Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyplati se stale honda civic 7g (2000-2005)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
kubaf je teď offline  kubaf
PříspěvekZaslal: 3.4.2019 , 17:00   Citovat  

Zdravim ve spolek,
byl jsem stastnym dlouhodobym majitelem hondy civic 1.4is, kterou jsem si kupoval jako prvni auto pred cca deviti lety, ze se na nem naucim ridit a po kratsi dobe si koupim neco jineho. Na tomto autu jsem se ridit naucil, zaroven mi vsak prirostro k srdci a natolik bylo spolehlive, ze vydrzelo az do dnesni doby, kdy mi ho nabourali a oprava se jiz dost mozna ke stari vozu (1998) nevyplati.

Premyslel jsem, co jineho poridim, urcite bych chtel benzin, zas tolik nejezdim, jen o vikendech, rocne dam mozna 10tis. Auto nechavam stat venku pred domem, garaz nemam, tak nechci nic extra draheho z duvodu kradeze a zaroven aby to bylo spolehlive. Vyhlid jsem si hondu civic 1.6is, 7g, rok 2001-2005. Cenove koukam, ze se da sehnat za 40-80 tisic kc,

Chtel bych poradit, jestli se v dnesni dobe se za tyto penize toto auto stale vyplati. Za podobnou cenu se da koupit treba i Mazda 6 2001-2006 2.0i, ktera mi prijde o neco luxusnejsi a svezeni bude mozna zabavnejsi a komfortnejsi. Presto me to spise tahne k Honde. Myslite, ze s ni chybu neudelam? Nebo radeji sahnou v cenove rolaci do 50-80tis po necem uplne jinym, Mam vyhlidnutou napriklad tuto: tudy odkaz

Diky Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.4.2019 , 18:08   Citovat  

Ahoj

Doporučuji poface sport 1,6stku. Tahle 1,4řka fakt nejede, sotva předjedeš nákladák na okresce a musíš jej točit do ruda.

Zároven auto nepadne tolik na ceně jako tyhle předface pětimístný cvičky a zaměřil bych se spíš na korozi a pak mu nevadí ani stání venku, když nebude chycený a ošetříš jej ze spoda.

Kupovali jsem 2 roky zpět poface 1,6stku s nájezdem 135tis km za 85tis kč, tento rok poface 1,4řku v černé s nájezdem 220tis km za 55tis kč.

rota.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
rota.jpg, 31.05 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2019 , 22:30   Citovat  

Lukas28 napsal:
Ahoj

Doporučuji poface sport 1,6stku. Tahle 1,4řka fakt nejede, sotva předjedeš nákladák na okresce a musíš jej točit do ruda.

Zároven auto nepadne tolik na ceně jako tyhle předface pětimístný cvičky a zaměřil bych se spíš na korozi a pak mu nevadí ani stání venku, když nebude chycený a ošetříš jej ze spoda.

Kupovali jsem 2 roky zpět poface 1,6stku s nájezdem 135tis km za 85tis kč, tento rok poface 1,4řku v černé s nájezdem 220tis km za 55tis kč.

no nevim dynamika 1.6ky neni nijak zavratna ,prave i u sporta me stvalo ,ze se stim fakt neda ani predjet blba zakladni nafta od skodovky ,neni to zadnej sportak spis ECOnom z dobrym podvozkem ,na bezny jedzeni staci 1.4 bohate tam rozdil ani nepostrehnes ,sice je ich mene ale jsou levnejsi ,jinak C7G mohu jen doporucit mel jsem tri motorizace ,skoda ty predni napravy s kterou moc nenadelas ,jinak skvely auto ..

doporucuji koupit nejzachovalejsi kus na jakej mas a uprdnostnit to pred "silnejsim motorem" .
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 6:29   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no nevim dynamika 1.6ky neni nijak zavratna ,prave i u sporta me stvalo ,ze se stim fakt neda ani predjet blba zakladni nafta od skodovky ,neni to zadnej sportak spis ECOnom z dobrym podvozkem ,na bezny jedzeni staci 1.4 bohate tam rozdil ani nepostrehnes ,sice je ich mene ale jsou levnejsi ,jinak C7G mohu jen doporucit mel jsem tri motorizace ,skoda ty predni napravy s kterou moc nenadelas ,jinak skvely auto ..

doporucuji koupit nejzachovalejsi kus na jakej mas a uprdnostnit to pred "silnejsim motorem" .

Prosím Tě, měl jsi doma oba jak 1,4i tak i 1,6i? My ano a to ve velmi krátkém časovém úseku. Terka zrušila červenou 1,6stku a tak se koupila v pátek černá 1,4řka.

Vyměnil se olej, rozvody, spojka, svíčky, filtry, odlehčený setrvák a stejně 1,4řka nejede. Pokud má jet, žere kolem 8litrů a doluješ z motoru co to jde ale pokud jedeš za kamiony jezdíš kolem 5ti litrů na 100km mimo obec.

Za mě asi nejpomalejší déčko co existuje, ale žena alespon už nejezdí rychle a přestala zběsile předjíždět Úsměv

Na městský provoz postačí 1,4řka, ale pokud jezdíš i po okresce tak 1,6stku. A pokud dálnice, tak úplně něco jiného, protože převodovky jsou opravdu kraťoučké OK . A jak říká DOHCVTEC, hlavní je stav než motorizace

IMG_20190217_172420.jpg

IMG_20190217_172420.jpg, 3.56 MB

IMG_20190217_172400.jpg

IMG_20190217_172400.jpg, 3.65 MB
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 8:02   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

HaHaaa chyba bude asi někde jinde Nápad je tu!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 8:23   Citovat  

hopit napsal:
HaHaaa chyba bude asi někde jinde Nápad je tu!

no nebude ,pac tech 81kw na 1200kg je na takove jezdeni nic a pokud jede vedle tebe auto co ma jednou takovy kroutak tak na pruzne zrychleni nemas sanci a muzes tam dat rychlost jakou chces kdyz predjizdis auto jedouci kolem stovky a to je fakt .. zadne vti to proste neni ,ja stim jeszil za 9L po meste a moc to nejelo pokud jsi potom chtel extra dynamiku ,jinak klasickej ecomotor ,jak pise podemnou ,je to vozitko na bezny jedzdeni a trochu radosti z podvozku na okreskach a tam to konci ..
s dnesnimy motory se stim neda dynamikou vyrovnat ,kde te natre kdejaka nafta stejneho objemu ..
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 8:25   Citovat  

Teda nevím všichni co říkají že 1,4 nejede.....jede úplně normálně jako kterákoliv 1,4. Spotřeba je pro mě úplně super, 5l okrska, kombinovaná 6,3l na letních. Pro mě je jediný problém jízda po dálnici, ne že by to nejelo, to je úplně vpohodě, ale točí to nesmysl otáček Tak to koukám! pořádnej výtlem při 150 snad 5000 HaHaaa a žere to . Jinak jsem to kupoval teď za 39 tisíc, oťukané podřené, ale technický stav je dobrý, motor na neutrál na místě vůbec nevibruje. Napoprvé jsem si myslel že mi to zdechlo Úsměv Úsměv a km se dají dohledat OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 8:48   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no nebude ,pac tech 81kw na 1200kg je na takove jezdeni nic a pokud jede vedle tebe auto co ma jednou takovy kroutak tak na pruzne zrychleni nemas sanci a muzes tam dat rychlost jakou chces kdyz predjizdis auto jedouci kolem stovky a to je fakt .. zadne vti to proste neni ,ja stim jeszil za 9L po meste a moc to nejelo pokud jsi potom chtel extra dynamiku ,jinak klasickej ecomotor ,jak pise podemnou ,je to vozitko na bezny jedzdeni a trochu radosti z podvozku na okreskach a tam to konci ..
s dnesnimy motory se stim neda dynamikou vyrovnat ,kde te natre kdejaka nafta stejneho objemu ..

Pár 1,6 C7G jsem vlastnil a 99% aut na silnici spíše překáželo Velmi šťastný Pokud nedokážeš s 1,6 bezpečně předjet auto ve 100km/h , tak raději nikoho nepředjížděj ani s CTR Tak to valím bulvy
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 8:52   Citovat  

Rusty napsal:
Teda nevím všichni co říkají že 1,4 nejede.....jede úplně normálně jako kterákoliv 1,4. Spotřeba je pro mě úplně super, 5l okrska, kombinovaná 6,3l na letních. Pro mě je jediný problém jízda po dálnici, ne že by to nejelo, to je úplně vpohodě, ale točí to nesmysl otáček Tak to koukám! pořádnej výtlem při 150 snad 5000 HaHaaa a žere to . Jinak jsem to kupoval teď za 39 tisíc, oťukané podřené, ale technický stav je dobrý, motor na neutrál na místě vůbec nevibruje. Napoprvé jsem si myslel že mi to zdechlo Úsměv Úsměv a km se dají dohledat OK

Jaký nesmysl? C6g VTi bylo při 150 těsně u sepnutí Vtecu - 5500ot.. Velmi šťastný Ale holt se dnes dělají nesmyslně dlouhé převody, protože spotřeba...
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 9:06   Citovat  

Hellborn napsal:
Jaký nesmysl? C6g VTi bylo při 150 těsně u sepnutí Vtecu - 5500ot.. Velmi šťastný Ale holt se dnes dělají nesmyslně dlouhé převody, protože spotřeba...

no ale dlouhodobě s tím jet 150 nejde, protože hluk a spotřeba HaHaaa Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 9:13   Citovat  

hopit napsal:
Pár 1,6 C7G jsem vlastnil a 99% aut na silnici spíše překáželo Velmi šťastný Pokud nedokážeš s 1,6 bezpečně předjet auto ve 100km/h , tak raději nikoho nepředjížděj ani s CTR Tak to valím bulvy

nikdo nerikal ,ze stim neda predjet ,ale jde to proste pomalu a jeste kdyz zacne dotycnej s turbem zrychlovat tak tech tvych 150Nm si muzes dat za klobouk a ep3 jsem mel taky a to je uuuuplne neco jineho co se tyce pruznosti a nez se dostanes na dalnici do vtecu tak pojedes pres 170km/h .. kde sport uz ve 170km/h pomalu prestava zrychlovat ikdyz se snim da dostat na 215km/h ale potrebujes nato dalsich nekolik km ..

mozna proto ti vsichni jen prekazely pac si jezdil na hulvata ne pro uzasnej vykon nebo schopnosti prekonat fyzikalno zakony Velmi šťastný Velmi šťastný
miluji zavodniky s 81kw vykonem kde neni nikdo rychlejísi nez oni ...
proste to neni D16 ve 4G kastli a ani B16 ,to auto s porovnanim jinych motoru proste nejede a tecka a ted nemluvim o zatackach ale pruznem zrychleni..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 9:22   Citovat  

Rusty napsal:
no ale dlouhodobě s tím jet 150 nejde, protože hluk a spotřeba HaHaaa Velmi šťastný

S VTi jsem neměl problém... Velmi šťastný
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 9:23   Citovat  

DOHCVTEC dotyčný předjížděný ale nemá co zrychlovat. Pokud se loudá tak ať se loudá. Ty tady nepíšeš o předjíždění ale o závodu!!!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 9:40  Naposledy upravil hopit dne 4.4.2019 , 13:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rusty napsal:

Našel jsem pár fotek v archivu. Rychlost při 5000.ot je v 1,6 trochu jinde a spotřeba po hodině jízdy po dálnici na plný plyn kolem 10L je to dobrý

DSC01409.JPG

DSC01409.JPG, 252.55 kB

DSC01406.JPG

DSC01406.JPG, 252.93 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 9:54   Citovat  

Kmóďa napsal:
DOHCVTEC dotyčný předjížděný ale nemá co zrychlovat. Pokud se loudá tak ať se loudá. Ty tady nepíšeš o předjíždění ale o závodu!!!

a tobe se to nikdy nestalo ,ze predjizfis kamion nebo kolonu a nekdo proste najednou prida a s takovym vykonem a kroutakěm moc nenadelas .. to neni ep3 ze na dvojku nebo trojku malem preskocis auto pred tebou, proste ďynamikou neni to nic zavratneho ..
   Návrat  
popokatepeteu je teď offline  popokatepeteu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 13:06   Citovat  

Ach jo... Člověk si tady příjde pro radu a místo toho se tu musí prohrabávat lejnama samozvaného všeuměla a závodníka s nadpřirozenýma schopnostma dohcvteca... V každém vlákně od doby co tu chodím vždycky nejchytřejší a nejlepší člověk na planetě co se nikdy neplete všude byl všechno zná kde nebyl tam se chystá atd. atd. Tak jak jsem klidný tak tento týpek mě fakt vytáčí do omezovače.

Jestli jsi byl 9 roků spokojený s 6g 1.4 tak se neboj a jdi do 7g. Taky jsem přešel že staršího modelu a jsem spokojený. Pohodlné bezpečné a celkem prostorné vozítko se slušnou výbavou. Osobně bych šel do 1.6ky. Dá se s ním jezdit jak pohodlně na kochačku tak i celkem svižně pokud teda nejsi rozmlsaný jak tady Keiichi Tsuchyia mladší. Spotřeba kolem šesti sedmi litrů aspoň teda u mě. Nevím jak jezdí ta 1.4ka ale podle mě dost podobně tvojí bývalé Hondě. Pak záleží jestli chceš třídvéř nebo pětidvéř. 3d vypadá asi lépe ale zas 5d je o dost praktičtější.

A k té Mazdě... Projeď se po městě a zastav u každé 6ky. Buď je shnilá nebo začíná reznout nebo je čerstvě vyvařená. Taky jsem nad ní přemýšlel a párkrát v ní pojezdil ale zas tak dobré auto to není abych ho vyměnil za nějakou Hondu
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 13:53   Citovat  

Díky moc za zprávy. U té Mazdy je problém s korozí docela častá závada. Na druhou stranu ten motor 2.0i a výkon 108kw oproti 81kw u Hondy zní lákavěji. Třeba by se také našel dobrý kousek. Určitě bych vzal 5d a nebo kombíka u Mazdy. U civicu se trochu bojím hluku v kabině. Jezdím převážně dálnice, ideálně kolem cca 150km/h, když to jde a u té 6g to v této rychlosti s hlukem bylo nic moc.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 14:07   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
a tobe se to nikdy nestalo ,ze predjizfis kamion nebo kolonu a nekdo proste najednou prida a s takovym vykonem a kroutakěm moc nenadelas .. to neni ep3 ze na dvojku nebo trojku malem preskocis auto pred tebou, proste ďynamikou neni to nic zavratneho ..

Ne to že mi někdo během předjíždění přidá se mi nestalo,asi nemám štěstí na idioty. To že někoho předjedu a jeho ego to neunese a předjede mě zpátky to jo,ale málokdy. Ale mám najeto po českých silnicích teprve zhruba 400 tisíc km...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 14:17   Citovat  

Jinak nedávno jsme pořídili C7g 5D poface s 1.6 a jezdí to celkem slušně,se spotřebou běžně kolem 6 litrů, Má to slušný kufr a uvnitř je to hodně nafouklé,prostor je hodně velký,nad hlavou vpředu i vzadu a před kolenama víc než v Accordu. Až jsem se cítil trapně když jsem to zkusil. Na šířku je tam o pár cm méně,ale ve čtyřech lidech hodně pohodlné ježdění co se týká místa. Jinak jsem asi divnej,ale mě se 5D líbí,možná víc než 3D,ale jen poface. Máme ho ve světle zelené metalíze a v kombinaci s těmi chrom světly ten zadek nevypadá zas tak špatně...

IMG_20190323_165741.jpg

IMG_20190323_165741.jpg, 322.62 kB
   Návrat  
popokatepeteu je teď offline  popokatepeteu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 14:19   Citovat  

kubaf napsal:
Díky moc za zprávy. U té Mazdy je problém s korozí docela častá závada. Na druhou stranu ten motor 2.0i a výkon 108kw oproti 81kw u Hondy zní lákavěji. Třeba by se také našel dobrý kousek. Určitě bych vzal 5d a nebo kombíka u Mazdy. U civicu se trochu bojím hluku v kabině. Jezdím převážně dálnice, ideálně kolem cca 150km/h, když to jde a u té 6g to v této rychlosti s hlukem bylo nic moc.

Když už tu Mazdu 6 tak nejlépe po faceliftu. Má 6kvalt o dost hezčí interiér a údajně lepší antikorozní ochranu. Jak jezdí se můžeš podívat na YouTube videí tam je dost. Už to ale není auto co si spravíš jak se říká na koleně což 7g Civic pořád je.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 14:20  Naposledy upravil kubaf dne 4.4.2019 , 14:23, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kmóďa napsal:
Jinak nedávno jsme pořídili C7g 5D poface s 1.6 a jezdí to celkem slušně,se spotřebou běžně kolem 6 litrů, Má to slušný kufr a uvnitř je to hodně nafouklé,prostor je hodně velký,nad hlavou vpředu i vzadu a před kolenama víc než v Accordu. Až jsem se cítil trapně když jsem to zkusil. Na šířku je tam o pár cm méně,ale ve čtyřech lidech hodně pohodlné ježdění co se týká místa. Jinak jsem asi divnej,ale mě se 5D líbí,možná víc než 3D,ale jen poface. Máme ho ve světle zelené metalíze a v kombinaci s těmi chrom světly ten zadek nevypadá zas tak špatně...

Jo, vypadá pěkně OK . Taky se mi právě líbí víc 5d než 3d. Můžu se zeptat jak je to s místem v kufru, když se složí zadní sedačky. Dva bicykly se tam vejdou v pohodě?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 14:20   Citovat  

popokatepeteu napsal:
Ach jo... Člověk si tady příjde pro radu a místo toho se tu musí prohrabávat lejnama samozvaného všeuměla a závodníka s nadpřirozenýma schopnostma dohcvteca... V každém vlákně od doby co tu chodím vždycky nejchytřejší a nejlepší člověk na planetě co se nikdy neplete všude byl všechno zná kde nebyl tam se chystá atd. atd. Tak jak jsem klidný tak tento týpek mě fakt vytáčí do omezovače.

Jestli jsi byl 9 roků spokojený s 6g 1.4 tak se neboj a jdi do 7g. Taky jsem přešel že staršího modelu a jsem spokojený. Pohodlné bezpečné a celkem prostorné vozítko se slušnou výbavou. Osobně bych šel do 1.6ky. Dá se s ním jezdit jak pohodlně na kochačku tak i celkem svižně pokud teda nejsi rozmlsaný jak tady Keiichi Tsuchyia mladší. Spotřeba kolem šesti sedmi litrů aspoň teda u mě. Nevím jak jezdí ta 1.4ka ale podle mě dost podobně tvojí bývalé Hondě. Pak záleží jestli chceš třídvéř nebo pětidvéř. 3d vypadá asi lépe ale zas 5d je o dost praktičtější.

A k té Mazdě... Projeď se po městě a zastav u každé 6ky. Buď je shnilá nebo začíná reznout nebo je čerstvě vyvařená. Taky jsem nad ní přemýšlel a párkrát v ní pojezdil ale zas tak dobré auto to není abych ho vyměnil za nějakou Hondu

laskave se o mne neobtirej ,ja si budu psat co chci a jak chci, prave take jsem psal ,ze 1.4 je v pohode a mezi ni a 1.6 neni velkej rozdil co se tyce dynamiky , 1.4ky jsou sice levnejsi ,ale je jich podstatne mene hlavne ve 3D ktera vetsine lidi dostacuje , mne u ni nikdy nechybel prostor , 5D je hlavne prijemny pro pasazery vzadu ,mista je tam hodne ,zase 5D uz je mene pohledny a tezsi a tam je to pak znat kdyz chce clovek z nej vytahnout nakou tu dynamiku tuplem kdyz ma nalozeno ,za mne po C8G je C7G nejlepsi civic co se tyce komplexniho pohledu a kdyz reknu ,ze to neni zadnej trhac asfaltu tak proste neni ,je zabavny otom zadna ,ale zde nekdo bude psat ,ze pro nej jsou vsichni pomaly na silnici kdyz sedi ve sportu tak se musim smat ... typickej hondar syndrom ,ja mam hondu kdo je vic ...
ja mel vetsinou vykonnejsi auta tak nebudu ted tvrdit ,ze sport jezdi jako drak, pak bych musel rict ,ze EP3 lita jako letadlo a pritom jsou i rychlejsi auta ve tride .. kdyz to nepobiras jdi se vyplakat jinam sopťa sopťa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 14:30  Naposledy upravil hopit dne 4.4.2019 , 14:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

DOHCVTEC napsal:
laskave se o mne neobtirej ,ja si budu psat co chci a jak chci, prave take jsem psal ,ze 1.4 je v pohode a mezi ni a 1.6 neni velkej rozdil co se tyce dynamiky , 1.4ky jsou sice levnejsi ,ale je jich podstatne mene hlavne ve 3D ktera vetsine lidi dostacuje , mne u ni nikdy nechybel prostor , 5D je hlavne prijemny pro pasazery vzadu ,mista je tam hodne ,zase 5D uz je mene pohledny a tezsi a tam je to pak znat kdyz chce clovek z nej vytahnout nakou tu dynamiku tuplem kdyz ma nalozeno ,za mne po C8G je C7G nejlepsi civic co se tyce komplexniho pohledu a kdyz reknu ,ze to neni zadnej trhac asfaltu tak proste neni ,je zabavny otom zadna ,ale zde nekdo bude psat ,ze pro nej jsou vsichni pomaly na silnici kdyz sedi ve sportu tak se musim smat ... typickej hondar syndrom ,ja mam hondu kdo je vic ...
ja mel vetsinou vykonnejsi auta tak nebudu ted tvrdit ,ze sport jezdi jako drak, pak bych musel rict ,ze EP3 lita jako letadlo a pritom jsou i rychlejsi auta ve tride .. kdyz to nepobiras jdi se vyplakat jinam sopťa sopťa

Problém s nedostatkem výkonu tady máš pouze ty Velmi šťastný Z dobového testu : Inspirativní feeling skýtá dálnice – Civic drží při akceleraci i v kopcích krok s konkurenčními dvoulitry a čirou radost přinášelo podřazování. Při 130 km/h motor točil cca 3.700 otáček, pokud bylo třeba razantně zrychlit, stačilo podřadit na čtyřku, vytočením motoru přepnout vačkovou hřídel do ostré polohy a pak se již kochat dramatickým odpichem. tudy odkaz
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 14:31   Citovat  

kubaf napsal:
Jo, vypadá pěkně OK . Taky se mi právě líbí víc 5d než 3d. Můžu se zeptat jak je to s místem v kufru, když se složí zadní sedačky. Dva bicykly se tam vejdou v pohodě?

Dvě kola se vlezou v pohodě, jen se musí sundat přední kolo. Výhoda 3D je že je i po sklopení zadních sedaček je místo za předními sedačkami kam se dá uložit spousta věcí jako helmy, tretry a nářadí. Úsměv
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 15:38   Citovat  

Rusty napsal:

Jestli to není spíš tím, že OEM stav je fuj, to se musí vyrvat airbox, dát hřib, do zadu "laďák" a pak trpět při každé delší vyjížďce. A spotřeba, tak se holt nádřž vyjede za 10 na 100 Velmi šťastný
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 16:13   Citovat  

kubaf napsal:

Hele, do 5D jsem si delal drzak na 2 kola, ktery se zacvakne do der na oka v kastli. Sunda se predni kolo a sedlo a chytne se to za predni vidlici misto kola. Jestli to budes chtit a koupis pekare, tak Ti to daruji Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 16:19   Citovat  

hopit napsal:
Problém s nedostatkem výkonu tady máš pouze ty Velmi šťastný Z dobového testu : Inspirativní feeling skýtá dálnice – Civic drží při akceleraci i v kopcích krok s konkurenčními dvoulitry a čirou radost přinášelo podřazování. Při 130 km/h motor točil cca 3.700 otáček, pokud bylo třeba razantně zrychlit, stačilo podřadit na čtyřku, vytočením motoru přepnout vačkovou hřídel do ostré polohy a pak se již kochat dramatickým odpichem. tudy odkaz

kdyz jsem neznal nic razantne silnejsiho tak i sport jezdil slusne a uzival jsem si dynamiky , az nato ,ze to na srovnavani sil z jinymi auty nebyla zadna slava ,ale jezdi deset let v autech se 140 a vice ps na tunu a pak sedni do sportu ,pak poznas ten strizlivej pohled na auto co nema ani 100koni na tunu ... hlavne me pobavylo to prepnuti vacky do ostre polohy a ten razantni odpich HaHaaa , jako nic ve zlem ,mam ty auta rad a nemit na C8G tak jdu s fleku do sporta pac za ten peniz lepsi auto nenajdes ,ale srovnat to z motory co maj o 40Nm a cca 30koni vice .... to mozna platilo kdyZ prisel v devadesatkach econom se 115ps a v te dobe takovy vykony mely dvoulitry ,ale u sportu uz to je se znacnou rezervou ,tu mazdu nemusim ,ale ten dvoulitr urcite ma lepsi dynamiku a lepe si poradi s nalozenym autem , ikdyz je to celkove srot z peknym interierem .. na bezny jezdeni jde to ,taky uz mam auto co ma 119 koni na tunu.. ale nesnazim se z nej tahat naky extra vykony pac vim ,ze dneska te u takoveho auta bude tlacit ze zadu kde jaky malobjem nafty nebo benzinovej dvoulitr ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 17:59   Citovat  

kubaf napsal:

musis pak ,ale myslet nato ,ze u ty sestky to bude odost horsi z dilama ,znamej to ma a rikal ,ze je to snad horsi njako z accordem ,proto ty ojetiny tolik malo stoji .. hluk bude mensi u sestky ,ale u kombiku uz zas tak ne ,civic je civic tam to bude porad hlucnejsi .. dvoulitr mazdy je odost pruznejsi to je jasny ,pac ta sestka neni tak tezka , zase snim neudelas takovy spotreby jako se civikem .. do sestky bych urcite nesel ,to uz radeji se podivej po C7G se dvoulitrem ,moc jich neni a jsou drazsi ,ale jsou porad ,sice zato zaplatis vic ,ale tam uz si prijdes na mnohem lepsi dynamiku vs slusnou spotrebu ,nemluve o tempomatu ,VSA ,polokuzi atd atd .. tudy odkaz DE tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 18:50   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
...prave take jsem psal ,ze 1.4 je v pohode a mezi ni a 1.6 neni velkej rozdil co se tyce dynamiky...

Jel si s oběma motorizacema? 1.4 je lenoch,nezlob se na mě,po městě v pohodě,vyjedeš na okresku a je to znát. Mezi 1.4 a 1.6 C7g je větší rozdíl v dynamice než mezi C7g 1.6 a tvým Ufem...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2019 , 19:31   Citovat  

Kmóďa napsal:
Jel si s oběma motorizacema? 1.4 je lenoch,nezlob se na mě,po městě v pohodě,vyjedeš na okresku a je to znát. Mezi 1.4 a 1.6 C7g je větší rozdíl v dynamice než mezi C7g 1.6 a tvým Ufem...

jel jsem a prave jeste v slusnem stavu ,stari auta 4roky a najezd 60tkm a vubec mi to tak tehdy neprislo kdyz jsem delal skusebni jizdu normalnim stylem ,samozrejme kdyz sem z toho chtel naky zrychleni tak deficit 20Nm byl znat otom se nepru ,proto jsem tehdy kupoval sporta s 1.6kou pac jsem byl zvyklej na korejskej dvoulitr ,no kupecka s 1.7 staly tehdy 340tis a EP3 pres 450tis... EP3 sem mnel pak mnohem pozdeji ..
ono kdyz se podivas do mereni tak co se tyce dynamiky tak je tam rozdil cca 1-2s ,jak ctvrt mile tak pruznost predjizdeni ,
od tech 120 uz to je citit samozrejme mnohem vice .. ale nato naco je to auto primarne urceny staci i ta 1.4 a dneska kdybych kupoval sporta znovu coz jsem pred accordem zamyslel ,sel bych klido do 1.4ky kdyby byla v lepsim stavu nebo byla levnejsi jako 1.6ka v horsim stavu .. podvozkove jsou ty auta stejne dobry a na obcasny blbnuti to staci ,da se zabavit i slabsim motorem ,kdyz se chces opravdu povozit tak EP3 nebo EV1 je nato vhodnejsi .. samozrejme se bavim porad o 3D verzich v 5D verzi jsem s 1.4 nejel ,ta bude hold tezsi ..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyplati se stale honda civic 7g (2000-2005)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina