Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s Multiplex Civic 7G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Boni H je teď offline  Boni H
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2016 , 23:30   Citovat  

Ahoj všem

Civic 2002 1.6 16v 5D EU
Při jízdě z práce se mi stala nemilá věc. Za jízdy mi začal pískat klínový řemen. Než jsem stihl bezpečně zastavit u krajnice rozsvítila se kontrolka dobíjení na palubní desce. Okamžitě jsem zastavil a zjistil, že se povolil šroub alternátoru.
Došlo tedy k uvolnění alternátoru. Auto jsem odstavil. Přijel jsem s nářadím šroub alternátoru přitáhl, našponoval klíňák, ale dobíjení stále svítilo.
Na garáži jsem zjistil, že se ještě utrhl konektor od kompresoru v místě uchycení na ventilátoru. Konektor od klimy jsem zapojil, konektory k alternátoru odpojil a znovu zapojil, ale signalizace baterie pořád svítila. Na diagnostice žádná chyba není a dobíjecí soustava funguje jak má.Klima taktéž funguje jak má
Po kontrole alternátoru elektrikářem na alternátory byla zjištěna závada na diodovém můstku. půlka vyhořela.
Zakoupil jsem tedy druhý alternátor, který je na 100% v pořádku, ale kontrolka pořád svítila.
- Všechny pojistky OK v motorovém prostoru i pod přístrojovkou proměřeny multimetrem.
- Udělal jsem diagnostiku multiplexu oba režimy. Taky bez hlášení jakékoliv chyby
- Udělal jsem test Wake Up systému, taky žádná chyba
- udělal jsem vstupní test jednotlivých spotřebičů (Input MCU test) - vše funguje jak má.Všechny signály fungují

Nyní mám doma druhou Multiplex jednotku, problém ale je, že po přehození jednotky začal svítil imobilizér. Na některých amerických forech píšou, že přehodili jednotku a nemuseli nic programovat. Na druhou stranu někteří po přehození jednotky museli do Hondy na spárování MCU s PCM právě z důvodu imobilizéru.

Máte s tím někdo zkušenost ?
Nějaké nápady kde je problém ?

Díky za rady
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2016 , 6:34   Citovat  

Je tady možnost, že jak se prošlehl můstek, tak to vzalo s sebou vstupní obvody, které vyhodnocují dobíjení a rozsvítí kontrolku (komparátor, sledovač, etc.). A teď si to pořád myslí, že tam je špatné napětí. Na druhou stranu by všechny vstupy jednotky měly být ošetřeny proti přepětí.

Alternátor dává správné napětí podle manuálu?

PS: nechtěl bych to řešit Velmi šťastný

Boni H je teď offline  Boni H
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2016 , 8:52   Citovat  

Ano alternátor dobíjí správně. No mám z toho velkou radost. Poprvé co mě Honda takto vypekla za deset let. Nejvíc mě s..re, že nic krom rozsvícené kontrolky nevykazuje chybu.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s Multiplex Civic 7G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina