Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s D14A4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Stanyczek je teď offline  Stanyczek
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 22:16   Citovat  

Zdravím kluci,mám c6g rok 1997 1.4iS 66kw a zkusil jsem dát vstřiky z D16Z6 a dělá to trochu bordel v nízkých otáčkách.podle mě by to chtělo ještě přidat vzduchu.a díval jsem se na řídící jednotku a mám úplně jinou než jsem viděl na stránkách.byla tu někde fotka s ecu obd0 až obd2 a žádnou z nich nemám.a prej by tu měla být obd1.pomohlo by kdybych třeba sehnal ecu se stejnýma konektorama od stejnýho výrobce z většího obsahu?nebo by to vůbec nejelo?nebo co povyměnovat abych přidal nakej výkon?dělám na vrakáču takže by nebyl velkej problém sehnat něco z něčeho.děkuji
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 4:45   Citovat  

Stanyczek napsal:
Zdravím kluci,mám c6g rok 1997 1.4iS 66kw a zkusil jsem dát vstřiky z D16Z6 a dělá to trochu bordel v nízkých otáčkách.podle mě by to chtělo ještě přidat vzduchu.a díval jsem se na řídící jednotku a mám úplně jinou než jsem viděl na stránkách.byla tu někde fotka s ecu obd0 až obd2 a žádnou z nich nemám.a prej by tu měla být obd1.pomohlo by kdybych třeba sehnal ecu se stejnýma konektorama od stejnýho výrobce z většího obsahu?nebo by to vůbec nejelo?nebo co povyměnovat abych přidal nakej výkon?dělám na vrakáču takže by nebyl velkej problém sehnat něco z něčeho.děkuji
mužu se zeptat proč jsi měnil vstřiky ? d 14= 190ccm , z6 =235ccm takže to utápíš v benzínu .přidat vzduch ? to by mě zajímalo jak.předpokládám že máš klasiku kočkopsa , semisekvenci kdy to vstřikuje 2+2 ,na ecu jsou jen dva konektory obd1 ale zapojení s klasickou obd1 nesedí.
více viz zde tudy odkaz případně zadej do vyhledávání D14vtec
případně vzhledem k pusobišti bys asi mohll přijít k nějakýmu foukadlu (t25-subaru , saab atd )ale to už je stejně složitejší

FiLiPsS je teď offline  FiLiPsS
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 6:24   Citovat  

monty napsal:
mužu se zeptat proč jsi měnil vstřiky ? d 14= 190ccm , z6 =235ccm takže to utápíš v benzínu .přidat vzduch ? to by mě zajímalo jak.předpokládám že máš klasiku kočkopsa , semisekvenci kdy to vstřikuje 2+2 ,na ecu jsou jen dva konektory obd1 ale zapojení s klasickou obd1 nesedí.
více viz zde tudy odkaz případně zadej do vyhledávání D14vtec
případně vzhledem k pusobišti bys asi mohll přijít k nějakýmu foukadlu (t25-subaru , saab atd )ale to už je stejně složitejší

Zdravím,
asi offtopic, ale měl bych dotaz. Je někde vysvětleno, jak funguje vstřikování na D14 (u mě A3) 2+2, popř. mohl bys mi to trošku vysvětlit?

Jestli to tu někde je, tak se omlouvám, ale hledání mi nějak nejde.

Děkuji.

Moderátor
2
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 6:53   Citovat  

2+2 funguje tak , že ecu má pouze dva výstupy pro vstřikovače a na tyto má připojeny vždy 2 a 2 vstřiky protilehlých válců. tzn je spojen vstřikovač válce 1+3 a 2+4 .při běhu motoru se tak vstřikuje nejen do válce který je v cyklu sání ale vždy i do momentálně uzařeného sacího kanálu párového válce(v tom válci právě momentálně probíhá výbuch) a vstříklá dávka se pak nasaje až v dalším cyklu s další dávkou paliva .vzhledem k tomu že klika má dvě uvratě tak se oba páry mezi sebou střídají .samozřejmě to že první dávka tam otáčku "leží" a dostřikuje se do ní další palivo tak zapříčiní horší kvalitu směsi víc sraženýho paliva na stěnách atd , takže ve výsledku menší výkon vyšší spotřeba.
ale vzhledem k tomu že není třeba sledovat polohu prvního válce , muže být jednodušší rozdělovač (pouze se zjiš´tuje HU a který pár má zrovna vstříknout ) , jednodušší elektroinstalace, jednodušší ecu = výrobně levnější.

FiLiPsS je teď offline  FiLiPsS
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 7:26   Citovat  

monty napsal:
2+2 funguje tak , že ecu má pouze dva výstupy pro vstřikovače a na tyto má připojeny vždy 2 a 2 vstřiky protilehlých válců. tzn je spojen vstřikovač válce 1+3 a 2+4 .při běhu motoru se tak vstřikuje nejen do válce který je v cyklu sání ale vždy i do momentálně uzařeného sacího kanálu párového válce(v tom válci právě momentálně probíhá výbuch) a vstříklá dávka se pak nasaje až v dalším cyklu s další dávkou paliva .vzhledem k tomu že klika má dvě uvratě tak se oba páry mezi sebou střídají .samozřejmě to že první dávka tam otáčku "leží" a dostřikuje se do ní další palivo tak zapříčiní horší kvalitu směsi víc sraženýho paliva na stěnách atd , takže ve výsledku menší výkon vyšší spotřeba.
ale vzhledem k tomu že není třeba sledovat polohu prvního válce , muže být jednodušší rozdělovač (pouze se zjiš´tuje HU a který pár má zrovna vstříknout ) , jednodušší elektroinstalace, jednodušší ecu = výrobně levnější.

Děkuji.

Takže výměnou ECU (mám doma P28), rozdělovače a předěláním elektroinstalace bych mohl dosáhnout menší spotřeby? Může být to snížení nějak výraznější nebo je to zanedbatelné?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 7:41   Citovat  

no co kdo toto dělal tak pro zvýšení výkonu takže vliv na spotřebu nevím ,teoreticky by se samozřejmě měla spotřeba snížit , ale dost pochybuju o tom že po zvýšení výkonu u 1,4 někdo bude jezdit stejně jak před tím aby se to dalo srovnat. zkus doomma nebo mirage21 jestli ti budou schopni říct jak se to chovalo.

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 20:30   Citovat  

trochu offtopic ale jestli chces vetsi vykon, mnebo respektive lepsi casy a aby to lip tahalo, tak tam bud dej d16z6/y8 a nebo treba svody z d16z6/y8 a nejakou kratsi prevodovku, je to nejlacinejsi a nejspolehlivejsi cesta respektive první dva kroky ktery te posunou 100% dal

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 15:07   Citovat  

No není lepší pošetřit a koupit vétéíčko, nebo swapnout na VTi?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 16:44   Citovat  

monty napsal:
no co kdo toto dělal tak pro zvýšení výkonu takže vliv na spotřebu nevím ,teoreticky by se samozřejmě měla spotřeba snížit , ale dost pochybuju o tom že po zvýšení výkonu u 1,4 někdo bude jezdit stejně jak před tím aby se to dalo srovnat. zkus doomma nebo mirage21 jestli ti budou schopni říct jak se to chovalo.
můžu se zeptat?? D14A8(aerodeck) je to taky semi vstřik nebo klasika??

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 17:28   Citovat  

sablos napsal:
můžu se zeptat?? D14A8(aerodeck) je to taky semi vstřik nebo klasika??

tohle v hlavě nenosím , stačí kouknout na rozdělovač , klasickej bachratej tvar a 7+2 pin 2 konektory = sekvence ,splesklej tvar a 7pinu v řadě v 1 konektoru semisekvence.případně rozdělovač otevřít ,pokud budou klasický 3 snímače = sekvence , zubatej plech semisekvence

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 19:23   Citovat  

monty napsal:
tohle v hlavě nenosím , stačí kouknout na rozdělovač , klasickej bachratej tvar a 7+2 pin 2 konektory = sekvence ,splesklej tvar a 7pinu v řadě v 1 konektoru semisekvence.případně rozdělovač otevřít ,pokud budou klasický 3 snímače = sekvence , zubatej plech semisekvence
no co sem koukal tak je tam jeden velkej konektor, jde mi o to že sem chtě vyměnit sání za klasický z D15/D16, to plastový se mi nelíbi.

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 19:31   Citovat  

sablos napsal:
no co sem koukal tak je tam jeden velkej konektor, jde mi o to že sem chtě vyměnit sání za klasický z D15/D16, to plastový se mi nelíbi.

Sání klidně vyměň, na to rozdělovač nemá vliv, ale vstřiky nech D14 Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 19:36   Citovat  

mirage21 napsal:
Sání klidně vyměň, na to rozdělovač nemá vliv, ale vstřiky nech D14 Úsměv
no zajima mne jestli by to pasovalo, a to bych to fakt utopil????a co by bylo lepší, sání z d15b7 nebo d15z6???

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 20:18   Citovat  

sablos napsal:
no zajima mne jestli by to pasovalo, a to bych to fakt utopil????a co by bylo lepší, sání z d15b7 nebo d15z6???

Bez úpravy jednotky je tam nedávej, budeš mít moc bohatou směs. Manifoldy jsou snad stejný, dej tam to, který se ti tvarem líbí víc Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.6.2012 , 8:16   Citovat  

mirage21 napsal:
Bez úpravy jednotky je tam nedávej, budeš mít moc bohatou směs. Manifoldy jsou snad stejný, dej tam to, který se ti tvarem líbí víc Velmi šťastný
no ta uměá pixla nevypada nijak efektivně tak bych tam chtě vrznout to sání z D15Z6, ted už ho jen sehnat, a ty vstřiky by měy sednout?? když je vyndam z D14A8 a dám do D15Z6 sání?? Velmi šťastný však sem ti to onehda říkal jak sem ti dával ten podběh.

wookie je teď offline  wookie
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 23:18  Naposledy upravil wookie dne 30.1.2014 , 15:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

_______________________________________________________________________________________________________________________
Ahoj, nevím jestli je to úplně problém ale jiné téma jsem nenašel.
Mám motor D14A3 a olej mi vůbec nemizí snad i maličko přibývá to mi hlava nebere , tak jsem to začal řešit a jako první věc jsem si změřil tlaky. Naměřil jsem na všech válcích skoro stejně 14.9 . neni to trochu moc? snad panikařim zbytečně Velmi šťastný

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 13:47   Citovat  

V případě D14A3/A4 se dá pří 4bodu počítat s výkonem kolem 100koní a spotřebou 5,5L/100km

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
wookie je teď offline  wookie
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2014 , 15:34   Citovat  

nejsou tlaky 14.9 moc? co se muze stat?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s D14A4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka