Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vymena tesnenia pod hlavou - Accord Coupe F20B5 Help pls
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
jimmydean je teď offline  jimmydean
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2019 , 9:44   Citovat  

Ahojte Hondaci, som tu novy, ale na Hondy nedam dopustit uz viac ako 10 rokov VTEC

Skratene, mal som Acco 5G, ktore bohuzial zhrdzavelo za hranicu rozumnej opravy. Chcel som zohnat druhy A5G, ale bol som ukecany aby som si vzal nieco aspont trochu novsie a modernejsie. Tak som siel do A6GC. Som viac sklamany ako poteseny, ale o tom inokedy.

Auto ma vysoky najazd, ale stav je dobry, zachovaly, bez buchania a bolo za super cenu.

Nejak sa vsak predavajucemu podarilo kvalitne zamaskovat strelene tesnenie pod hlavou. Auto som doviezol domov(400km), pojazdil cca 1500km a sranda zacala. Biely dym, voda v oleji, olej vo vode, stracajuca sa voda, ltt preslo cez emisku. Pre mudre hlavy ako som to mohol kupit, toto vsetko som pri kupe pozrel, expanzka cista, biely dym nikde, emulzia na olejovom viecku tiez nebola a pri pohlade do hlavy cez viecko a ventilacny ventil olej vyzeral okej. Takmer na 100 percent je strelene tesnenie.

Konecne k dileme:
1) vymenim to tesnenie pod hlavou doma? moju CC7 som robil sam, lebo som nepoznal normalneho mechanika, ktoremu sa da verit a ktory by vedel robit nieco ine ako 1.9TDI. Nehovorim o drobnych ukonoch ako vysypanie popolnika a doliatie vody do ostrekovacov. Robil som brzdove trubky, vyfuk, predne a zadne brzdy, ramena, proste co prislo pod ruku som si robil sam. Aj rozvody a motor to uspesne prezil. Je predpoklad ze zvladnem teda aj tesnenie pod hlavou?

2) ak sa do toho pustim, staci sada tesneni Victor Reinz? Ci musi byt origo Honda? U Hondy sa to totizto pekne nazbiera na tych tesneniach (sanie, zvody, hlava a kopa malych kruzkov).

3) v niektorych navodoch je spominane, ze treba menit aj sroby co drzia hlavu o blok. Treba ci nie? Aftermarket? Alebo musi byt Honda?

4) moja stara CC7 je stale doma. Motor co bol v nej (F20Z1) bol v skvelej kondicii, je nejaka sanca ze by ECM z Coupe ten motor vedela rozchodit? Motor je principialne rovnaky, len nema V-TEC. To sa pytam pre pripad, ze sa mi do tej hlavy nebude chciet ist alebo ma odhovorite Tak to valím bulvy pripadne, hlava z F20B5 by mala pasovat na F20Z1 blok, nie?

5) ak tu hlavu pojdem robit, chapem ze ju treba zrovnat/minimalne dat skontrolovat na rovinnost. Poznate niekoho, idealne v okoli TN, komu to mozem bez obav dat zrovnat a da si na tom zalezat namiesto toho aby zhrabol peniaze a ja skoncim zasa s posr.tym motorom? Neviem, ci je to taka veda, ale na zeninej Fobii 1.4MPi(Motor Postaveny idiotom) sa to davalo robit 3x a stale nahovno. Az dosli nervy a kupil sa A8G H+ BTW, je az neskutocne, ako sa Accord menil cez generacie...

Dakujem za kazdu pomoc
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vymena tesnenia pod hlavou - Accord Coupe F20B5 Help pls
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina