Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyjmutí původního Clarionu v Civic 5D 6gen
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 22:18   Citovat  

Zdravím, mám takový problém. Mám v autě pradvěpodobně ještě původní autorádio Clarion (má na dvířkách šachty na kazety sítotisk "Honda").

1 mám asi listí v klimatizaci, protože větrák o něco škrtá a rozebrat středový nelze bez vyjmutého rádia, co sem vystudoval v serv. manuálu
2. kazety sem před půl rokem vyhodil při stěhování, ale na panelu jsou velká tlačítka Radio, Tape, Disc, takže bych čekal konektor na nějaký CD changer (který nevím jestli by se dal sehnat) nebo probůh alespoň konektor na externí zdroj signálu.

Bohužel se mi nedaří ho vysunout z lože, pod odnímatelným panelem jsou dvě skuliny na takove plechove klíče na zámky v kolejnicích, co by se na to měli použít (jak jsem vygoogloval), ale ty samozřejmě nemám. Nové (ale buhví na jaké clariony) stojí 150,- a ještě doprava, to je trochu drahá sranda na kus plechu. Nevíte někdo, jak ho vyjmout/jak má vypadat ten plech, že bych si vyrobil repliku?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 22:27   Citovat  

Některý rádia jdou vyjmout i pomocí párátek. Sám jsem origo honda-rádia vždy vyjmul pomocí vystřižených slabých plechových proužků v rozměrech cirka 0,5x5x50 mm.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 22:58   Citovat  

Hifil napsal:
Některý rádia jdou vyjmout i pomocí párátek. Sám jsem origo honda-rádia vždy vyjmul pomocí vystřižených slabých plechových proužků v rozměrech cirka 0,5x5x50 mm.

Ok, pokusim se vystřihnout si prostě ploché proužky a zkusim to...

Matyn je teď offline  Matyn
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 23:14   Citovat  

Já to tahal dvěma tenkejma plochejma šroubovákama ve dvou lidech teda, protože klíč samo taky nebyl. pořádnej výtlem

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2008 , 23:17   Citovat  

ja jsem vzal "velky odpojovaci kleste" sic doslo k poskozeni ale slo to rychle Velmi šťastný

Bány je teď offline  Bány
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.7.2008 , 1:02   Citovat  

tak zrovna včera sem tahal taky origo rádio Clarion z accorda, už sem docela pěnil Velmi šťastný , pak zavolal Romovi a dle jeho rady vzal dva tenký šroubováky a za chvilku bylo venku Se stydím

Ctverak je teď offline  Ctverak
0
PříspěvekZaslal: 30.7.2008 , 8:49   Citovat  

Já jsem rádio vytahoval pomocí dvou plíšků jak tady psali kluci přede mnou.
Ale pro vyčištění ventilátoru nemušíš s rádiem vůbec nic provádět. Ventilátor je pod schránkou u spolujezdce a drží na třech šroubech, a jde celkem v pohodě vytáhnout.
Taky jsem ho jednou čistil, protože mrcha lístek ze stromu se zachytil na lopatce a strašně mě to štvalo Ble

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.7.2008 , 18:51   Citovat  

Tak se mi podařilo ho konečně vyndat, tak dlouho sem tam ladoval narposto nevhodne plechy, az sem to odemknul a vyndal. Jak ted ctu, tak vetrak sem tam najit nemohl, ono to nejak prestalo, ale nevim jestli to neni nahoda, jestli jen list nezapadl nekam jinam.

Kazdopadne ted jsem zjistil, ze pro pripojeni externiho zarizeni na konektor CD changeru nebude asi uplne sranda. Zatim jsem se dopatral, ze konektor je jakehosi "standardu" M bus, ma mozna takovyhle pinout (http://img97.echo.cx/img97/9219/hondabusharnesspinout1ga.jpg). Jen pripojit spravne zdroj signalu asi nepujde (uz jen proto, ze tlacitko disc nic nedela, radio pozna, ze CD changer neni pripojen). Videl jsem par projektu, ktere emulovali CD changer a dokonce umeli pripojit iPod na USB, ale nic s dobrou dokumentaci a nekomercniho. Sice mam k mikrokontrolerum blizko, ale me by stacil jen AUX vstup. Zatim sem nic rozumneho nenasel, ale penize na nove radio taky ne...

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.7.2008 , 23:13   Citovat  

DrSlimm napsal:
Tak se mi podařilo ho konečně vyndat, tak dlouho sem tam ladoval narposto nevhodne plechy, az sem to odemknul a vyndal. Jak ted ctu, tak vetrak sem tam najit nemohl, ono to nejak prestalo, ale nevim jestli to neni nahoda, jestli jen list nezapadl nekam jinam.

Kazdopadne ted jsem zjistil, ze pro pripojeni externiho zarizeni na konektor CD changeru nebude asi uplne sranda. Zatim jsem se dopatral, ze konektor je jakehosi "standardu" M bus, ma mozna takovyhle pinout (http://img97.echo.cx/img97/9219/hondabusharnesspinout1ga.jpg). Jen pripojit spravne zdroj signalu asi nepujde (uz jen proto, ze tlacitko disc nic nedela, radio pozna, ze CD changer neni pripojen). Videl jsem par projektu, ktere emulovali CD changer a dokonce umeli pripojit iPod na USB, ale nic s dobrou dokumentaci a nekomercniho. Sice mam k mikrokontrolerum blizko, ale me by stacil jen AUX vstup. Zatim sem nic rozumneho nenasel, ale penize na nove radio taky ne...

Dostat k origo autorádiu něco, s čím výrobce nepočítal je někdy hodně obtížný, ale někdy i docela jednoduchý. Jaká honda je to konkrétně a z kterýho roku? Zkusil bych se podivat, jaký jsou možnosti..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2008 , 0:03   Citovat  

Jedna se o anglickej Civic 5D rok 98. To radio je Clarion PH-1551L. Je tam hranatej konektor na CD changer, jak uz jsem linkoval obrazek v poslednim prizpevku. Ta sbernice mozna nebude M bus, ale CE Net, v tech forek se mluvi o leccem, nekdy je tezky pochytit, ktery radio resej, pac nevim co se vyskytuje v zahranicnich verzich aut.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2008 , 13:47   Citovat  

Tak to vypada, ze budu kupovat nove radio, muzete mi nekdo prosim dat tip, kde za rozumne penize koupit redukci ISO-Honda (98' 6gen)? Videl jsem je prodavat v e-shopech taky za 600,- coz je nehoraznost za kus kabelu, ale taky za 100,- v GM elektro, tam ale nemaj fotku a je skladem jen v Brne, takze si to pred koupi neprohlidnu Smutný

Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2008 , 14:40   Citovat  

DrSlimm napsal:
Tak to vypada, ze budu kupovat nove radio, muzete mi nekdo prosim dat tip, kde za rozumne penize koupit redukci ISO-Honda (98' 6gen)? Videl jsem je prodavat v e-shopech taky za 600,- coz je nehoraznost za kus kabelu, ale taky za 100,- v GM elektro, tam ale nemaj fotku a je skladem jen v Brne, takze si to pred koupi neprohlidnu Smutný

No myslím že ta redukce je zbytečná, to už je lepší ostřihnut starý konektor a dát místo něj ISO který stojí kolem 50,- nebo tak nějak. Stejně by se ti tam za tím rádiem stejně ty konektroy motaly a špatně by se to rádio usazovalo(jak tet mě...)
Stějně Rádio s Honda konektorem už tam pravděpodobně vracet nebudeš..

Edit: A ještě kdyby jsi tam chtěl dát rádio s jiným konektorem tak bys tam musel mít další redukci a to už by se ti tam opravdu nevlezlo

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2008 , 16:20   Citovat  

Gavly napsal:
No myslím že ta redukce je zbytečná, to už je lepší ostřihnut starý konektor a dát místo něj ISO který stojí kolem 50,- nebo tak nějak. Stejně by se ti tam za tím rádiem stejně ty konektroy motaly a špatně by se to rádio usazovalo(jak tet mě...)
Stějně Rádio s Honda konektorem už tam pravděpodobně vracet nebudeš..

Edit: A ještě kdyby jsi tam chtěl dát rádio s jiným konektorem tak bys tam musel mít další redukci a to už by se ti tam opravdu nevlezlo

No chtel jsem tam dat redukci pro pripad, ze bych ho tam vracel pri prodeji aute nekdy. Ale je pravda, ze tohle je taky reseni a spis ho tam uz vracet nebudu. Akorat by me zajimalo, jakej je teda "pinout" toho Honda konektoru. Cooo???

Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2008 , 17:45   Citovat  

Dělal jsem to o víkendu, jde to těžko, ale vleze. Všechny kabely jsou prostrčit vzadu, mám tam i tu redukci a je to tak krásně dlouhý, že to lze zapojovat a rozpojovat dole pod volatem.Pak to zastrčíš zpátky a nic není vidět Úsměv

Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2008 , 18:07  Naposledy upravil Gavly dne 26.8.2008 , 18:57, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

DrSlimm napsal:
Akorat by me zajimalo, jakej je teda "pinout" toho Honda konektoru. Cooo???

Už nevím kde sem to zapojení našel, ale netrvalo to dlouho, na Netu toho bylo fest, Našel jsem stránku snad se všemi konektory které existují. Sice tam byly 2 konektory Honda, ale poznáš který to je...

no a nebude ani složité si tu redukci vyrobit sám

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2008 , 18:38   Citovat  

Joystick napsal:
Dělal jsem to o víkendu, jde to těžko, ale vleze. Všechny kabely jsou prostrčit vzadu, mám tam i tu redukci a je to tak krásně dlouhý, že to lze zapojovat a rozpojovat dole pod volatem.Pak to zastrčíš zpátky a nic není vidět Úsměv

No a ted jeste kde si ji sehnat a na kolik te ta redukce vysla?

Jinak piout snad vseho kolem autoradii sem nasel zde:
tudy odkaz

Je tam i pinout toho CD changeru, ale to bych musel udelat emulator zarizeni na te jejich sbernici, abych to zprovoznil. Na to nenam uplne cas to delat od nuly.

Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2008 , 19:25   Citovat  

DrSlimm napsal:
No a ted jeste kde si ji sehnat a na kolik te ta redukce vysla?

Jinak piout snad vseho kolem autoradii sem nasel zde:
tudy odkaz

Je tam i pinout toho CD changeru, ale to bych musel udelat emulator zarizeni na te jejich sbernici, abych to
zprovoznil. Na to nenam uplne cas to delat od nuly.

To ti neporadím nesouhlas , já tam neměl origo rádio, tak tam ta redukce už byla.

Borik2 je teď offline  Borik2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2008 , 12:38   Citovat  

já konektor ušmik a dal ISO...a po srandě králíků... kouř

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 20:39   Citovat  

Tak sem objednal radio (14procent navrch v krame neni malo, tak sem byl silny a nepodlehl kouzlu mit ho hned). ISO konektor jsem koupil a podival se na pivodni, po premlouvani dutinky nepovolili, ale je tam takovy odklapeci konec kde bylo dost mista a tak sem odklopil, pripajel na dutinky a zase zaklopil, takze mi tam koukaji oba typy konektoru a je to pripravene. Ted se jen nemuzu dockat radia, prijde az v pondeli Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyjmutí původního Clarionu v Civic 5D 6gen
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina