Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Těhlice
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mecar je teď offline  mecar
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 19:54   Citovat  

ahoj mám problem s tehlicí respektive s odklonem ten je - 1.5 stupne je teda vohlá to je bezesporu tak to zítra zase sundám z auta a skusím dat pod lis jestly jí trosku pomužu zpatky Smutný pak me napadlo ze bych ji moh taky nahrat autogenem ale to nechci pak by to bylo oslabený co vy na to? jakej je vas názor kazdopádne tím nic nezkazím bud ji odrovnám uplne a nebo se mi to zadaří naštvanej
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 19:56   Citovat  

ja bych ji vymenil...zase tolik jetá nestojí...na jaké autí?

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 19:57   Citovat  

hele jestli chces tak mam doma na c5g těhlici.nak se domluvime.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:00   Citovat  

je to na vti. to ja bych ji taky nejradeji vymenil ale bohužel neváli se to vsude mozne v koprivach jako treba tehlice na felicii. myslim ze za ten pokus by to stalo na felde sem to jednou nahríval autogenem a v poho drzelo to i po 50 000 pak už sem ji nemel tak nevim

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:15   Citovat  

Sorry, ale to je strašná prasečina Tak to koukám! chudák, kdo to auto po tobě jednou koupí Tak to valím bulvy

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:19   Citovat  

mecar napsal:
je to na vti. to ja bych ji taky nejradeji vymenil ale bohužel neváli se to vsude mozne v koprivach jako treba tehlice na felicii. myslim ze za ten pokus by to stalo na felde sem to jednou nahríval autogenem a v poho drzelo to i po 50 000 pak už sem ji nemel tak nevim

tak podvozek je snad stejnej at je to vti bo vtec bo lsi.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:21   Citovat  

Rom. napsal:
Sorry, ale to je strašná prasečina Tak to koukám! chudák, kdo to auto po tobě jednou koupí Tak to valím bulvy

to asi ano ale kdyz to bude drzet ten odklon co je udávaný od vyrobce +- 1 neni co resit. kdyz to nevyjde pujde jiná Bueee

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:22   Citovat  

sablos napsal:

těhlice je jiná, spodní rameno rozměrově stejné, ale silnější, orig. pružiny a tlumiče jiné

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:22   Citovat  

sablos napsal:

tehlice je jina uchycení brzdoveho trmenu je dale od náboje a taky vetsí náboj

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:23   Citovat  

mecar napsal:
to asi ano ale kdyz to bude drzet ten odklon co je udávaný od vyrobce +- 1 neni co resit. kdyz to nevyjde pujde jiná Bueee

jaký máš odklon na druhé straně?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:24   Citovat  

Rom. napsal:
těhlice je jiná, spodní rameno rozměrově stejné, ale silnější, orig. pružiny a tlumiče jiné

presne tak HaHaaa

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:25   Citovat  

odklon je 0 a tak bych to chtel i na te druhe strane

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:37   Citovat  

mecar napsal:
odklon je 0 a tak bych to chtel i na te druhe strane

tak to jo, protože u sníženého auta, tam může být -1,5 st. normálně

kdy bys potřeboval, mám z ESi sedana 1994 (velké brzdy) , ta by měla být stejná ... kterou potřebuješ stranu ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:42   Citovat  

Rom. napsal:
tak to jo, protože u sníženého auta, tam může být -1,5 st. normálně

kdy bys potřeboval, mám z ESi sedana 1994 (velké brzdy) , ta by měla být stejná ... kterou potřebuješ stranu ?

snížene to nemám ale chtel bych taky sem uvazoval o tech stavitelnejch hornich ramenech ty by to doladili uplne hodobozove ale stejnek bych to chtel mit v porádku Úsměv ja mám spatou pravou po smeru jizdy kdyby mi to zitra nevyslo budu te kontaktovat zatím díky za nabídku přátele

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 18:43   Citovat  

tak dnes sem to hodil pod lis a po trech nandáni a vyndáni sem dokázal odklon vrátit do 0 z -1.5 rovnal sem to za studena od nahrívani sem upustil.
Sem rád ze se mi to povedlo a dnes se mi bude dobre usínat Velmi šťastný

Zeli1988 je teď offline  Zeli1988
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 23:41   Citovat  

Zdar hoši ,

mám dotaz , dá se nějak rozpoznat křivá těhlice ? Jdu repasovat celý předek a chtěl bych to udělat pořádně , mám jistotu že auto bylo střeleno na právě tuto stranu nápravy , kdysi mi i mechanik říkal že není schopnej na týhle straně nastavit stejnou geometri(nevím jestli to stím nějak souvisí) jako na druhý , nikdy jsem tomu nepřikláněl nějakou větší váhu ale když to jdu ted celé repasovat tak bych to chtěl mít ok

Dík za případné odpovědi

Civic G6 1,5i 84kw rv. 97

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 23:56   Citovat  

Zeli1988 napsal:
Zdar hoši ,

mám dotaz , dá se nějak rozpoznat křivá těhlice ? Jdu repasovat celý předek a chtěl bych to udělat pořádně , mám jistotu že auto bylo střeleno na právě tuto stranu nápravy , kdysi mi i mechanik říkal že není schopnej na týhle straně nastavit stejnou geometri(nevím jestli to stím nějak souvisí) jako na druhý , nikdy jsem tomu nepřikláněl nějakou větší váhu ale když to jdu ted celé repasovat tak bych to chtěl mít ok

Dík za případné odpovědi

Civic G6 1,5i 84kw rv. 97

Otázka je co myslíš tím "stejnou geometrii". Může to být odklon kola, může to být sbíhavost, rozbíhavost, poloha řízení, záklon, úhel jízdní osy, celková sbíhavost atd...doporučuju nejdřív zajed na 3d geometrii, pokud to chceš zjistit, ale to pojedeš po GO asi stejně. Stojí to asi 500kč. V případě, že nebude sedět odklon, pak by mohla být ohlá těhlice, nebo některé z ramen. Pokud nebude sedět sbíhavost rozbíhavost nemuselo by to tak být, nicméně nikdy nevíš. Hodně zjistíš z toho protokolu, který dostaneš z měření - jsou tam zaznamenány všechny hodnoty je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 9:13   Citovat  

Waldo pěkná odpověd děkuji , akorát nevím jeestli to mám teda prvně zrepasovat a pak to nějak řešit nebo jít nejdřív na to 3D popřípadě sehnat novou těhlici a poté začít ? Je to s tím odklonem potom velký problém ? Dá se s tím pak třeba něco udělat?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2012 , 22:07   Citovat  

Zeli1988 napsal:
Waldo pěkná odpověd děkuji , akorát nevím jeestli to mám teda prvně zrepasovat a pak to nějak řešit nebo jít nejdřív na to 3D popřípadě sehnat novou těhlici a poté začít ? Je to s tím odklonem potom velký problém ? Dá se s tím pak třeba něco udělat?

No tak to zase záleží na tom jak "moc" se chceš na repas vrhnout. Zda-li to vezmeš vše pěkně od šroubku, vše nové, vše necháš opískovat a pak nakomaxitovat, zinkovat, nebo jiný druh ochrany, nebo zda-li se spokojíš s výměnou provozních věcí, tzn. koupíš pár nových věcí jako čepy, silentbloky, event. ještě ložiska a homoklouby, manžety atd... a jen namontuješ. Dám ti sem pár obrázků jak jsem to dělal já.. vše je úplně nové včetně všech šroubů atd, vše je opískováno a znovu nalakováno, něco pozinkováno.
Když bys to vše lakoval a pak zajel na 3D geo. a zjistil, že je někde něco špatně, je škoda to zase všechno rozebírat, řešit rovnání, lakování atd. Když by šlo pak jen o špatný odklon částečně se to dá řešit stavitelnými horními rameny ( taky ti je přiložím na foto ) nebo rovnáním event. koupí nových dílů, které jsou špatné. A to už je opět práce navíc když bys třeba měl ohlou těhlici a měl v ní nalisováno nové ložisko a čepy.
Já jsem úchyl a vše musím mít TOP, protože na foto je vše stavěnné na funny car, když by šlo u auto na denní ježdění, na lakování atd. bych se wc a zaměřil se spíše na funkčnost a povyměňoval bych akorád provozní věci, ale tak aby vše fungovalo na 100% je to dobrý
Je 100% vidět, že by bylo třeba na jedné straně kolo negativně vykloněné?
Z toho co jsi psal, si myslím, že tvůj mechanik nedisponuje úplně spolehlivým zařízením na měření nastavení geo. O kolik tak cca nemohl nastavit tu "správnou geometrii" (v mm), v jaké ose to mohlo být? (svislá, vodorovná)

08062012444.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
08062012444.jpg, 1.03 MB

08062012449.jpg

08062012449.jpg, 778.12 kB

09012012259.jpg

09012012259.jpg, 699.16 kB

16062012482.jpg

16062012482.jpg, 848.51 kB

28062012493.jpg

28062012493.jpg, 1.01 MB

29062012496.jpg

29062012496.jpg, 774.14 kB

29062012499.jpg

29062012499.jpg, 606.41 kB

SKN2-516-05-0670 (1).jpg

SKN2-516-05-0670 (1).jpg, 50.63 kB

0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 22:28   Citovat  

Nádherná práce je to dobrý , takhle jsem si to kdysi myslel že to budu dělat , ale jak říkáš je to jen auto na dení ježdění a už ho mám 3 roky a nějakou "extrémní" lásku jsem mu jetě nedal tak mu to dlužim HaHaaa no budu dělat ty provozní věci všechny čepy,stabik,táhlo,olej.př,repas tř.,nove kotouč. +desky , + orousit a nalakovat asi alkyton + nějaký opravdu rozbitý silent , ty vrchní ramena jsem právě taky uvažoval o nich určitě né skunk ikdyž to by se mi líbilo Úsměv uplně extrémně to nejde vidět řekl bych že podle oka trochu , no ten mechoš byl celkově nějakej divnej bylo to ze startu kdy jsem měl hned to auto tak jsem byl rád že jsem někoho našel víš. Jinač nemůže to být třeba trochu čepem , či "povadlíma" silentama ? každopádně to asi udělám a popřípadě se poté vrhnu na ty stavitelné ramena , na ebay se to dá celkem pěkně sehnat , každopádně dík za odpověd je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 22:47   Citovat  

Zeli1988 napsal:
Nádherná práce je to dobrý , takhle jsem si to kdysi myslel že to budu dělat , ale jak říkáš je to jen auto na dení ježdění a už ho mám 3 roky a nějakou "extrémní" lásku jsem mu jetě nedal tak mu to dlužim HaHaaa no budu dělat ty provozní věci všechny čepy,stabik,táhlo,olej.př,repas tř.,nove kotouč. +desky , + orousit a nalakovat asi alkyton + nějaký opravdu rozbitý silent , ty vrchní ramena jsem právě taky uvažoval o nich určitě né skunk ikdyž to by se mi líbilo Úsměv uplně extrémně to nejde vidět řekl bych že podle oka trochu , no ten mechoš byl celkově nějakej divnej bylo to ze startu kdy jsem měl hned to auto tak jsem byl rád že jsem někoho našel víš. Jinač nemůže to být třeba trochu čepem , či "povadlíma" silentama ? každopádně to asi udělám a popřípadě se poté vrhnu na ty stavitelné ramena , na ebay se to dá celkem pěkně sehnat , každopádně dík za odpověd je to dobrý

Není vůbec za co Úsměv tak pokud je to očkem trochu vidět, zkusil bych ji trochu zmáčknout pod lis tak jako to řešily chlapci - viz. výše v tomhle topicu. Čepem bych řekl to nemůže být ten se akorád vymlátí a dělá bordel, ale že by vyosil těhlici, to určitě ne...žádnej silentblok by na to taky neměl mít vliv. Pak bych to řešit teda těmi stavitelnými rameny - je toho plný e-bay, allegro, ale už se to dá sehnat za dobrý peníz i u nás je to dobrý pozor na ty levné náhrady - nedá se do nich sehnat náhradní čep...ale když se původní vymlátí s trochou práce a umu to jde předělat na originál je to dobrý
Máš to auto na nějakým podvozku, nebo snížených pružinách? Přeji hodně štěstí s GO je to dobrý

edit.: Jo a ještě taky by mohlo bát nakoplé spodní rameno ne těhlice

0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 22:55   Citovat  

walda91 napsal:
Není vůbec za co Úsměv tak pokud je to očkem trochu vidět, zkusil bych ji trochu zmáčknout pod lis tak jako to řešily chlapci - viz. výše v tomhle topicu. Čepem bych řekl to nemůže být ten se akorád vymlátí a dělá bordel, ale že by vyosil těhlici, to určitě ne...žádnej silentblok by na to taky neměl mít vliv. Pak bych to řešit teda těmi stavitelnými rameny - je toho plný e-bay, allegro, ale už se to dá sehnat za dobrý peníz i u nás je to dobrý pozor na ty levné náhrady - nedá se do nich sehnat náhradní čep...ale když se původní vymlátí s trochou práce a umu to jde předělat na originál je to dobrý
Máš to auto na nějakým podvozku, nebo snížených pružinách? Přeji hodně štěstí s GO je to dobrý

edit.: Jo a ještě taky by mohlo bát nakoplé spodní rameno ne těhlice

Je akorát snižovaný .....ale uvidíme no přiští týden začínám tak snad mi na to 4 dny budou stačit Tak to koukám!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 23:01   Citovat  

A okolik tak snížené? to by ti ty stav. ramena mohli i celkem pomoc. Když snížíš většinou ti to udělá na předku Ááááčka a sjíždí se ti na jedný straně guma - tyhle stav. ramena v tom dokážou celkem dost pomoc je to dobrý Tak to jsem zvědavý HaHaaa promiň ale myslím, že to ti ani nedorazej všechny díly za ty 4 dny...

0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 23:09   Citovat  

walda91 napsal:
A okolik tak snížené? to by ti ty stav. ramena mohli i celkem pomoc. Když snížíš většinou ti to udělá na předku Ááááčka a sjíždí se ti na jedný straně guma - tyhle stav. ramena v tom dokážou celkem dost pomoc je to dobrý Tak to jsem zvědavý HaHaaa promiň ale myslím, že to ti ani nedorazej všechny díly za ty 4 dny...

Asi klasicky o 40mm jestli to tak bejvá už jsem to tak kupoval , ale vono se to začlo dost sjíždět až ted a to na jedný straně , no spousta dílu už je tady , Díky Idahovi a Romovi , už jen čekám na EBC a je to Je to tam.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2012 , 23:13   Citovat  

Zeli1988 napsal:
Asi klasicky o 40mm jestli to tak bejvá už jsem to tak kupoval , ale vono se to začlo dost sjíždět až ted a to na jedný straně , no spousta dílu už je tady , Díky Idahovi a Romovi , už jen čekám na EBC a je to Je to tam.

Tak to pak áno je to dobrý

94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 18:59   Citovat  

hm tak koukám že ohlá těhlice je možná, já se na to vy...
co si pamatuju na tej straně byl od oka poznat větší odklon, ona nejspíš ta strana dostala řádnou řachu protože nejspíš od horního ramene byla v tom domku uložení tlumiče vybouchlá boule... a auto táhlo na nějakou stranu, už nevim kam a na GEO jsem s tim nebyl

co na to řikáte? je prává ohlá? asi její repas nebudu riskovat a můžu shánět další jak ten blb.. to auto nedoskládám ani za 100 let přes ty věčný vysírky naštvanej

nemáte někdo PROSIMVÁS PRAVOU TĚHLICI VTI nebo ESi, stačí bez náboje, třmenu

Fotografie-0808.jpg

Fotografie-0808.jpg, 243.25 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Těhlice
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích: