Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic 7g sedan (nebo Mitsubishi Lancer VII?)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Skalikh je teď offline  Skalikh
PříspěvekZaslal: 4.7.2017 , 14:16   Citovat  

Zdravím,
vybírám nástupce Felicii, protože chci jezdit v něčem relativně bezpečném a spolehlivém. No, jsem student VŠ a i když chodim na brigádu během roku, peněz není zrovna nazbyt, proto vybírám auto kolem 50 tisíc (s určitou rezervou samozřejmě počítám).
Ještě donedávna jsem byl rozhodnutej jít do Lanceru VII (r.v.03-08, ten nejmíň známej Velmi šťastný ), ale nedávno jsem narazil na inzerci na tuhle Hondu Civic 7g v sedanu a tak trochu jsem se zamiloval. (odkaz). Ještě hezčí je ta po faceliftu, ale ta je v ČR skoro nesehnatelná, a když, tak určitě ne za 50k. Samozřejmě jsem si hned pročetl všemožný recenze, zdejší fórum a podobně, ale pořád mi není jasné pár věcí.
Dočetl jsem se že 1,6 VTEC je držák, tenhle má najeto 210 000, já bych s autem jezdil tak do 300k, to by měl vydržet celkem v pohodě ne? Auto má od roku 2005 pořád stejný majitel, takže o něj snad bylo i dobře postaráno.
Opravdu auto netrápí koroze?
Jsou stejné díly na sedan a hatchback 7g? To jsem se pořádně nikde nedočetl, všude se probírá jen hatchback.. Ble
Nějaké další investice s čím počítat po 200 tisíc? Na co mám koukat při koupi? Nikde jsem to pořádně nenašel sepsáno.
Případně kdyby někdo mohl porovnat s tim Lancerem, byl bych vděčný.
Díky moc za odpovědi. Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.7.2017 , 14:24   Citovat  

Dílů moc stejných nebude... U motoru možná. Pokud o něj bylo dobře staráno,tak shnilý by být neměl, ale doku budou auta z plechu,tak se rez najde.

Pokud je auto z ČR, tak přes VIN zjistit servisní historii... Po koupi určitě vyměnit náplně a tenhle motor má, myslím, ještě řemen, tak rozvody. Spojku a brzdy podle potřeby,ale radši s tím počítat.
   Návrat  
Turek777 je teď offline  Turek777
PříspěvekZaslal: 5.7.2017 , 10:08   Citovat  

Já mám sedana 1.6 (i když teda poface) se 202 tkm najetých (z teho cca 35 tkm jsem najel já) a motor šlape jak hodinky. Stačí dodržovat servisní intervaly na údržbu a není s tím problém.

Jen by mně zajímalo kde jsi četl že jej netrápí koroze? Toto je právě jediný problém který trápí mě u tohoto auta, ale záleží taky jak a kdy s tím budeš jezdit - já jezdím celoročně, denně kolem 75km tak to se taky na tom podepíše...

Díly s hatchbackem jsou stejné jen motorové a to ještě ne všechny, co se týče kastle tak nějaké díly jsou stejné s kupéčkem ale s hatchem určitě ne...

Celkově ale určitě můžu ze svého pohledu sedan jen doporučit, je to super svezení za "pár" korun, jen ta koroze mně trochu štve, ale i tomu jde jakš takš předcházet - když se ti někde objeví flíček, tak hned jednat a nenechat to zajít příliš daleko (pokud to teda shnilé už nekoupíš, na to pozor jak se o to předchozí majitel staral).
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic 7g sedan (nebo Mitsubishi Lancer VII?)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina