Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V 3G - tři děti?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2021 , 9:01   Citovat  

Ahojte,

doteď jezdíme v C8G, ale nejpíš se rozrosteme - na tři děti. Tou dobou už budou dvě jen na podsedákách, ale i tak... Moje první auto před 14 lety byla Honda a od té doby jsou to samé Honda takže se mi značku nechce moc opouštět, ale přeci jen, už se mi zachtělo něco vyššího, větší kufr...a hlavně ty tři děcka...

Takže buď vyberu nějaké MPV od konkurence a zatlačím slzu a nebo ještě uvažuju nad CR-V 3G - má s tím někdo zkušenosti, co se tří dětí týče? Dobrý ukazatel jsou třeba i dvě autosedačky a mezi nima dospělý člověk - což teď v C8G bylo za trest a jen na krátké popojetí

Díky moc!
P.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.5.2021 , 9:45   Citovat  

Osobní zkušenost nemám, ale co si pamatuju z jízdy, tak o moc širší interiér než C8g Crvček nemá... Bude to asi lepší,ale žádná hitparáda a do Chorvatska ani náhodou...

Co hledat poslední roky FR-V? Případně pak exotiku Odyssey, Pilot...
   Návrat  
Conty je teď offline  Conty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2021 , 10:00   Citovat  

Klasounek napsal:
CR-V 3G - má s tím někdo zkušenosti, co se tří dětí týče? Dobrý ukazatel jsou třeba i dvě autosedačky a mezi nima dospělý člověk - což teď v C8G bylo za trest a jen na krátké popojetí

Díky moc!
P.

Ahoj,

zkušenost mám. 3 sedačky do CR-Véčka vedle sebe nedostaneš. Pak hrozně záleží jaké dětské sedačky budeš na krajích mít - jak budou široké. Aktuálně máme docela dost široké plnohodnotné dětské sedačky uchycené na isofixech (ztrácíš trochu místa mezi sedačkou a dveřmi). Monča občas mezi dětmi/sedačkami sedí - vejde se, do Chorvatska by tak ale určitě nejela.
Za mě tedy pokud zvolíte rozumné sedačky na kraje/podsedáky, tak se podle mě 3 dítě doprostřed relativně v pohodě vleze.

Pokud bys byl někde z STČ / Prahy můžem na to mrknout.

Pavel
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.5.2021 , 11:27   Citovat  

Nevim ve kterém vlákně jsem se k tomu také vyjadřoval, možná ve Vše o CR-V 3G...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2021 , 11:27   Citovat  

Hellborn napsal:
Osobní zkušenost nemám, ale co si pamatuju z jízdy, tak o moc širší interiér než C8g Crvček nemá... Bude to asi lepší,ale žádná hitparáda a do Chorvatska ani náhodou...

Co hledat poslední roky FR-V? Případně pak exotiku Odyssey, Pilot...

No, FR-V se mi moc nelíbí - kdyby to mělo vpředu klasický dvě sedačky, tak bych nad tím možná uvažoval. Ale popravdě, kufrově bych si oproti C8G nijak extra nepolepšil. A oproti CRV to taky není moc širší - dokonce je to užší (vnější rozměry). Uvnitř možná ne, ale zase je to vše naplácaný tak děsně do stran a pocitově mám pocit, že by mě zabil i cyklista, kterej by to do mě z boku napálil. Exotika...no, mám omezený rozpočet a budu s tím i denně jezdit do práce, tak potřebuju něco, na co budou relativně dobře dostupné díly... Smutný

Tak to je blbý, blbý...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2021 , 11:29   Citovat  

SaKaL napsal:
Nevim ve kterém vlákně jsem se k tomu také vyjadřoval, možná ve Vše o CR-V 3G...

Jo, hledal jsem, ale v titulních témat jsem nic nenašel. A pojem "děti" mi to našlo a odkázalo mě to na vlákno...které má 37 stránek Smutný 11 jsem jich prošel...na víc nebyl čas a lépe tady stále hledat neumím, aby mě to hodilo přímo na stránku s hledaným pojmem Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2021 , 11:31   Citovat  

Conty napsal:
Ahoj,

zkušenost mám. 3 sedačky do CR-Véčka vedle sebe nedostaneš. Pak hrozně záleží jaké dětské sedačky budeš na krajích mít - jak budou široké. Aktuálně máme docela dost široké plnohodnotné dětské sedačky uchycené na isofixech (ztrácíš trochu místa mezi sedačkou a dveřmi). Monča občas mezi dětmi/sedačkami sedí - vejde se, do Chorvatska by tak ale určitě nejela.
Za mě tedy pokud zvolíte rozumné sedačky na kraje/podsedáky, tak se podle mě 3 dítě doprostřed relativně v pohodě vleze.

Pokud bys byl někde z STČ / Prahy můžem na to mrknout.

Pavel

No, Rumburk - uplnej sever Smutný Dvě děti už půjdou na podsedáky každým dnem, ale i tak člověk chce, aby tam měli trochu komfortu, když se to třetí začne pomalu zvětšovat...

Byl jsem si zkusit Forda S-Maxe ... prostorově je to bomba, co vám budu povídat... Ale není to Honda
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2021 , 12:59   Citovat  

Klasounek: jak moc s tím jezdíš v plném obsazení? Řešením by mohla být extra sada sedaček - my máme dá se říct na pevno v Civiku 2 Cybexy, mezi které by se možná vešla žížala (párkrát se hodily mimo isofix a dospělý se vejde, ale je to nouzovka). K tomu jsem ale kvůli kabrioletu koupil 2x (myslím) Britax Discovery (ukotvení pásem a na Isofit - isofixové kotvy na nastavitelném popruhu), které jsou výrazně menší. Děti si nikdy nestěžovaly, Cybexy bych do cabria vůbec nedal (moc široké) a dnes ty Discovery používám běžně v druhém autě nebo roadsteru, když je někam vezu (a nemusím přehazovat z manželčina auta, což byla otrava).

Tj. abych to shrnul, jestli nepotřebujete neustále 3 sedačky, tak by stálo za to ty dvě úzké koupit a když jedete všichni, dát děti do nich (a jinak jim dopřát komfort sedaček stávajících). Stálo to cca 2k jedna, takže sranda a tím pádem ani ztráta při následném prodeji nebude drastická. Místo pro třetího ale bude s takovými sedačkami dle mého v CR-V úplně v pohodě.

Jinak samozřejmě nejlepší řešení je FR-V nebo konkurence, která má vzadu tři samostatné sedáky (Touran, Galaxy, Espace atd.). Jenže zcela chápu, že do takových vražd se člověku prostě nechce, Honda je Honda (resp. pro mě "Japonec je Japonec", aktuálně máme Hondu, Lexe a Nissan).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.5.2021 , 20:32   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2021 , 11:01   Citovat  

SaKaL napsal:
tudy odkaz

Super, díky!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2021 , 11:06   Citovat  

skyline napsal:
Klasounek: jak moc s tím jezdíš v plném obsazení? Řešením by mohla být extra sada sedaček - my máme dá se říct na pevno v Civiku 2 Cybexy, mezi které by se možná vešla žížala (párkrát se hodily mimo isofix a dospělý se vejde, ale je to nouzovka). K tomu jsem ale kvůli kabrioletu koupil 2x (myslím) Britax Discovery (ukotvení pásem a na Isofit - isofixové kotvy na nastavitelném popruhu), které jsou výrazně menší. Děti si nikdy nestěžovaly, Cybexy bych do cabria vůbec nedal (moc široké) a dnes ty Discovery používám běžně v druhém autě nebo roadsteru, když je někam vezu (a nemusím přehazovat z manželčina auta, což byla otrava).

Tj. abych to shrnul, jestli nepotřebujete neustále 3 sedačky, tak by stálo za to ty dvě úzké koupit a když jedete všichni, dát děti do nich (a jinak jim dopřát komfort sedaček stávajících). Stálo to cca 2k jedna, takže sranda a tím pádem ani ztráta při následném prodeji nebude drastická. Místo pro třetího ale bude s takovými sedačkami dle mého v CR-V úplně v pohodě.

Jinak samozřejmě nejlepší řešení je FR-V nebo konkurence, která má vzadu tři samostatné sedáky (Touran, Galaxy, Espace atd.). Jenže zcela chápu, že do takových vražd se člověku prostě nechce, Honda je Honda (resp. pro mě "Japonec je Japonec", aktuálně máme Hondu, Lexe a Nissan).

V plné sestavě se bude jezdit dost často - několikrát týdně. Naštěstí dvě sedačky odpadnou a budou už jen podsedáky + 1 vajíčko. To by se tedy vše mohlo vejít... Zase ale nevím, jak je to s dětskou sedačkou na prostředním místě, někde jsem postřehl, že ne u všech aut je to povoleno. A mít ji u strany a jedno dítě by tedy sedělo uprostřed - na té střední vyboulené části a zádová opěrka taky nic moc... No, obávám se, že stejně zkončím u jiné značky Smutný

Takže díky všem!
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.5.2021 , 21:43   Citovat  

V CR-V je zadní "lavice" rovná. Tam žádná vyboulenina právě neni. Však když se podíváš na tom mém odkazu trochu níže, tak je tam i nákres jak je to se třema sedačkama...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V 3G - tři děti?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina