Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Menší nehoda - jak postupovat ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Radimas je teď offline  Radimas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 18:12   Citovat  

Zdravím, dneska do mě vrazilo auto, nic vážného jen mě trochu posunul a pokřivil zadní blatník. Zajímalo by mne jak mám dále postupovat? Ten kdo do mne vrazil velice pospíchal, tak mi na papír pouze napsal jak se jmenuje, bydliště, telefon + nákres jak se nehoda stala a podepsal to a dopsal, že je viníkem nehody. Mám mu zavolat a dopíšem zbytek věcí potřebné k tomu speciálnímu papíru pro nehody pro pojišťovny. Jakmile toto budu mít, jak mám dále postupovat ? Zavolat na pojišťovnu? Nechci aby mi to zbytečně opravovali v servise, ale abych byl vyplacen a opravil si to sám je taková možnost? Nehodu mám poprvé tak vůbec nevím co a jak Úsměv Jinak je problém když nemám auto na sebe přepsáno a tento měsíc končí technická ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 18:40   Citovat  

musite to nahlasit u nej na pojistovne, bud on nebo ty, pokud to nahlasis ty tak on to musi potvrdit.
pak bude nasledovat prohlidka technikem ci likvidatorem, jemu reknes ze si to opravis svepomoci -> prijdou ti penize .... a je hotovo
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 18:42   Citovat  

Radimas napsal:
Zdravím, dneska do mě vrazilo auto, nic vážného jen mě trochu posunul a pokřivil zadní blatník. Zajímalo by mne jak mám dále postupovat? Ten kdo do mne vrazil velice pospíchal, tak mi na papír pouze napsal jak se jmenuje, bydliště, telefon + nákres jak se nehoda stala a podepsal to a dopsal, že je viníkem nehody. Mám mu zavolat a dopíšem zbytek věcí potřebné k tomu speciálnímu papíru pro nehody pro pojišťovny. Jakmile toto budu mít, jak mám dále postupovat ? Zavolat na pojišťovnu? Nechci aby mi to zbytečně opravovali v servise, ale abych byl vyplacen a opravil si to sám je taková možnost? Nehodu mám poprvé tak vůbec nevím co a jak Úsměv Jinak je problém když nemám auto na sebe přepsáno a tento měsíc končí technická ?

Čaues,
postup je naprosto jednoduchej, zavolej mu, dejte si spicha, vyplňte spolu záznam o DN kde uvedene do svojí strany že je viníkem. Zajdeš na jeho pojišťovnu kde nahlásíš pojistnou událost z jeho zákonného pojištění. Pojišťovna ti auto nafotí a uvedeš jim, že chceš opravu řešit formou rozpočtu, oni ti to podle jejich tabulek vypočítaj a peníze ti vyplatí a pak je jen na tobě jestli to opravíš, nebo prachy prochlastáš Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 18:54   Citovat  

Dík za rady, když mi teda pošlou nějaký rozpočet kolik my vyplatí je možné se proti tomu nějak odvolat? Popřípadě co když mi řeknou, že je to staré auto a že to už tam mohlo být Velmi šťastný
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 18:56   Citovat  

Radimas napsal:
Dík za rady, když mi teda pošlou nějaký rozpočet kolik my vyplatí je možné se proti tomu nějak odvolat? Popřípadě co když mi řeknou, že je to staré auto a že to už tam mohlo být Velmi šťastný

muzes se odvolat, a pokud nebude na prvni pohled jasny ze to tam bylo tak ti to urcite nereknou, resp pokud mas ten blatnik treba prohnilej tak ti daj mene nez pokud vypada ze je ok
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 18:56   Citovat  

Radimas napsal:

To ti neřeknou, toho se neboj, obzvlášť když dobře napíšete popis vzniku, tak proti poškození nikdo neřekne ani papír. Odvolat se můžeš, nevim jak u ostatních pojišťoven, ale třeba u nás v ČPP se to dělá písemnou formou na oddělení stížností. Jinak co se toho polopřevodu týče, tak k tomu ti stačí dodat kupní smlouvu, pokud to nedodáš, tak to pojišťovny vyplatí předešlýmu majiteli. A technickou taky nikdo řešit nebude, důležitý je, že v době DN byla platná Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 19:01   Citovat  

Dík teda za rady Úsměv Snad to nějak dopadne dobře Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 20:38   Citovat  

Tusim ze uz od r. 2009 je v povinne vybave vozidla i formular Zaznam o nehode nebo jaky je ten oficialni nazev v cestine. Pokud se to zmenilo tak me opravte, kazdopadne i kdyby byl nepovinny, resi prave podobne prihody a to i mezinarodne (srazka s cizincem nebo vase nehoda v cizine). S formularem se potom ozves pojistovakovi a je to je to dobrý Sam jsem to uz pouzil a je to jednoduche a prehledne. Jsou tam vsechny potrebne kolonky, neni potreba dlouho tahat z pameti co jeste je potreba zjistit a uvest. Kdyz se 2 strany jednoznacne neshodnou na stejne verzi, staci zavolat policii.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 21:02   Citovat  

Já jen nechápum proč to kreslíte a popisujete na canc papíru,když zhruba stejně dlouhou dobu by zabralo vmastit to do kolonek na formuláři..Taky se jednoduše může stát,že ted vytočíš jeho číslo a pokud to bude on,může se ti jen smát Tak to valím bulvy
Samo ti to nepřeju,ale bez vyplnění formuláře bych ho odjet nenenchal,pokud by mi nevyplatil odpovídající cash na místě..Na chytráka jsem volal i kvůli škodě za 50Kč nehodovku,protože mě našláp..Měl to za 4500,- na pokutách,1000,-za správní řízení a mně jeho pojištovna místo pajdy poslala 5500 HaHaaa
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 22:54   Citovat  

hm pokud nemas ten zaznam o dopravni nehode vyplnen tak doufej ze bude ferovej...fakt se ti muze vysmat jenom, nikdo nic nedokaze :/
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.9.2011 , 5:44   Citovat  

Brnďa napsal:
hm pokud nemas ten zaznam o dopravni nehode vyplnen tak doufej ze bude ferovej...fakt se ti muze vysmat jenom, nikdo nic nedokaze :/

Přesně tak OK Jako likvidátor ti to řeknu takhle, pokud nemáš záznam o dopravní nehodě vyplněnej a on to nenahlásí, tak máš smolíka a nedostaneš z pojišťovny ani halíř Hihi Neměl jsi ho nechat vůbec odjet, měl jsi mu pohrozit, že jestli odjede tak voláš policajty, on by si ten odjezd rychle rozmyslel a těch 5 minut co zabere vyplnění toho formuláře by ti poskytnul určitě Úsměv
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.9.2011 , 8:15   Citovat  

Tak ted se jen modli aby to na pojišťovnu nahlásil (dohlásil) a netvrdil že sis to celé vymyslel včetně falešného podpisu a žádná nehoda se nestala..bohužel i to se stává a proto pokud mě by se stalo něco podobného, toho dotyčného bych nepustil dokud by to nenahlásil na svou pojišťovnu a neřekl mi číslo PU..samozřejmě pokud by nehoda nebyla řešena Policií ČR.
   Návrat  
eman07 je teď offline  eman07
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 10:43   Citovat  

ahoj,dnes ráno když jela manželka do práce,tak ji nějaký idiot mimo město vyletěl s dálkovými ze zatáčky a urazil ji zpětné zrcátko a samozřejmě nezastavil a ujel.Byl prý půl autem přes čáru a manželka měla co dělat aby neskončila v příkopě.
No byl jsem se tam podívat a našel i jeho rozbité zrcátko a byl to červený ford.Myslíte kdyby se mi podařilo najít viníka,že mám nějakou šanci mu to dokázat?Jsme tu takové malé městečka vedle sebe,tak šance by byla ho najít.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 11:01   Citovat  

No spíš to mělo být hned oznámeno PČR,aby to zrcátko našla PČR (a Ty bys jim koukal přes rameno). Šance na získání náhrady minimální.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 11:20   Citovat  

Souhlasím s Hellbournem. V příručce "Ajaxe" se píše, že pokud nebyla stopa (v daném případě zpětné zrcátko) řádně zadokumentována orgánem, tady dopravní policií, tedy nafocena a označena na místě střetu - nálezu, nelze jí jako stopu oficiálně použít. Spíše bych se poptal a zkusil viníka najít, s odvoláním na nevelkou hustotu osídlení. Tohle se teď ale bude těžko dokazovat. I když viník (a to se bude těžko dokazovat, kdo opustil svůj jízdní pruh) z místa de facto ujel, bude to boj.
   Návrat  
eman07 je teď offline  eman07
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2018 , 11:27   Citovat  

aha,tak to jsem nevěděl.No hlavně že se nestalo nic horšího.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Menší nehoda - jak postupovat ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina