Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna kroužků+honování
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
kubikula78 je teď offline  kubikula78
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2016 , 16:31   Citovat  

Ahoj všem,

mám Acco 6G, motor F20B6, najeto 280 000, minulý majitel prase co jezdil bez oleje, teď mě žere kolem litru na 1000km. Po dlouhém rozmýšlení bych rád vyměnil pístní kroužky. Nic co bych nezvládnul. Jen si nejsem jistý, kdy už je třeba honovat kvůli zajetích nových kruhů a kdy ne. Jak poznám tu hranici? Jinak pokud by potřeba bylo tak na to asi kašlu, protože na to nemám věci a pak by oprava přesáhla cenu auta:-)

Díky.

Kuba
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
panNedra je teď offline  panNedra
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2016 , 18:01   Citovat  

Jestli se k tomu můžu vyjádřit, mám ten samý problém, i ten samý motor s tou jistou spotřebou oleje, ne-li větší. Po rozebrání motoru jsem našel totálně vyleštěné válce - jak zrcadlo. Neměřil jsem ovalitu teda, ale nejsem si jist jestli by honování pomohlo. Vůle mezi válci a písty byla cca 0,1 mm. Dle dat v manuálu by se vůle píst - válec měla pohybovat do 0,05 mm pokud jsem to správně pochopil. Tudíž u mého motoru, což mi připadá na stejné symptomy, by asi překroužkování nepomohlo. Jen ještě dodávám, že kroužky nebyly zapečený, volně se hýbaly v drážkách a nebyly ani nijak opotřebený. Za mě to tedy směřuji díky opotřebeí válců a pístům které jsou již oversize 0,5k jinému motoru (já spoléhám a na F23 s tím, že si nechám převařit štítek s typem kvůli STK). Písty na tento motor (PDCE) jsou druhovýrobově nesehnatelné a originály vychází dráž než celé auto - proto výměna motoru.

Doufám, že se k tomuto tématu vyjádří i povolanější a zkušenější kolegové, protože spodek motoru májm v pořádku a kdyby to šlo, rád ho zachovám.

Jestli ví někdo kde sehnat písty PDCE, či PDAE(vyšší komprese) z F18B2 za přijatelnou cenu, nechť mi prosím dá vědět - toto téma řeším soustavně již více než rok (i na zahraničních serverech a nikdo mi nedokázal pomoci). Dají se sehnat pouze písty z F20Z, F22A a ty mají dno vyduté (snížení kompresního poměru) - F18B2 a F20B6 jsou vypuklé.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna kroužků+honování
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina