Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7G - hluk volnoběh - problém spojka nebo převodovka?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Roky je teď offline  Roky
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2016 , 9:30   Citovat  

Dobrý den, už od začátku, co mám Civica 1.4/66 kW r 2005 (cca od najetých 40 tis. km) slyším při volnoběhu a zapnuté klimatizaci (zatížení) výrazné klepání, které zmizí při sešlápnutí spojky. Slyšet je to jen v těch nejnižších otáčkách a spuštěnou klimatizací je zvuk mnohem výraznější. Asi před 5-ti lety mi v jednom servisu (Honda Pardubice) řekli, že je to spojkové ložisko, v druhém (Honda Kolín), že jsou to ložiska v převodovce, které mi všechny v rámci nějaké prodloužené záruky a výrobní vady vyměnili. Klepání nepřestalo. Nyní je zvuk slyšitelný i při přidání plynu z volnoběhu, než se trochu zvýší otáčky. Přemýšlím nad výměnou spojky, mám najeto 145 tis. Máte s tím někdo zkušenost? Pomůže výměna? O celé spojce uvažuji také proto, že při předbíhání motoru (nebo jak to popsat - jízda na volnoběh kdy se auto rozkýve přídáním plynu nebo např.přejetím retardéru a předběhne otáčky motoru) se ozývají rázy - mám podezření na popraskané tlumící pružiny ve spojkovém talíři. Děkuji za názory. Zvuk mohu případně natočit.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2016 , 10:03   Citovat  

Mohou to být pružinky na lamele spojky, mělo by se to ozývat při změně tahu motoru nebo když to jen tak šolicháš ... když šlápneš nebo brzdíš motorem, tak by to mělo být ticho ...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2016 , 10:10   Citovat  

Odkaz

0
PříspěvekZaslal: 13.4.2016 , 10:37   Citovat  

Daver napsal:
Mohou to být pružinky na lamele spojky, mělo by se to ozývat při změně tahu motoru nebo když to jen tak šolicháš ... když šlápneš nebo brzdíš motorem, tak by to mělo být ticho ...

Na ty pružinky mám také podezření, při změně tahu se to ozývá. Souvislost s tou klimou si myslím, že kompresor nemá konstantní odpor a právě způsobuje změnu tahu, kdy se pak klepání ozývá, ale to je při volnoběhu....

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2016 , 12:04   Citovat  

Pak je otázka, jestli nemá v pytli elektromagnetickou spojku na klimatizaci - ložiska nebo nebo vyrezlá jestli není

0
PříspěvekZaslal: 13.4.2016 , 12:33   Citovat  

Udělám tu spojku a uvidí se. Ten chrastivej zvuk pružinek na tom videu je tomu dost podobný. Sada LUK se dá sehnat něco přes 3000 Kč.

paulreedsmith je teď offline  paulreedsmith
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 1:08   Citovat  

Zdravím vás! Před pár dny jsem pořídil Civica 1.6 81kW, rv 2001 a samozřejmě má auto pár much. Mezi nimi je i problém stejný nebo podobný tomu, co se řeší tady. Při volnoběhu bez sešlápnuté spojky rachot, takový jakoby cvakání. sešlápnu spojku a klid. Rozjedu se na jedničku a při manipulaci se spojkou - přeřazovaní na dvojku zase rachot adekvátní intenzitě otáček. Tak stejně ze dvojky na trojku. Sem tam něco zaslechnu i při zařazené rychlosti 1 2 3. U 4 a 5 to už buď nedělá nebo to tak nevnímam... pružiny v lamele říkáte? Máš už tu spojku vyměněnou? Pomohlo to? Díky

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2016 , 21:05   Citovat  

paulreedsmith napsal:
Zdravím vás! Před pár dny jsem pořídil Civica 1.6 81kW, rv 2001 a samozřejmě má auto pár much. Mezi nimi je i problém stejný nebo podobný tomu, co se řeší tady. Při volnoběhu bez sešlápnuté spojky rachot, takový jakoby cvakání. sešlápnu spojku a klid. Rozjedu se na jedničku a při manipulaci se spojkou - přeřazovaní na dvojku zase rachot adekvátní intenzitě otáček. Tak stejně ze dvojky na trojku. Sem tam něco zaslechnu i při zařazené rychlosti 1 2 3. U 4 a 5 to už buď nedělá nebo to tak nevnímam... pružiny v lamele říkáte? Máš už tu spojku vyměněnou? Pomohlo to? Díky

ložiska v převodovce KO

0
PříspěvekZaslal: 20.5.2016 , 7:10   Citovat  

Ložiska v převodovce mi vyměnili asi před 5-ti lety v Kolíně, když jsem tam s touto závadou přijel (výměna zadarmo). Hluk se ozýval dál. Včera jsem dal vyměnit spojku. Zatím to vypadá, že je po problému. Pružinky v lamele v původní spojce vypadají v pohodě, ale asi už jsou unavené. Další věc, že to mohlo být ložisko. Ale ten hluk byl jen na volnoběh při zapnuté klimatizaci (snížené otáčky s rázama, které mají tlumit pružinky ve spojce). Pokud je hluk s otáčkama jak tu někdo psal, je to spíš převodovka.

0
PříspěvekZaslal: 23.5.2016 , 17:08   Citovat  

Prosím o názor. Po výměně spojky od začátky lehké vibrace do spojkového pedálu (na to bych si zvykl) a po pár km (cca 100 km) se začalo ozývat pískání, které zmizí již po lehkém položení nohy na spojkový pedál. Udělal něco mechanik špatně, nebo na něco zapomněl? Nepředpokládám, že nové ložisko by bylo od začátku špatné a že by výměna pomohla...Teď lituji, že jsem spojku dal udělat. Čeká mě totiž za měsíc cesta do Chorvatska a dal jsem ji dělat z obavy, aby se tam něco nevysypalo kvůli cvakání, ale teď mi bude stejně vadit pískání. Může se na tom něco nějak fatálně podělat, měl bych to mechanika nechat předělat? Originál je originál a hrabat do starého auta už se mi několikrát nevyplatilo.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7G - hluk volnoběh - problém spojka nebo převodovka?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina