Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Svítí MIL
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
wassil je teď offline  wassil
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2016 , 22:29   Citovat  

Ahoj všem

Po 15 ti letech bezproblémového provozu Úsměv i na mne došlo. Udám info Acco 6G motor F20B6. Začala mi svítit MIL tak jsem auto napíchl na mou úžasnou diagnostiku ELM327 + Scanmaster který vyčetl chybu P117F (Regulátor tlaku paliva mimo mezní hodnoty). První co mne napadlo bylo vyměnit palivový filtr protože ten tam byl ještě originál (najeto 216 tkm). Zkontroloval jsem taky hadici podtlaku která vede k regulátoru tlaku paliva. Po výměně pal filtru a vymazání chyby jsem nastartoval, motor jel pár minut v normálním režimu ale pak se chyba opět objevila. Motor neskáče do nouzového režimu jen jsem si všiml že na volnoběh pokud je zahřátý na provozní teplotu kolísají otáčky a někdy padají až na 500 ot/min. Jinak výkon motoru je normální, spotřeba taky. Má někdo zkušenosti s touhle chybou ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2016 , 5:50   Citovat  

Osciloskopem si nech zmerit prubeh napeti na Lambda sonde a hned zjistis, proc se ti tva diagnostika snazi rict zavadu v dodavce paliva.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
wassil je teď offline  wassil
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2016 , 14:58   Citovat  

Tak po studovani ESM a navodu jak testovat lambdu jsem prestal verit ELM327 a vyblikal si DTC primo na palubovce. A ejhle chyba ve vyhrivani lambdy. Tak jsem zmeril odpor na vyhrivacich kabelech lambdy který je 132 ohm (má být 3,3 ohm při 20 °C) takže následuje výměna. Objednal jsem novou, zítra příjde tak uvidíme.
Celkem jsem byl překvapen že stará šla i po těch 16 ti letech krásně povolit obyčejným otevřeným klíčem + kladívko + WD 40

EDIT : Tak Lambda vyměněna, závada odstraněna. Můžu si vesele jezdit dál VTEC . ELM + Scanmaster vyhazuji z okna Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Svítí MIL
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina