Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
1.8 i-VTEC vs 2.0 TDI
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 1 z 5

S čím na okruh
1.8 i-VTEC
100%
 100%  [ 19 ]
2.0 TDI
0%
 0%  [ 0 ]
Hlasovalo : 19
Celkem hlasů : 19

racky je teď offline  racky
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 12:05  Naposledy upravil racky dne 21.2.2016 , 11:06, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Ahoj.
Ze zajmavosti jsem porovnával svůj motor 1.8 i-VTEC s 2.0 TDI od VW a mám k tomu otázku.

Úvod:

Moje auto je Civic Tourer 2015 1.8 i-VTEC a motor má tyhle charakteristiky:
tudy odkaz

Srovnávané auto byl VW Passat 2.0 TDI
tudy odkaz

Srovnání:
TDI má dvojnásobnej krouťák v širokym spektru otáček (370Nm vs 170Nm) . To je jasný.
Passat je o 100kg těžší.

EDIT: Odstraněna chybná zmínka o kW. V grafu sem si nepřečetl jednotku a považoval sem koně za kilowaty. Omluva.

A teď ta záhada:
Jak to, že mají obě auta totožnou akceleraci cca 9 vteřin na 100km/h? Neměl by ten drtivej rozdíl TDI zadupat Hondu do země?

A kterej motor bude lepší třeba na okruhu?

EDIT: Otázka byla myšlena pro odborníky na motory. Aby mi stručně technicky vysvětlili, co vše hraje roli v reálném provozu. Vůbec mi nešlo o srovnávání Passatu a Civicu. Celkem se to zvrhlo Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 12:23   Citovat  

Já tedy v tom odkazu na test vidím 2.0 TDI 110 KW a nevím který 2.0 TDI má 160 KW...
Taky nevím s kterým z těch aut máš jít na okruh,jsou to spíš rodinný auta.
Ale přesně vím,který nicky se objeví v téhle diskuzi pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 12:30   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já tedy v tom odkazu na test vidím 2.0 TDI 110 KW a nevím který 2.0 TDI má 160 KW...
Ale přesně vím,který nicky se objeví v téhle diskuzi pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Je pardon. Zpět. V grafech maji hodnotu 160 a mně nedošlo že to nejsou kW ale koně. Blbě vidim. Ale to je jedno. I tak je v motorech mega rozdíl co se týče Nm.

A ta zmínka o okruhu byla směrovaná na klady jednotlivých motorů. Ne že bych s tim chtěl závodit Úsměv
   Návrat  
bleck666 je teď offline  bleck666
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 13:07   Citovat  

Ten clovek ktory to objasni ,tak si znepriateli vsetkych fanusikov turbo dieslov Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 13:19   Citovat  

Tohle tema je nesmysl uz od zacatku a smysl mne dava jenom jako rozpoutavani tradicni mistni flamewar.
Kroutici moment a nakonec ani vykon sam o sobe o nicem nerozhoduje. Zalezi na pomeru vaha/vykon, na zprevodovani, u jizdnich vlastnosti pak na rozlozeni vahy, na podvozku atd. atd. . A na technickem stavu auta.

Jsou lepsi jablka, nebo hrusky?
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 13:26   Citovat  

Mám C8G sedan s motorem 1,8 iVTEC a v práci jezdím se služebníma Oktávkama s motory 2,0 a 1,6 TDI.
Bez ohledu na paírové hodnoty a údaje z grafů je citelný rozdíl v chování mezi iVTEC a TDI.
Když v Hondě šlápnu na plyn, tak motor začne okamžitě zrychlovat a táhne plynule až k 6 000 ot. Pokud tedy začínám na 3 000 ot.
Když to samé udělám v Oktávce (v jakýchkoliv otáčkách) tak se dlouho neděje nic, pak se "nadechne" turbo, motor mě zatlačí do sedaček, ale poměrně rychle ztratí tah a je potřeba přeřadit.
Navíc ty TDIčka (zejména 1,6) nemají rády otáčky pod 2000. Benzínová Honda kupodivu i v takových otáčkách funguje lépe.
Tím myslím, že nedává najevo, že se jí ty otáčky vůbec nelíbí.

Mně osobně se lépe jezdí s atmosférickým benzínem, než s přeplňovanou naftou.
Ten projev motor a reakce jsou prostě lepší.

U toho zrychlení samozřejmě hraje velkou roli i větší hmotnost. 100 Kg navíc je už hrozně znát nejenom na zrychlení, ale i na horší jízdní vlastnosti na přední nápravě.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 13:29   Citovat  

Bully napsal:
Tohle tema je nesmysl uz od zacatku a smysl mne dava jenom jako rozpoutavani tradicni mistni flamewar.
Kroutici moment a nakonec ani vykon sam o sobe o nicem nerozhoduje. Zalezi na pomeru vaha/vykon, na zprevodovani, u jizdnich vlastnosti pak na rozlozeni vahy, na podvozku atd. atd. . A na technickem stavu auta.

Jo, máš pravdu, že to je srovnávání nesrovnatelného.
Ale právě řidiči koncernových TDI mají tendence svoje "Das Überauto" poměřovat s ostatníma. Ať už ve spotřebě nebo ve výkonu.
A taková Honda je pro ně jak červený hadr pro býka.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 16:19   Citovat  

Na okruhu nebude dobrý ani jedno auto.

Pořád se řeší dokola věc, která nemá řešení.

To bude zas téma kde se to zvrhne v bitku. Velmi šťastný
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 16:22   Citovat  

Kmóďa napsal:

Nemáš na mysli rudy5 nebo dohcvteca že ne? pořádnej výtlem
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 16:42   Citovat  

Nafťák je prostě proti benzinu vždy v zatáčce v nevýhodě kvůli váhy. Pocitově jede líp nafťák ale jen těch super tisíc otáček než zase poumře... naštvanej
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 17:19   Citovat  

racky napsal:
Ahoj.
Ze zajmavosti jsem porovnával svůj motor 1.8 i-VTEC s 2.0 TDI od VW a mám k tomu otázku.

Úvod:

Moje auto je Civic Tourer 2015 1.8 i-VTEC a motor má tyhle charakteristiky:
tudy odkaz

Srovnávané auto byl VW Passat 2.0 TDI
tudy odkaz

Srovnání:
TDI má dvojnásobnej krouťák v širokym spektru otáček (370Nm vs 170Nm) . To je jasný.
Passat je o 100kg těžší.

EDIT: Odstraněna chybná zmínka o kW. V grafu sem si nepřečetl jednotku a považoval sem koně za kilowaty. Omluva.

A teď ta záhada:
Jak to, že mají obě auta totožnou akceleraci cca 9 vteřin na 100km/h? Neměl by ten drtivej rozdíl TDI zadupat Hondu do země?
A kterej motor bude lepší třeba na okruhu?

Zrýchlenie 0-100km už nehovorí nič ved si zober že napr BMW 325i model E90 čo má 160kw dá stovku za 7s sú to iba 2s a rozdiel od hondy 57KW veľkú úlohu hrá aj hmotnosť , skôr by som videl väčší rozdiel v pružnom zrýchlení napríklad zo 130km/H na 200km/H.Ale ani jedno auto nepatrí na okruh.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 17:41   Citovat  

Bully napsal:

Díky za tu část komentáře, která vysvětluje ten poměr atd. To s tim flamem mě nenapadlo, nevěděl sem, že se tu hádáte o těchhle věcech. Pardon, již se to nebude opakovat.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 17:47   Citovat  

Petr 78 napsal:
Mám C8G sedan s motorem 1,8 iVTEC a v práci jezdím se služebníma Oktávkama s motory 2,0 a 1,6 TDI.
Bez ohledu na paírové hodnoty a údaje z grafů je citelný rozdíl v chování mezi iVTEC a TDI.
Když v Hondě šlápnu na plyn, tak motor začne okamžitě zrychlovat a táhne plynule až k 6 000 ot. Pokud tedy začínám na 3 000 ot.
Když to samé udělám v Oktávce (v jakýchkoliv otáčkách) tak se dlouho neděje nic, pak se "nadechne" turbo, motor mě zatlačí do sedaček, ale poměrně rychle ztratí tah a je potřeba přeřadit.
Navíc ty TDIčka (zejména 1,6) nemají rády otáčky pod 2000. Benzínová Honda kupodivu i v takových otáčkách funguje lépe.
Tím myslím, že nedává najevo, že se jí ty otáčky vůbec nelíbí.

Mně osobně se lépe jezdí s atmosférickým benzínem, než s přeplňovanou naftou.
Ten projev motor a reakce jsou prostě lepší.

U toho zrychlení samozřejmě hraje velkou roli i větší hmotnost. 100 Kg navíc je už hrozně znát nejenom na zrychlení, ale i na horší jízdní vlastnosti na přední nápravě.

Díky za nejpřínosnější komentář. To s tim zaražením do sedačky a ztrátou dechu sem dneska někde viděl na videu. Honda je asi fakt v porovnání s tímhle mnohem plynujelší.

Když sem auto vybíral, tak sem doufal, že Honda bude super a zatim se mi to jen potvrzuje.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 17:50   Citovat  

Jagi napsal:
Nafťák je prostě proti benzinu vždy v zatáčce v nevýhodě kvůli váhy. Pocitově jede líp nafťák ale jen těch super tisíc otáček než zase poumře... naštvanej

A tohle by mě právě bavilo vyzkoušet v reálu. Při výběru auta bych naftu ani turbo nevyhledával (proto mám i-VTEC), ale zajímá mě rozdíl proti konkurenci.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 18:15   Citovat  

racky napsal:
Díky za nejpřínosnější komentář. To s tim zaražením do sedačky a ztrátou dechu sem dneska někde viděl na videu. Honda je asi fakt v porovnání s tímhle mnohem plynujelší.

Když sem auto vybíral, tak sem doufal, že Honda bude super a zatim se mi to jen potvrzuje.

asi offtopic sedan 1.8 8g ma podla mna ine jazdne vlastnosti ako combi 1.8 9g... ine rozlozenie hmotnosti, celkom ina zadna naprava, inak odladena predna naprava a riadenie,ina hmotnost... clovek by nasiel este par inych mozno drobnosti ktore odlisuju tie dva civici Úsměv po motorickej stranke je to asi jedno ,aj ked prevodovky maju ine Úsměv reagoval som na PETR 78
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 18:43   Citovat  

racky napsal:
A tohle by mě právě bavilo vyzkoušet v reálu. Při výběru auta bych naftu ani turbo nevyhledával (proto mám i-VTEC), ale zajímá mě rozdíl proti konkurenci.

Inak nechápem prečo porovnávaš dve odlišné autá? keby si porovnával A8G naftu a passat v tom roku naftu tak by som to pochopil ale porovnávaš úplne odlišné autá
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 18:59   Citovat  

tudy odkaz ... najst nieco po slovensky ,alebo po cesky o vykone a krutiacom momente je celkom tazke Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 19:28   Citovat  

bleck666 napsal:
http://www.tuning.sk/dokument-vykon_tocivy_moment ... najst nieco po slovensky ,alebo po cesky o vykone a krutiacom momente je celkom tazke Úsměv

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 20:19   Citovat  

Kmóďa napsal:
http://dfens-cz.com/kroutak-vykon-a-spol/

to co tam je napisane neni pravda,na tom sa da len zasmiat , tie grafy su vymyslene ,nerealne ,ako aj tento,to asi kazdy vidi ze to je nezmysel

123456.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
123456.jpg, 31.65 kB

123456.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
123456.jpg, 31.65 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 20:36   Citovat  

Inak je sranda že všade píšu že hlučnejší diesel ja mám teda aj benzín aj naftu ale rozdiel v hlučnosti pri tom myslím max výkone je iba 1db v prospech benzínu .
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 20:41   Citovat  

bleck666 napsal:
asi offtopic sedan 1.8 8g ma podla mna ine jazdne vlastnosti ako combi 1.8 9g... ine rozlozenie hmotnosti, celkom ina zadna naprava, inak odladena predna naprava a riadenie,ina hmotnost... clovek by nasiel este par inych mozno drobnosti ktore odlisuju tie dva civici Úsměv po motorickej stranke je to asi jedno ,aj ked prevodovky maju ine Úsměv reagoval som na PETR 78

Dej sem prosím "čísla", v čem jsou převodovky krátkého a dlouhého C9G odlišné. S ostatním nelze než souhlasit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 20:43   Citovat  

bleck666 napsal:
to co tam je napisane neni pravda,na tom sa da len zasmiat , tie grafy su vymyslene ,nerealne ,ako aj tento,to asi kazdy vidi ze to je nezmysel

Zajímalo by mě co konkrétně máš na mysli...
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 20:44   Citovat  

rudy5 napsal:
Inak nechápem prečo porovnávaš dve odlišné autá? keby si porovnával A8G naftu a passat v tom roku naftu tak by som to pochopil ale porovnávaš úplne odlišné autá

Špatně, nechce porovnávat auta, ale motory. Je otázka, jak to udělat, když se nacházejí v tak odlišných autech....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 21:46   Citovat  

rudy5 napsal:
Inak je sranda že všade píšu že hlučnejší diesel ja mám teda aj benzín aj naftu ale rozdiel v hlučnosti pri tom myslím max výkone je iba 1db v prospech benzínu .

Ja mam zase benzinove auto, troufam si napsat, snad i nekolikanasobne hlucnejsi, nez druhe, s turbodieselem pod kapotou. Co se tyka vibraci tak totez, benzinak se trese a je oproti Acco 7G 2,2i-CTDi mnohem min kultivovany. Ono to tak jednoduche neni, ale lidi maji sklon zapadat do klise a predsudku.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 21:46   Citovat  

reaguji na tohle nemyslne tema ,zase se tady jen resi to kto co ma v oblibe a co mu vyhovuje za styl jizdy ... kazdopadne na okruh neni ani jedno ,civic hlavne podvozkem a pasat chovanim motoru kterej neni uspusobenej na zavodni styl ,co se tyce zrychleni tak tam jeto jasny ..power weight ratio je rozhodujici faktor a ne kroutak nebo vykon .. a i to je rozhodujici pri case na kolo na trati spolu z rozlozenim vahy ,sprevodovanim tuhosti karoserie atd. kde ale taky zalezi na jake trati ,treba na mensi trati by mel mozna vyhodu civic a na vetsi z delsima rovinkama by mel pasat diky pruznosti ve vyssich rychlostech .. to je jako srovnavat nekonecnost vesmiru z lidskou mysli ....
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 21:55   Citovat  

Bully napsal:
Ja mam zase benzinove auto, troufam si napsat, snad i nekolikanasobne hlucnejsi, nez druhe, s turbodieselem pod kapotou. Co se tyka vibraci tak totez, benzinak se trese a je oproti Acco 7G 2,2i-CTDi mnohem min kultivovany. Ono to tak jednoduche neni, ale lidi maji sklon zapadat do klise a predsudku.

ono hlucnost motoru je sirokej pojem ,z venku zevnitr pri dalnicni rychlosti nebo pri stani na semaforech ,za studena za tepla atd. treba ja kdyz reknu ,ze pro mne je nafta hlucnejsi kdyz auto stoji a benzin je hlasitejsi ve vyssich rychlostech ,ale z fizykalnijo hlediska je to jen ten zvuk kterej nekomu proste neladi do ucha .. osobne mam radeji cvakani ventilu jako rachtani a to z hlukem nema nic spolecneho
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 22:14  Naposledy upravil bleck666 dne 20.2.2016 , 22:19, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

piskot napsal:
Dej sem prosím "čísla", v čem jsou převodovky krátkého a dlouhého C9G odlišné. S ostatním nelze než souhlasit.

pisal som o sedane 8generacie 1.8 a o combiku 9generacie 1.8 ...to asi kazdy vie ze 8g ma kratsiu prevodovku ako 9g, mozno som sa zle vyjadril
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 22:18   Citovat  

Kmóďa napsal:
Zajímalo by mě co konkrétně máš na mysli...

GRAF ...autor tam dal vymyslene grafy a potom o nich pisal
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 22:20   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ono hlucnost motoru je sirokej pojem ,z venku zevnitr pri dalnicni rychlosti nebo pri stani na semaforech ,za studena za tepla atd. treba ja kdyz reknu ,ze pro mne je nafta hlucnejsi kdyz auto stoji a benzin je hlasitejsi ve vyssich rychlostech ,ale z fizykalnijo hlediska je to jen ten zvuk kterej nekomu proste neladi do ucha .. osobne mam radeji cvakani ventilu jako rachtani a to z hlukem nema nic spolecneho

Treba zrovna ten Acco i-CTDi je vyborne odhlucnene auto a jestli je na nem neco akusticky v neporadku, tak neodhlucnene podbehy na horsim povrchu silnice. Oproti nemu treba C8G s benzinovou 1,8i, (ale ani se stejnym i-CTDi) rozhodne neni autem na cestovani, protoze je v nem pri dalnicnich rychlostech vyssi uroven hluku- i kdyz tobe treba udajne uchu lahodici.
Neni to a priori naftou nebo benzinem, musis to brat vzdycky podle konkretniho vozu. Ale proc mam pocit, ze to opakuju porad stejnym lidem dokola jak ta preskakujici jehla na gramofonove desce, ze podlehate dogmatum a klise.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2016 , 22:36   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
...treba na mensi trati by mel mozna vyhodu civic a na vetsi z delsima rovinkama by mel pasat diky pruznosti ve vyssich rychlostech .. to je jako srovnavat nekonecnost vesmiru z lidskou mysli ....

Myslím že pokud i v těch vyšších rychlostech budeš využívat převodovku a nebudeš mít zařazený u obou aut šestý rychlostní stupeň,bude záležet na poměru výkon/hmotnost...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
1.8 i-VTEC vs 2.0 TDI
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina