Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak vybrat kvalitní tlakový čistič?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Majky CTR je teď offline  Majky CTR
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.8.2012 , 20:51   Citovat  

Ahoj, chtěl bych si koupit nějaký kvalitní tlakový čistič s dobrým příslušenstvím a odpovídající cenou.
Jaký by jste mě doporučily? Určitě tu máte někdo zkušenosti Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2012 , 21:08   Citovat  

Mam Nilfisk (puvodni original Wap): tudy odkaz

Oproti levnym no-name ma skutecne solidni tlak a prutok (dulezite je oboji - vysoky tlak ale maly prutok znamena, ze na to sice "palis" silne, ale malo). Oproti Karcheru ma kovove cerpadlo a ne umelohmotnou parodii. Nevyhodou je nemoznost regulovat tlak, coz by se hodilo, kdyz jezdis po aute kartacem - takhle budes solidne mokrej, protoze kolem hran atd. je ten proud na takove "sudlani" proste moc a strika to vsude (na plochach neni problem, kartac to slusne skryje).

Dnes bych se podival po necem s regulaci vykonu, ale pri vyberu jsem si rikal, ze to neni podstatny parametr (coz v realu neni zas tak pravda) a videl jsem to jen u Karcheru, ktery jsem ale nechtel. Pokud bych to jinde, nez u karcheru nebo no name nenasel, zase bych vzal Nilfisk, protoze krome tohoto si fakt neni na co stezovat.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 16.8.2012 , 21:56   Citovat  

Mám malého HECHTa za 1300,- a co ten s náma zažil ... a funguje pořád ... za ty prachy čupr.

tudy odkaz

V ceně je nádržka na saponát na konec hadice a kartáč jsem kupoval zvlášť. je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2012 , 23:03   Citovat  

No ja jsem si koupil Karcher K2.430 ma to tlak 110baru, prutok vody 400l/h, 6m hadici a 1600W
byla k tomu rotacni tryska plocha tryska a kartac na dlazbu s nadstavcem
nadobka na saponat je umistena v zadni casti a samo si to prisava
co se tyce cerpadla tak ano je plastove ale kdyz se s tim umi zachazet tak s tim neni problem hlavne pred zapnutim musi byt dobre zavodnene at se zbytecne nenici chodem na sucho kovove cerpadla jsou u vyssi rady
me tahle wapka u nas v praci stala v akci 2999,- a nemam s tim zatim zaden problem a daji se k tomu dokupovat dalsi veci
jinak nevim jak u jinych znacek je to s dostupnosti nahradnich dilu ale na tohle se da sehnat vsechno
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2012 , 9:20   Citovat  

Hondik napsal:
jinak nevim jak u jinych znacek je to s dostupnosti nahradnich dilu ale na tohle se da sehnat vsechno

Vidis, dalsi docela dulezity parametr - ja se jen tak ze zvedavosti ptal v Bauhausu na ten jejich Herkules (parametrove lepsi, nez Nilfisk a pritom o 2k levnejsi). Chlapik mi natvrdo rekl, ze je to Cina, s Karcherem/Nilfiskem se to neda srovnavat a petileta zaruka je sice hezka, ale nejde k tomu nic dokoupit a v pripade poruchy se meni kus za kus, servis proste nula. Takze predpokladam, ze kdyz se to cloveku pokaka po 3 letech, v Bauhausu u vetsiny zavad reknou "sorry, to je opotrebeni, ne vada" a nazdar bazar. No name je na tom obecne stejne.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.8.2012 , 11:38   Citovat  

netroufnu si radit jaký model nebo jakou značku, ale jeden z parametrů je možnost napojení na teplou vodu, protože proti mytí ve studené zase velký rozdíl OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2012 , 14:45   Citovat  

Rom.: znackove obvykle nemaji problem s teplotou do 60 stupnu (minimalne Nilfisk a Karcher to tak maji). Problem spis byva v moznosti mit tu teplou vodu nekde venku, napojeni oknem do koupelny neni zadna vyhra, oproti tomu kohout se studenou ma venku u baraku asi kazdej. Nicmene kdo tu moznost ma, podivat by se na ten parametr urcite mel, ja to neresil (ale jak rikam, ja resil spis drazsi a tam to bylo automaticky).
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.8.2012 , 14:54   Citovat  

já jsem si dal míchací baterii domů, před vývod z domečku Úsměv
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.8.2012 , 14:57   Citovat  

Mám Nilfisk nějakej za 2350,- Byla to celá sada plus rotační kartáč, odsávačka kalný vody, normální a rotační hubice a jsem s tím nadmíru spokojenej. Tlak má 150barů průtok vody 400l. Jinak co se teplý vody týká, tak já wapku používám jen na předmytí a pak oplach, bych si ruce musel urazit, abych těma kartáčema jezdil po autě kuky kuk A k mytí používám tzv. dvoukýblovou metodu za použití jednoho kýble se šampóném a teplou vodou a druhýho kýble se studenou čistou vodou.
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2012 , 17:06   Citovat  

Já mám nějakou tu vyšší řadu Karcheru, tuším K 5.xxx nebo K6.xxx, nevím přesně, stálo to 3 roky zpátky nějakých 10 tkč, používám jí docela často a šlape, bylo k tomu spousta příslušenství (rotační tryska, klasická tryska, kartáč na dlažbu, normální kartáč, kartáč na kola a snow foam lancer). Používám jen tu klasickou trysku na mytí auta jako dante-oplach a metodu 2 kýblů. Ani ten kartáč na kola nepoužívám, jenom spec. detailingovej. 2x jsem asi použil tu rotační trysku na zahradní plast. nábytek a snow foam lancer používám docela často. Jelikož nám před barákem teče potok, tak jsem ještě dokoupil ten předfiltr od Karcheru a hadici se sběrným košem a zpětnou klapkou a používám jí jenom na vodu z potoka...
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2012 , 22:27   Citovat  

skyline napsal:
Vidis, dalsi docela dulezity parametr - ja se jen tak ze zvedavosti ptal v Bauhausu na ten jejich Herkules (parametrove lepsi, nez Nilfisk a pritom o 2k levnejsi). Chlapik mi natvrdo rekl, ze je to Cina, s Karcherem/Nilfiskem se to neda srovnavat a petileta zaruka je sice hezka, ale nejde k tomu nic dokoupit a v pripade poruchy se meni kus za kus, servis proste nula. Takze predpokladam, ze kdyz se to cloveku pokaka po 3 letech, v Bauhausu u vetsiny zavad reknou "sorry, to je opotrebeni, ne vada" a nazdar bazar. No name je na tom obecne stejne.

no ono mam taky zkusenost s Bauhausem kde se reklamovaly elektricke nuzky na zivy plot a bylo to asi tyden pred skoncenim 5 lete zaruky a vubec nic nerekli jenom se zeptali jestli chceme prachy nebo nove a hotovo
u nas v praci to vetsinou pred skoncenim zaruky posilam na servis ale taky jeste zalezi na dodavateli nektere veci se hazou rovnou do kontejneru
ale jako s Karcherem neni problem reklamace resi celkem rychle a s obchodaky se da normalne pokecat a domluvit se i treba na cene ale to vetsinou jenom pro "zamestnance marketu" Hihi Velmi šťastný
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2017 , 22:37   Citovat  

Jakou wapku do dvojky, trojky? Vybral jsem Skil 760AA jako jedina, v tehle cenove kategorii, nema plastové čerpadlo.
Jde mi jenom o myti auta, kola a blbostí z dílny. Mate někdo zkušenost? Nebo co by jste doporučili lepšího? Díky
   Návrat  
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 14:38   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Jakou wapku do dvojky, trojky? Vybral jsem Skil 760AA jako jedina, v tehle cenove kategorii, nema plastové čerpadlo.
Jde mi jenom o myti auta, kola a blbostí z dílny. Mate někdo zkušenost? Nebo co by jste doporučili lepšího? Díky

Ja nedavno koupil Nilfisk v hornbachu,stala do dvojky.A zaruka tusim 3 roky.

tudy odkaz
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 14:57   Citovat  

Taky mám nilfisk, jestli má plastové čerpadlo netuším, ale fachá už téměř 6 let bez problému a stála i s příslušenstvím co k tomu bylo asi 2 600,-
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 20:17   Citovat  

Teď mají v Lidlu wapku s hliníkovým čerpadlem za 2890,- Kč
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2017 , 0:30   Citovat  

Tak ke mně cestuje Karcher K 2 Compact. Takže nakonec jsem si nevybral, ale doufám, že bude OK.

Mimochodem, pouštíte někdo do wapky vodu ze studny? Používate nejake předřadné filtry?
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2017 , 9:26   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Tak ke mně cestuje Karcher K 2 Compact. Takže nakonec jsem si nevybral, ale doufám, že bude OK.

Mimochodem, pouštíte někdo do wapky vodu ze studny? Používate nejake předřadné filtry?

vapkou myju jen vodou ze studny, zadne predfiltry ani nic podobneho, ty sitka co byly u hadic od vapky sem taky hned vyhodil a jede uz 6 roku bez problemu
   Návrat  
DelVecchio je teď offline  DelVecchio
PříspěvekZaslal: 24.2.2017 , 10:44   Citovat  

tudy odkaz

tohle mám doma... nemám problém, myju zásadně teplou vodou, příslušenství je hafo, ale podle mě stačí na auto klasická tryska s regulací tlaku - mix, soft a hard... 10metrů nebo kolik hadice, takže v pohodě s tím umyju dvě auta najednou - vedle sebe. Samozřejmostí je možnost šamponu,... a další doplňky na mytí dlažby, střech, odpadů prostě všechno co se na baráku může hodit.
   Návrat  
Radim je teď offline  Radim
PříspěvekZaslal: 20.10.2017 , 21:30   Citovat  

Hoj, vybírám wapku do 4000kč, využiji ji tak 1x tydně na oplach auta a párkrat do roka nějaké mytí kolem baráku dlažba a tak. Něco jsem vybral ale rád si nechám poradit protože se v tom moc nevyznám.

tudy odkaz

tudy odkaz

tudy odkaz

Nebo by ste mi doporučili něco jineho? Diky
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak vybrat kvalitní tlakový čistič?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď