Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Test ECU - předstartovní procedura
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 22:23   Citovat  

Řeším problém a už nevím, jak dál..
Celé to začlo tím, že se mi spínalo čerpadlo se zpožděním po otočení klíčku.. Už jsem žhavil pájku na hlavní relátko a nedělal si s tim hlavu..
Nyní to nedělá nic - relé mám protestované, proletované a vyzkoušené ze všech stran - tím to není (ušetřte si prsty a nepište, že je to tím Úsměv )..
Problém je jinde.. Všechny konektory na ECU (P28) mají, co tam má být - všechny kostry jsem překostřil, zdubloval, proměřil.. Projel jsem komplet kabeláž ke vstřikům - vše OK..
Po otočení klíčku se rozsvítí kontrolka ECU, svítí stále, nezhasne - čerpadlo se nespustí.
Vypinuji-li si pin A7 a po otočení klíčku si ho sám přikostřím - čerpadlo naběhne jako fík.
I když si pustím čerpadlo takto ručně, motor nenaskočí - jednotka nepustí vstřiky.
Jiskra během startování je.
Vzal jsem ECU, měl jí tam celý den na slunci v autě (nikoli prvoplánově), dovezl jí k Montymu, tam jsme jí strčili do auta a vše naběhlo.. Poté jsem celý proces měření, zkoušení, překostřování projel nanovo...
Napadá mne už jen studeňák někde v ECU - který se neprojevil při vysoké teplotě - v chladnější garáži nejde (Je to možné??? )
Zkoušel jsem toto - v garáži:
Dal jsem od baterky (mimo auto) na ECU:
Mínus: A23, A24, A26, B2, D21, D22
Plus stále: D1
Plus "spínané": A25, B1 / A21
Po připojení spínaného plusu - měla by při takovémto holém napájení naběhnout předstartovní procedura - tzn. měl by se na 2s uzemnit konektor A7 ?
Jediné, co se při tomto testu dělo bylo to, že na konektoru A13 (kontrolka) se na cca desetinku vteřiny změnil odpor ku kostře na vyšší (ca z 500 na 800 ohm). Jinak nikde ani ťuk.

Díky za pomoc, nápady, ...!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 22:50   Citovat  

Unikl mi model a motorizace.

Imobilizér je blbost?
Jinou ecu ve svém autě jsi nezkoušel?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 22:58   Citovat  

Zkusil bych jiný čip v ECU, případně jinou ecu.
Stává se mi s P28 v šatlu to samé, hlavně v teplém prostředí. Akorát mi ale pomůže třikrát za sebou vypnout zapnout a napotřetí už kontrolka zhasne a vše je v normálu.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 23:10   Citovat  

hifil má P5g H22 kompresor. taky bych to tipoval na ecu. v době když to nejde bych proměřil výstup z ECU na main rele pod zátěží

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 23:16   Citovat  

Vyměnit elektrolytické kondenzátory, hlavně ten vlevo velký 220uF/35V, bývá načatý.. jinak dost možná studeňák patice nebo 74HC373. Doporučuji změřit, kolik leze na výstupu pro napájení čidel (tuším D19 a D20, pyj do ohně však za to nedám), musí být přesných 5V, jinak je odešlý již zmiňovaný kondenzátor, regulátor napětí co je u konektorů přitlačen kouskem plíšku, nebo klidně i IC17 - toshiba buzík hlídající napětí, nikdy jsem nepochopil jak přesně funguje..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 6:03   Citovat  

FastCivic napsal:
Unikl mi model a motorizace.

Imobilizér je blbost?
Jinou ecu ve svém autě jsi nezkoušel?

Model a motorizace mi nepřišly důležité, když se ptám na chování ECU mimo auto. Imobilizér, tuším, čerpadlo nechá natlakovat ( ? )

R3S napsal:
hifil má P5g H22 kompresor. taky bych to tipoval na ecu. v době když to nejde bych proměřil výstup z ECU na main rele pod zátěží

Nevím přesně, co myslíš. Výstup ECU na main relay je zem - konstantně neuzemněná, ať čaruju, jak čaruju Úsměv

Minor napsal:
Zkusil bych jiný čip v ECU, případně jinou ecu.
Stává se mi s P28 v šatlu to samé, hlavně v teplém prostředí. Akorát mi ale pomůže třikrát za sebou vypnout zapnout a napotřetí už kontrolka zhasne a vše je v normálu.

Když jsem byl u Montyho, zkoušeli jsme jí s mým čipem i s jeho čipem v jeho autě, šla s oběma. Začalo mi to podobně - nejdřív jsem zaznamenával určité zpoždění - 2-3 vteřinky zpoždění mezi zapnutím klíčku a naskočením čerpadla. Pak vše normál.
Jinou ECU jsem ve svém autě nezkoušel - nebyla možnost.
dj-bobr napsal:

Vyměnit elektrolytické kondenzátory, hlavně ten vlevo velký 220uF/35V, bývá načatý.. jinak dost možná studeňák patice nebo 74HC373. Doporučuji změřit, kolik leze na výstupu pro napájení čidel (tuším D19 a D20, pyj do ohně však za to nedám), musí být přesných 5V, jinak je odešlý již zmiňovaný kondenzátor, regulátor napětí co je u konektorů přitlačen kouskem plíšku, nebo klidně i IC17 - toshiba buzík hlídající napětí, nikdy jsem nepochopil jak přesně funguje..

O kondenzátorech jsem na nějakém US foru taky něco četl. Viděl jsem tam i obrázek jednotky, na kterém byl jeden z kondenzátorů zakroužkovaný Úsměv . Nicméně, to už je pro mě vesnice ve Španělsku. Jakýsi nejpíš a pravděpodobně možná regulátor napětí je tam už přepájený některým z předchozích lidí, kteří se v tom hrabali Úsměv . Ale co zde má jak fungovat nevím a neumím změřit a svou rozklepanou rukou a humpoláckou obrpájkou bych se nechtěl pouštět do nějakých větších akcí Úsměv

Nicméně, přátelé. Zdá se, že na mou základní otázku, jestli si ze mě ECU může tímto způsobem dělat srandu, jste mi odpověděli Úsměv A začínám si trochu myslet, že třeba je možné, že možná nejsem uplně blbej já... Díky!

Otázka další: Dokázal by mi někdo pomoci - proměřit, prověřit, přepájet, opravit, .... ? Jezdím tento týden po "světě" a ECU mám s sebou. Dnes jezdím nahoře - Česká Lípa - Děčín - Teplice a pak se stěhuji přes Prahu na Příbram, odsud zítra na Plzeň, kde budu až do pátka a pak zpět - přes Prahu, pro změnu...
Úplně krásné by bylo, kdybych dnes odpoledne mohl tu jednotku někomu vnutit třeba v Praze a v pátek si jí vyzvednout a v sobotu jet s Hondou na výlet Úsměv

Díky!!

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 9:27  Naposledy upravil M@jk dne 14.6.2016 , 10:20, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

dj-bobr napsal:

Luboši,
jak píše dj, kondenzátory způsobují stářím nejvíce problémů, které pak přisuzujeme jiným věcem, ten samý problém, jako když Vám odcházejí na základních deskách v PC.

Já řešil problém při ladění na HONDATě Silponix a po přehrání do mé HONDATa ECU byl problém - jiné hodnoty. Jakmile se naladilo na mé ECU, nema problema.

Takže bych to přisuzoval jim. Po těch letech je totiž každá ECU originál, dost za to může i stáří elektronických komponentů: hlavně těch kondenzátorů, tudíž vyměnit a mělo by to být ok.

No po proměření ale uvidíš.

VNUŤ JI DJi Bobrovi, užeň ho, je šikovnej, jen ho musíš přemlouvat, ale umí!!!

Držím palce.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 9:34   Citovat  

Dj-bobre - PROSÍM, PROSÍM !!! Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 9:44   Citovat  

Kdyby sis vzpomněl včera přes den Smutný já su ode dneška mimo Prahu. budu v Praze akorát na otočku ve středu v pozdním večeru, pak asi až v pátek večer.. pokud koupíš v GES nebo v GME (nebo kdekoliv jinde) příslušné kondenzátory a přivezeš mi to pod nos, přepájím ti to na počkání a mrknu ti na to, ale pokud to nevyřešíme na místě, tak .. pokud vyhrabu někde po krabicích rezervní ECU (bez garance - pravděpodobnost pod 50%), tak ti do ní vypálím mapu podle přání a půjčím.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 9:53   Citovat  

dj-bobr napsal:
Kdyby sis vzpomněl včera přes den Smutný já su ode dneška mimo Prahu. budu v Praze akorát na otočku ve středu v pozdním večeru, pak asi až v pátek večer.. pokud koupíš v GES nebo v GME (nebo kdekoliv jinde) příslušné kondenzátory a přivezeš mi to pod nos, přepájím ti to na počkání a mrknu ti na to, ale pokud to nevyřešíme na místě, tak .. pokud vyhrabu někde po krabicích rezervní ECU (bez garance - pravděpodobnost pod 50%), tak ti do ní vypálím mapu podle přání a půjčím.

Zlatej clovek, k zemi se klanim!! Zkusim nekde nakoupit (musim zacit koupi sroubovaku Úsměv )..
Prosim, posli mi do SZ telefon, ozval bych se, domluvili bysme se, kdy a jak.. Ten patek by byl supr.
Diky

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 10:02   Citovat  

Dále v SZ..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 10:04   Citovat  

Hifile, pokud to koupíš dvakrát, vnutím se Bobrovi taky a zařídím v Praze předávku a spol.
Rád bych tu svou ecu taky vyřešil.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 10:08   Citovat  

Upozorňuju dopředu, že nebudu asi moc pojízdný a že to bude v pozdnějším večeru..

Minore, tvoje ECU je už opaticovaná, akorát jsem ti ji minulý týden zapomněl přivézt.. pořešíme nějak. V mém autě normálně nastartovala..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 10:18   Citovat  

Super, děkuji, ale ta v šatlíku by nejspíš chtěla podobný zásah jako ta Hifilova.
Pohyb po Praze a tak mohu zajistit já.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 10:57   Citovat  

Ok. Zdvojim nakup, Minore.. Budes to mit u bobra schovane.. přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 11:02   Citovat  

Vřelé díky.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2016 , 15:19   Citovat  

Aktualne:
Po prepajeni kondiku (velke diky dj-bobrovi!), ktere byly skoro vsechny vytekle, jsem ve fazi "polofunkcnosti" jednotky..
Kdyz rano prijdu k autu, otocim klickem, tak za nejakou "chvili" (treba 15 minut) nabehne cerpadlo, natlaci, vypne a jedu... Doba, za jakou toto jednotka ucini, je primo umerna dobe, jakou byla v necinnosti. Tedy po vypnuti a zapnuti klicku pak naskoci okamzite..

Kam jsem se dnes domeril:
Po otoceni klicku se dejou zvlastni veci u tranzistoru DM11 (ctu-li dobre, ma na sobe cislo S235 25).. Do jedne nozky (rekneme prave) jde 5V stabilne, do leve nozky jde ca 0,35V stabilne (a to z rezistoru R128, pred kterym je ca 9,5V).. Po drive zminene casove prodleve se na prostredni nozce objevi kratounky impulz ca 0,6V a nasledne padne na stabilnich 0,06V a jednotka bezi, jak ma. Behem "vyckavaci" doby na teto nozce neni ani tuk, jednotka nabehne ihned, jak se objevi ten impulz..

Otazka za deset bludistaku:
Jsou popsane hodnoty napeti na vstupu do tranzistoru spravne? Jinymi slovy - je v haji dany tranzistor, nebo dostava spatne informace?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2016 , 14:46   Citovat  

Promiň, dřív jsem se k tomu nedostal.. teď se peču ve zúžení na D1, kolega řídí, tak se tomuto mohu věnovati.

První věc, co bych udělal, je výměna toho tranzistoru Q10, jak jsem ho zkoušel měřit a přemosťovat - je to typ 2SA143, z jiných ECU (pokud bys sehnal na díly - já spíš už asi nemám) jde použít i z místa Q27 či Q28.

Další věc, co mě napadla: plus ke vstřikům je tuším vedeno od fuel relé - takže dokud nejelo čerpadlo, tak by vstřiky nemohly dostávat +12V.. což je divný, protože když jsem v mém autě s tvou ECU přizemňoval výstupy na vstřiky, tak ochotně cákaly (jak to zkoušelo "chytat") to mi hlava nebere

Třetí věc: vyměnit STA413, co spíná mimo jiné i fuel relé. Pasuje i z jiných ECU. Snad pomůže kresbička v příloze, jak jsem načmáral cestu signálu pro fuel pumpu od procesoru až ke konektoru.
Jinak co si pamatuju, STA413 spíná klimaspojku, fuel relé, saharu a výhřev lambdy, takže se taky může pěkně zahřívat a pak logicky odcházet bo se nemá jak uchladit..

Stejně si myslím, že to bude ten Q10 či ten toshibácký IC17 hajzlík na hlídání napětí.. naprosto netuším však, kde ho sehnat (leda z jiné ECU na díly)

Dej vědět co a jak, v neděli nebo v pondělí pojedu asi skoro okolo kdyžtak..

flr-cesta.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
flr-cesta.jpg, 80.56 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2016 , 14:54   Citovat  

V pohodě. Mezitím se mi podařilo si půjčit jinou jednotku, kterou se dnes chystám nastrkat do Ludry a zároveň budu mít jinou P28, kterou mi Monty opaticuje..
Co bude s tou mojí současnou ještě nevím, ale když to tak pozoruju, asi si jí nechám na ND Úsměv

Každopádně díky všem za pomoc!!!

Obsah fóra Honda-club.cz   
Test ECU - předstartovní procedura
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina