Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nefunkční centrál - Anglán 1997
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
m1ky je teď offline  m1ky
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 23:37   Citovat  

Zdravím,

na dveřích u spolujezdce mi nefunguje centrál, přičemž všechny ostatní dveře jsou O.K.
Jedná se o centrál bez dálky, jen klíčem, který má řídící jednotku v pravých předních dveřích, motorek centrálu je napojen na řídící jednotku přes přes konektor. Konektor jsem rozpojil, proměřil multimetrem a vždy když zamknu/odemknu, naměřím napětí +12V/-12V, dle toho usuzuji, že odešel motorek...

Když už to řeším, tak bych chtěl ten centrál předělat na dálku, potřeboval bych radu, jestli lze původní centrál napojit na dálku (pak bych sehnal jen ten motorek), nebo budu muset koupit nějaký univerzální kit a vyměnit všechny dveře (do čehož se mi moc nechce).

Dík
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2010 , 10:10   Citovat  

ja to mel v anglano vi tak, ze jsem si koupil jen jeden motorek do dveri ridice a dalkac, a u spolujezdce ho vymen a je

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2010 , 17:42   Citovat  

Tohle jsem taky řešil a měl jsem to jako ty. Dle mého ti odešel motrek v těch dveřích na vrakáčich ho maj. A pak jsem řešil to DO koupil jsem si tohle odkaz . Nevím kde jsi vzal že řídící jednotka je ve dveřích já ji měl za středovým panelem a myslím že ji tam máš taky a taky tam budeš muset nabastlit ten DO. Já to tak mám a funguje to skvěle. Žádný přiblblý motorek nekupuj je to zbytečnost. A pozor u anglánu je ovládání mínusem. Mám zapojený i odskok kufru na tom DO a taky funguje

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2010 , 20:43   Citovat  

Prvne bych vytahl zamek se servomotorkem a podival se,jestli se da rozebrat a opravit,v tydnu jsem daval jeden do kupy,byla tam litinova pacicka s vycnelkem pohybujicim se po draze v plastovem ozubenem kolecku - vycnelek se ulomil,motorek tocil,ale paka pohyb neprenesla.Stacilo zabrousit do rovna,vyvrtat diru se zavitem,vesroubovat M4 sroubek s castecne hladkym telem,zakratit na rozmer,zapilovat,sesadit a hotovo,motorek opet beha jak ma.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 6:47   Citovat  

Wayne napsal:
Prvne bych vytahl zamek se servomotorkem a podival se,jestli se da rozebrat a opravit,v tydnu jsem daval jeden do kupy,byla tam litinova pacicka s vycnelkem pohybujicim se po draze v plastovem ozubenem kolecku - vycnelek se ulomil,motorek tocil,ale paka pohyb neprenesla.Stacilo zabrousit do rovna,vyvrtat diru se zavitem,vesroubovat M4 sroubek s castecne hladkym telem,zakratit na rozmer,zapilovat,sesadit a hotovo,motorek opet beha jak ma.

Ano tohle se většinou stává že praskne ten čudlík v tom motorku

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 9:31   Citovat  

V tom pripade si muzu otevrit opravnu servomotorku zamku Mr. Green

Jeste jsem zapomnel,zavit se musi po zasroubovani s citem rozklepnout dulcikem,radeji 3x,4x pobliz obvodu.

Rimmer je teď offline  Rimmer
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 10:46   Citovat  

na anglánách to takhle je jde to otevřít jen u ridiče, u řidiče neni moturek tam je jem prepinač a u spolujesce je jen moturek bez přepínače

m4ky je teď offline  m4ky
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 15:49   Citovat  

Díky všem za odpovědi Mrk

optimas napsal:
Tohle jsem taky řešil a měl jsem to jako ty. Dle mého ti odešel motrek v těch dveřích na vrakáčich ho maj. A pak jsem řešil to DO koupil jsem si tohle odkaz . Nevím kde jsi vzal že řídící jednotka je ve dveřích já ji měl za středovým panelem a myslím že ji tam máš taky a taky tam budeš muset nabastlit ten DO. Já to tak mám a funguje to skvěle. Žádný přiblblý motorek nekupuj je to zbytečnost. A pozor u anglánu je ovládání mínusem. Mám zapojený i odskok kufru na tom DO a taky funguje

Někde tady na fóru jsem četl, že anglány, které mají centrál na dálku měly řídící jednotku pod středovým panelem, ty co měly jen na klíč (jako můj) ji mají ve dveřích spolujezdce. Na krabičce je napsáno "Control unit auto door lock - 12V - Pektron England".

Ten maxicar, co jsi použil vypadá dobře, takže by stačilo jen odstřihnout originální řídící jednotku (pokud je to teda ta správna :twisted:) a místo ní zapojit maxicar, je to tak? Dík

Jinak musel jsem se znovu registovat, původní účet mi byl vždy když jsem se pokusil vložit obrázek té řídící jednotky zablokován... Cooo???

m4ky je teď offline  m4ky
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 15:53   Citovat  

Wayne napsal:
V tom pripade si muzu otevrit opravnu servomotorku zamku Mr. Green

Jeste jsem zapomnel,zavit se musi po zasroubovani s citem rozklepnout dulcikem,radeji 3x,4x pobliz obvodu.

Dík za návod, zkusím to večer vymontovat a uvidím co se dá dělat, ale asi nejsem tak zručný jako ty Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 16:26   Citovat  

m4ky napsal:
Díky všem za odpovědi Mrk

Někde tady na fóru jsem četl, že anglány, které mají centrál na dálku měly řídící jednotku pod středovým panelem, ty co měly jen na klíč (jako můj) ji mají ve dveřích spolujezdce. Na krabičce je napsáno "Control unit auto door lock - 12V - Pektron England".

Ten maxicar, co jsi použil vypadá dobře, takže by stačilo jen odstřihnout originální řídící jednotku (pokud je to teda ta správna :twisted:) a místo ní zapojit maxicar, je to tak? Dík

Jinak musel jsem se znovu registovat, původní účet mi byl vždy když jsem se pokusil vložit obrázek té řídící jednotky zablokován... Cooo???

Já měl taky centrál pouze na klíč a jak říkáš ve dveřích je nějaká krabička a mám dojem že je od zrcátek a od stahování oken možná i od centrálu. Ale co vím na 100% a po dvoudenním zkoušení jak to tam nabastlit a koupě taky jednoho servomotorku do dveří a na wc jsem nakonec rozkopal středový panel za kterým je dole schovaná řídící jednotka na kterou jsem to nabastlil tedy na její drátky. Nemusíš ji zrovna odstřihávat staří jen vytáhnout ten konektor a na jeho drátky nabastlit a nezapojovat zpět jinak to nebude fungovat. Akdyž by jsi chtěl potom otevřít dveře jen klíčem tak otevřeš jen řidičové dveře ,ale to snad nevadí. Jak říkám 2 dny jsem s tím laboroval a ve dveřích to nefungovalo opravdu to musí jít za středový panel

Hele teď jsem čuměl do chytré knížky na anglány a měl jsi pravdu že když máš origo dálku tak je jednotka za středovým panelem, ale já měl na klíč a dával jsem to za ten panel a funguje bezvadně. Tady je foto kde je řídící jednotka a mám i schéma zapojení

Screenshot 2010-06-29_16-30-20.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot 2010-06-29_16-30-20.jpg, 482.79 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 16:40   Citovat  

Optimas : nac tak slozite,staci paralelne napojit jednotku dalkace ke stavajicimu centralu,jen musis spravne pospojovat vystupy te pridane jednotky (jedno- nebo dvousignalove ovladani).Na 4WD to mam taky tak,ovladane i dalkou i tahlem,klic ve dverich nemam.Na Aukru je pridavnych dalek mraky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 16:55   Citovat  

Wayne napsal:
Optimas : nac tak slozite,staci paralelne napojit jednotku dalkace ke stavajicimu centralu,jen musis spravne pospojovat vystupy te pridane jednotky (jedno- nebo dvousignalove ovladani).Na 4WD to mam taky tak,ovladane i dalkou i tahlem,klic ve dverich nemam.Na Aukru je pridavnych dalek mraky.

Já to zkoušel v těch dveřích a nefungovalo to zkoušel jsem všechny varianty a prostě ani ťuk. Až jsem odpojil tu jednotku za panelem a na stavající dráty to napájel podle schématu jak to bylo u toho DO tak to začlo fungovat bez problému na první šup, ale ve dveřích ani omylem nevím proč jestli to něco nechtělo pustit přes něco nevím ,ale nerozchodil jsem to

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2010 , 17:11   Citovat  

To by bylo treba studovat s merakem anebo aspon schematem v ruce,na dalku tezko rict,mozna bych na to prisel,mozna ne.Ony ti anglani jsou holt takovy potvory,to vidim na tom Roveru taky :hehe: .Nejradeji mam co nejmin prekopany auto,co se elektriky tyce.

Honda MB je teď offline  Honda MB
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2020 , 20:08   Citovat  

Zdravím H+ chtěl bych se zeptat možná trochu jako vul ,když jsem koupil Anglana ,typek mi řekl ze když vyměnili baterku,tak se nová prej nesparovala s tím dálkovým centralem a proto nejde. Myslíte ze by teda bylo reálný ze se to nějak sparuje a odemykam ovladačem,nebo ze me jen udělal debila Velmi šťastný díky všem za odpověď přátele

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nefunkční centrál - Anglán 1997
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina