Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vrzání a tuhý chod spojkového pedálu atd.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Epileptic Master je teď offline  Epileptic Master
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2017 , 17:21   Citovat  

Ahoj lidi, na čerstvě pořízeném Civicu Sport 1.6 mám obavy u spojky. Pedál jde velmi ztuha, při sešlápnutí a zpětném chodu vrže jak ďas, plus při vyšlápnuté spojce je v motoru slyšet nepatrný šelest, při sešlápnutí je zvuk v normálu. Řazení rychlostí se zdá být v pohodě.

Chápu, že takhle zpoza klávesnice je těžké radit, ale mohlo by se jednat o ložisko ve smrti, či suchá vidlička, táhlo, málo oleje? Ptám se, pokud třeba někdo měl podobný problém, tak jak případně postupovat, i když je mi jasné, že to bude chtít patrně rozhodit celé, kvůli tomu divnému zvuku.

Díky za odpovědi, snad už toto téma tady nebude 100x Cool
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2017 , 17:28   Citovat  

To vrzání může být mechanismus ovládání rozpínání spojky, je to běžná věc. Pohledej na youtube, jak to namazat. I tady na fóru to někde X-krát je.

Šelest při vyšlápnuté/puštěné spojce je ložisko v převodovce (tuším, že to bývá na mainshaft), taky celkem běžná věc. Na funkci to nemá vliv. Já to měnil na Civicovi i Accordu (preventivně komplet ložiska v celé převodovce).

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
John1657 je teď offline  John1657
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2017 , 11:18   Citovat  

Ahoj, stačí když zmáčkneš spojkový pedál a stříkneš na táhlo spojkovýho válce vazelínu párkrát prošlapeš a na nějakou dobu máš klid, než se to zase ozve a pak zase znova.
A k tomu šelestění, je to ložisko v převodovce, je to nemoc C7g.

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2017 , 13:53   Citovat  

Hlavně ne nic tekutého...musí to tam zůstat po aplikaci.

0
PříspěvekZaslal: 14.7.2017 , 12:27   Citovat  

Díky za rady chlapi, už jsem jsem se objednal do Honda na promazání, jinak co se týká ložiska, když už bude muset ven, myslíte si, že by bylo dobré zapřemýšlet rovnou nad novou spojkovou sadou a vyměnit olej v převodovce? Jde o to, že motor už má na hrbu skoro 200k, a mám pocit, že spojka zabírá až nahoře, zkrátka nechová se jak se na spojku v pohodě sluší. A sada např. od Sachs není zase tak drahá, tak aby se tam pak nemuselo lézt znova Úsměv

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2017 , 13:02   Citovat  

Epileptic Master napsal:
Díky za rady chlapi, už jsem jsem se objednal do Honda na promazání, jinak co se týká ložiska, když už bude muset ven, myslíte si, že by bylo dobré zapřemýšlet rovnou nad novou spojkovou sadou a vyměnit olej v převodovce? Jde o to, že motor už má na hrbu skoro 200k a sada např. od Sachs není zase tak drahá, tak aby se tam pak nemuselo lézt znova Úsměv

Zdravím,
máš naprosto správné myšlenky.

Ano, od Rom.a koupit levně MTF, protože v HONDě je to nesmyslná raketa: 1l 990,- lahev a 1l 490,- servisní ze sudu (neodlévají-zjištěno v Honda AutoJarov Kunratice - Praha 4), Rom.an ve Štáhlavicích u Plzně - tudy odkaz 1l á 420,-.

A spojka Sachs ani Valeo či Exedy není špatná.

přátele

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2017 , 14:21   Citovat  

Nezlob se na mne, ale to je takový problém se ohnout pod volant, rukou zmáčknout pedál a nastříkat to tam? Úsměv

Tak olej v převodovce automaticky dej nový, kdy se měnil naposled?

0
PříspěvekZaslal: 14.7.2017 , 20:55   Citovat  

to M@ajk: Díky !

Stepa: Máš pravdu, to bych asi zvládnout měl, bohužel doma nedisponuji absolutně ničím, čím bych to mohl nastříkat, navíc člověk v servisu byl ochotný a provedou to bezplatně Úsměv Nicméně pro příště už se už polepším. O výměně oleje v předovce jsem info nedostal, předpokládám, že neproběhla spíš vůbec Smutný Co se servisní historie týče, je vedena do 90K, co proběhlo potom se můžu jen domnívat, ale nesázím na nic...

Monia je teď offline  Monia
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2017 , 11:13   Citovat  

Pro jistotu bych tu kapalinu vyměnila... uvidíš, jak bude vypadat. Pokud už bude taková hnědá, tak vyměnit hned Úsměv Ono i ta spojka pak bude líp zabírat a bude to celkově lepší, hlavně dobře odvzdušnit Mrk ... a nevyjde ti to ani moc draho Úsměv
Zkus to a uvidíš, je to to ,,nejjednodužší a nejlevnější" co můžeš udělat Úsměv

Mně taky na c5h hb blbě zabírala spojka a po výměně (skoro čistě hnědé to snad ne ) kapaliny v pohodě Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 16.7.2017 , 9:21  Naposledy upravil Epileptic Master dne 16.7.2017 , 12:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Monia: Děkuji za radu, vážím si toho Úsměv

Jinak ceny u spojkových sad se pohybují okolo 2500Kč v případě Valea či Exedy, bude to vůbec fungovat za takovou cenu? Co si o to myslíte, není důvod se bát koupit tak podezřele levný produkt? Velmi šťastný

PeterAccord je teď offline  PeterAccord
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2017 , 10:44   Citovat  

Najlepsie spravis, ked kupis Aisin. Ohlasy su take, ze je to original diel. Na autorozvodoch je za 3500 Kč.
Pokial chces vacsiu istotu tak objednaj original z coxmotorparts za v prepočte 5500 Kč plus postovne.

Na mazanie vrzgajuceho spojkoveho pedalu som toho vyskusal vela a najviac sa mi osvedcila WD4O biela lithiova vazelina v spreji.
Aplikacia maximalne pohodlna. Zamacknes rukou spojkovy pedal a narves tam ten nadstavec co to da a parkrat to vystriekas z jednej druhej strany tak aby to moc netieklo von. Pedal podrzis tak aspon pol minuty aby sa tam toho co najviac usadilo a potom ho pomalicky pustis aby sa to nedostalo von.
Pri pravidelnej aplikacii mi to teraz drzi 2-3 mesiace bez mazania a mam krasny jemny chod spojkoveho pedalu bez nejakeho zasekavania a tych debilnych pazvukov. Raz za cas ked si na to spomeniem tak to premazem aj ked to nevrzga a je to bez starosti. Hlavne sa tam nesnaz dostat nejaku tekutu vazelinu ako to tu par ludi spominalo pretoze z toho budes mat akurat nervy, zasrate cele ruky a vydrzi to tak maximalne tyzden pretoze sa to nedostane az na miesto kam potrebujes.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vrzání a tuhý chod spojkového pedálu atd.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina