Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nastavenie čírych svetiel od SONARu
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2008 , 9:31   Citovat  

Cafte! mám taký menší problém, resp. ani nie tak ja ako asi tí, čo idú večer oproti... Velmi šťastný
Kupoval som prednú číru optiku od sonaru, pre CRX 2g/civic 4g. Stretávačka však svieti príliš vysoko, osvetľuje protiidúce autá. Neriešili ste toto už niekto s týmito svetlami?
Samozrejme že je tam mechanizmus na ručné doštelovanie sklonu svetla, ja však nechcem meniť sklon celého svetla (nebude potom zarovno s pozičkou, ktorá je napevno pod určitým uhlom a svetlo musí (resp.nemusí), ale chcem aby pasovalo s ňou). Tá optika frčí na H1, zvlášť stretávačka, zvlášť diaľkové, stretávačka je v šošovke... So samotnou žiarovkou som už skúšal hýbať, ale aj tak nedostanem svetlo dostatočne nízko.
Kým začnem niečo rozoberať, radšej sa najskôr spýtam... Se stydím
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2008 , 11:46   Citovat  

Měl sem čirou optiku od Sonaru v civicu 5g, ale předpokládám že to bude stejně debilní mechanismus jako u tebe - problém Sonaru je, že tam není 1 šroub na nastavení horintálního směru a 1 šroub na nastavení vertikálního směru, tak jak je to u každýho normálního světla. Páni inženýři na Thaivanu vymysleli geniální zlepšovák - žárovka se tam pohybuje po úhlopříčce = neskutečná debilita a jakýkoliv nastavování = horor. Navíc to ještě ve většině případů vychází tak, že min. u jednoho světla se ke šroubům nedostaneš, takže vyndat světlo->hnout šroubem->zamontovat světlo->kouknout jak se to změnilo a znova...
Určitě to seštelovat jde, rozsahy jsou velký. Spíš je to fakt pracný. Navíc jak se ti žárovka hejbe po úhlopříčce, tak se ti občas dostává mimo ideální ohnisko čočky, takže to pak začíná dělat čmouhy, máš místa osvícený dobře, místa osvícený hůř...takže seřídit tyhle světla dá fakt obrovskou práci, aby si byl ty spokojenej, svítil si pokud možno co nejlíp/nejvíc a přitom si neoslňoval protijedoucí auta...
Ono taky bacha, stává se, že na tebe kolikrát bliknou důchodci škodovkáři, kterejm se ti tvoje světla zdaj bejt příliš silný, jenpře problém není u tebe, ale u nich, čočkový světla dávaj opravdu silný, výrazný světlo a na to oni nejsou zvyklý...takže abys pak jak blázen netrávil vejkendy v garáži s nastavováním světel a přitom to neměl správně... ideální je si to vyzkoušet sám na sobě, domluvit se s kámošem a vyměnit si auta a vyzkoušet si na vlastní kůži, jak ty světla (ne)oslňujou, když jede za tebou a pak když jedete proti sobě...
Každopádně hodně trpělivosti je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2008 , 12:51   Citovat  

No, tak ako to mám momentálne, tak mi to celkom slušne osvetľuje aj značky nad cestou, nie len po bokoch, pri jazde v tuneli vidno na stene tunela, ako svetlo ide šikmo na hor, nie moc, ale mierne dohora to je, aj keď aj spodok cesty mám tiež v pohode dobre osvetlený. Je možné že to nie je ohnisko svietenia, teda najsilnejšie svetlo, každopádne mám pocit že som jediný čo takto na ceste svieti... kouř
už som to pozeral, že čo by som s tým vedel spraviť, ale tá H1ka tam žiadnu možnosť pohybu nemá, celá šošovka je na tom svetle zozadu akurát uchytená štyrmi šróbmi, tak špekulujem že tie spodné dva podložím, aby som upravil sklon celej šošovky, akurát že to budem musieť potom ešte na tom spodku nejako utesniť a z toho mám trošku strach...
Skús mi trošku tú uhlopriečku, po ktorej sa to má štelovať, prosím popísať, ak sa to vôbec nejako popísať dá to mi hlava nebere Žiadne ďalšie šróby okrem tých štyroch som si tam nevšimol. To by malo byť priamo tam, kde sa vkladá žiarovka?
Ďakujem.

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2008 , 13:21   Citovat  

No tak to ti určitě svítí blbě HaHaaa
každopádně s tím nejezdi na seštelování na STK, protože tam stejně jako já uslyšíš akorát "ty vole Karle, to sou americký světla, to sme v háji", pak se v tom budou hodinu vrtat, aby byl výsledek hrůzostrašnej. Problém těhlech světel je, že jsou primárně určený pro USA trh, kde maj 1) oboje světla (pravý/levý) nastavenou stejnou svítivost, zatímco v EU musí pravý světlo svítit víc a levý (řidičovo) míň, aby neoslňovalo řidiče a 2) Evropský světla dělaj takovej ten lom světla, když to postvíš někde proti stěně, tak Evropský maj jakoby u středu karoserie to světlo rovna uříznutý a pak se ta hrana směrem ke krajnici jakoby začne zvedat, zatímco US světla jdou jen rovně (to je taky trochu problém v tom, že když to nastavíš tak, aby to u středu bylo stejně dole, jako EU světla = neoslňoval si řidiče, tak ti to bude blbě svítit do stran, hlavně pak do pangejta, kde taky potřebuješ vidět), takže to stejně bude muset bejt nějakej kompromis. V praxi se ukázalo, že takovej kompromis najít lze, jen si to chce pohrát.
CO se týče těch štelovacích šroubů - jsou z vnějšu, nehledej je pod tou gumovou prachovkou, co zakrejvá žárovky, tyhle jsou na těle světla (zezadu) a poznáš je jednoduše - je to křížák, kterej má po obvodě zoubky (jakoby talířový ozubený kolo). Máš 2 u dálkovky a 2 u potkávačky.
A jak je to s tím nastavováním úhlopříčkou? Jeden šroub (netuším kterej) nastavuje řekněme od leva dole vpředu směrem doprava dozadu nahoru, druhej šroub pak zas obráceně - od prava nahoře vzadu směrem doleva dolu dopředu. Takže fakt geniálně debilní vynález to snad ne to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2008 , 14:29   Citovat  

Vďaka za typ, myslím že začínam tušiť čo máš na mysli, skúsim, uvidím přátele
a čo sa týka tej STK, presne viem o čom hovoríš, už som to zažil... naštvanej

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2008 , 14:31   Citovat  

pepo crx napsal:
Vďaka za typ, myslím že začínam tušiť čo máš na mysli, skúsim, uvidím přátele
a čo sa týka tej STK, presne viem o čom hovoríš, už som to zažil... naštvanej

Kdyztak muzes svetlo vyfotit zezadu aby pro pripadne dalsi pacienty se stejnyma svetlama bylo mozne nasmerovat kde maji tocit.

Pepíno je teď offline  Pepíno
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2008 , 14:44   Citovat  

offtopic Ty si upravoval kapotu? Pokud vím, tak se na CRX VT/Civic VT čirá světla nedělají Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2008 , 19:15   Citovat  

Tak tak, na VTECa tejto generácie číru optiku nezoženieš, mám kapotu v lamináte, ktorá pasuje ku klasickým svetlám z CRX a teda aj k tejto optike, ale mám aj vyrobené také "medzikusy", ktoré vyplnia voľný priestor medzi koncom svetla a hranou kapoty, keď mám na aute sériovú kapotu.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2008 , 19:21   Citovat  

čo sa týka štelovania svetiel, tak to už taká sranda nie je Bueee
Ten ozubený tanier tam síce je, ale netočí len šošovku alebo len časť svetla, ale celé svetlo, čím ho už dostávam do prílišného sklonu, teda nie je už v jednej línii s pozičkami, teda tadeto cesta tiež nepovedie... to mi hlava nebere
začal som to teda rozoberať, tá polguľa so žiarovkou je tam napevno na štyroch šróboch, no a medzi ňou a šošovkou je vsadený ešte cca. do polovice výšky otvoru pliešok, ktorý vlastne ohraničuje líniu svetla. Ako to tak vidím, budem musieť vystrihnúť z tenkého plechu taký istý kus, ale o kúsok vyšší, aby to svetlo ohraničil viac. Bude to baviačka, hlavne odhadnúť tú výšku, ale malo by to ísť. V rámci možností nafotím... je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 22:14   Citovat  

Tak už len pre úplnosť témy doplním výsledok- zadnú polguľu do ktorej sa žiarovka vkladá, som vymontoval a pliešok, ktorý je medzi ňou a šošovkou som vybral, vyrezal presne rovnaký kus z plechu, akurát o trošku vyšší, aby lúče svetla viac zkosil. Po dopasovávaní a viacnásobnom skúšaní ostal plech definitívne o cca. 3,5 mm vyšší ako bol originálny kus, svetlo ide priamo pred auto, dá sa povedať že rovnobežne s cestou, neosvetľuje a pekne svieti do vzdialenosti cca. 50 m je to dobrý
takže tak Je to tam.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nastavenie čírych svetiel od SONARu
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina