Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaky olej do b16a1???
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Mejla je teď offline  Mejla
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 13:19   Citovat  

Tak se pomalu chystam ke sve dalsi vymene oleje a podle toho co tady ctu tak by to chtelo asi neco jineho nez mam ted coz je Valvoline dual blend 10w40..Tak se timto ptam o radu jaky olej do meb16tky..diky za rady... je to dobrý VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 13:20   Citovat  

polosyntetiku:) 10w40 NEJLEPE valvoline

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 14:17   Citovat  

Mejla napsal:
Tak se pomalu chystam ke sve dalsi vymene oleje a podle toho co tady ctu tak by to chtelo asi neco jineho nez mam ted coz je Valvoline dual blend 10w40..Tak se timto ptam o radu jaky olej do meb16tky..diky za rady... je to dobrý VTEC

To co tam máš, je naprosto v pořádku. Klidně v tomto oleji pokračuj a hlavně nezkoušej kombinovat. Mrk

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 14:37  Naposledy upravil kamol dne 16.2.2009 , 14:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jj jezdi na to co tam ted mas v pohode.
nalij tam olej jakekoliv znacky co ma spravnoou specifikaci.specifikace je napsana ve faq.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 14:37   Citovat  

Petr 78 napsal:
To co tam máš, je naprosto v pořádku. Klidně v tomto oleji pokračuj a hlavně nezkoušej kombinovat. Mrk

co tim myslis, kombinovat?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 14:39   Citovat  

PreludeZ napsal:
co tim myslis, kombinovat?

asi chtel vyjadrit spise at nic jineho nevymysli HaHaaa

Prcek je teď offline  Prcek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 14:43   Citovat  

Jezdím na Motul 300V 10W40, výhradní dodavatel PK Praha, nestěžuju si, nemám proč taky, s tim kombinováním, autor tim chtěl říct, lej tam jen jednu značku, nemíchat s jinejma

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 16:14   Citovat  

Tím "kombinováním" jsem chtěl říct, aby nešpekuloval a nevymýšlel jiné alternativy.
Je určitě lepší pokračovat v oleji, který se tam už dlouho používá a motor je na něj už "zvyklý".

Do mého anglána předešlý majitel lil asi 40 000 Km olej TEXACO Havoline. Motor je čistý, v perfektní kondici takže v tomto oleji pokračuji, ikdyž bych sám od sebe tuto značku nezvolil.

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 16:43   Citovat  

já byl vždy zastáncem 0W nebo 5W-40 ale nakonec jsem zvolil 10W-40 a myslím, že je to dobrá volba...5W a 0W už je moc řídkej olej...na cca 20 let starý auto..ale pořád platí to, že pokud tam ten olej je tak motor odděláš spíš kvůli něčemi jinýmu než kvůli tomu, že tam bylo 10W a tys tam nalil 0W..to je podle mě blbost.

jinak POZOR Chápeš! - to, že tu někdo píše "dej tam polosyntetiku" - na to pozor - to, že je to 10W už dávno neznamená, že je to polosyntetika, stejně tak jako 15 není minerál...minerální už dneska není skoro žádnej olej pokud nebereš za olej třeba MOGUL Felicia atd....ve většině případů je to pouze označení viskozitního indexu...což v praxi znamená to, jak moc je ten olej "hustej"...

Jinak lej to, co tam je, VALVOLINE je velmi kvalitní olej....jezdil jsem ho v Nissanu a v eMZetě a spokojenost.

MiBa je teď offline  MiBa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 17:22   Citovat  

snad se autor nebude zlobit a přidám taky otázku k oleji na motor D16W4. Chci vyměnit olej a netuším co v autě je, koupil jsem auto a majitel říkal že je 14dní starý, podival jsem se na barvu a byl fakt pěkný. štítek nebo tak něco nikde není Smutný. ptal jsem se ho a on že netuší, že mu to dělali v servisu. pochybuju že v servisu by si pamatovali co tam dali za značku.

prosím napište přímo typ oleje i s těmi viskozitami, atd... tapu v tom(do feldy jsem nalil 10W-40 od parama, ta by jela i na wc ). jezdím jak dálky tak město, oboje tak nějak stejně.
nebo odkaz na olej třeba Se stydím díky moc

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 17:51   Citovat  

MiBa napsal:
snad se autor nebude zlobit a přidám taky otázku k oleji na motor D16W4. Chci vyměnit olej a netuším co v autě je, koupil jsem auto a majitel říkal že je 14dní starý, podival jsem se na barvu a byl fakt pěkný. štítek nebo tak něco nikde není Smutný. ptal jsem se ho a on že netuší, že mu to dělali v servisu. pochybuju že v servisu by si pamatovali co tam dali za značku.

prosím napište přímo typ oleje i s těmi viskozitami, atd... tapu v tom(do feldy jsem nalil 10W-40 od parama, ta by jela i na wc ). jezdím jak dálky tak město, oboje tak nějak stejně.

Pokud můžeš sehnat kontakt na ten servis, kde dělali výměnu oleje, tak se tam klidně pozeptej. Nejenom, že by tam měli mít záznam v zakázkách, ale v každém servisu většinou používají jenom jednu značku oleje.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 17:54   Citovat  

MiBa napsal:

dej tam 10W40 myslim si ze i v servise to tam dali

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 18:04   Citovat  

Brnďa napsal:
dej tam 10W40 myslim si ze i v servise to tam dali

Tak viskozita je jasná, ale pokud by znal i značku oleje, tak by to bylo nejlepší.
Jinak holt nějakej kvalitní 10W-40 za rozumnou cenu (Valvoline, Texaco, Total,...)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 18:16   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tím "kombinováním" jsem chtěl říct, aby nešpekuloval a nevymýšlel jiné alternativy.
Je určitě lepší pokračovat v oleji, který se tam už dlouho používá a motor je na něj už "zvyklý".

Do mého anglána předešlý majitel lil asi 40 000 Km olej TEXACO Havoline. Motor je čistý, v perfektní kondici takže v tomto oleji pokračuji, ikdyž bych sám od sebe tuto značku nezvolil.

ja myslim ze kdyz menis olej i s filtrem zaroven tak je jedno jakou znacku tam lijes.ono ten olej vytece prece ven.jasne neco tam zustane nejaky film ale proste je jedno jakou das znacku.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 18:39   Citovat  

kamol napsal:
ja myslim ze kdyz menis olej i s filtrem zaroven tak je jedno jakou znacku tam lijes.ono ten olej vytece prece ven.jasne neco tam zustane nejaky film ale proste je jedno jakou das znacku.

No nevím. Možná to tak je, ale někde jsem četl, že se nedoporučuje často střídat značky olejů. Že prej každej výrobce používá jiné složky a když se často střídají značky olejů, tak to může dělat bordel.
Samozřejmě to je extrémní příklad.
Když teď udělá změnu značky oleje a pak už se jí bude držet, tak to bude v pohodě.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 18:51   Citovat  

Petr 78 napsal:
No nevím. Možná to tak je, ale někde jsem četl, že se nedoporučuje často střídat značky olejů. Že prej každej výrobce používá jiné složky a když se často střídají značky olejů, tak to může dělat bordel.
Samozřejmě to je extrémní příklad.
Když teď udělá změnu značky oleje a pak už se jí bude držet, tak to bude v pohodě.

vyrobci dokonce udavaji ze jsou oleje vzajemne misitelne akorat musi to byt proste 5w40 a 5w40 a ne michat 10w40 s 5w40.tak bych v tom nevidel problem.jasne kazdy vyrobce ma svoje aditiva ale jak rikam oleje jsou misitelne.

carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2009 , 22:55   Citovat  

cocks napsal:
já byl vždy zastáncem 0W nebo 5W-40 ale nakonec jsem zvolil 10W-40 a myslím, že je to dobrá volba...5W a 0W už je moc řídkej olej...na cca 20 let starý auto..ale pořád platí to, že pokud tam ten olej je tak motor odděláš spíš kvůli něčemi jinýmu než kvůli tomu, že tam bylo 10W a tys tam nalil 0W..to je podle mě blbost.

jinak POZOR Chápeš! - to, že tu někdo píše "dej tam polosyntetiku" - na to pozor - to, že je to 10W už dávno neznamená, že je to polosyntetika, stejně tak jako 15 není minerál...minerální už dneska není skoro žádnej olej pokud nebereš za olej třeba MOGUL Felicia atd....ve většině případů je to pouze označení viskozitního indexu...což v praxi znamená to, jak moc je ten olej "hustej"...

Jinak lej to, co tam je, VALVOLINE je velmi kvalitní olej....jezdil jsem ho v Nissanu a v eMZetě a spokojenost.
jj to mi netrklo:) a musim se vsim souhlasit :)navic olejem nic neziskas jen muzes zkozit kdyz budes vymejslet nejaky zlepsovani:)

Mejla je teď offline  Mejla
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 0:17   Citovat  

Vsem mooc diky za rady... je to dobrý VTEC

Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 9:49   Citovat  

Hlavne nestridat znacky... Pokud pouzivas jednu znacku tak pouzivej jen tu, ale Valvoline mi moc fajn neprijde... Spis bych skocil treba do Mobil1...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 9:51   Citovat  

Zemi napsal:
Hlavne nestridat znacky... Pokud pouzivas jednu znacku tak pouzivej jen tu, ale Valvoline mi moc fajn neprijde... Spis bych skocil treba do Mobil1...

mobil 1 je 5w50 jinak ostatni je jenom mobil Se stydím to jen tak detail

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 10:23   Citovat  

kamol napsal:
mobil 1 je 5w50 jinak ostatni je jenom mobil Se stydím to jen tak detail

Jo detail samo jsem myslel 10W40... Cili Mobil Semi-synth.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 11:33   Citovat  

Zemi napsal:

proc by se nemely stridat znacky?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 11:34   Citovat  

PreludeZ napsal:

jj psal sem o tom vyse ze nevidim duvod ve stridani znacky.

Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 11:41  Naposledy upravil Lojzik dne 17.2.2009 , 11:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Osobně bych také nestřídal značky. Držet se jedné značky a v případě změny značky bych radši vyměnil komplet olej.

kamol napsal:
...

Já tady s tebou nebudu chatovat... kiss me

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 11:42   Citovat  

Lojzik napsal:
Osobně bych také nestřídal značky. Držet se jedné značky a v případě změny značky bych radši vyměnil komplet olej.

ty nemenis cely olej pořádnej výtlem pořádnej výtlem :vytlem:odlejes jenom 2litry a dolejes jo pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 12:26   Citovat  

PreludeZ napsal:

Udajne mi bylo receno a i jsem neco cetl na oleje.cz tusim ze kazda znacka ma svoje pomery michani atd... Byt nepatrny, ale proste neni znacka jako znacka...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 12:31   Citovat  

Zemi napsal:
Udajne mi bylo receno a i jsem neco cetl na oleje.cz tusim ze kazda znacka ma svoje pomery michani atd... Byt nepatrny, ale proste neni znacka jako znacka...

jo to bylo mysleno s tim ze jsou misitelne ale doporucuje se pouzivat olej od jedne znacky pri vymene.a pri dalsi treba jinou znacku.ono vzdyck yolej vylejes.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2009 , 14:24   Citovat  

Kdyz jsem ja byl kdysi na skole a meli jsme predmet paliva a maziva, chodili jsme na prednasky do Vyzkumneho Ustavu Paliv a Maziv k panu Ing.Matejovskemu coz byl (a asi stale je) nejvetsi kapacita na oleje v cr. Kdyz jsem se ho ptal na mistelnost oleju tak mi rekl, ze sice jeden z duvodu muze byt urcita nekompatibilnost aditiv ale hlavni duvod proc se to nedela je, ze kdyz do drazsiho oleje nalejes / dolijes mene kvalitni tak ho tim vlastne znehodnocujes (degradujes jeho vlastnosti) treba na horsi viskozitni specifikaci, ale to je asi tak vsechno.

Proto me zajima proc se tu pise o tom ze se nema menit ani znacka ani specifikace oleje protoze mi to nedava zadny smysl. Pohadkam o navyku motoru na urcity druh oleje neverim protoze podle me nemaji zadny realny zaklad a je to jen o tom "jedna pani povidala" coz se pak predava dal a dal a vznikaji z toho takovehle myty. Pokud oleje ruznych vyrobcu budou splnovat stejnou vykonovou i viskozitni specifikaci a ten olej bude doporucen vyrobcem auta a venku bude stejne teplotni rozpeti, tak je prece uplne jedno jestli do motoru naleju olej A nebo B nebo C. Ano drobe rozdily mezi nimi treba budou ale neni duvod se cehokoliv obavat pri prechodu na jinou znacku nebo treba na schvalenou specifikaci.
A o zabehu motoru a vulich v loziskach tu taky byly popsany cele strany kde se lidi navzajem strasi ze zmeny viskozity apod, ale kdyz to vezmete logicky, tak pokud s mate dostatek oleje, fungujici olejove cerpadlo a specifikaci udanou vyrobcem, nemuzete udelat chybu. Jestli ma motor napsano ze muze pouzivat cokoliv od 5W30 do 15W40 a vy mu date jedno na zimu a druhe na leto, nijak mu neublizite. Jedine problemy vam muzou nastat kdyz budete experimentovat a cpat tam neco co tam nepatri. Vsechny kluzna loziska v motoru bezi na oleji, kdyz date ten se spravnou specifikaci, funguje vse jak ma, kdyz date vyssi viskozitu, olej se tam nedostane, kdyz date nizsi viskozitu, bude vytlacen. I kdyz motor bezel cely svuj zivot na 10w40 a ted mu date neco jineho co ma take doporuceno tak se vubec nic nestane.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaky olej do b16a1???
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina