Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vodní pumpa, termostat, chaldič...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Manas je teď offline  Manas
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 9:28   Citovat  

Ahoj, mám velikej problém..Již jsem jej snažil nacpat do jiných témat, ale nikdo se mého příspěvku nevšiml:-D Jde o to, že mi autíčko netopí a zároven vaří..Smutný Jako oproti jinejm hondám tohle autíčko topí absolutně mizerně..Náznak teplého vzduchu je cítit jen mimořádně.. další problém je v tom, že když držím auto trošku přikotlené, tak se po chvíli začně vařit..:-(Teplotaletí nahoru, ujak blbá,a le auto stejnak netopí..Smutný Nalil jsem už do chladiče takovej šmejd za 130kč an odstranění něčistot z chladíci soustavy, ale že by to nějak pomohlo neshledávám.. nevíte, čím by to mohlo být? Podotýkám, že je to swapnutý motor..Komplet je top D14A2 a vrazil jsem tam blok s hlavou z D15B2..Něco an co jsem mohl zapomenout? nebo udělat špatně? termostt jsem kupoval novej..Sahara jede, dkyž se auto hřeje..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 9:47   Citovat  

Manas napsal:
Ahoj, mám velikej problém..Již jsem jej snažil nacpat do jiných témat, ale nikdo se mého příspěvku nevšiml:-D Jde o to, že mi autíčko netopí a zároven vaří..Smutný Jako oproti jinejm hondám tohle autíčko topí absolutně mizerně..Náznak teplého vzduchu je cítit jen mimořádně.. další problém je v tom, že když držím auto trošku přikotlené, tak se po chvíli začně vařit..:-(Teplotaletí nahoru, ujak blbá,a le auto stejnak netopí..Smutný Nalil jsem už do chladiče takovej šmejd za 130kč an odstranění něčistot z chladíci soustavy, ale že by to nějak pomohlo neshledávám.. nevíte, čím by to mohlo být? Podotýkám, že je to swapnutý motor..Komplet je top D14A2 a vrazil jsem tam blok s hlavou z D15B2..Něco an co jsem mohl zapomenout? nebo udělat špatně? termostt jsem kupoval novej..Sahara jede, dkyž se auto hřeje..
a jde ti do topení teplá voda ? případně nemáš nějak blbě zapojený hadice ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 9:55   Citovat  

Do topení jde, ale zdá se mi, že mizerně...kohout normálně funguje..Když dám na radiátor topení ruku, tak topí, otázkou je, jak moc, jej schladí ventilátor, když si jej pustím...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 9:56   Citovat  

hadice..také mě nenapadá..Je možné,a by se nějak porouchala vodní pumpa? Dával jsem na tu patnáctku z té čtrnástky..Připadaly mi shodné..

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 10:21   Citovat  

porouchaná ne , spíš si říkám jestli dodržuješ okruh , jeslti nemáš prohozený nějaký hadice -výstup z hlavy vede do radiátoru a vrací se a jde do vratný trubky k čerpadlu- na ní jsou další výstupy tak jestli tu vstupní nemáš napíchlou tam . Ventilátor na ochlazení nemá vliv ne pocitově ,je rozdíl na vstupní a výstupní vodě, ale radiátor musí pálit , jde v něm voda 80st , to není na držení rukou .

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 10:28   Citovat  

No, řekl ybch, že hadice jsem usel dát zprávně..Alespon zapojení hadic na levé starně motoru(stojím pře \utem a čumím do motoru) jsem kontroloval a je to O.K vono je ani jinak nelze nasadit..už si moc nevzpomínám co je za hadice na pravé straně motoru..Musím kouknout..Ale pochybuju:-(

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 10:52   Citovat  

Manas napsal:
No, řekl ybch, že hadice jsem usel dát zprávně..Alespon zapojení hadic na levé starně motoru(stojím pře \utem a čumím do motoru) jsem kontroloval a je to O.K vono je ani jinak nelze nasadit..už si moc nevzpomínám co je za hadice na pravé straně motoru..Musím kouknout..Ale pochybuju:-(

ta trubka vede na levou stranu , říkal jsem si jeslti jsi jka tam je takovej bypass z termostatu do vratky tak jestli jsi to nepřehodil. pak by se ti mohla honit voda jen z vratky sem a tam .
A nebo , to bylo myslím uvařený ne ? je možný že máš celej system zanešenej bordelem jak chladič tak topení .ono i kdyby to netopilo tak pokud by jinak system byl v pořádku tak by se to nemohlo přehřívat chladič to normálně bez topení stihne uchladit -můžeš to zkusit -vyřadit uplně topení , propojit přívodní a vratnou hadici , odvzdušnit a zkusit jestli se to i takhle přehřeje -pokud ano měnil bych chladič (nemáš z tý 1,5 ?) a když to pomůže tak to prostě je zacpaný a měnil bych i topení

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 10:58   Citovat  

Hm, chtělo by to an zkoušku jinej chladič..Já doma bohužel nemám.. Pokusím se celý systém vyčistit..Ale to ej taková sázka do loterie..nezjistím, příšinu..teda pokud se to neopraví tim vyčištěním..

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 11:03   Citovat  

Manas napsal:
Hm, chtělo by to an zkoušku jinej chladič..Já doma bohužel nemám.. Pokusím se celý systém vyčistit..Ale to ej taková sázka do loterie..nezjistím, příšinu..teda pokud se to neopraví tim vyčištěním..
stačí na to jakejkoli (jezdil jsem s prelude i na chladič ze šáde a za provozu ok ), mám obavy že pokud je to zanešený tak to ven nedostaneš , rozštípaný plastový lopatky z čerpadla jsme zkoušeli tlakovou vodou a ani ťuk , prostě novej chladič nový topení (čti starší v ok stavu) a bylo vyřešeno

borďas je teď offline  borďas
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 11:06   Citovat  

Je taky dost možný ,že ti tam zůstalo víc vzduchových bublin, tal pokud si to již nedělal, tak odvzdušnit současně s !!! puštěným topením naplno!!! a chvilku to držet ve středních otáčkách ,ať to opravdu vyžene všechny bubliny....ať se daří OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 11:11   Citovat  

No tak odvzdušnuji tak jako dokud teče hodně bublin, pak utáhnu a v klidu..Měl sem za to, že bubliny tečou pořád(myslím jemnoučko bublinky) je tam antifreez, tak sme ymslel, žen pění ten..To musí téct uplně čistá voda?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 11:21   Citovat  

Manas napsal:
No tak odvzdušnuji tak jako dokud teče hodně bublin, pak utáhnu a v klidu..Měl sem za to, že bubliny tečou pořád(myslím jemnoučko bublinky) je tam antifreez, tak sme ymslel, žen pění ten..To musí téct uplně čistá voda?
z odvzdušňováku má vytíkat proud vody , bez prskání , nějak si nedokážu představit v tom odhalit pěnu nebo malý bublinky.

0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 11:22   Citovat  

Manas napsal:

Pěnu ti dělá pumpa,jak bere do lopatek zbytky vzduchu co tam jsou....takže dobrá zpráva - pumpa ti jede(nevěděl jsi ,jestli jo nebo né), ale je tam ještě vzduch....., nějaký bublinky ti tam zůstanou , než se ti voda "převaří" , ale dokud s eti bude po odvzdušnění voda ztrácet ,tak pokračuj..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 11:29   Citovat  

No, myslím, že opdvzdušněním to nejní..Ale tak za pokus to stojí..odvzdušnoval jsme to již nekolikrát a dříve mi třeba tekla jen voda, tak to bylo zřejmě dobře a stejnak to vařilo..

0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 11:31   Citovat  

Manas napsal:
No, myslím, že opdvzdušněním to nejní..Ale tak za pokus to stojí..odvzdušnoval jsme to již nekolikrát a dříve mi třeba tekla jen voda, tak to bylo zřejmě dobře a stejnak to vařilo..

....možná blbost ...,ale nedal jsi naopak termostat?... Ble Ble

0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 11:38   Citovat  

monty napsal:
stačí na to jakejkoli (jezdil jsem s prelude i na chladič ze šáde a za provozu ok ), mám obavy že pokud je to zanešený tak to ven nedostaneš , rozštípaný plastový lopatky z čerpadla jsme zkoušeli tlakovou vodou a ani ťuk , prostě novej chladič nový topení (čti starší v ok stavu) a bylo vyřešeno

Já myslím ,že chladičem to nebude,protože nejdřiv se hřeje voda v malém okruhu (tam je zapojen i výměník topení) a až po zahřáti -(to už by ale mělo hřát topení), se otevře velký okruh do chladiče..(pokud teda není termostat naopak)... suma sumárum bych hledal problém buď vzduch v okruhu , nebo naopak termostat anebo zarostlý výměník topení(popř. ventil na topení)...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 11:49   Citovat  

borďas napsal:
Já myslím ,že chladičem to nebude,protože nejdřiv se hřeje voda v malém okruhu (tam je zapojen i výměník topení) a až po zahřáti -(to už by ale mělo hřát topení), se otevře velký okruh do chladiče..(pokud teda není termostat naopak)... suma sumárum bych hledal problém buď vzduch v okruhu , nebo naopak termostat anebo zarostlý výměník topení(popř. ventil na topení)...
vzduch bych vyloučil , už se mu to psalo tolikrát že tam má prolitou cisternu , i kdyby měl zarostlý topení nepřehřívalo by se mu to , pokud by byl chladič ok , v létě se okruh topení zavře uplně a nemá to na přehřívání vliv . s termostatem snad nic nedělal a pokud se ohřívá chladič tak termostat otevírá. Výměnu chladiče doporučuju na zkoušku , s vyřazením topení , ono dolovat ven topení je kapku pracnější než přehodit chladič Mrk

0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 12:02   Citovat  

To mi taky nesedí,že se mu to i přehřívá to vypadá na dvě závady - na chladiči (popř termostatu) , no a pak tom topení... ale obojí může způsobit pos...á bublina v okruhu,...no hlavně ať se ti to podaří opravit "bez investic"

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 12:23   Citovat  

borďas napsal:
To mi taky nesedí,že se mu to i přehřívá to vypadá na dvě závady - na chladiči (popř termostatu) , no a pak tom topení... ale obojí může způsobit pos...á bublina v okruhu,...no hlavně ať se ti to podaří opravit "bez investic"
jeslti si to dobře pamatuju tak původní motor v tom autě byl uvařenej , proto dělal swap na tu 1,5 , takže pokud se to opakuje tak bych hledal příčinu v tom co v tom autě zůstalo tj chladič a radiátor v topení + samozřejmě hadice ale tam bych mimo špatný zapojení chybu nehledal.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 13:54   Citovat  

No také mi to připadá, že to musí být bud v háji topení i chladič, a nebo špatně funkční termostt-někdy se zasekne, někdy né..prostě si může dělat co chce, musím ho otestovat,a le bohužel mi skolaboval muzltimetr s teploměrem:-(Ale jestli si dobře pamatuju, tak v létě, když sme jel tou hondou dom a vařila, tak sem měl puštěné topení a topilo, jak zběsilé(to jako, dkyž jsme je vezl dom s tím zapečeným motorem)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 0:02   Citovat  

Před chvílí jsem s tím přijel z práglu..Cesta po dálnici cca 70km..
Zajímaví je to, že dokud nejedu konstatní rychlostí a jezdím po zábližkách, tak auto držíé normál teplotu,a le jak jej trochu vokotlím konstantní rychlostí(stačí110 km/h) tak už začne lézt teplota nahoru..Co je dále zajímavé, když jedu z kopce, tak se strašně rychle teplota snižuje(samo sebou s puštěným plynem)...Z kopce na střechově je auto schopné schladnout na normální teplotu...Nebo stačí zastavit a nechat auto blafat na volnoběh, tak taky přestane..Myslíte, že chladič z fáva by tu hondu měl uchladit?

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 9:25   Citovat  

jj vodní kámen to je prevít...ten vám znicil vasi pracku...jak s ním ven uz nase babicky to znali...vezme se ocet naleje se do chladící soustavy ,protocí a nechá do druhého dne pusobit,poté se vypustí propláchne a naplní...je li tam toho svinstva více bud opakujeme nebo necháme déle pusobit....podekuj predchozímu majiteli co neví co je destilovaná voda.asi mu to vodu papalo tak doléval co bylo ...jo nekdy i GOOD WATER BUBLINATER zazene žízen nasemu motoru...horcí je to uz s příchutí natoz juice,jen né COCA-COLUuuuu ta sezere samotnej motor,mno treba by tomu vodnímu kamenu ukázala dveře... pořádnej výtlem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 9:40   Citovat  

ojo, iocet už tak koluje asi 14 dníVelmi šťastný Asi jsou tam úlomky rzi a ucpávají chladič, o vejkendu to pořádně propláchnu..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2008 , 9:08   Citovat  

ta sjem celý okruh propláchl a topeí a chladič byli zanešeny kousky zrem která se uvolnila připarvyka octem, které jsem do okruhu nalil.Tedka můžu na autí šlapat, jak chci a nepřehřívá se. tedka nevím, ejstli si to namlouvám, nebo jestli tomu tak je, zdá se mi alespon za studena motor hlučnější.. Jako by trochu klepal.Jako bylo to i před tím, než sem to takhle protopil,a le tedka se mi to zdá trušku více. Co to může být? Na klice? pÍSTNÍ ČEPY? Jak to vůbec zjistím bez uplného rozebrání, co s motorem je? Né že bych se do toho chtěl ihned poštět,a le zajímá mě to.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2008 , 9:12   Citovat  

Manas napsal:
ta sjem celý okruh propláchl a topeí a chladič byli zanešeny kousky zrem která se uvolnila připarvyka octem, které jsem do okruhu nalil.Tedka můžu na autí šlapat, jak chci a nepřehřívá se. tedka nevím, ejstli si to namlouvám, nebo jestli tomu tak je, zdá se mi alespon za studena motor hlučnější.. Jako by trochu klepal.Jako bylo to i před tím, než sem to takhle protopil,a le tedka se mi to zdá trušku více. Co to může být? Na klice? pÍSTNÍ ČEPY? Jak to vůbec zjistím bez uplného rozebrání, co s motorem je? Né že bych se do toho chtěl ihned poštět,a le zajímá mě to.
bez rozebrání asi nijak. popřemýšlej nad budíkem pro tlak oleje, ten by mohl napovědět.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2008 , 9:29   Citovat  

jak by mohl tlak oleje napovědět?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2008 , 9:32   Citovat  

Manas napsal:
jak by mohl tlak oleje napovědět?
no tak jeslti mám malý tlak oleje tak bude hlučnější a může klepat -ve smyslu mechanickýho klepání , ne klepání detonačního tam se to na tlaku oleje neprojeví samozřejmě .

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2008 , 9:37   Citovat  

A čím může být způsoben menší tlak oleje?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2008 , 12:45   Citovat  

No a myslíš, že to že se to přehřáílo asi 2x, tak že to nemohlo motor trvale poškodit?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2008 , 13:06   Citovat  

Manas napsal:
No a myslíš, že to že se to přehřáílo asi 2x, tak že to nemohlo motor trvale poškodit?

menší tlak oleje buď špatnou pumpou a nebo pravděpodobněji opotřebením pánví = větší vůle v uložení. No uvaření , ono záleží co to je za uvaření , jak dlouho se s takovým přehřátým motorem ještě jede , jeslti došlo k přehřátí vinou fouklýho těsnění a dostala se voda do oleje ..... prostě se to nedá říct . jednou uvaříš motor a nic se neděje , naleješ vodu a jedeš dál a podruhý se zapečou kroužky a rozděláváš motor.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vodní pumpa, termostat, chaldič...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina