Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna tyče poloosy HR-V
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
LeXXiii je teď offline  LeXXiii
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2020 , 23:33   Citovat  

Ahoj,

tak skoro přesně po 3 letech mi praskla na mojí HR-V (r.v. 2000) i pravá poloosa. Levou jsme si vyměnil s kamarádem v garáží sami a vše proběhlo relativně hladce a už na ní mám najeto cca 45 t km. Protože jsem byl prozíravý, objednal jsem si tenkrát i pravou tyč. Jelikož jsem v Česku nic nesehnal, objednával jsem z allegro.pl. Teď jsem koukal na bazoš a už tam někdo prodává ty samé tyče poloosy akorát o 2 tisíce dráž (odkaz)

Tentokráte jsem dal auto do servisu, jelikož jsem na výměnu neměl čas ani místo. Hned dopoledne mi volal mechanik, že poloosa je jiná, že na ní chybí osazení pro tripod nebo jak se jmenuje ta část se těmi třemi ložisky. V příloze je foto levé poloosy. Na fotce jde vidět v levé části fotografie, že původní tyč má v levé části jako by zarážku, tak aby se o ní "tripod" opřel. To ta nová nemá, ale podle mě ta nová tyč má větší průměr a ty drážky jsou do ní vyfrézované a "tripod" se maximálně opře o tu část, kde to frézování končí. Mechanik mě strašil, že to z toho vyjede a že se mám na to přijet podívat. Na dotaz, jestli to prý nemá naopak tu tyč řekl, že to prý naopak osadit nejde, což si úplně nemyslím, když to má z obou stran stejný počet výřezů a to 30. Než jsem si stihl v práci půjčit auto, tak mi volal, at už nejezdím, že to teda nějak poskládá... Tak nevím jestli to měl naopak nebo co? Auto jsem si vyzvedl a odjel domů, tak snad by mě nenechal odjet s něčím co se mi za chvíli rozpadne, ale hodně mě znejistěl.

Můj první dotaz teda zní, měnil někdo na poloose jen tyč, které vypadala podobně jak ta moje z přiložené fotky a chyběla jí ta zarážka?

Druhý dotaz zní, je třeba dolévat olej do převodovky když byla demontovaná poloosa? Mechanik říkal, že prý nevytekl žádný olej když jí vytahoval. Podle nákresů v manuálu vypadá, že je kontrolní/dolévací otvor v cca stejné výšce jako otvor poloosy ,ale taky se tam píše, že by se měl olej po výměně doplnit. Dá se nějak elegantně zjistit stav hladiny oleje v převodovce, aniž by se doléval olej? Nechce kvůli třeba 1dcl kupovat celý litr HONDA MTF za 500 Kč. Olej jsem měnil před cca 45 t km. Myslíte, že by byla velká prasárna to dolít motorovým olejem 10 W-40, o kterém se v manuálu píše, že jde použít jako dočasná náhrada?

Trošku jsem se rozepsal, tak snad to nikoho neodradí dočíst až do konce, ale snažil jsem se zahrnout všechny detaily.

Předem díky za všechny rady a postřehy.

img_20160417_145308_145.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
img_20160417_145308_145.jpg, 1.26 MB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna tyče poloosy HR-V
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích: