Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
vstřiky 280 z Prelude
Fórum: Koupím
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
určin je teď offline  určin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 19:48   Citovat  

Tak jsem dostal tip, ze bych mohl dat 280ky vstriky. Ze by se s tim ECU poprala pres lambada-sondy
Je tu nekdo, kdo prestavoval a seriove mu zbyly??
Reno treba ty pls?? Je to tam.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 19:56   Citovat  

určin napsal:
Tak jsem dostal tip, ze bych mohl dat 280ky vstriky. Ze by se s tim ECU poprala pres lambada-sondy
Je tu nekdo, kdo prestavoval a seriove mu zbyly??
Reno treba ty pls?? Je to tam.

Zklamu Te, kamarade.
Zrovna vstriky jsou jedinou veci, kde stacila serie pořádnej výtlem

ale w@p a mega1 budou mit urcite kouř
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 20:11   Citovat  

oka oka..diks Úsměv
pisnu jim SZ
   Návrat  
HynekVTi je teď offline  HynekVTi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.10.2008 , 8:36   Citovat  

Taky bych je vzal, nemáte někdo na prodej???
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 27.10.2008 , 10:06   Citovat  

teda Určine, kolikrát tu budeme psát že s výměnou vstřiků je třeba naladit ECU? Kde jsi zase slyšel takovou blbost že si to ECU sama přebere? Tak to koukám!
Možná tak od volnoběhu do půlky plynu ale při vyšším zatížení pak motor jede jen a pouze podle napevno nastavených tabulek v jednotce a nějaká lambda nebo ostatní čidla ho vůbec nezajímájí. Na to že vyměníš vstřikovače a motor pojede líp rovnou zapomeň nesouhlas
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2008 , 11:51   Citovat  

PreludeZ napsal:
teda Určine, kolikrát tu budeme psát že s výměnou vstřiků je třeba naladit ECU? Kde jsi zase slyšel takovou blbost že si to ECU sama přebere? Tak to koukám!
Možná tak od volnoběhu do půlky plynu ale při vyšším zatížení pak motor jede jen a pouze podle napevno nastavených tabulek v jednotce a nějaká lambda nebo ostatní čidla ho vůbec nezajímájí. Na to že vyměníš vstřikovače a motor pojede líp rovnou zapomeň nesouhlas

uz jsem byl poucen Se stydím omouvam se, mel jsem to asi smaznout.
Hynkovi by to bylo k prdu, ale me by to teoreticky mohlo pomoci.
Citace z hondaclubu:
"...pokud je plynový pedál sešlápnutý až na doraz, jede motor podle pevně přednastavených hodnot množství paliva a sonda lambda je tak mimo hru – ECU se snaží z motoru dostat co možná nejvyšší výkon na úkor zhoršení emisí výfukových plynů. "

konkretne u meho motoru ( podotykam,ze mam kompresor), pokud ECU jede na uzavrenou smycku, tak jede podle svych hodnot a smes je hodne moc chuda (kvuli tomu kompresoru). Otom svedci i budik air/fuel ratio ktery uplne zhasina. Tedy, pokud bych dal vetsi vstriky, tak by si mohla ( je to jen odhad ) ECU poradit v nizkych otackach s bohatosti smesi a ve vysokych otackach, kdy ECU pojede podle svych pevne nastavenych hodnot, by melo do valcu jit vice paliva. Jesli by to bylo idealni je otazka, odhaduji ale ze ne.

Beru to ciste teoreticky, chtel jsme to jen vyzkouset od doby kdy jsem zjistil, ze jezdim na chudou smes.
Domluvil jsem se s dimitarem na dolazeni ECU, tze toto vlakno uz je neaktivni. Muzu ho popr. smaznout.

Jen tak mimo a jak jsme k tomu dosel. Kdyz jsem hledal info o tom aute a zastavbe kompresoru, tak jsem prisel nato, ze celou dobu byly spatne zapojene lambady. ECU nehlasila chybu, pze byla odpojena zarovka na palubovce (nato jsem prisel, kdyz jsem chtel zkusit vyblikat nejakou chybu). Po opraveni Zarovcicky jsem zjistil ty dve zavady ( primarni a sekundarni lambada ). Opravil jsme to a najednou auto jelo divne. Spotreba sla dolu, ale nebyla takva reakce na plyn, bylo to takovy spomaleny. Tak jsem koupil jiz zmineny budik fuel/air ratio od wheelmana a prisel na (pro me) nova fakta:) .
Kdyz pridam vic a motor jde "do boostu" tak ECU chvili trva nez pres lambadu zjisti, ze je chuda smes. A az potom ji upravi. To trva cca 1-2 vtriny, coz je celkem dost. Bylo mi to divny, ze to driv nedelalo. Tak jsem odpojil primarni lambadu a helemese, odezva na plyn okamzita. V nizkych a strednich tockach byla smes bohatsi nebo idealni. Ale spotreba sla nahoru.
Proto usuzuju, ze u meho motoru by vetsi vstriky mohly pomoci. Nebylo by to idealni, ale zmena by mozna byla k lepsimu Úsměv

ale jak jsem psal, jsem uz domluvenej na nalazeni ECU, mam i jinej MAP tze tuto laborovani je u konce. Ale aspon jsem se necemu novemu priucil Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
vstřiky 280 z Prelude
Fórum: Koupím
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina