Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Sahara se cyklicky zapíná a vypíná
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
master_007 je teď offline  master_007
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2019 , 6:54   Citovat  

Zdar chlapi!
mám problém na nově zakoupeném CR-V (2007, 2.2 i-CTDi). Při zapnutí klimatizace se mi spustí ventilátory na chladiči a za cca tři sekundy se zas vypnou, pak je pauza cca 10 sekund a zase to samé, zapnutí a vypnutí a takto pořád dokola. Je jedno jestli je zima nebo teplo. Dělá to na volbu AUTO a A/C ON, tedy jen když je aktivní klimatizace, pokud dám A/C OFF tak to přestane. Někde jsem se tady dočetl, že by to mohlo mít něco společného s tlakem chladiva, takže jsem to nechal vyčistit a doplnit, ale chování se nezměnilo.

Má někdo stejnou zkušenost? Už jsem tady ohledně tohoto problému načetl dost a nějak se mi nechce věřit, že je to normální chování chladícího systému.

Díky za reakce!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 3.4.2019 , 8:58   Citovat  

nějak nechápu dotaz, vždyť je to přece naprosto normální chování, že při zaplé AC sahara zapíná a vypíná Tak to koukám!
a při vyplé AC sahara nemá běžet

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2019 , 9:06   Citovat  

Právě proto jsem založil toto téma, protože mě to moc normální nepřijde, možná je to normální u Hondy? Toto je moje první Honda, takže si nejsem úplně jistý co je tam všechno jinak než třeba u koncernových aut.

Podle mé zkušenosti z jiných aut se sahara zapne jen pokud potřebuje systém pomoct s chlazením, ale to se ventilátory zapnou a běží dokud je to potřeba a pak se vypnou. Proč by se měla stále vypínat a zapínat? Mě to připadá jako nějaké vadné čidlo, které to vypne dříve než je "zdrávo".

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2019 , 9:08   Citovat  

To je normální chování, naopak je to znak správné funkce klimatizace. Zapneš klimatizaci > tlakový spínač klimatizace sepne kompresor klimatizace a ventilátory > kompresor natlačí vysoký tlak v systému + ventilátory chladí kondensátor > tlakový spínač klimatizace odepne kompresor a ventilátory, protože bylo dosaženo provozního tlaku > pak tlak klesne, takže spínač zase sepne ... a pořád cyklicky dokola. Úsměv

Edit: JE to u všech aut, ventilátory se nespínají proto aby chladily chladič motoru, ale aby chladily chladič klimatizace (kondensator). Někdy u jiných aut to není tak znát, protože mají řízené ventilátory a regulace otáček ventilátoru je plynulá.
Edit2: Pokud by kompresor a ventilátor cyklicky nevypínal a bežel pořád tak to značí chybu nedostatečného tlaku v systému - málo chladiva, špatná kompresor, vadný spínač ...

0
PříspěvekZaslal: 3.4.2019 , 9:21   Citovat  

Díky za vysvětlení RIZ3K9, ale není divné že to dělá v tak krátkém intervalu a pořád dokola? Tam není nějaké tlakové čidlo, které by spouštělo tento proces jen když je to potřeba? Když poklesne tlak v systému.
A proč potřebuje pomoct s chlazením od ventilátorů když auto jede a venku je kolem nuly?

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 3.4.2019 , 9:40   Citovat  

master_007 napsal:
Díky za vysvětlení RIZ3K9, ale není divné že to dělá v tak krátkém intervalu a pořád dokola? Tam není nějaké tlakové čidlo, které by spouštělo tento proces jen když je to potřeba? Když poklesne tlak v systému.
A proč potřebuje pomoct s chlazením od ventilátorů když auto jede a venku je kolem nuly?

Pokud ti klimatizace fouká studený vzduch (teplota foukaného vzduchu pod 7°C) tak je to v pohodě. Značí to dobrý stav kompresoru, který dokáže hodně rychle vyvinout provozní tlak v systému. Tlakové čidlo tam je. To všechno právě spouší, jak jsem psal předtím. Změny tlaku tam jsou rychlé.

A ventilátory se spínají protože venku je sice nula, ale kondensátor se ohřeje na vysokou teplotu během pár sekund. A spínají se vždycky (ikdyž se jede) protože je to nejjednodušší a nejspolehlivejší řešení. Není potřeba monitorovat nějakým čidlem teplotu kondensátoru atd. Tady třeba počti tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 3.4.2019 , 10:09   Citovat  

Tak díky za objasnění, jsem rád že to není závada! Na volnoběh je to spínaní celkem znát, ale to už je asi jiná kapitola...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Sahara se cyklicky zapíná a vypíná
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina