Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
OBD II => OBD 0
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2007 , 8:18   Citovat  

Tak jsem zaslechl, ze se da provest pres redukci tato "uprava". Jelikoz mam OBD2A a chtel bych si ji poupravit kvuli kompresoru a vypnuti omezovace, ale pro mou smulu s OBD2 nema nikdo zkusenosti, tak se ptam jakou RJ sehnat??
a jeste otazka, proc si lidi vypinaji KNOCK senzor na aute??
jinak mam D16Y8 r.v. 97 US verze
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2007 , 9:49   Citovat  

Tak asi za prvé by asi byla lepší přestavba na OBD1, je jednoduší na upravy a i pro tebe to bude jednoduší přestavit, nebudeš muset měnit rozdělovač, ECU bych viděl asi na P28 nebo P30, P30 z US bude mít i knock, kterej P28 nemá.
Mělo by ti opravdu stačit jenom ta redukce a ECU.
Proč lidi vypínaj knock...tak to abych řekl pravdu tak nevim Úsměv ale stejně seriovej knock je dost na prd a moc na tom nepoznáš...většinou už je pozdě když se ozve.

Zuz@ je teď offline  Zuz@
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2007 , 22:04   Citovat  

Mno já tu redukci mám taky na svém autě a problémy s daty tam nebyly. Mám ek4 a redukce je z OBD2 na OBD1, Ecu je P30 z 5.g vti. Dá se sehnat z ebay za 1500 i s dopravou. Myslím, že wheel by ti jí mohl objednat:) Ale přesnej typ bude asi problém. Jelikož motory B16A2 jsou v 5. g i v 6. g, což u tvého motoru nejsem si jista. OBD1 byla myslím, že do roku 95.
Pokud si chtěl něco jinýho tak se omlouvám Ble

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2007 , 18:52   Citovat  

zuz@: a co mas za motor??

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2007 , 11:52   Citovat  

Určin : mno přece B16A2 Cool

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2007 , 16:25   Citovat  

tak to jo, ja mam D16Y8 tudiz se musim ptat, z ceho by mi tam pasovala?? Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2007 , 20:00   Citovat  

pokud děláš přestavbu na OBD1 tak je skoro jedno jakou ECU použiješ, jak jsem psal ideální pro tebe by byla ta P28 nebo P30, nahraješ si do toho potom mapy podle tvých potřeb.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2007 , 13:07   Citovat  

Wheel: P30 by mu stačila, mám jí taky a dá se na ní nastavit cokoliv. Podívám se na stránku kde sem jí kupovala jestli tam takovou redukci mají Ble

dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2007 , 17:24   Citovat  

p28=p30 jen si potom nahrat mapy

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2007 , 18:56   Citovat  

jj, uz jsem si psal s Wheelmanem na ICQ. Uz vim co a jak, tak budu cekat na ECU

martyCZ je teď offline  martyCZ
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2007 , 10:44   Citovat  

Ja jsem nejaky cas shanel jednotku s podporou IAB pro svoji B18C4. Jedina primo podporujici je P72, nicmene ta se pohybuje kolem $200 za jednotku plus postovne. Je mozne predelat treba P28 tak, aby podporovala IAB, nicmene ani tu jsem za rozumnou cenu nenasel. Vite nekde, kde by se dala sehnat za cenu v radu tisicikorun vcetne dopravy az ke me?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2007 , 11:11   Citovat  

martyCZ: zkus dát vědět wheelmanovi, myslím, že by ti mohl helpnout:)

martyCZ je teď offline  martyCZ
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2007 , 14:15   Citovat  

Nemas na neho nahodou ICQ? Kdyztak do SZ. Diiiiky ;o)

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2007 , 14:41   Citovat  

No řeknu ti rovnou že počítej za P28 okolo 3000 spíš víc...

ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 17:35   Citovat  

Me by zajimalo, jak se vyhnout vymene elektriky z B16A2 kdyz ho chci dat do X2G na OBD0.. Je na to taky redukce? Nejaky link? Na ebay jsem nevedel pod cim to mam hledat:-/ Nebo pro pripadne budouci upravy bude lepsi vymenit elektriku a udelat redukci na OBD1? Mr. Green

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 17:54   Citovat  

ChuCky napsal:
Me by zajimalo, jak se vyhnout vymene elektriky z B16A2 kdyz ho chci dat do X2G na OBD0.. Je na to taky redukce? Nejaky link? Na ebay jsem nevedel pod cim to mam hledat:-/ Nebo pro pripadne budouci upravy bude lepsi vymenit elektriku a udelat redukci na OBD1? Mr. Green
jasne redukce z obd0 na obd1 je taky , jen musíš měnit i rozdělovač ,nejsou stejný.A s redukcema bacha !! doporučuju kupovat od firmy kterou už má někdo vyzkoušenou ,měl jsem teď v ruce jednu za kterou bych výrobce asi nakop s rozběhem do rozkroku,přeházený a chybějící piny,nevodící piny . prostě 2 Chápeš! Chápeš! meetallll dny hledání přepojování proměřování KO to snad ne Ble

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 18:17   Citovat  

monty napsal:
jasne redukce z obd0 na obd1 je taky , jen musíš měnit i rozdělovač ,nejsou stejný.A s redukcema bacha !! doporučuju kupovat od firmy kterou už má někdo vyzkoušenou ,měl jsem teď v ruce jednu za kterou bych výrobce asi nakop s rozběhem do rozkroku,přeházený a chybějící piny,nevodící piny . prostě 2 Chápeš! Chápeš! meetallll dny hledání přepojování proměřování KO to snad ne Ble

a nemela by Targa r.v. 94 mit OBD1?Úsměv

misan je teď offline  misan
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 18:18   Citovat  

zajímalo by mě na kolik by to vyšlo,ta redukce a ta ecu,nebo se to dá sehnat už udělaný?.Dost mě to zajímá,mám totiž OBDII a Chtěl bych tu OBDI abych si tam mohl nahrát ty mapy.Volal mi kvůli tomu Ozzy,ale já mám furt sérii,takže jsem mu neporadil.Myslím,že po těch úpravách by to teď jelo líp, mám ještě stále omezovač na 8350 ot.

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 20:58   Citovat  

Podle tohoto obrazku:

by mela jednotka OBD2 bez A mit stejne konektory jako jednotka OBD1. Jine konektory ma az OBD2A, ktera je v US modelech od roku 96 a v evropskych by mela byt az od roku 99. Alespon v anglanech je do roku 99 jednotka OBD2 se stejnymi konektory jako OBD1, takze by nemel byt problem zapojit jakoukoli OBD1. Jak je to na japonskych modelech ale netusim.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 21:20   Citovat  

ChuCky napsal:
a nemela by Targa r.v. 94 mit OBD1?Úsměv
no targa 94 bude mít obd1 ,ale v ceru 2g je obd 0 ne ? musel bys měnit motorovej svazek za targovej, což zrovna kompatibilní nebude , takže jsem myslel že chceš nechat svazek cerovej tj obd0 a zredukovat ho z obd0 na obd1 -takže redukce.
no v podstatě by se dali z Obd1 svazku štípnout konektory pro ecu a napíchnout na ty obd 0 dráty -nepotřebuješ pak kupovat redukci. akorát jestli to máš nevtec cero a chceš swap tak ti budou chybět 4 dráty , 2 -na sepnutí vtecu a kontrolu tlaku oleje ve vtecu a k vyhřívaný lambdě

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 21:22   Citovat  

Ivoss napsal:
Podle tohoto obrazku:

by mela jednotka OBD2 bez A mit stejne konektory jako jednotka OBD1. Jine konektory ma az OBD2A, ktera je v US modelech od roku 96 a v evropskych by mela byt az od roku 99. Alespon v anglanech je do roku 99 jednotka OBD2 se stejnymi konektory jako OBD1, takze by nemel byt problem zapojit jakoukoli OBD1. Jak je to na japonskych modelech ale netusim.
hele která obd2 je stejná? i a i b mi přijde jiná jak obd 1

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 21:52   Citovat  

monty napsal:
hele která obd2 je stejná? i a i b mi přijde jiná jak obd 1

No ano dyť o tom tady mluvím, A i B jsou samo jiné, ale bez A i bez B, prostě "čistá OBD2". Taková ECM se nachází v anglánech do roku 99, konektory stejné jako OBD1 ale je to už ta verze co se nedá upravovat.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 21:57   Citovat  

Ivoss napsal:
No ano dyť o tom tady mluvím, A i B jsou samo jiné, ale bez A i bez B, prostě "čistá OBD2". Taková ECM se nachází v anglánech do roku 99, konektory stejné jako OBD1 ale je to už ta verze co se nedá upravovat.
ahá , já jsem to nepochopil,"podle tohoto obrázku " tak koukám a koukám to mi hlava nebere to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 22:04   Citovat  

monty napsal:
ahá , já jsem to nepochopil,"podle tohoto obrázku " tak koukám a koukám to mi hlava nebere to mi hlava nebere

No jo, ted mi to doslo, z toho obrazku to poznat neni protoze ta jednotka co mam na mysli je presne ta co tam neni vyfocena pořádnej výtlem. Ale prave diky tomu obrazku sem zjistil ze neco nehraje, ze u evropskych modelu je zas nejaka zrada Tak to valím bulvy. A bohuzel zatim se mi pod ruce nedostal zadny Civic 6.gen 3D/4D do roku 99, abych se podival co tam je, to by mohli napsat majitele techto, jakou maji jednotku podle toho obrazku. Docela by me to zajimalo.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 15:47   Citovat  

Ivoss napsal:

bacha, anglan (napr. B18C4) je OBD2 ale pouziva specialne kable, lebo technologicky je to civic 5G, ktory bol OBD1 a kedze europska unia zakazala od roku 96 predaj OBD1 bola nutnost upgrade na OBD2. aby to bolo jednoduche, tak to spravili tak, ze upravili len jeden konektor na ECU tak, aby sa tam nedala strcit OBD1 kabelaz (da sa ale lahko upravit a potom mozes kludne pouzit OBD1 ECU, napr. P72 aby si vedel ovladat aj IAB). ECU P9K je interne OBD2, len je v skatulke od OBD1... preto tam napr. funguje imobilizer. skratka anglan je tak troska :mravenec:...

inak OBD2A = OBD2, to A sa zacalo oznacovat az potom, ked prislo B, dovtedy sa to skratka volalo OBD2.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 17:34   Citovat  

vti [906team] napsal:
bacha, anglan (napr. B18C4) je OBD2 ale pouziva specialne kable, lebo technologicky je to civic 5G, ktory bol OBD1 a kedze europska unia zakazala od roku 96 predaj OBD1 bola nutnost upgrade na OBD2. aby to bolo jednoduche, tak to spravili tak, ze upravili len jeden konektor na ECU tak, aby sa tam nedala strcit OBD1 kabelaz (da sa ale lahko upravit a potom mozes kludne pouzit OBD1 ECU, napr. P72 aby si vedel ovladat aj IAB). ECU P9K je interne OBD2, len je v skatulke od OBD1... preto tam napr. funguje imobilizer. skratka anglan je tak troska xxxx...

inak OBD2A = OBD2, to A sa zacalo oznacovat az potom, ked prislo B, dovtedy sa to skratka volalo OBD2.

Aháá, konečně mi to někdo vysvětlil, díky je to dobrý. Takže ta jednotka, kterou sem považoval za "čistou OBD2" je vlastně nějakej pržvrňk co zmastili speciálně pro anglána a jako OBD1 to jen vypadá.. normální OBD2 už teda má vždycky jiný konektory, tak teď už to chápu. No ale tak aspoň je dobrý že majitelé anglánů rok 96-98 nemusej při swapu na OBD1 kupovat redukci, jenom připilujou konektor HaHaaa.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2008 , 12:49   Citovat  

monty napsal:
no targa 94 bude mít obd1 ,ale v ceru 2g je obd 0 ne ? musel bys měnit motorovej svazek za targovej, což zrovna kompatibilní nebude , takže jsem myslel že chceš nechat svazek cerovej tj obd0 a zredukovat ho z obd0 na obd1 -takže redukce.
no v podstatě by se dali z Obd1 svazku štípnout konektory pro ecu a napíchnout na ty obd 0 dráty -nepotřebuješ pak kupovat redukci. akorát jestli to máš nevtec cero a chceš swap tak ti budou chybět 4 dráty , 2 -na sepnutí vtecu a kontrolu tlaku oleje ve vtecu a k vyhřívaný lambdě

jj presne tak mam NON VTec D16A9 OBD0 jinak bych ani neswapoval, leda ze bych si chtel pridelat praci s elektrikou a hydro spojkou:-)) a ta targa ma OBD1 ja se jen bal aby nemela OBD2:-) proto ta otazka jestli ma targa 94 OBD1, protoze ta se da lepe upravovat:) Jinak s tim stipanim dratu nevim no:-D radsi bych to prepinoval kdyby to slo, ale nejspis to vyresim conversion kitem, to bude mensi "prasarna" Úsměv) jinak s tim dotazenim dratu k VTecu jsem srozumnen, jen nevim jestli budou sedet konektory na vstriky, to by slo taky prepinovat kdyztak ne?Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2008 , 20:07   Citovat  

ChuCky napsal:
jj presne tak mam NON VTec D16A9 OBD0 jinak bych ani neswapoval, leda ze bych si chtel pridelat praci s elektrikou a hydro spojkou:-)) a ta targa ma OBD1 ja se jen bal aby nemela OBD2:-) proto ta otazka jestli ma targa 94 OBD1, protoze ta se da lepe upravovat:) Jinak s tim stipanim dratu nevim no:-D radsi bych to prepinoval kdyby to slo, ale nejspis to vyresim conversion kitem, to bude mensi "prasarna" Úsměv) jinak s tim dotazenim dratu k VTecu jsem srozumnen, jen nevim jestli budou sedet konektory na vstriky, to by slo taky prepinovat kdyztak ne?Úsměv
to chce řešit s tím kdo to bude dělat , já mám jinej system jak třeba ninja,Podle mě kvalitně udělanej spoj lepší jak redukce.Ale pokud budeš používat redukci tak bys mi moh ty nepotřebný konektory z obd1 rezervovat?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2008 , 5:07   Citovat  

monty napsal:
to chce řešit s tím kdo to bude dělat , já mám jinej system jak třeba ninja,Podle mě kvalitně udělanej spoj lepší jak redukce.Ale pokud budeš používat redukci tak bys mi moh ty nepotřebný konektory z obd1 rezervovat?

jasne s konektorama nebude problem kdyz je nepouziju, budu mit celou elektriku targy:), uvidime jak to cele dopadne, jinak delat to budu ja hh:-) elektrika mi uplne cizi neni, takze nou problem, vezmu schematka obou elektrik a bude se porovnavat a natahovat:-)) ale u toho conversion kitu je tusim jakej si navod i s tema dratama k vtecu takze good:)

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2008 , 5:17   Citovat  

ChuCky napsal:
jasne s konektorama nebude problem kdyz je nepouziju, budu mit celou elektriku targy:), uvidime jak to cele dopadne, jinak delat to budu ja hh:-) elektrika mi uplne cizi neni, takze nou problem, vezmu schematka obou elektrik a bude se porovnavat a natahovat:-)) ale u toho conversion kitu je tusim jakej si navod i s tema dratama k vtecu takze good:)
no záleží jakej budeš mít , já teda neměl nic , ale pokud rozumíš trochu elektrice tak to dohledáš. Úsměv Až budeš mít hotovo ,tak na mě mysli,potřebuju osadit ecu na elektriku kam se 100% žádnej conversion kit nedělá Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
OBD II => OBD 0
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina