Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Accord 1.8 nebo 2.0?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Waladero je teď offline  Waladero
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 14:41   Citovat  

Zdravím všechny, přemýšlím o výměně Civica 1.5 VTEC-E za Accorda, chci něco většího.
Prosím o názory zdali je lepší 1.8 nebo 2.0. A radši bych 5ti dvířko.
Díky za jakékoliv názory. Huy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 14:44   Citovat  

Tak to hodně štěstí při shánění - 5Dček je jak šafránu... Jestli 1.8 nebo 2.0 je celkem jedno - rozdíl minimální, největší asi v povinném ručení... Úsměv nicméně klonil bych se k 2.0 - Acco je přeci jen celkem velký... Osobně bych radši hledal 2.3... Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 15:07   Citovat  

Dle parametrů 2001 a výš, 5 dveří, serviska (což mají snad všechny), cena do 175, mně vyběhly asi 4. Všechno kolem 140 tisíc.
2.3 už je na mně moc a někde jsem čet, že mezi 2.0 a 2.3 není zas takovej rozdíl, jakej by se dal čekat. Prej to hlavně víc žere.
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 15:57   Citovat  

pokud chces usetrit par stovek na pov. ruceni a ozelis vybavu ES. tak ber 1,8 (1,8 se tusim v ES nedelaly takze nemaji automat.klima. tempomat atd.)
ja bych to spis videl na 2,0 pofacelift (2001). Hatchbacku je malo a hur se shanej jestli jsi tet na nejaky narazil tak je to spis nahoda Úsměv
   Návrat  
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 18:03   Citovat  

těžko soudit,1,8 nemám mám 2,0 takže nemohu srovnat. žere to olej,nijak dramaticky,ale takové 3 litry na 10 000km což je pro mě interval výměny. Na druhou stranu má najeto 230 tkm a jede jako ňové. Je to výbava ES a je to opravdu pohoda. Jedinné co mi vadí je anténa co pořád vyjíždía zajíždí... no a samozřejmě spotřeba,při mé jízdě rovných 10 litříků..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 19:09   Citovat  

Ta spotřeba je u tohoto typu motoru standartí?
Vím řeknete mi, že každýmu to žere jinak, podle nohy. Ale je možný s tím jezdit za míň než 9l? Je mi jasný, že 1.5 Econo to nebude.
   Návrat  
peetr.d je teď offline  peetr.d
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 19:31   Citovat  

Ahoooj, přečti si pár recenzí co najdeš na internetu a uvidíš, třeba na Tipcaru....tam je náká recenze, já jsem si je přečetl a koupil 1.8 Úsměv jsem spokojen:-)tak at koupíš pěknej kousek,,,,
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 20:40   Citovat  

spotreba je dost individualni ...ja jezdim v rozmezi 8- 10 l takze si to celkem trefil Úsměv pod 8 l se tezko dostanes. Mozna to nekdo dokaze ale ja to nejsem Úsměv

kazdopadne i s 1,8 chybu rozhodne neudelas ten motor je dostacujici a oproti 2,0 to moc velkej rozdil neni.

S tim olejem jak pise kaccerr jmi to prijde spis divny to mi hlava nebere ja jsem zatim za 5000 nedolejval vubec
   Návrat  
javal je teď offline  javal
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 21:21   Citovat  

mám 2.0 ES - výbava je v pohodě, spotřeba 7,5-9 dle stylu a místa jízdy /město, nebo kombinace/ při jízdě pouze po dálnici dokonce 7.1l
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jinoch je teď offline  Jinoch
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 21:33   Citovat  

Já mám H-Acc 5G 1,8 r.v. 1997 (tedy po facelift) a jsem spokojen tchán má 2,0 5G r.v. 1994 (tedy před facelift). Když bych to měl srovnat tak hlavní rozdíl je ve výbavě jeho je o dost lepší komplet elektrika a ABS. Výkon je taky znát, ale je to zkreslené protože já to má v plynu a směšovač je umístěn v sání a tím ho zužuje, takže i když jedu na béňo tak se to nedá srovnávat páč jeho je o dost živější. Co se týče spotřeby tak tchán je na tom o něco hůř, ale opravdsu né o moc (neberu náklady na provoz LPG a béňo se nedá srovnávat).
Každopádně, kdybych si měl i po těchto zkušenostech vybrat tak bych asi zase bral tu svou 1,8 třeba i bez plynu. Toto je pouze můj názor nikomu jej nevnucuji.
Také přeji narazit na čupr kus.

P.S.-Sice sháníš nověší generaci, ale chtěl jsem ti jen poskytnout srovnání 1,8 a 2,0. Tak hodně štěstí.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 21:34   Citovat  

1.8mičku OK ale 5D se stejně v 2.0 nedělaly
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 21:39  Naposledy upravil Luky dne 9.9.2008 , 21:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rom. napsal:
1.8mičku OK ale 5D se stejně v 2.0 nedělaly

tak to se pletes, ja ji totiz treba zrovna mam Velmi šťastný

CH6 motor F18B2
CH7 motor F20B6
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 21:41   Citovat  

Jinoch napsal:
Já mám H-Acc 5G 1,8 r.v. 1997 (tedy po facelift) a jsem spokojen tchán má 2,0 5G r.v. 1994 (tedy před facelift). Když bych to měl srovnat tak hlavní rozdíl je ve výbavě jeho je o dost lepší komplet elektrika a ABS. Výkon je taky znát, ale je to zkreslené protože já to má v plynu a směšovač je umístěn v sání a tím ho zužuje, takže i když jedu na béňo tak se to nedá srovnávat páč jeho je o dost živější. Co se týče spotřeby tak tchán je na tom o něco hůř, ale opravdsu né o moc (neberu náklady na provoz LPG a béňo se nedá srovnávat).
Každopádně, kdybych si měl i po těchto zkušenostech vybrat tak bych asi zase bral tu svou 1,8 třeba i bez plynu. Toto je pouze můj názor nikomu jej nevnucuji.
Také přeji narazit na čupr kus.

P.S.-Sice sháníš nověší generaci, ale chtěl jsem ti jen poskytnout srovnání 1,8 a 2,0. Tak hodně štěstí.

jenze nemuzes srovnavat 5G a 6G , na 1,8 v 5G se spis nadavalo ze jsou slaby, u 6g je to podstane lepsi a rozdil je proti 2.0 malej.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 21:47   Citovat  

ty máš pětidveřového 2.0 ??? Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám! tak to jsi jediný v ... no v Evropě určitě Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 21:48   Citovat  

Rom. napsal:
ty máš pětidveřového 2.0 ??? Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám! tak to jsi jediný v ... no v Evropě určitě Velmi šťastný

pokud jsme si rozumneli a bavime se o Acordu 6G tak jedinej urcite nebudu. Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 21:53   Citovat  

můžu vědět, odkud tvé auto pochází ???
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 21:54  Naposledy upravil Luky dne 9.9.2008 , 22:20, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Rom. napsal:
můžu vědět, odkud tvé auto pochází ???

jasne ze muzes Úsměv ze Slovenska VIN SHHCH7770XXXXXXXX

EDIT : na SAUTO jsem tet taky jednoho nasel ....
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 22:20   Citovat  

to je zajímavé, podle mých info zdrojů, se k nám ani do Německa neměli dodávat ... asi budu muset vyměnit zdroje Velmi šťastný
   Návrat  
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 5:45   Citovat  

peetr.d napsal:
Ahoooj, přečti si pár recenzí co najdeš na internetu a uvidíš, třeba na Tipcaru....tam je náká recenze, já jsem si je přečetl a koupil 1.8 Úsměv jsem spokojen:-)tak at koupíš pěknej kousek,,,,

Ten tvůj vypadá moc pěkně.. někdy mám chuť toho svýho vyměnit za nějakej kousek v lepším stavu.. ale v tom svým zase už vím, co v něm je špatně..

Waladero: Co se týká spotřeby, je to opravdu individuální.. já za 16000km a cca dva roky jízdy mám průměrnou dlouhodobou spotřebu 8,85l/100km.. Ale.. vždycky nějaký ale je.. někdy si holt jízdu užíváš (já vpodstatě skoro pořád pač toho moc nenajezdím Velmi šťastný ) a tak to leze nahoru, ale nad 10,5 jsem se při okamžité (na jednu nádrž) nedostal.. průměr na nádrž při svižnějším ježdění s občasným vytočením na VTEC je 8,5-9,5l.. Ale když jezdí třeba moje mladá, tak má určo pod 8,5l.. jenže to přesně nezměřím, protože ona s tím jezdí tak 10% toho, co já.. holt to budeš točit do 3000 a je to celkem nízký.. budeš vytáčet a leze to nahoru.. já si koupil sání a výfuk a spotřeba leze nahoru tím, jak to vytáčím nad 4500, abych slyšel ten rajskej zvuk.. kdybych měl hotovost do 150 000kč, tak si Accorda koupím zase, ale v lepším stavu, dovoz a spíš sedana, protože hatchback se mi tolik nelíbí, ale je o něco praktičtější no..

A jestli 2,0 nebo 1,8 (pominu-li výbavu ES pouze u 2,0), tak je to vpodstatě jedno.. pokud si můžeš dovolit na povinným dvoulitra, tak v jízdních vlastnostech nebude velkej rozdíl.. když srovnáš 2,0 4D a 5D, tak 5D je těžší o nějakých 74kg (vycházím z údajů na HC-modely ), pokud 1,8 4D a 5D, tak tam uvádějí rozdíl 55kg.. v konečným důsledku to ale nejspíš stejně nepoznáš.. a jestli 5D 2,0 nebo 1,8? Tak kámoš měl 1,8 sedan, já mám 2,0 sedana a jelo nám to stejně.. pak záleží, jaký tam budeš mít kola, v jakým stavu bude motor, podvozek a tak.. můžou být stejný auta a pojedou odlišně.. dával jsem si sprint s Lukym a nepatrně mi ujížděl, ale já mám 17" a on tuším 16" Alu, což udělá taky dost.. pak taky um řidiče.. otázka je, jak by to bylo teď, když tam mám přímý sání a Iridiový svíčky.. možná bychom byly nastejno, možná bych byl nepatrně rychlejší.. ale já už tím pádem zase nemám serii.. takže taky těžko srovnávat..

Pojištění stejných aut u 2,0 dělá čtvrtletně cca 2200,- a u 1,8 cca 1400,- (Kooperativa), takže na povinným ročně ušetříš 3200,-. Sám si rozhodni, jestli je to takovej rozdíl.. pro někoho ano.. měsíčně to dělá rozdíl 266kč..

A co se týká spolehlivosti, techniky a atd., tak jsou oba motory podle mě skoro nastejno.. alespoň kamarád neměl rozhodně s motorem 1,8 problémy, já taky s 2,0 nemám.. pokud se o něj budeš starat.. a mě to teda olej nežere (na 10000km tak 1l max, ale to už jsem to opravdu více a častěji vytáčel a to ten olej pryč jde, ale to u každé Hondy).

Takže říct jestli je ten nebo ten lepší, opravdu není jen tak.. možná 2,0 bude mít nepatrně větší spotřebu, ale víc jak o půl litru bych to neviděl.. jestli jseš opravdu spořílek a nepatříš k těm, co si užívají vysokootáčkových motorů, tak 1,8 je (skoro) jasná volba.. i když zase bude dražší pořídit ho, protože si ceny drží výš, než 2,0.. opravdu těžko srovnávat.. ušetříš na povinným a možná i nepatrně na provozu, ale zase ho zaplatíš při koupi..

Takže stejně v konečným důsledku se rozhodneš podle toho, na jakej kousek narazíš..

No rozepsal jsem se a vpodstatě jsem zase na začátku, co? Se stydím Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 6:30   Citovat  

no s tim rucenim zalezi na pojistovne... mne ten rozdil s bonusama vychazi na zhruba 1500,- za rok. bez bonusu 2000,-

takze bych spis vybiral podle celkovyho stavu auta a ne podle obsahu.
Jestli chces opravdu Hatchbacka tak stejne nebude vybirat z ceho Mrk
   Návrat  
needs je teď offline  needs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 7:50   Citovat  

Mám také 2.0 ES a jediné co mne trošku štve je spotřeba oleje ale je to také hodně tím že mám otáčkoměr pořád nahoře.Jinak blížím se k 200000 km a to jen s běžnou údržbou.Raději bych šel do 2.0 než 1.8 už co se týče výbavy,rozdíl spotřeby není nijak velký jen pojištění trochu dražší.Já jezdím do 7,5 na 100 skoro pořád,dojezd +-750 km.Hlavně díky mimoměstskému provozu.Ale 2.3 bych určitě nekoupil,nejen že hatchback není zrovna můj vkus ale i výkon je někde úplně jinde.Z osobní zkušenosti vím že není ani rychlejší ani stabilnější,spíše nastejno a žere samozřejmě více.
Tak štastný kup.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 8:05   Citovat  

needs napsal:
Mám také 2.0 ES a jediné co mne trošku štve je spotřeba oleje ale je to také hodně tím že mám otáčkoměr pořád nahoře.Jinak blížím se k 200000 km a to jen s běžnou údržbou.Raději bych šel do 2.0 než 1.8 už co se týče výbavy,rozdíl spotřeby není nijak velký jen pojištění trochu dražší.Já jezdím do 7,5 na 100 skoro pořád,dojezd +-750 km.Hlavně díky mimoměstskému provozu.Ale 2.3 bych určitě nekoupil,nejen že hatchback není zrovna můj vkus ale i výkon je někde úplně jinde.Z osobní zkušenosti vím že není ani rychlejší ani stabilnější,spíše nastejno a žere samozřejmě více.
Tak štastný kup.

no co se tyka te stability tak ty auta jsou uplne stejny. Stejny podvozek, stejne brzdy atd ... rozdil je jen v karoserii od ramu dveri zadnich oken (spodky zadnich dveri jsou stejny) a pate dvere. V neprospech Hatchbacka mluvi o neco vyssi hmotnost jak psal Jauda.
na rychlosti to podle me taky nepoznas. ( beru podle toho ze sem byl chlup rychlejsi jak sedan HaHaaa VTEC )

Ta spotreba oleje je zajimava nekomu to nebere skoro nic a nekdo dolejva jak blazen to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 8:26   Citovat  

Já třeba o té 2,3 slyšel, že ačkoliv má vyšší výkon, tak to poznat moc nejde, má větší zátah v nízkých otáčkách, ve vysokých shruba stejný..

Ostatně tady je citace z jednoho testu:
"Svým charakterem však motor 2,3 příliš nekoresponduje s tím, na jaké motory jsme u Hondy zvyklí. Má totiž poměrně dobrý tah odspoda, ovšem ve vysokých otáčkách je dynamika srovnatelná s menším motorem 2,0, takže je příjemnější nechat jej pracovat v těch nízkých, kde svou práci odvádí točivý moment s plochou křivkou průběhu. Jeho maximum je 206 N. m při 4700/min" Jo a uvádějí spotřebu mezi 8 a 10l, čili shruba stejný no..

Jinak si myslím, že opravdu normální člověk nepozná rozdíl v jízdních vlastnostech mezi sedanem a hatchbackem.. ještě taková poznámka - v pofaceliftu je v interiéru trochu více dřevěnýho dekoru a má třeba i jiné čalounění sedaček a osobně se mi to zdá méně sladěné, než u předfaceliftu.. to jen tak na okraj.. ale naživo jsem v tom vlastně ještě neseděl, tak to může působit jinak.. stejně jako 5D - na fotkách se mi jich většina moc nelíbí, ale třeba ten Lukyho vypadá ve skutečnosti moc dobře (ale ten vypadá i na fotkách dobře - černá a origo 16" Alu dělají svý holt no)..

Je to težký se rozhodnout, když to záleží především na štěstí, na jak zachovalej kousek člověk narazí.. design je věc názoru.. ale motoru bych se nebál ani 2,0i..
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 8:29   Citovat  

jen malé doplnění, 1.8 byla taky ES
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 8:39  Naposledy upravil Hellborn dne 10.9.2008 , 8:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rom. napsal:
to je zajímavé, podle mých info zdrojů, se k nám ani do Německa neměli dodávat ... asi budu muset vyměnit zdroje Velmi šťastný

To bys asi měl, protože jich tu jezdí celkem dost (na prodej je to už horší, tam vede 4D) - jeden modrý byl loni na jaře na prodej ve Zdicích - měl jsem ho v záloze,kdyby neklaplo VTi... Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 8:49   Citovat  

Rom. napsal:
jen malé doplnění, 1.8 byla taky ES

Jo? No vida.. tak je to vlastně úplně jedno..

Prostě kup to, co ti padne pod ruku a bude v nejlepším stavu za ty peníze, co můžeš dát.. jestli je to 1,8, 2,0, LS, ES (mě třeba bohatě stačí LS, ale někdo třeba preferuje auto klimu a tempomat ještě), 4D nebo 5D je myslím celkem jedno.. každýmu se líbí něco jiného a každej má jinej styl jízdy.. dali jsme ti sem svý názory na jednotlivý motory i karoserie, tak už si můžeš celkem dobře vybrat.. co já bych tehdy dal za takovej výběr, jako je dnes.. taky mám spoustu nových známých, kteří by mi s koupí pomohli.. to jsem tehdy neměl.. A z dovozu by byla taky určitě možnost.. tam můžeš s cenou operovat dost.. je tu taky dost lidí, co by ti něco třeba dovezli..

Kdyžtak přeju hodně štěstí při koupi..

Mimochodem, kdybys přidal 10 000kč, můžeš mít i Accorda Type-R. Ale tam je to trochu o něčem jiným - to už je hodně o penězích no..
   Návrat  
dejwidoos je teď offline  dejwidoos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 8:51   Citovat  

Nečetl jsem to tu celé, ale já třeba pokukoval přes plot tady na tohodle Accorda
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 8:55   Citovat  

dejwidoos napsal:
Nečetl jsem to tu celé, ale já třeba pokukoval přes plot tady na tohodle Accorda

Hele jestli pokukuješ, tak to ti můžu prodat toho svýho.. muhehe máš to ke mě kousek na zkušební jízdu.. Lucy
   Návrat  
dejwidoos je teď offline  dejwidoos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 8:58   Citovat  

Jauda napsal:
Hele jestli pokukuješ, tak to ti můžu prodat toho svýho.. muhehe máš to ke mě kousek na zkušební jízdu.. Lucy

Cením si tvé nabídky, ale bohužel na víc jak na pokukování kuky kuk momentálně nemám. A počítám, že ani v nejbližších měsících to nebude jinak Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 9:02   Citovat  

Jo, ještě k té 2.3 - já bych o ní přemýšlel v případě,že by šla swapnout na DOHC Vtec (ala Prelude PreludeZeda...) ale zatím jsem se o to nezajímal,takže nevím,jestli to jde... Pokud by to nešlo,tak bych volil 2.0...

Konkrétně tenhle by se mi líbil jako raritka... Akorát nevím,jak bych přežil věčné čištění světlého interiéru...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Accord 1.8 nebo 2.0?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina