Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna žárovek ve směrovkách za LED
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
cyberbob je teď offline  cyberbob
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2017 , 21:38   Citovat  

Accord 7G CM2
Tuhle jsem si objednal LED žárovky na Aliexpressu prakticky do celého auta. Problém samozřejmě nastal u směrovek. 2x LED to ještě skouslo, ale už u třetí se rozblikaly vysokou rychlostí. To znamená, že zpětná vazba v elektronickém přerušovači vyhodnotila snížení odběru a tudíž "prasklou žárovku". S tímto problémem se už mnoho lidí jistě setkalo.

Nejjednodušším a také nejvíce prasáckým řešením je, objednat si výkonové předřadné odpory a simulovat tak klasické žárovky. Při tom mne ale napadá, k čemu tedy vůbec používat LED, když odběr bude nakonec stejný a ještě budeme vytápět auto výkonovými odpory?

Pustil jsem se tedy s kolegou do řešení elegantnějšího. V Hondě A7G je naštěstí už použit přerušovač elektronický, nikoli bimetalový. Konkrétně typ FR-3504 od společnosti MITSUBA. Po půldenním laborování s obvody zpětné vazby jsme došli k závěru, že nejednoduší je výměna elektrolytického kondenzátoru (je tam jediný a ze strany relátek) za kondenzátor s vyšší kapacitou. Originál byl 10uF a my přidali dalších 10uF, tím jsme dostali 20uF a rychlost blikání je naprosto ideální. Pouze první bliknutí, pokud to budete sledovat, je malinko delší. Pravděpodobně je to následek toho, že jsme nic nepočítali a změnili pouze jeden prvek RC oscilátoru. Zkoušeli jsme i 33uF, ale to už bylo blikání opravdu pomalé. Předpokládám, že podobné to bude i u jiných typů přerušovačů MITSUBA. Pokud se někomu bude chtít spočítat správné nastavení zmíněného RC obvodu, neváhejte mne kontaktovat, nějak už to dohromady dáme.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 9:09   Citovat  

Rozosmial si ma. Úspora W? Vecsi vplyv na spotrebu ma ze človek zníži vykon ventilátoru klímy o 1 stupeň Velmi šťastný Velmi šťastný

Ja som LED daval hlavne kvoli efektu ostrého prechodu medzi bliknutiami, a nie postupného zhasínania ako u žiarovky.

Inak vecsina Alí výrobkov stojí za - ohnisko je v haji, a svietia žlto a nie oranžovo - cez deň je prd vidiet .osram vydal nove rady LED W21w, a to je to práve orechové

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 9:25   Citovat  

cyberbob , ale asi řeší jiné dilema než spotřebu , na aliexpresu jsem koupil led do směrovek ještě výkonnější než žárovky takže tak , a řešit oranžovou nebo oranžovou do žluta je malichernost když každý koncern bliká téměř bíle.

JirkaT je teď offline  JirkaT
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 12:15   Citovat  

Hlavní důvod, proč používat LED žárovky ? Jak tam jednou dáš LED, tak tě ta žárovka přežije. A tím i samozřejmě neskonale vyšší bezpečnost během jízdy... Úsměv

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 12:25   Citovat  

cyberbob napsal:
Accord 7G CM2
Tuhle jsem si objednal LED žárovky na Aliexpressu prakticky do celého auta. Problém samozřejmě nastal u směrovek. 2x LED to ještě skouslo, ale už u třetí se rozblikaly vysokou rychlostí. To znamená, že zpětná vazba v elektronickém přerušovači vyhodnotila snížení odběru a tudíž "prasklou žárovku". S tímto problémem se už mnoho lidí jistě setkalo.

Nejjednodušším a také nejvíce prasáckým řešením je, objednat si výkonové předřadné odpory a simulovat tak klasické žárovky. Při tom mne ale napadá, k čemu tedy vůbec používat LED, když odběr bude nakonec stejný a ještě budeme vytápět auto výkonovými odpory?

Pustil jsem se tedy s kolegou do řešení elegantnějšího. V Hondě A7G je naštěstí už použit přerušovač elektronický, nikoli bimetalový. Konkrétně typ FR-3504 od společnosti MITSUBA. Po půldenním laborování s obvody zpětné vazby jsme došli k závěru, že nejednoduší je výměna elektrolytického kondenzátoru (je tam jediný a ze strany relátek) za kondenzátor s vyšší kapacitou. Originál byl 10uF a my přidali dalších 10uF, tím jsme dostali 20uF a rychlost blikání je naprosto ideální. Pouze první bliknutí, pokud to budete sledovat, je malinko delší. Pravděpodobně je to následek toho, že jsme nic nepočítali a změnili pouze jeden prvek RC oscilátoru. Zkoušeli jsme i 33uF, ale to už bylo blikání opravdu pomalé. Předpokládám, že podobné to bude i u jiných typů přerušovačů MITSUBA. Pokud se někomu bude chtít spočítat správné nastavení zmíněného RC obvodu, neváhejte mne kontaktovat, nějak už to dohromady dáme.

niektoré led majú už ten odpor v sebe a funguje to normálne len také teba kúpiť a bude to fungovať a k tej úspore sa musím aj ja smiať Velmi šťastný tu sa už ozaj riešia iné veci

renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 13:17   Citovat  

Taková led kde je integrovaný odpor aby simuloval odběr 20W snad ani neexistuje a jestli si někdo myslí že lze použít led která oblbne canbus tak je mimo.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 13:35   Citovat  

neviem ako honda ale na mazde to používam na jednom aute a funguje to normálne a poznám dosť ludí čo to majú na autách VW , škoda , nissan a bez problémov čo som čítal tak na motorkách to upravovali kondenzátorom tiež za silnejší

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2017 , 13:55   Citovat  

alebo tam dať toto

tudy odkaz

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2017 , 9:16   Citovat  

renda4 napsal:
cyberbob , ale asi řeší jiné dilema než spotřebu , na aliexpresu jsem koupil led do směrovek ještě výkonnější než žárovky takže tak , a řešit oranžovou nebo oranžovou do žluta je malichernost když každý koncern bliká téměř bíle.

Heh, tak skús to riešiť na predface A7G Mrk Tak aby to bolo vidieť dobre cez deň - nájsť niečo čo svieti lepšie ako žiarovka, a je jedno koľko to má Wattow. Pretože A7G predface má oranžové sklo, a tie čínske LED tam nefungujú správne - pretože ohnisko je iné ako žiarovka a teda je osvetlená len časť smerovky a nie je to zrovna pekné.

Jeden chalan z klubu mal tieto výkonné žlté čínske T20ky a vyhodil to, lebo to cez den enbolo vidieť. Osram svieti oranžovo.

Ja mám poface, teda biele sklo, Osram tam funguje perfektne.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna žárovek ve směrovkách za LED
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina