Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX 2g je opravdu tak skvělá
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
HCRX2 je teď offline  HCRX2
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 15:06   Citovat  

Ahoj zvažuji koupi CRX 2g no a chci se zeptat právě tady jaký na ni máte všeobecně názor co porůznu takhle čtu tak spousty lidí třeba říká že sedí jako přikovaná spoustu lidí ovšem také říká že je přetáčivá tak co si o tom člověk má myslet já osobně si myslím že je to tím že mají vzadu audio což je potom problém ale nevim Úsměv. No skrátka chci si ji pořídit ale zárověn zní mám trošičku strach chci to mít jako veteránka nejlepší by bylo sehnat V-Tec ale jsou většinou dost drahý jestli máte někdo nějaký fotky bouraných crx nebo odkaz kdyžtak pošlete vím že s bezpečností crx moc nepočítá ale právě jízdní vlastnosti jsou vyzdvyhovány. tak díky za info. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 15:10   Citovat  

Ve stručnosti - bavíme-li se o slušném neponičeném kusu - za málo peněz hodně muziky.
Doporučuji.
Jestli jsi z Prahy, banda crxkařů jde v sobotu na bowling, tak se můžeš stavit a slyšet to osobně od lidí, co s cxkem jezdí.
Podrobnosti najdeš v tomhle tématu
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 15:15   Citovat  

Oboje je pravda... Úsměv Ono všechny Hondy dlouho drží, ale jak se dostaneš za limit,tak rychle ustřelí... Čím starší, tím dají méně vědět a tím je i kratší doba na reakci... Obzvlášť u CRX,která má krátký rozvor - u ní moc šancí na srovnání nečekaného smyku nemáš...
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 16:54   Citovat  

Hellborn napsal:
Oboje je pravda... Úsměv Ono všechny Hondy dlouho drží, ale jak se dostaneš za limit,tak rychle ustřelí... Čím starší, tím dají méně vědět a tím je i kratší doba na reakci... Obzvlášť u CRX,která má krátký rozvor - u ní moc šancí na srovnání nečekaného smyku nemáš...
to nwm teda...záleží jak umíš motat rukama a co umíš se spojkou a plynem za kouzla Honda na druhou stranu je lepší limit nikdy rači nepřekročit,protože se to pak sroluje jak koberec pořádnej výtlem
   Návrat  
Redy je teď offline  Redy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 17:24   Citovat  

Jezdím s ní přes 5 let a absolutně bez problému...záleží kdo je mezi sedačkou a volantem...a sobota je naše!! Je to tam. Je to tam.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 21:37  Naposledy upravil Hellborn dne 13.10.2009 , 22:07, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

MalTake napsal:
to nwm teda...záleží jak umíš motat rukama a co umíš se spojkou a plynem za kouzla Honda na druhou stranu je lepší limit nikdy rači nepřekročit,protože se to pak sroluje jak koberec pořádnej výtlem

Nemluvím o chtěném smyku,ale o nechtěném.

Nebo chceš tvrdit, že CRX se svým krátkým rozvorem je naprosto čitelná a dává vědět,kdy se přetočí? To pořádně neumí ani Civic 6g...
   Návrat  
spacekiller je teď offline  spacekiller
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 21:54   Citovat  

Jak už bylo řečeno, pravda je obojí. Auto sedí (při adekvátním obutí a dobrém tech.stavu) skvěle, nicméně po překročení limitu se rychle přetočí. Sám jsem 3x nečekaný smyk zvládnul s úsměvem na tváři a napočtvrté jsem to lehce poslal do svodidel... Takže pokud tě baví točit motor a užívat si zatáčky, tak doporučuji Úsměv
   Návrat  
Mike je teď offline  Mike
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 22:08   Citovat  

Hellborn napsal:

Nebo chceš tvrdit, že CRX se svým krátkým rozvorem je aprosto čitelná a dává vědět,kdy se přetočí? To pořádně neumí ani Civic 6g...
Jj,nechci se nikoho dotknout,ale CRX mi příjde jako taková koza...Mám s nim sice naježděno málo,a s c4g dost...je sice pravda že c4g má o 20 cm delší rozvor(což je dost),ale i tak je dost nečitelná...Drží hooodně dlouho,ale až se utrhne je moc práce to vychytat...CRX bude podobný,možná i horší,ale řikam,nechci se nikoho dotknout... přátele
   Návrat  
kero je teď offline  kero
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 23:18   Citovat  

HCRX2 napsal:
Ahoj zvažuji koupi CRX 2g no a chci se zeptat právě tady jaký na ni máte všeobecně názor co porůznu takhle čtu tak spousty lidí třeba říká že sedí jako přikovaná spoustu lidí ovšem také říká že je přetáčivá tak co si o tom člověk má myslet já osobně si myslím že je to tím že mají vzadu audio což je potom problém ale nevim Úsměv. No skrátka chci si ji pořídit ale zárověn zní mám trošičku strach chci to mít jako veteránka nejlepší by bylo sehnat V-Tec ale jsou většinou dost drahý jestli máte někdo nějaký fotky bouraných crx nebo odkaz kdyžtak pošlete vím že s bezpečností crx moc nepočítá ale právě jízdní vlastnosti jsou vyzdvyhovány. tak díky za info. Úsměv
je to nejlepsi cara co jsem poznal mam uz ji 5 let a nemuzu si ji vynachvalit takhle dimenzovanej motor se v plno autech nevidi ale jak rikaj ostatni rada se pretoci kdyz to prezenes ale jinak je to lepidlo na silnicich je to dobrý
   Návrat  
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 23:35   Citovat  

Hellborn napsal:

Musim tě opravit Mrk myslim že CRX 1g je hodně starý ale dává vědět dostatečně OK Ale nikdy neubírat plyn v zatáčce pokud to tam pošleš vostře nebo hned jdeš do přetáčení kouř já přibrzdim před a potom přidávám a přidávám VTEC
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 23:47   Citovat  

kero napsal:
je to nejlepsi cara co jsem poznal mam uz ji 5 let a nemuzu si ji vynachvalit takhle dimenzovanej motor se v plno autech nevidi ale jak rikaj ostatni rada se pretoci kdyz to prezenes ale jinak je to lepidlo na silnicich je to dobrý

Myslíš dimenzovaný ojnice a uložení? Velmi šťastný Tomu moc nedali si myslim, vtec už je na tom jinak OK
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 11:50   Citovat  

Jak rekl Pepa..taky nesouhlasim ze cim starsi, tim necitelnejsi..CRX 1g je oproti 2g uuuplne neco jineho!! To co si mohu dovolit s 1g by me 2g nikdy nedovolila, protoze 1g da krasne vedet ze uz to prehanis a tak vis kdy prestat, kdezto 2g drzi, drzi drziiii..a najednou je pozde a uz mas smulu a papa (kdo jiny by to mohl rict nez ten co ji rozmlatil na kruhaci a to to byl kousek jaky se moc nevidel uz, takze zadna slepenina)..
   Návrat  
Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 12:03   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
Musim tě opravit Mrk myslim že CRX 1g je hodně starý ale dává vědět dostatečně OK Ale nikdy neubírat plyn v zatáčce pokud to tam pošleš vostře nebo hned jdeš do přetáčení kouř já přibrzdim před a potom přidávám a přidávám VTEC

OK nepouštět plyn VTEC Aneb kdo brzdí je druhej HaHaaa
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 12:15   Citovat  

Nezapomínejte na obutí.Čímdál víc si myslím,že Honda měla vyzkoušené jaké pneu je potřeba.Když vidím ty CRX2g na 17" a pneu 235/40 atd.tak si hned dovedu předtavit,že s tím autem nebude taková zábava jako když na tom budou např.15" 195/50 ,nebo dokonce to co doporučuje výrobce.
Je fakt že C4G je moje teprve 3tí honda,ale největší zábava je s ní na origo 13" 175/70.Na cd7 mám taky rozměr jaký má být,byť ty 15" vypadají směšně.Je neuvěřitelné jak se na autě které má 4,7m a má pohotovostku 1405kg dá jet krásně na hraně a jak se dá krásně číst chování auta ve smyku.Kdybych na to prdnul širší gumy,tak bych se třeba při stejné rychlosti do smyku nedostal,ale kdybych to přehnal a jel o 10km rychleji a ten smyk nastal se širšíma gumama(hlavně nižším profilu) bude se to chovat úplně jinak a hlavně ne tak zábavně.Např na c6g se mě nejvíc líbilo chování na 15" 195/50.
Víte co chci říct.
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 12:16  Naposledy upravil cocks dne 14.10.2009 , 13:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

1. céro si buď zamiluješ nebo zavrhneš......
2. na bezpečnost se zrovna u tohohle auta moc neptej a fakt ji neřeš..samozřejmě že je to lepší než fáčko atd, navíc z těch bouraček co jsem tady viděl vyvázli většinou docela ok, nesmíš to ale poslat v kilu do zdi...
3. co se týče jízdních vlastností tak většina lidí ti řekne kdovíjak to sedí ale není to tak úplně pravda - céro je lehký a proto (ano všichni se mi smějou) jsem rovinkovej jezdec...radši si užiju toho pekla v přímce když tam sázim kvalty jeden za druhym a vidim jha kto leze do maxu a ostatní auta jakoby stály a já vim, že mam vepředu "směšnejch" 1589 ccm nebo kolik přesně...proto když to na mě totiž někdo zkouší v zatáčkách tak ho radši pustim pže když to moc štípeš tak stačí drobná nerovnost, rozhodí tě to a už se můžeš jen modlit..jistě že je mnohem větší pekelec si dát nějakou eRZetku-sám se občas taky svezu ale je to dost "o hubu".....to samý s tím "držením" v zatáčkách - je to jak ou F1..drží drží drží gumy ani neceknou (špatný) a najednou šup a taky se už jen modlíš....to je ale asi problém většiny auto tohoto typu...lehkej zadek prostě, široký kola - tomu se venuje příspěvek vejš...to na to má taky zásadní vliv...ale pokud nejsem echt šílenec tak se na ten limit spíš nedostaneš..ikdyž kdoví..ale je pravda že si s passatem dovolim víc než s cérem protože cejtim, co se děje.
4. motor - nechci nikoho urazit ale klasika D16Z5 nebo D16A8 není příliš dobrá volba, odcházej na klice a celkově nesnesou větší dlouhodobou zátěž, navíc jich většina už před smrtí.....ale pokud to chceš na zábavu a seženeš dobrej kousek ke kterýmu se budeš chovat tak je to pecka i s timhle motorem...tady platí dobrej olej, žádný kotlení za studena a točení do červenýho..to dělaj jen dementi, kterejm v tom dřív nebo pozdějc zaklepe.
5. dávej pozor na céra za pár kaček, většinou slepeniny, bouračky nebo dolítaný vrány před smrtí, radši kup za víc a hlavně v origo stavu !!! žádný lamináty stupidní křídla a plasty..majitel takovýho "pudinku" se k tomu většinou chová viz bod 4.
6. a poslední bod - jakožto majitel EE8 (CRX VTEC) doporučuju jednoznačně VTEC, když pominu elektriku kůži (pro mě zcela zásadní věc) atd tak je to prostě úplně jiný auto než klasická ED9, i vzhledově se maličko liší, vypadá o pár let "mladší" díky tomu předku, je o něco těžší a celkově na mě působí mnohem lépe než ED9 ....jejich ceny poměrně spadly a navíc B16ka je sama o sobě špičkovej motor, kterej si nechá líbit i nějaký koníky navíc (kovaná klika, ojnice..) navíc za dobu působení tady na H-C jsem snad ještě neslyšel o nějaký B16ce, která by "jen tak" odešla na klice atd pokud to teda nebylo voturbený a podobný drie....a to se o D16kách říct nedá...

prostě pokud to chceš mit jako mazla na léto, přes zimu garáž, chceš se tomu věnovat tak doporučuju, za tyhle prachy seženeš ještě stále vyjímečný auto za kterym se každej automil otočí, získáš partu dobrejch lidí a pocit, že někam patříš, bude ti dělat radost, naučí tě řídit a třeba se stane naprosto neodmyslitelnou součástí tvýho života stejně jako mého.......... Bueee

Honda CRX Forewer !
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 12:21   Citovat  

Hellborn napsal:

Nebo chceš tvrdit, že CRX se svým krátkým rozvorem je naprosto čitelná a dává vědět,kdy se přetočí? To pořádně neumí ani Civic 6g...

dá se číst krásně,ale v případě,že jí tam pošleš na hraně a v lehkym slajdu..
jinak co se týče nechtěnýho smyku..ta hranice je pokaždý jinde,dle povrchu atd..kolikrát stačí blbě ubrat plyn..
zrovna včera se mi utrhla,tak sem šel po plnym,držel to v boku skoro 20m,už to začal předek tahat ven,ale bohužel už nebylo místo..přeci jen při dýlce 3,78 a prostor 3,8 HaHaaa
naštěstí sem dobrzdil (nebo spíš dodrbal předkem) docela slušně,takže jenom nárazník,P blinkr a P pozička + o půl centimetru hnutej rámeček světla..

V tom se mi cero hrozně líbí jak se dá posílat kam chceš..ani u cera nevim co je to ručka.. HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 12:27   Citovat  

Lojzik napsal:
OK nepouštět plyn VTEC Aneb kdo brzdí je druhej HaHaaa

přesně tak Velmi šťastný
   Návrat  
pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 12:39   Citovat  

mad_zed napsal:
Nezapomínejte na obutí.Čímdál víc si myslím,že Honda měla vyzkoušené jaké pneu je potřeba.Když vidím ty CRX2g na 17" a pneu 235/40 atd.tak si hned dovedu předtavit,že s tím autem nebude taková zábava jako když na tom budou např.15" 195/50 ,nebo dokonce to co doporučuje výrobce.
Je fakt že C4G je moje teprve 3tí honda,ale největší zábava je s ní na origo 13" 175/70.Na cd7 mám taky rozměr jaký má být,byť ty 15" vypadají směšně.Je neuvěřitelné jak se na autě které má 4,7m a má pohotovostku 1405kg dá jet krásně na hraně a jak se dá krásně číst chování auta ve smyku.Kdybych na to prdnul širší gumy,tak bych se třeba při stejné rychlosti do smyku nedostal,ale kdybych to přehnal a jel o 10km rychleji a ten smyk nastal se širšíma gumama(hlavně nižším profilu) bude se to chovat úplně jinak a hlavně ne tak zábavně.Např na c6g se mě nejvíc líbilo chování na 15" 195/50.
Víte co chci říct.

úplne súhlasím je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 13:40   Citovat  

mad_zed napsal:
Víte co chci říct.

vim přesně co chceš říct přátele Když sem měl na crxu 195 na 50 r 15 tak to bylo míň citelný než na uzkejch a přitom hranice byla skoro stejně daleko. Prostě je kravina na takovýhle auto dávat širší gumy než 195, to už zbytečně všechno rychlejc ničí(můj názor)samozřejmě taky záleží na et, tím se chování taky hodně mění Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 14:22   Citovat  

Hellborn napsal:

Ano chci... to je přece normální,že auto drží drží ... drží a pak se utrhne... záleží jen na řidičových schopnostech a citu najít limit a přes něj už ne je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 14:29   Citovat  

ono když se jezdí na hraně limitu,tak stačí málo..dá se,ale trocha čitelnosti navíc by neuškodila..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 14:30  Naposledy upravil Hellborn dne 14.10.2009 , 14:34, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

MalTake napsal:
Ano chci... to je přece normální,že auto drží drží ... drží a pak se utrhne... záleží jen na řidičových schopnostech a citu najít limit a přes něj už ne je to dobrý

Jo,ale třeba civic 6g do o blízkosti limitu vědět s větším časovým předstihem než Civic 4g (o 20cm kratší CRX ani nemluvě...). Čili se na ten limit ani nedostanu, protože o něm budu vědět... S C4g vlítnu do zatáčky a příchod limitu cítím jen zlomek sekundy předtím než přijde. Čitelnost a předvídatalnost je u CRX a Civica 4g mizerná...

A o Civicu 8g nemluvě... Tam přesně cítíš,co se se zadkem děje. Po 5min. za volantem jsem byl schopen být s 8g Civicem o nějakých 15-20km/h v zatáčkách rychlejší bez obav,že když přišlápnu ještě o 1-2km/h,že to už bude moc...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 14:32   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo,ale třeba civic 6g do o blízkosti limitu vědět s větším časovým předstihem než Civic 4g (o 20cm kratší CRX ani nemluvě...). Čitalnost a předvídatalnost je u CRX a Civica 4g mizerná...
to je možný noo... a jak ti to dá vědět ? ti řekne za 5 sekund se utrhnu a už mě nezvládneš ? pořádnej výtlem

Jak říkám ... řidič pro to auto musí mít cit Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 14:36   Citovat  

MalTake napsal:
to je možný noo... a jak ti to dá vědět ? ti řekne za 5 sekund se utrhnu a už mě nezvládneš ? pořádnej výtlem

Jestli z chování auta nepoznáš, kdy se blíží limit (což z Tvého příspěvku vyplývá),tak nevím, o čem tu debatuješ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 14:50   Citovat  

Hellborn napsal:
Jestli z chování auta nepoznáš, kdy se blíží limit (což z Tvého příspěvku vyplývá),tak nevím, o čem tu debatuješ...

Já to poznám bezproblémů i u CRX... tak proto sem se ptal tebe, jak to poznáš ty, když říkáš že ti dá vědět dřív než CRX pořádnej výtlem HaHaaa

přijde mi jako by si nečetl příspěvky předtim... dej si repete Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 14:52  Naposledy upravil RASTA dne 14.10.2009 , 14:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

dostatek citu a výborný postřeh tu nečitelnost hodně eliminuje,pak už je to jen a jen o schopnostech
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 14:54   Citovat  

RASTA napsal:
dostatek citu a výborný postřeh tu nečitelnost hodně eliminuje,pak už je to jen a jen na o schopnostech
přesně tak je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 14:58   Citovat  

MalTake napsal:
Já to poznám bezproblémů i u CRX... tak proto sem se ptal tebe, jak to poznáš ty, když říkáš že ti dá vědět dřív než CRX pořádnej výtlem HaHaaa

přijde mi jako by si nečetl příspěvky předtim... dej si repete Mrk

Četl jsem to, ale taky jsem na letišti záměrně přetočil svoje auta + pár půjčených (včetně CRX). Takže v době,kdy se zadek Civica 6g začne odlehčovat,tak C4g stále drží a tváří se,že je vše OK, pak se najednou odlečí a v další vteřině utrhne, zatímco C6g se trhá mnohem pomaleji a člověk má víc času ne reakci... O vyšší průjezdové rychlosti s C6g nemluvě... zzzzzzz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 15:05   Citovat  

musí se taky dost předvídat,tušit a vědět na co a jak ta kára reaguje..x kontra dávám ještě dřív než se utrhne a než cokoliv řekne..z pohledu spolujezdce to musí bejt komický..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 15:07   Citovat  

RASTA napsal:
musí se taky dost předvídat,tušit a vědět na co a jak ta kára reaguje..x kontra dávám ještě dřív než se utrhne a než cokoliv řekne..z pohledu spolujezdce to musí bejt komický..

To jsem nikdy nezpochybňoval, ale to není chování auta...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX 2g je opravdu tak skvělá
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina