to dost slyšet tak mezi 2tis- 4tis otáčkách....myslíte že mám dát do servisu seřídit motor? na kolik by to asi vyšlo cenově, popř. i kdyby tam něco upravovali (vůli ventilů,..)? podotýkám že můj mazlík už má nalítáno 167tis km... díky
   Návrat  

Anonymní
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2007 , 11:34   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tak už nevím čím by to mohlo být.Dost mi cvrliká v motoru.Jakoby ventily.Ale dělalo to dál i po jejich seřízení a seřízení předstihu.Většinou to dělá do kopce.Když jedu do kopce třeba na trojku a 4tisíce otáček a budu mít plyn jen v takové poloze abych udržel rychlost tak nic nebo jen hodně malinko ale jakmile ho dám na podlahu je to jak stará stodvacítka.Nevíte někdo čím to?Jo a je to D15B2.

Mne z toho nevychadza nic ine, ako detonacne spalovanie. Ved toto je podla mna klasicky priklad tohto javu. A ako to odstranit? Tak to je asi vacsi problem. Zaklad je spravny predstih (ale aj kvalita - intenzita -iskry) a vsetko okolo rozdelovaca, potom asi benzin (doprava a priprava zmesi), mohla by nasledovat priprava a distribucia vzduchu (filter, senzory ....), ....
   Návrat  

Anonymní
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2007 , 13:25   Citovat  

tak ještě já si poprosím o radu...ted sem přehodil motor,a s největší pravděpodobností bere vodu(bílý kouř),není to ale jistý,ještě sem s ním ani pořádně nejel,možná to sou nějáký zbytky ze starého motoru ve výfukovým potrubí...kdyby bral vodu tak je to asi nejpravděpodobněji těsnění pod hlavou že?a navíc za studena motor klepe,zní trochu jak diesel....ventili sem seřídil.....nevíte co by to mohlo dělat???
   Návrat  

Anonymní
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2007 , 13:26   Citovat  

jo a jedná se o D15B nejeto 160tis-asi
   Návrat  

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2007 , 14:18   Citovat  

Pokud si ten motor pribira i vodu,muze to byt nejen spatny tesneni,ale i praskly blok.No a ze klepe,neni jaksi vylagrovany?Je z "dobryho zdroje" anebo je nezkouseny,brany jen tak bez zaruky?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2007 , 21:33   Citovat  

mě taky cvrdliká motor, ale jen nad 6tis otáček a jen na 4ku nebo 5ku
myslil jsem, že to děla přední RZ při vysokých rychlostech, tak jsem ji sundal a dělá to motor...Hledal jsem a nenašel Tak to valím bulvy

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2007 , 5:20   Citovat  

No já už taky nevím čím by to mohlo být.Ještě zkusím vyměnit svíčky třeba.Jo nemůžou to být vstřiky?

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 5:25   Citovat  

Vstriky muzou cvakat taky.Ale pak je to docela brutus Úsměv

feroF je teď offline  feroF
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 8:37   Citovat  

Ale vstreky nemozes pocut pri jazde! Alebo snad ano? Tie pocujes krasne pri stojacom aute ....
Ak sa pamatate na podobne rieseny pripad na HC, kde ma to trapilo cca 1 rok, tak si istotne spomeniete, co bolo pricinou v mojom aute. Zmena kompresneho pomeru vo valcoch v dosledku nahromadenia usadenin na hlave piestov. Po vycisteni spalovacieho priestoru cvrlikanie - detonacne spalovanie - zazracne zmizlo. Nic ine som nemenil a nic ine nerobil. ( A pritom som skusal a testoval: vstreky, kable, rozdelovac, filtre, palivo, vola ventilov, predzapal, sviecky .....)

určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 8:42   Citovat  

ale proti usazeninam by mel pomoci "kvalitni" benzin, ne?
myslim V-power OMW100 atd..

feroF je teď offline  feroF
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 10:21   Citovat  

určin napsal:
ale proti usazeninam by mel pomoci "kvalitni" benzin, ne?
myslim V-power OMW100 atd..

Ale ano, a asi aj spravny rytmus jazdy, ci olej a pod. Len ked uz je neskoro, teda motor ma tendenciu pracovat v nespravnom rezime - teda pracovat v detonacnom rezime, tak uz ziadny kvalitny benzin nepomoze. Otazne je, ci nepomoze "dekarbonizacia za par halierov". V kazdom pripade by som to vyskusal a pozoroval, co sa bude diat. (Este jedna poznamka: ked som mal ten problem, tak bol motor extremne citlivy na (kvalitu) benzinu. Pri vyssom oktanovom cisle boli detonacie sporadicke - menej caste, ak som isiel na nieco vodnatejsie, tak to spievalo ako fistulovy zbor).

Bindrs je teď offline  Bindrs
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2014 , 9:13   Citovat  

Predevcirem jsem si taky vsiml cvakani... Dela mi to ale pouze rano a jen na dvojku a trojku v otackach nad 3tis. Ma cenu to resit? Ma to nejakej zasadni vliv na funkci a muhou z toho byt potom nejaky vetsi problemy? Koupil sem si to auto puvodne jako nouzovku, ale docela sem si EJ zamiloval... Tak jsem na pochybach jestli ho chci udrzovat a neco do toho vrazet.

VÉNATEC je teď offline  VÉNATEC
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2014 , 9:43   Citovat  

Mě cvakala moje c6g D14A3,seřizoval jsem snad vše ale nakonec to byla špatná vačka. Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Cvrlikání v motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina