Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Praskllé těsnění pod hlavou?!
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Manas je teď offline  Manas
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2008 , 16:46  Naposledy upravil Manas dne 27.7.2008 , 19:36, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Potřebuju sundat hlavu z auta-honda civic 6g anglan 1,4 a potřebuju sundat rozvodák. Mam nejříve povolit napínací kladku a pak normálně stáhnu? Nemáte někdo odkaz na popis napnutí rozvodáku-jako na správné seřízení rozvodů?Díky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2008 , 17:13   Citovat  

nožem pořádnej výtlem

nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2008 , 17:23   Citovat  

PAKO napsal:
nožem pořádnej výtlem

heh dobry napad pořádnej výtlem ale skus kuknut sem kulva robota:-)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2008 , 18:48   Citovat  

DObráÚsměv tak jsem ho přefikl:-D no, hlava je dole..Hlavu sundavám protože jsem myslel, že je prdlé těsnění..Bílej kouř z vejfuku, vařila hned voda..No klasické příznaky.Ale po sundání hlavy a prohlédnutí těsnění, nevidím žádnou provařeninu..prostě se těsnění zdá v klidu..čím by to jinak mohlo být, než těsněním? Nebo stává se, že to nejní na těsnění vidět?

Sybi je teď offline  Sybi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2008 , 19:39   Citovat  

Manas napsal:
DObráÚsměv tak jsem ho přefikl:-D no, hlava je dole..Hlavu sundavám protože jsem myslel, že je prdlé těsnění..Bílej kouř z vejfuku, vařila hned voda..No klasické příznaky.Ale po sundání hlavy a prohlédnutí těsnění, nevidím žádnou provařeninu..prostě se těsnění zdá v klidu..čím by to jinak mohlo být, než těsněním? Nebo stává se, že to nejní na těsnění vidět?

někdy se to stává především na plechovém těsnění...když máš hlavu dole tak jí nech odtlakovat (zjití zda nneni nekde prasklá a tim by mohla tlačit vývukové plyny do vody) srovnat a zabrousit ventily a vyměnit jejich gufera. Když si ten rozvoďák přefiknul tak budeš muset dát novej takže rovnou udělej i rozvody

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2008 , 20:08   Citovat  

Sybi napsal:
někdy se to stává především na plechovém těsnění...když máš hlavu dole tak jí nech odtlakovat (zjití zda nneni nekde prasklá a tim by mohla tlačit vývukové plyny do vody) srovnat a zabrousit ventily a vyměnit jejich gufera. Když si ten rozvoďák přefiknul tak budeš muset dát novej takže rovnou udělej i rozvody

a zkerat ci neni skrutena hlava

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2008 , 22:23   Citovat  

No nechat odtlakova..To se mi enzdá tak jednoduché, nevím, kdo to tydy dělá, fakt netuším, kdo ví, kolik to bude stát..Nemohla by být třeba prasklá i vložka? Stává se to? Nešlo yb to nějak vyzkoušet všechno v domácím prostředí? Všechno bych se chtěl naučit a vyzkoušet, nářadí doma je, od kompresoru, až po soustruh a frézu, tak nejní problém něco přizpůsobit..Poeradte..

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2008 , 22:36   Citovat  

Manas napsal:
No nechat odtlakova..To se mi enzdá tak jednoduché, nevím, kdo to tydy dělá, fakt netuším, kdo ví, kolik to bude stát..Nemohla by být třeba prasklá i vložka? Stává se to? Nešlo yb to nějak vyzkoušet všechno v domácím prostředí? Všechno bych se chtěl naučit a vyzkoušet, nářadí doma je, od kompresoru, až po soustruh a frézu, tak nejní problém něco přizpůsobit..Poeradte..
mno tak začni tím že si vezmeš fušírku a zjistíš jestli máš rovný blok a hlavu...jestli že ji nemáš tak si vyrob pravítko (máš li možnost broušení),ale aby bylo přesné ve stovkách.poté si můžeš měřit doma

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 6:43   Citovat  

Dobrá, přeměřím a uvidím..nechám případně srovnat, ale to neřeší případ, že by mohla být prasklá hlava či vložka..Jde to taky nějak poznat(vyzkoušet v domácích podmínkách)? Stává se to vůbec u hondiček, že praskaj hlavy a vložky? A je možné, že by třeba nebylo profouklé těsnění,a le třeba dejme tomu pístní kroužky v háji, nebo gufera na ventilech a šel olej do válcu a tím se to vařilo? Zdá se mi, že mizne dost olej..Nevím, ale mám dojem, že jej tam bylo více předposeldní jízdou. že by ten olej dělal ten kouř a také to kuli tomu vařilo? Je to možné?

Sybi je teď offline  Sybi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 9:54   Citovat  

Manas napsal:

dělá to spousta k tomu vybavených dílen...stačí si najít někoho kdo generálkuje motory a ten už má kontakty na lidi kam to vozí popřípadě to dějak samy...
repase hlavy (zabroušení, srouvnání, výměna gufer a odtlakování) se pohybuje kolem 2000-2500 bez odtlakování do 2000,- takže to neni nějak závratná investice abys měl jistotu že to nebudeš rozebírat znova

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 10:10   Citovat  

To nejní špatná cena, ale zase proč to dělat ,,jen tak" když třeba tohle všechno dám dohromady a bde prasklá vložka:-D Smutný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 13:22   Citovat  

jak otestovat těsnost gufer ventilů? Na sundané hlavě?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 14:01   Citovat  

A ještě jedna otázka. Pokusím se to nějak rozumně podat. je možné, že aniž by bylo prasklé těsnění, nebo vložka, nebo hlava válců, že by pronikal olej třeba kolem ventilovejch gufer a tím se auto vařilo? Napadá mě to, protože těsnění je zdravé, auto kouřilo jak kráva a zdá se mi že ubyl olej..

Luba je teď offline  Luba
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 14:35   Citovat  

Než jsi motor rozdělal, zkontroloval jsi:
1. auto kouří modře, nebo bíle?
2. termostat, saharu, chladič?
3. víčko chladiče a ventilové víčko, kvůli nánosům v případě úniku vody do oleje?
4. úbytek vody?
5. změřil kompresi?
atd.

Myslím, že bys tím vším vše vyřešil a možná nemusel rozebrat půl motoru... Velmi šťastný

Každopádně, aby se se ti auto hřálo proto, že uniká olej přes gufera, to jsem ještě neslyšel/neviděl... Velmi šťastný

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 14:38   Citovat  

Manas napsal:
A ještě jedna otázka. Pokusím se to nějak rozumně podat. je možné, že aniž by bylo prasklé těsnění, nebo vložka, nebo hlava válců, že by pronikal olej třeba kolem ventilovejch gufer a tím se auto vařilo? Napadá mě to, protože těsnění je zdravé, auto kouřilo jak kráva a zdá se mi že ubyl olej..

to ze ti to kouri modre bude olej kolem voditek nebo krouzku ale to by si neuvaril..ja jsem mel to samy nebylo to vubec videt ale byla malinko zkroucena hlava a uz to nekde fucelo...vetsinou staci srovnat hlavu a new tesneni a olej a je to ...mrkni taky na termostat...a jestli uplne nerozumis nebpo si nejses jisty rozvodama tak bych to nechal udelat nekde v autodilne...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 14:49   Citovat  

Rada36 napsal:
to ze ti to kouri modre bude olej kolem voditek nebo krouzku ale to by si neuvaril..ja jsem mel to samy nebylo to vubec videt ale byla malinko zkroucena hlava a uz to nekde fucelo...vetsinou staci srovnat hlavu a new tesneni a olej a je to ...mrkni taky na termostat...a jestli uplne nerozumis nebpo si nejses jisty rozvodama tak bych to nechal udelat nekde v autodilne...

A když ti to fučelo, bylo to vidět na těsnění?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 14:52   Citovat  

Rada36 napsal:
Jinak rozvody nastavím... V tom nevidím problém..jen sem prostě čekal, že sundám hlavu, bude v těsnění díra, jak prase, protože auto čudilo jak kráva-mně se kouř zdál bílej... vezmu, nechám srovnat hlavu, vyměním těsnění a bude to o.k ale hold, těsnění se mi zdá být dobréSmutný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 14:55   Citovat  

Luba napsal:
Než jsi motor rozdělal, zkontroloval jsi:
1. auto kouří modře, nebo bíle?
2. termostat, saharu, chladič?
3. víčko chladiče a ventilové víčko, kvůli nánosům v případě úniku vody do oleje?
4. úbytek vody?
5. změřil kompresi?
atd.

Myslím, že bys tím vším vše vyřešil a možná nemusel rozebrat půl motoru... Velmi šťastný

Každopádně, aby se se ti auto hřálo proto, že uniká olej přes gufera, to jsem ještě neslyšel/neviděl... Velmi šťastný
Termostat normálně pouští do chladiče, v oleji se mi voda nezdáíla, že by byla.. Zdálo se mi, že kouří bíle, ale zase byl cítit benzín z výfuku, nebo možná to byl olej, ale spíš benzín..Voda..No nezdálo se mi, že yb nějak razantně mizla,a le azse když to auto pořád fučelo vzduch do vody, to bych musel odvzdušnovat,a bych zjistil, jestli ubývá, na měření komprese nemám věci..Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Praskllé těsnění pod hlavou?!
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina