Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kouř z motoru - Nový chladič,kde,jak,jaký?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ka8ooi je teď offline  ka8ooi
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 14:00  Naposledy upravil ka8ooi dne 27.7.2008 , 23:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Včera jsem si dopřával celkem agresivní jízdu, cca 30 km jízdy ve vyšších otáčkách a po zastavení slyšim divný zvuky z motoru, otevřu kapotu a vyvalil se na mě dým - spíš to byla podle mě pára - a zespodu motoru kapala vroucí voda.

Ptám se proto kde je chyba. První co mě napadlo, že jsem to uvařil. Tak znova nastartuju /bez problémů cože cože ? / a kouknu na teplotu - uplně v normálu. Počkal jsem chvilku, zkontroluju dostatek chladící kapaliny - opět v normálu.

Před jízdou jsem myl auto - je možný že by se ta voda někde držela a vařila Cooo??? Cooo???
Taky jsem dolejval kapalinu do odstřikovačů - napral jsem nádobku plnou, ale to asi nemá s tim vubec nic společnýho..
Jedna chytrá hlava (děda muhehe ) mě tvrdí že voda vystříkla z chladiče, protože už ho mám celkem naprd, je i děravej - viz foto - ,ale při nastartovanym motoru z něho nic neteče, ani nestříká - zapíná se, ale asi až při potřebě chladit..

Co je špatně, nebo je to normál? Nejhorší je, že nikde žádná kapalina nechybí..

S autem jsem dneska jezdil po městě, po jízdě mrkám na motor a nic, vše OK

DSC01940.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC01940.JPG, 661.74 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 14:08   Citovat  

Ten chladič sice není nic moc, ale v tomhle případě ta voda co se odpařovalabyla asi z toho mytí. Pokud jsi stříkal vodu zepředu na chladič, tak ta voda stekla do spodku chladiče (je tam jakoby vanička) a když se pak chladič ohřál tak ta voda se začla odpařovat.
Kontroluj to i nadále, jestli ti nemizí chladící kapalina a jestli někde neteče chladič. Pokud ne, tak buď v klidu.
Ale začni myslet na výměnu chladiče. Tenhle už fakt moc účinnej nebude, už má nejlepší léta za sebou.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 19:27   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ten chladič sice není nic moc, ale v tomhle případě ta voda co se odpařovalabyla asi z toho mytí. Pokud jsi stříkal vodu zepředu na chladič, tak ta voda stekla do spodku chladiče (je tam jakoby vanička) a když se pak chladič ohřál tak ta voda se začla odpařovat.
Kontroluj to i nadále, jestli ti nemizí chladící kapalina a jestli někde neteče chladič. Pokud ne, tak buď v klidu.
Ale začni myslet na výměnu chladiče. Tenhle už fakt moc účinnej nebude, už má nejlepší léta za sebou.

No jasNačka, už se po nějakym rozhlížim. Když by se ale voda odpařovala zespodu chladiče, tak proč pára i kouř šli zespodu motoru... Cooo??? Cooo???

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 21:14   Citovat  

ka8ooi napsal:
No jasNačka, už se po nějakym rozhlížim. Když by se ale voda odpařovala zespodu chladiče, tak proč pára i kouř šli zespodu motoru... Cooo??? Cooo???

Jak zespodu? Dalo se poznat odkud přesně? Jestli ti třeba nestekla voda na vejfuk nebo tak něco.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 21:17   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jak zespodu? Dalo se poznat odkud přesně? Jestli ti třeba nestekla voda na vejfuk nebo tak něco.

Pod motorem, fakt jsem se tam nenakláněl.. vim prd, kde tam je vejfuck, ale je to klidně i možný.. Nejdivnější je, že nikde žádná kapalina nechybí...
Asi fakt ta voda z mytí.., ale zepředu jsem na něho nestříkal, teda nestříkal jsem vůbec, myl jsem houbou...Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 21:27   Citovat  

ka8ooi napsal:
Pod motorem, fakt jsem se tam nenakláněl.. vim prd, kde tam je vejfuck, ale je to klidně i možný.. Nejdivnější je, že nikde žádná kapalina nechybí...
Asi fakt ta voda z mytí.., ale zepředu jsem na něho nestříkal, teda nestříkal jsem vůbec, myl jsem houbou...Velmi šťastný

Pokud ti kapalina neubývá, tak to opravdu neřeš a nedělej si s tím hlavu Mrk
Mně třeba u C4G zasyčí voda když hned po jízdě umývám přední okno a voda steče na horký výfuk.
A když jsem vystříkaval mouchy z chladiče tak po ohřátí se z toho kouřilo jak z hrnce na knedlíky Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 21:31   Citovat  

Petr 78 napsal:
Pokud ti kapalina neubývá, tak to opravdu neřeš a nedělej si s tím hlavu Mrk
Mně třeba u C4G zasyčí voda když hned po jízdě umývám přední okno a voda steče na horký výfuk.
A když jsem vystříkaval mouchy z chladiče tak po ohřátí se z toho kouřilo jak z hrnce na knedlíky Velmi šťastný

Tak snad to bude ono.. Úsměv Díky ti moc, za moji klidnou hlavu..Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2008 , 23:55   Citovat  

Tak dneska opět vařená voda pod motorem.. fakt nevim co to je, teplota motoru standardní, chladící kapaliny nechybí ani kapka.. Smutný
Je možnost že voda z kanálků pod oknem steče někam pod motor / k motoru a tam se pak uvaří a vypařuje?? dneska jsem jel v dešti, minule po umytí auta..
Jiná příčina mě nenapadá.. nesouhlas

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2008 , 12:07   Citovat  

Chladič se dá sehnat dnes okolo 2.000,- ... nový!!! Jak doporučují ostatní ... výměna! Pokud nic nemizí - tedy kapaliny, buď v klidu! Jen kontroluj. Hlavně tu vodu. Pokud se to při mytí nějak dostalo ... holt v motorovém prostoru je teplo ... mno HaHaaa

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2008 , 22:59   Citovat  

M@jk napsal:
Chladič se dá sehnat dnes okolo 2.000,- ... nový!!! Jak doporučují ostatní ... výměna! Pokud nic nemizí - tedy kapaliny, buď v klidu! Jen kontroluj. Hlavně tu vodu. Pokud se to při mytí nějak dostalo ... holt v motorovém prostoru je teplo ... mno HaHaaa

Tak dneska na mě z přední masky vystříkla voda.. už se asi prasklej chladič začíná projevovat - i když dneska jsem auto myl wapkou, tak že by někde zůstala voda.... no asi ne, neni to normální..

2 M@jk: kdes viděl chladič okolo 2000 nový? jsem našel na autobenexu nejlevnější za 2500 a to byl fakt asi nejlevnější.. jakej je třebas rozdíl mezi tim za 7k a tim za 2k?

Chladice C5G - autobenex

Boky je teď offline  Boky
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2008 , 7:59   Citovat  

minulý týden jsem kupoval nový chladič a v autokelly stojí 2200,-

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kouř z motoru - Nový chladič,kde,jak,jaký?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina