Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zrušení egr ventilu Jazz
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ma®vays je teď offline  ma®vays
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 9:18   Citovat  

Ahoj.
Mám problém s egr ventilem. hlásí mi to chybu motoru a zvedla se mi spotřeba z 5,2 na 6. Dá se tenhle nesmysl úplně vyřadit? Mám hondu jazz s motorem L12A1 o obsahu 1339cm3.

Na netu jsem viděl různé názory. Až tak se v autech nevyznám, ale nechci do něj investovat 10 tisíc za nový egr, když to taky nemusí vyřešit problém.

děkuji
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 9:41   Citovat  

A čistil jsi ho?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 9:52   Citovat  

Hellborn napsal:
A čistil jsi ho?

ještě jsem s tím nic nedělal, krom návštěvy servisu, kde se to připojilo na počítač.
dali mi jekési aditivum české výroby, které prý pomáhá čistit motor. je fakt, že zhruba po ujetí 150 kilometrů kontrolka zhasla, ale po další zhruba stovce opět rozsvítila a svítí stále.

Pavel jazz je teď offline  Pavel jazz
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:10   Citovat  

myslim ze by melo stacit to rozebrat a vycistit i kanalky a vse co k tomu patri ja mam na motoru najeto pres 200tk a bez problemu. nejvic tomu skodi kdyz se to podtaci chce to obcas poradne projet a protocit az k omezovaci. jo a L12 neni 1339ccm3 ale 1246ccm3

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:16   Citovat  

Pavel jazz napsal:
myslim ze by melo stacit to rozebrat a vycistit i kanalky a vse co k tomu patri ja mam na motoru najeto pres 200tk a bez problemu. nejvic tomu skodi kdyz se to podtaci chce to obcas poradne projet a protocit az k omezovaci. jo a L12 neni 1339ccm3 ale 1246ccm3

a já právě jezdím dost z lehounka. jak se říká na spotřebu. proto 5,2 . . . jezdím 80 - 90 a poměrně často z kopce vyřazuju (nebo je lepší nechat rychlost a jet bez plynu?). Nedávno, když jsem to chtěl provětrat, tak sem jel "závodním" stylem z olomouce na opavu přes ecce homo a propálil jsem díru do výfuku Úsměv nejspíš už musel být někde načnutý a zrovna to vyšlo. ale manželka v tom měla jasno . . . "jezdíš jak prase a trháš výfuk".

jinak, přikládám fotokopii TP

001.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
001.jpg, 1002.19 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:24   Citovat  

1. Vyřazování: Jak který kopec... Pokud má zařazeno bez plynu, tak se odpojí vstřiky (spotřeba 0 až do chvíle, kdy to začne "jet na volnoběh" někde kolem 1200ot. (+/-)), pokud vyřadíš, tak je spotřeba při volnoběhu (ale např. u Votic vím, že na neutrál projedu celou rovinku, zatímco s rychlostí musím už před půlkou přidat).

2. Občas plnej je potřeba na vyhnání "pavouků". U Jazze se prý objevilo i zanášení chladících kanálků, když se to občas neprohnalo, pak se přidíral 2-3 válec...

3. Napřed nech ventil pořádně vyčistit.

0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:48   Citovat  

ma®vays napsal:
a já právě jezdím dost z lehounka. jak se říká na spotřebu. proto 5,2 . . . jezdím 80 - 90 a poměrně často z kopce vyřazuju (nebo je lepší nechat rychlost a jet bez plynu?). Nedávno, když jsem to chtěl provětrat, tak sem jel "závodním" stylem z olomouce na opavu přes ecce homo a propálil jsem díru do výfuku Úsměv nejspíš už musel být někde načnutý a zrovna to vyšlo. ale manželka v tom měla jasno . . . "jezdíš jak prase a trháš výfuk".

jinak, přikládám fotokopii TP

no k tomu techicaku tam je napsano L13 a ty si psal L12 ale je to jedno pac ty motory jsou uplne stejny az na ten zdvihovy objem. tak ja jezdim uz jen po praze a porad tomu nakladam do plnejch a na spotrebe to neni ani moc videt. co se tyce vyfuku tak ten vydrzi dlouho je nerez ale ty auta jsou uz stary tak to proste jednou se tam ta dira udela. a to ti primo vypsalo chybu EGR?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:48   Citovat  

Hellborn napsal:
1. Vyřazování: Jak který kopec... Pokud má zařazeno bez plynu, tak se odpojí vstřiky (spotřeba 0 až do chvíle, kdy to začne "jet na volnoběh" někde kolem 1200ot. (+/-)), pokud vyřadíš, tak je spotřeba při volnoběhu (ale např. u Votic vím, že na neutrál projedu celou rovinku, zatímco s rychlostí musím už před půlkou přidat).

2. Občas plnej je potřeba na vyhnání "pavouků". U Jazze se prý objevilo i zanášení chladících kanálků, když se to občas neprohnalo, pak se přidíral 2-3 válec...

3. Napřed nech ventil pořádně vyčistit.

takže když to je relativně prutký kopec, tak rychlost nechat a spotřeba je 0. Když je to mírnýkopec a chcu vyřazovat, tak bude spotřeba dle otáček volnoběhu. už to chápu.

občas plnej dá asi manželka, když pospíchá do práce Úsměv dost mi umí pokazit spotřebu Úsměv

mám to tedy nechat vyčistit v servisu! Nemám se do toho raději pouštět sám, že? Nemám ani garáž, ani dost zkušeností.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:52   Citovat  

Pavel jazz napsal:
a to ti primo vypsalo chybu EGR?

jo. napojil to načetl a pak řekl "hm, egr ventil" . . . vyfotil si to an mobil a vynuloval. pak řekl že to mám zkusit s tím aditivem a po čase se ukázat. pokud to nepomůže (což on neví, ale je to levný pokus) tak to vyčistí. A pokud ani to nepomůže, tak nový. ale to prý se prohnu.

čili, rád bych se velké investici vyhnul, protože už tak odkládáme výměnu ložiska ve spojce, kde je údajně cena materiálu v řádech desetikorun, ale práce za 10 tisíc Smutný

0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:53   Citovat  

na to pridirani byl servisni pripis ale resilo se to pouze pokud se to projevilo do nevim kolika let nebo km a pak se menil na zaruku cely motor, ale bylo to tim ze se to prehrivalo bylo blbe konstruovany chlazeni.

0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 10:58   Citovat  

ma®vays napsal:
jo. napojil to načetl a pak řekl "hm, egr ventil" . . . vyfotil si to an mobil a vynuloval. pak řekl že to mám zkusit s tím aditivem a po čase se ukázat. pokud to nepomůže (což on neví, ale je to levný pokus) tak to vyčistí. A pokud ani to nepomůže, tak nový. ale to prý se prohnu.

čili, rád bych se velké investici vyhnul, protože už tak odkládáme výměnu ložiska ve spojce, kde je údajně cena materiálu v řádech desetikorun, ale práce za 10 tisíc Smutný

no rozebrat vycistit tady sou kanalky ale asi to neni primo jazz
tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 11:01   Citovat  

[quote="Pavel jazz"
na to pridirani byl servisni pripis ale resilo se to pouze pokud se to projevilo do nevim kolika let nebo km a pak se menil na zaruku cely motor, ale bylo to tim ze se to prehrivalo bylo blbe konstruovany chlazeni.[/quote]

to mluvíš o tom ložisku? co znamená, servisní přípis? Mi už totiž nedávno na jazzu takhle něco měnili. Teď bych kecal, jak jsme se k tomu dostali . . . jestli nám přišel domů dopis . . . ale něco s páčkou u volantu + nějaké relé. Prostě si vzali an dopoledne auto, máme novou páčku a vše bylo grátis.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 11:01  Naposledy upravil Hellborn dne 10.10.2016 , 11:02, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ma®vays napsal:
takže když to je relativně prutký kopec, tak rychlost nechat a spotřeba je 0. Když je to mírnýkopec a chcu vyřazovat, tak bude spotřeba dle otáček volnoběhu. už to chápu.

občas plnej dá asi manželka, když pospíchá do práce Úsměv dost mi umí pokazit spotřebu Úsměv

mám to tedy nechat vyčistit v servisu! Nemám se do toho raději pouštět sám, že? Nemám ani garáž, ani dost zkušeností.

Manželka nadává, že jezdíš jak prase, děláš díry do výfuku a sama kazí spotřebu... Velmi šťastný

Já s čištěním taky zkušenosti nemám... Se stydím Moje schopnosti mechanika končí u výměny oleje...

Pavel Jazz mluví o tom přidírání motoru.

0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 11:02   Citovat  

ma®vays napsal:

spojkovy lozisko me hvizda jak blazen a nechava me to v klidu kdyz menit tak az ze spojkou at se do toho zbytecne neleze a je to za min penez za praci

0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 11:08   Citovat  

ma®vays napsal:
[quote="Pavel jazz"
na to pridirani byl servisni pripis ale resilo se to pouze pokud se to projevilo do nevim kolika let nebo km a pak se menil na zaruku cely motor, ale bylo to tim ze se to prehrivalo bylo blbe konstruovany chlazeni.

to mluvíš o tom ložisku? co znamená, servisní přípis? Mi už totiž nedávno na jazzu takhle něco měnili. Teď bych kecal, jak jsme se k tomu dostali . . . jestli nám přišel domů dopis . . . ale něco s páčkou u volantu + nějaké relé. Prostě si vzali an dopoledne auto, máme novou páčku a vše bylo grátis.[/quote]
jo ta packa to je svolavacka kvuli prepinaci potkavacich svetel mohlo to prestat svitit. prodlouzena zaruka byla na to pridirani valcu ne na lozisko spojky, jeste se te muzou tykat vymeni airbagu u spolujezdce
tady se to da zjistit na co je svolavacka
tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 11:23   Citovat  

ma®vays napsal:

jo a tady je online sevice manual pokud se chces do toho poustet sam ale nebude to takova sranda myslim ze se musi sundat celej vduch co je pod plastovym krytem
tudy odkaz
tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 11:38   Citovat  

nechám to na práci v servisu. co to vyčištění může reálně stát?

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 11:43   Citovat  

ma®vays: tohle bych zrovna servisu nesvěřoval. Nebudeš mít šanci zkontrolovat jak kvalitně to udělali. A věř tomu, že co se může ošulit, to se v profesionální sféře ošulí.
Buď si to poctivě vyčisti sám nebo to dej nějakému prověřenému garážníkovi, který si s tím pohraje a nechá tě na to koukat.
Cena i kvalita práce bude úplně jinde než v servisu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 11:45   Citovat  

Petr 78 napsal:
ma®vays: tohle bych zrovna servisu nesvěřoval. Nebudeš mít šanci zkontrolovat jak kvalitně to udělali. A věř tomu, že co se může ošulit, to se v profesionální sféře ošulí.
Buď si to poctivě vyčisti sám nebo to dej nějakému prověřenému garážníkovi, který si s tím pohraje a nechá tě na to koukat.
Cena i kvalita práce bude úplně jinde než v servisu.

nikoho v mém okolí neznám. ale zkusím pohledat . . .

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2016 , 12:17   Citovat  

Se seřízením ventilů se to nechá snadno vyčistit. Beztak se musí sundat sání a EGR příruba. Takže zacni seřízením ventilů a vyčištěním EGR okruhu.

Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2016 , 19:21   Citovat  

Dnešní seznámení s motorem 1.2 v Honda Jazz, furt jsem si říkal že jede nějak divně, díra v plynu a celkově to prostě nejelo. Koupil jsem nové svíčky a žádná výrazná změna. Mno tak jsem si stáhl manuál a mrknul se na EGR. Divím se že se nerozsvítila kontrolka motoru, a teď po vyčistění konečně i jede Úsměv

IMG_1540.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_1540.JPG, 1.76 MB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2016 , 19:39   Citovat  

kolik to takovému zručnému domácímu kutilovi zabere tak času to vyčištění. myslím od otevření kapoty, až po její zavření Úsměv

Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2016 , 19:47   Citovat  

Dělal jsem to cca 3. hodinky. Docela to šlo, jen stím místem to je boj

Obsah fóra Honda-club.cz   
zrušení egr ventilu Jazz