Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
chladiaca sustava - problem
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 22:31   Citovat  

chalani, neviem si rady s jednym problemom. na coupe (D16Z6 - bez uprav) jazdim denne minimalne 100km, sem tam aj 300, vacsinou vsetko ok, rucicka teplomera stale tam kde ma byt. za cca pol roka co mam motor v aute, sa mi asi 3x stalo, ze bola vytlacena kvapalina v expanzke, ze som ju musel preliat spat do chladica. pred dvomi tyzdnami sa mi stalo, ze mi pri palbe na dialnici v teplom pocasi natlakovalo expanzku tak, ze vystrelila kvapalina cez ten plastovy vrchnak a zasrala cely motor. odvtedy nic. Az dnes, urobil som nieco cez 1.000km s tym, ze prvych cca 300km palba, vacsinou dialnica 180-220km/h, zastavim na pumpe, nieco som hladal v aute, motor nastartovany a ani neviem kuknem na teplomer a ten zavratnou rychlostou stupa k cervenemu. (pocas jazdy stale drzi na mieste) tak som vypol, otvorim kapotu a nadrzka zasa natlakovana az povrch. s rukavicou som otvoril chladic, nadrzku prelial do chladica, startol, odvzdusnil, do expanzky dolial medzi rysky a siel dalej. asi po 100km (znova palba - 5-5.500rpm) som sa zastavil v honde, prve podozrenie padlo na viecko chladica, tak ze kupim nove. otvorim kapotu, hladina vody v expanzke v poho, hadice a chladic natlakovane tak primerene. vicko nove nemali, ale nejake pouzite mi ochotny mechanik doniesol, ze mam vyskusat a ze by malo byt dobre. dalej to uz nebudem rozpisovat, skratka, s tym dalsim vickom sa to sprava rovnako ako so starym, a sice tak, ze po cca 100km jazdy aj brutal tempom a v tockach neurobi s kvapalinou nic. ale po 200km uz je nadobka plna a chladic prazdny. neviem co si o tom mysliet. v oleji voda neni ani vo vode olej, nejde para z vyfuku, voda sa netrati. len ju pretlaca do nadobky a nenatiahne ju spat (ani po vychladnuti)... co to moze sakra byt?
druha vec je, ze niekedy to auto ledva ide 190 a dnes som dostal rucicku az za 230! este som to stihol aj odfotit. aj pocitovo niekedy proste taha na 1,2,3 vyrazne lepsie ako inokedy, asi si vyvediem kontrolku vtec na palubovku, lebo mam pocit ze tam by mohol byt pes zakopany. a suvisiet to moze aj s teplotou motora a kvapaliny...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 5:42   Citovat  

Jeste takova zasadni vec... bezi ti ventilator?

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 5:53   Citovat  

tento problém nás tady řeší opravdu hodně právě s motorem D16Z6.
1. chce to prověřit termostat,musí včas otevírat 78st +/- 2st
2. prověřit termospínač - ten spíná ventilátor při překročení 95st. teploty kapaliny
3. průchodnost chladiče - zda není ucpaný, či jen přicpaný
4. zátka chladiče
5. záslepka na místo klimatizace

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 7:42   Citovat  

takze, ventilator spina podla mna uplne normalne, termostat aj vicko pojdem kupit dnes nove. chladic vyzera byt cisty aj priechodny.
najzaujimavejsie na tom je, ze sa to prejavuje az pri dlhsej nepretrzitej jazde, co nechapem. mam za to, ze ked clovek ide 200km/h pri 5500rpm, tak sa motor zohreje rovnako na 30 aj 130 kilometroch. dalsia vec co mi nejde do hlavy, kde sa tam ten vzduch berie, a preco ho system nevypusta do expanzky, a namiesto neho tam tlaci kvapalinu Smutný
nemoze byt prdle tesnenie pod hlavou tak zvlastne ze tlaci len vzduch do kvapaliny?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 21:37   Citovat  

pajo napsal:
takze, ventilator spina podla mna uplne normalne, termostat aj vicko pojdem kupit dnes nove. chladic vyzera byt cisty aj priechodny.
najzaujimavejsie na tom je, ze sa to prejavuje az pri dlhsej nepretrzitej jazde, co nechapem. mam za to, ze ked clovek ide 200km/h pri 5500rpm, tak sa motor zohreje rovnako na 30 aj 130 kilometroch. dalsia vec co mi nejde do hlavy, kde sa tam ten vzduch berie, a preco ho system nevypusta do expanzky, a namiesto neho tam tlaci kvapalinu Smutný
nemoze byt prdle tesnenie pod hlavou tak zvlastne ze tlaci len vzduch do kvapaliny?

muze, ale ztracela by se i chladici kapalina...

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 21:40   Citovat  

urcite mas v poho chladic?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 21:46   Citovat  

hm, tak dnes mi natlacilo plnu expanzku aj pri 30km jazde relativne kludnym tempom. vymenil som za dalsie vicko tak uvidim zajtra.
btw. som trosku laboroval, nejak mi neslo do hlavy ze preco to auto raz ide normalne a raz za cas ako utrhnuty vagon (napr. vcera, poslednych 200km z tej 1000km cesty tahalo ako hovado, rucicka bola za 230, obvykle tak 190-max. 205) a zistil som teraz vecer, ze nespina vtec, proste ked som odpojil solenoid tak okrem toho ze svietil MIL tak to islo ako obvykle Smutný toto mi uz fakt nejde do hlavy...

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 21:59   Citovat  

přesně jak píše Fish tanhle problém řeší víc lidí mě zatím nepomohl -nový termostat,nový termospýnač a chladič tam mám od června Smutný
Ještě je tu možnost zkusit chladič s větší plochou třeba ze 4G civika to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 22:25   Citovat  

a robi vam to to iste co mne alebo sa to len prehrieva? lebo mne sa neprehrieva, rucicka stale drzi na 1/3 rozsahu teplomera a nehybe sa. vcera sa mi stalo prvykrat ze isla vyssie, dnes cely den v normalu, teda okrem toho ze mi zasa vytlacilo vodu... vicko chladica ste skusali menit? lebo to je jedina logicky vysvetlitelna vec. zajtra dam vediet

satikk je teď offline  satikk
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 22:40   Citovat  

no mne to robi tiez ako uz bolo spominane,tiez patrim do skupiny meniacej hlavu za d16z6.mne sa to prehrieva aj normalne teda ak idem po dialnici tak pridavny budik mi ukazuje 100 ale nemam cidlo na dobrom mieste mam ho na hadici ktora ide z hlavy do chladica ale to je jedno proste dolezite je ze na tom budiku vidim zvysenu teplotu casom to prerobim.dnes som siel po dialnici 130 a aj tak sa to prehrievalo teda na tom budiku na budiku na pristrojovke to zacne ukazovat az ked zastavim vtedy ale radsej este pred tym pustim vrtulu chladica mam ju na gombik a pustim kurenie...inak ten problem s vodou mam aj ja ze vkusse mi ju vytlaca von a ja neviem preco.uz so sebou radsej nosim stale destilku.dufam ze tesnenie pod hlavou teda je ok ale to by malo byt.tiez som uvazoval nad velkym chladicom z civicu 4g ale nechcem sa vzdat klimi ked netreba takze sa idem pustit do toho tak ze objednam sportovy hlinikovy chladic ktory ma vacsie vstupy a je aj niekolkokrat hrubsi ako seriovy.cidlo teploty dam na ine miesto no a mozno skusim vymenit spominane viecko ale neviem preco by tam mal byt problem.snad to pomoze a bude to uz ok lebo takto sa jazdit vobec neda a to este nezacalo poriadne leto a teploty 36 stupnov.navyse ma uz ani nebavi pokazde pohlad na cely zateceny motorovy priestor od chladiacky.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 22:42   Citovat  

to popisem situaciu co sa stala minuly tyzden v robote....

kolega robil tesneni pod hlavou na pezote bo tlacil olej do vody...ked to vsetko zlozil tak ze to skusi ci zopne vrtula....
ked to malo tak 90stupnu +- tak mu to zacalo mrte tlacit vodu...otvory odvzdusnovak a tam len para a voda nikde...

po hodke spekulacii ze preco to robi sme zistili ze ...
na pezote je expanzka mimo...odspodu ide jedna hadica do chladica odspodu a zhora ide dalsia na vrch na odvzdusnenie chladica...a ta bola zasrata tou emulziou..a tym padom tlak nesel vrchom do expanzky ale hned ka to vytlacalo vodu cez tu spodnu hadicu do expanzky

tak vcil otazka....ci nemas zadrbany chladice mozno nieco prejde ale malo,a kedze ti vodna pumpa zene vodu tak ci to netlaci prec cez viecko.. to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 22:51   Citovat  

hmm tazko povedat ale skusal som uz vse jazdil som aj bez termostatu ze co to bude robit chladic ma rok a teraz som daval aj inu kvapalinu novu.ak sa podari objednat ten hlinikovy chladic tak ho tam dam nech mam svaty pokoj uz nafurt.snad je teda hlava ok

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 6:06   Citovat  

plošně pro všechny s tímhle problémem- jak starý máte vodní pumpy?osobně se mi nechce věřit že by to čistej , průchodej chladič neuchladil , na preludě jsem míval provizorně chladič ze šáde a nebyl problém , kor při vyšších rychlostech ,tam jde dostatečný množství vzduchu .

cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 6:16   Citovat  

mne se takhle zacala taky ztracet voda pred dvema rokama a bylo to porad horsi a horsi az sem musel menit tesneni pod hlavou a uz je to v pohode. na tesneni pod hlavou mam jednoduchou diagnostiku, vyndas hadicku z expanzky, prostrcis ji nad kapotu abys na ni videl a prudce se rozjedes dokopce. kdyz ti z hadicky zacne strikat voda je to jasny pořádnej výtlem ke konci uz sem mnel problem vyjet z garaze protoze to mam hodne do kopce

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 6:47   Citovat  

monty napsal:
plošně pro všechny s tímhle problémem- jak starý máte vodní pumpy?osobně se mi nechce věřit že by to čistej , průchodej chladič neuchladil , na preludě jsem míval provizorně chladič ze šáde a nebyl problém , kor při vyšších rychlostech ,tam jde dostatečný množství vzduchu .

pajo ma vodnu pumpu new bo som ju menil s rozvodami....ale ktovie ci sa nerozpustil vodny kamen a neucpal daco ked mu to tlaci vodu...bo tie new chladiace co mame v robote mi v kazdej honde rozpustili vodny kamen a pak bola voda cela taka mliekova-kalna a nie pekne zelena....

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 7:02   Citovat  

2Bera napsal:
pajo ma vodnu pumpu new bo som ju menil s rozvodami....ale ktovie ci sa nerozpustil vodny kamen a neucpal daco ked mu to tlaci vodu...bo tie new chladiace co mame v robote mi v kazdej honde rozpustili vodny kamen a pak bola voda cela taka mliekova-kalna a nie pekne zelena....
jo to by chtělo omrknout , jednou jsem proplachoval tlakovou vodou fungl chladič (cca 2dny starej) byl skoro ucpanej nastrouhanou vrtulí z vodní pumpy-ložisko ko,proto se ptám.no chladič rozpustil ,spíš nová kapalina ne ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 7:26   Citovat  

no takto, chladic tam mam z 1.8 vti (cize dimenzovany je dostatocne) a vyzera byt ako zvonka tak aj zvnutra cisty. priechodny podla mna je v poho, pretoze krasne cez neho odteka voda do motora ked startnem a lejem. este raz, MNE SA VODA NESTRACA (stale prelievam tu istu z expanzky spat do chladica) a nikdy som nedolieval novu (teda trosku hej, ale len vtedy ked ju vystriekalo z expanzky na motor)! nemam ani problem s chladenim (aspon podla serioveho budika), ani ked valim 100km v kuse na 6000rpm. predvcerom sa mi stalo prvy a posledny krat ze sa mi po zastaveni zacala dvihat teplota a bolo to tym, ze bol chladic prazdny, kedze vsetko vytlacilo do expanzky a nasledne von. voda je cista, zelena, olej ok, vyfukove plyny tiez. ako pise 2bera, pumpa by mala byt nova, ale clovek nikdy nevie. viecko som dal vcera uz tretie v poradi a stale to iste. vcera som ho vymenil, odvzdusnil, trochu pojazdil, sahara spinala, teplota ok. ked som daval auto do garaze, voda v expanzke bola presne na max. dnes rano po vychladnuti bola asi 2cm NAD max! tak som zasa cca 2 deci prelial spat do chladica, spravil 30km a nadrzku mam zasa plnu. kua, zda sa mi, ze sa to zhorsuje. skusim tam cez vikend naliat vodu z octom a par krat preplachnut system, inak neviem

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 7:42   Citovat  

no jestli se to zhoršuje tak se to vyřeší samo jednoznačně Velmi šťastný , no podle toho co s tím děláš a problém to neřeší bych tipnul to těsnění pod palicí (nebo palice tfuj tfuj), prostě tam je mikro dírka která při zahřátým motoru pustí tlak do vody a přetlačí tu vodu ze systemu do expanzky

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 7:47   Citovat  

nesranduj! a zeby sme mali teda vsetci tento problem sa mi nejak nezda Mrk (nadej zomiera posledna)

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 8:26   Citovat  

pajo napsal:
nesranduj! a zeby sme mali teda vsetci tento problem sa mi nejak nezda Mrk (nadej zomiera posledna)
Velmi šťastný no jo no , všetci , jde o to že ty máš chladič 100% dostatečnej defakto vylučuješ další možnosti (vadný víčko,termostat,odvzdušnění,pumpa,nedostatek kapaliny,zanešenej chladič) takže mimo netěsnosti ve spalováku nebo prdlý hlavy toho fakt nezbývá .Tak mě napadá ,tys termostat nekontroloval , to byl někdo jinej co jezdil zkušebně bez něj ,že jo.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 9:01   Citovat  

to som bol ja co som jazdil skusobne bez neho.no neviem ako ostatni ale ja som vodnu pumpu nemenil vraj tam sa nema co pokazit pretoze lopatky su kovove inak by uz bola vymenena lebo som mal podozrenie na to ze by tam mohla byt nejaka necistota z nej.no ako som spominal ja budem kupovat novy hrubsi chladic tak uvidime.tesnenie pod hlavou by to nemalo byt,to uz by bola ina nahoda.

pajo,kolko mas v systeme vody prosim ta?ja mam mat tusim 3.6 litra co je dost malo

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 9:15   Citovat  

vyskusam to cez vikend vsetko vycistit, dam novy termostat, pokusim sa urobit aj ten test s vytiahnutou hadicou (len neviem kde u nas najdem kopec Smutný dam von aj zamrazovu zatku, ci tam nebude nejaky bordel, prefitrujem vypustenu kvapalinu, ci nenajdem nejake piliny alebo nieco a uvidim, a ked ukecam vti-ho Úsměv tak aj zmerat tlaky... v tomto momente viac k tomu povedat neviem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 9:18   Citovat  

satikk napsal:
pajo,kolko mas v systeme vody prosim ta?ja mam mat tusim 3.6 litra co je dost malo

tiez tak nejak, do 4 litrov sa tam tusim voslo, neviem, daval som kvapalinu niekedy v zime, ked som swapoval. viem ze som mal namiesanu 5l bandasku a nieco v nej zostalo

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 9:22   Citovat  

btw, pumpa by to nemala byt(?) pretoze ked mam otvoreny chladic na volnobeh, je vidiet ze kvap. cirkuluje a vtedy ked sa mi to zacalo prehrievat, pridal som plyn a zacalo to klesat. takze pumpa fici ako ma a nikde netecie ani nevydava ziadne zvuky... mam z toho sakra nervy, pac auto potrebujem kazdy den, bez auta som f plcl.
este nakoniec budem davat spat staru D15b7 Tak to koukám!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 9:38   Citovat  

teraz som bol vonku "koumat". vybral som expanzku, vylial a na spodu bola "prilepena" usadena asi centimetrova vrstva nejakeho "blata"... skusal som aj pri otvorenom chladici pridavat plyn, strasne to v chladici bublalo a penilo, kvapalina vytekala von ako o zivot... dpc zeby predsa netesnost spalovaku??? olejovo-vodna emulzia vsak nie je nikde

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 9:55   Citovat  

pajo napsal:
teraz som bol vonku "koumat". vybral som expanzku, vylial a na spodu bola "prilepena" usadena asi centimetrova vrstva nejakeho "blata"... skusal som aj pri otvorenom chladici pridavat plyn, strasne to v chladici bublalo a penilo, kvapalina vytekala von ako o zivot... dpc zeby predsa netesnost spalovaku??? olejovo-vodna emulzia vsak nie je nikde
ehm no nechci strašit ,ale takhle se to chová , olejovo vodní emulse být nemusí , záleží kam je to prdlý ,pokud jen voda vrs. prostor válce tak to k oleji nepřijde .pokud je to prdlý tak to ale nejde odvzdušnit ,tobě to šlo ?

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 10:07   Citovat  

A co takhle nesprávná chladicí kapalina? Do Hond se doproučuje dávat pouze origo honda kapalinu, dokonce je i celkem přísnej požadavek na koncentraci která by měla být 50-55%. Honďácká kapalina má subjektivně větší viskozitu než třeba růžový sajrajt od VW.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 10:14   Citovat  

pajo no mne to tiez normalne cirkuluje a chova sa to tak isto ze ked pridam na neutrali tak po par sekundach rucicka hned klesne na stred.inak v expanzke mam aj ja ked sa pozres na tu stenu co je taka lomena nejaku sedu cesticku.test s hadickou som neskusal a a ani pridavat ked je otvoreny chladic.no snad to ta hlava nie je pretoze to by ma jeblo asi.
kedze mas chladic z 1.8 vti tak by si mal mat vacsie vstupy nie?hmm zvlastne ze to robi aj tebe,my mame vacsiu kompresiu ale ty mas seriovu d16z6 komplet.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 11:11   Citovat  

prave som sa vratil z honda servisu, stryko tvrdi ze jednoznacne tesnenie pod hlavou. s prasknutou hlavou sa vraj v servise za 20 rokov nestretol ani raz (tak dufam ze to nebude prva Úsměv)) vecer by som mal mat nove tesnenie pod hlavu a zajtra to rozhodim. dam info

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 11:12   Citovat  

Ivoss napsal:
A co takhle nesprávná chladicí kapalina? Do Hond se doproučuje dávat pouze origo honda kapalinu, dokonce je i celkem přísnej požadavek na koncentraci která by měla být 50-55%. Honďácká kapalina má subjektivně větší viskozitu než třeba růžový sajrajt od VW.

tu istu kvapalinu a dokonca aj rovnaky koncentrat (miesal som to spolu v jednej nadobe) mam vo vsetkych 3 civicoch a no problemo. a je zelena

Obsah fóra Honda-club.cz   
chladiaca sustava - problem
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina