Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
S2000 jaké brzdy a kotouče?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
JerryS2000 je teď offline  JerryS2000
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 11:02   Citovat  

Zdravím všechny,

chtěl bych od vás dostat radu jaké si mám koupit brzdové kotouče a destičky na Hondu S2000 AP1? Auto má sériovou soustavu a já bych tomu rád dodal šmrnc nějakými pěknými kotouči s drážkami nebo vrtáním. Máte nějaký typ, který nejenom bude dobře vypadat, ale bude i dobře fungovat?

Má cenu měnit i třmeny? Nebo stačí kotouče s destičkami?

Našel jsem něco na tomto webu, ale nevím zde je to dobrá volba.
tudy odkaz

Předem díky Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 16:24   Citovat  

Zkus napsat tudy odkaz napiš mu co potřebuješ a co od toho očekáváš.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2016 , 21:34   Citovat  

na eSku dobře fungují i vypadají EBC Blade kotouče, případně EBC TurboGroove a destičky Ferodo DS2500, předek i zadek...

honzaS je teď offline  honzaS
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2016 , 9:59   Citovat  

Pokud jsi to ještě neudělal, tak doporučuju prostudovat vše k brzdám na Danyho webu, abys ma úkor designu pak nebrzdil hůře.
Esko má v základu dobré brzdy, jako první další krok doporučím DS2500 na předek a porovnat změnu chování. Také záleží jakou kategorii pneu jezdíš.
Pokud si chceš i pořádně zajezdit na okruzích, tak kalkulace nákladů na brzdy tě bude tlačit i do upgrade brzd Úsměv

JerryS2000 je teď offline  JerryS2000
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2016 , 23:11   Citovat  

Díky všem za rady. Web nastuduji. Úsměv

Branislav je teď offline  Branislav
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2016 , 12:29   Citovat  

Do EBC by som osobne nesiel (mal som a praskli a to som s nimi ani na okruhu nebol). ATE alebo CTF s kombinaciou ako je horeuvedene Ferodo DS2500 aj v predu aj v zadu,ale treba ratat s miernym piskanim a prasenim brzdneho prachu. (DS3000 treba zahrievat a potom brzdia veeeelmo dobre s krasnym efektom Úsměv ale zato dost papaju zo seriovych kotucov).
Osobne som presiel priamo zo serii na 3000 ,kde ked som nezahrial tak som brzdil ocami aj usami ,a po zohriati to brzdilo super. Niekde som na slovenskom hondafore pisal aj pokus s Gmetrom pri brzdeni. Momentalne radsej mam DS2500 na ATE a brzdia dobre uz od zaciatku (na par sutaziach to treba ,nieje cas a miesto to zahriat).
S2000 ma od serie dobre brzdy ,na obcasne vyjdenie na okruh stacia ,na endu na okruhu uz nie ale to uz je rec o niecom inom.

Btw Dani ,sorry za mimo temu : Nestretol si sa s odlievanim benzinu v S2000? mne odleje uz pri polovice nadrze ked idem do lava .

Tot moja osobna skusenost.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2016 , 16:18   Citovat  

Branislav napsal:
Do EBC by som osobne nesiel (mal som a praskli a to som s nimi ani na okruhu nebol). ATE alebo CTF s kombinaciou ako je horeuvedene Ferodo DS2500 aj v predu aj v zadu,ale treba ratat s miernym piskanim a prasenim brzdneho prachu. (DS3000 treba zahrievat a potom brzdia veeeelmo dobre s krasnym efektom Úsměv ale zato dost papaju zo seriovych kotucov).
Osobne som presiel priamo zo serii na 3000 ,kde ked som nezahrial tak som brzdil ocami aj usami ,a po zohriati to brzdilo super. Niekde som na slovenskom hondafore pisal aj pokus s Gmetrom pri brzdeni. Momentalne radsej mam DS2500 na ATE a brzdia dobre uz od zaciatku (na par sutaziach to treba ,nieje cas a miesto to zahriat).
S2000 ma od serie dobre brzdy ,na obcasne vyjdenie na okruh stacia ,na endu na okruhu uz nie ale to uz je rec o niecom inom.

Btw Dani ,sorry za mimo temu : Nestretol si sa s odlievanim benzinu v S2000? mne odleje uz pri polovice nadrze ked idem do lava .

Tot moja osobna skusenost.

D3000 do normálního provozu je nesmysl...

EBC kotoučů vyšší řady (TurboGroove a Blade) jsem jen za loňský rok prodal asi tak 20 sad, žádné jsem v životě prasklé neviděl... Zkroucené ano, ale bohužel problém byl zrovna právě DS3000, protože s takovými deskami musíš opravdu již umět dobře brzdit, ideálně bez ABS, jinak to nesmyslně přehřívá kotouče, tím je to žere a může dojít i k destrukci...

S2000 totiž nahrává to, že to je zadokola rovnoměrným rozložením, tedy přední brzdy nejsou tak zatěžované jako u předokolek... Proto to vydrží i DS2500...

a co se týká toho jak brzdí DS3000 po zahřátí, jde spíš o placebo efekt, protože po zahřátí mají DS3000 výrazně rychlejší nástup než DS2500, to ale vůbec nesouvisí s brzdným účinkem a brzdnou dráhou... Než se zapojí ABS, tak třeba i ty DS3000 budou mít výrazně větší nástupní "G", ale stejně auto brzdí jen to, co dokážou přenést pneu na silnici, zbytek pobere ABS, chce si to vyzkoušet brzdit bez ABS...
... Třeba zahřáté DS3000 na vlhkém klouzavějším povrchu bez ABS, to je lahůdka, jak se to kouše pořádnej výtlem

Branislav je teď offline  Branislav
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2016 , 17:12   Citovat  

Asi som mal blby kus ,ale ajtak som s nimi po zabehu nebol spokojny a seriove disky (asi placebo) brzdili lepsie. Mal som USR pre upresnenie a ano poriadne som ich zabehol.
Tak ja som to mal ds3000 len na presun z garaze na zavody a naspat (naozaj Úsměv )
ds3000 som nikdy nemal na ebc. Radsej. Mal som tam len ds2500.
A neboj ,viem kde je poistka ABS Úsměv Úsměv A viem ake je to na klzskom povrchu bez abs s dobrymi gumami Úsměv

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2016 , 23:40   Citovat  

mrkni sem
tudy odkaz

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2016 , 0:31   Citovat  

Uz jsem tady ukazoval praskly kotouc EBC Turbogroove- predni u FN2, 300mm. Nejzajimavejsi bylo to, ze mi praskl zhruba pul hodiny po stintu, po vyjeti, vychlazeni a zaparkovani. Myslim, ze to tenkrat videl i Tomik, bylo to na NS.
Kazdopadne jsem ho vyreklamoval u prodejce- ten to zaslal na posouzeni primo k vyrobci a bez problemu mne vratili penize, samozrejme za oba kusy.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2016 , 7:23   Citovat  

Já si stále myslím, že Ti mohli být nevhodným zacházením...
Třeba po té NS si na konci stal ve frontě na výjezd a tam chvílema stojís na brzdě, což u rozpaleneho kotouče vede k lokálnímu nerovnoměrnému přehřátí a ten kotouč pak praskne a může to být při vychladnutí...
Nebo jsi měl prostě smůlu, přesně to samo nevím...

Já jen tvrdim, že když si vezmu co s těmi kotouci jsme dělali na autech my, než jsme přešli na BBK, tak to nám žádné jiné nevydrzely...

Ale vracime se k podstatě, zakladem prostě je, naučit se správně brzdit, já to na 100% neumím, je to hodně těžká disciplína...

EDIT: A to chci ještě upozornit, že zrovna NS je na brzdy poměrně šetrná, nikdy jsem tam žádné přehřátí nezaznamenal pokud lidi nejezdí se zaplou stabilizací... Takový Most je na brzdy několikanásobně náročnější a i tam jsme na EBC kotoučích úspěšně jezdili, Kaufi s FN2 časy kolem 2:03 asi 90minut v kuse, no a vydržely...
Nechci je nijak obhajovat, osobně mi je jedno, co si kdo dá, jen říkám své zkušenosti...

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2016 , 18:28   Citovat  

Klidne to mohlo byt spatnym brzdenim. Zvlastni ale je, ze jsem nespalil desky, coz jsem jinak umel Se stydím Jindy jsem daval brzdam prave daleko vetsi zahul a nic podobneho se nestalo, byl jsem s EBC TG a Ferodo DS 1.11 + DS 2500, prave podle tvych doporuceni, spokojeny. Druhy kotouc z tohoto paru byl bez "razitka" (kdyz uz musim zastavit, dam radsi rucni brzdu, aby netrpely vic namahane predni kotouce). Navic kotouce nebyly ani do modra, to bylo taky celkem bezne. Slo o skoro nove kotouce, mohla to byt i vyrobni chyba.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2016 , 11:30   Citovat  

Bully napsal:
Klidne to mohlo byt spatnym brzdenim. Zvlastni ale je, ze jsem nespalil desky, coz jsem jinak umel Se stydím Jindy jsem daval brzdam prave daleko vetsi zahul a nic podobneho se nestalo, byl jsem s EBC TG a Ferodo DS 1.11 + DS 2500, prave podle tvych doporuceni, spokojeny. Druhy kotouc z tohoto paru byl bez "razitka" (kdyz uz musim zastavit, dam radsi rucni brzdu, aby netrpely vic namahane predni kotouce). Navic kotouce nebyly ani do modra, to bylo taky celkem bezne. Slo o skoro nove kotouce, mohla to byt i vyrobni chyba.

DS1.11 je už ne úplně základní závodní vytrvalostní směs, tudíž není důvod proč by desky měly být přepálené, dokonce kotouč může při lokálním přehřátí prasknout aniž by byl modrý, třeba právě EBC TG a Blade jsou ze slitin obsahující více uhlíku a tím pádem třeba do "modra" ani moc nechodí...

Obsah fóra Honda-club.cz   
S2000 jaké brzdy a kotouče?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina