Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jak snížit spotřebu oleje?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 17:47   Citovat  

lze nějak snížit bez rozdělávání motoru?je mi jasný že můžu překroužkovat, a vyměnit gufera na ventilech ale to se mi nechce...znáte nějakej fígl?nějakej přídavek do oleje nebo tak něco...díky moc
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 17:49   Citovat  

No do tech pripravku co se strkaji do eleje bych osobne nesel, ikdyz ti iks lidí rekne že to pomohlo, ale zase iks ti jich řekne že ne.
Mě pomohlo prejit z plne na polo syntetiku, ne moc ale bylo to lepší.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 17:53   Citovat  

nejlepší je nejezdit ti to nic nesežere a je to. Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 17:59   Citovat  

no polosyntetika je tam teď , tak na minerál asi ne Velmi šťastný , jako jezdím celkem pilu tak je mi jasný že si něco veme, ale je to celkem dost....a co ta nějáká dekarbonizace či co?nepomůže to?jo a je to motor D16Z6

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 18:27   Citovat  

pozor na neovereny/nevyzkouseny prisady do oleje nebo benzinu, muze ti to znehodnotit a nicit lambdu nebo katalyzator

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 18:33   Citovat  

hometuner napsal:
pozor na neovereny/nevyzkouseny prisady do oleje nebo benzinu, muze ti to znehodnotit a nicit lambdu nebo katalyzator

Co přísady LiquiMoly? Nevím, jestli dělají zrovna zahušťovadlo, ale mají pěknou nabídku přísad do všeho možného a vypadá to věrohodně ..

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 18:34   Citovat  

kamarád říkal, že jsou super dřevěný piliny, motor ztichne a potlačí to i další neduhy.... jen doufam, že to neuděláš

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 18:38   Citovat  

Radek11111 napsal:
lze nějak snížit bez rozdělávání motoru?je mi jasný že můžu překroužkovat, a vyměnit gufera na ventilech ale to se mi nechce...znáte nějakej fígl?nějakej přídavek do oleje nebo tak něco...díky moc
hodne dobrej je prej TEC 2000 tenhle je na motor, potom je jeste na cisteni palivove soustavy, potom na cisteni chladiciho systemu je tam toho jeste vic ... na hondayi to predvadeli .... kdybych nemel celej motor rozhozenej a mechanicky cistenej klidne bych do toho sel .. pouzivaji ho pry i v PKmotorsport

jagy je teď offline  jagy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 18:39   Citovat  

Kamaradovi pomohl vyplach motoru petrolejem. Spravily se mu pak i tlaky. Mohlo byto pomoct.
Poradil mu to mechanik ze servisu Nissanu (opravdovej boss, vi co rika).

LM pripravky si lidi taky chvalej, ale zkusenosti nemam.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 20:31   Citovat  

posero napsal:
kamarád říkal, že jsou super dřevěný piliny, motor ztichne a potlačí to i další neduhy.... jen doufam, že to neuděláš

nemusíě se bát Velmi šťastný

no asi zkusím nějakej ten přípravek a uvidíme co to uděla, ale osobně tomu moc neveřím...

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 22:51   Citovat  

Chtěl bych požádat všechny diskutující, když o problematice motorových olejů nic nevědí, aby zde nešířili fámy, mýty, nesmysly a podobně protože tím pouze škodí a užitek je nulový. Mám na mysli hlavně přísady do oleje wc , petrolej (bad joke), pyliny (good joke) a syntetiku wc

Speciálně toto všechno je přehledně sepsáno v často kladených dotazech tak si to prosím přečtěte odkaz

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 7:32   Citovat  

PreludeZ napsal:
Chtěl bych požádat všechny diskutující, když o problematice motorových olejů nic nevědí, aby zde nešířili fámy, mýty, nesmysly a podobně protože tím pouze škodí a užitek je nulový. Mám na mysli hlavně přísady do oleje wc , petrolej (bad joke), pyliny (good joke) a syntetiku wc

Speciálně toto všechno je přehledně sepsáno v často kladených dotazech tak si to prosím přečtěte odkaz
edo...rekl bych ze i ty tu delás fámy tím toaletním papírem.Vsichni ale zcela vsichni výrobci motorovích oleju pouzívají aditiva,výrobci motorových oleju,oleje nakupují v "surovém stavu"od výrobcu základních oleju,mnohdy je mezi sebou mísí a hlavne pridávají aditiva.Tudís je plno aditiv prímo v oilu.Dalsí prodejci-výrobci nakoupí aditivované oleje a dále je mísí a pridávají aditiva.A to my zakaznici teprve dostaneme do ruky. a jestli ti nic neríká napríklad jmeno John Bishop je skoda ,musí se aditiva delit na aditiva a pseudoaditiva ,tot vse.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 8:07   Citovat  

tak jsem vznesl dotaz na pana Ing. Jaroslava Černého, CSc. Ústavu technologie ropy a petrochemie, VŠCHT Praha

emailovou formou na přípravek TEC ,napsal jsem to s pokorou a prosbou,tudís doufám ze odpoví.Nabídl jsem mu ze mu případne dodám vzorky na test.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 8:32   Citovat  

no podle mě je nejlepší to pěkně rozebrat , vypulírovat a kroužky vyměnit .Na nějaký sajrajty nevěřím , kolikrát jsou v drážkách kroužků takový napečeniny,že jdou sotva vydrápat mechanicky. Někdo to tu psal,pomohlo mu to na 5t km a pak se spotřeba oilu vrátila na původní hodnoty.Ale každej svýho štěstí strůjce.
jinak pako chceš říct že je nějaký univerzální aditivum který přidám do kterýhokoli oleje že mi ho vždy vylepší ? myslím opravdu, ne že mi to zahustí olej a já si budu lebedit jak to mám krásně tichý a zatím si v točkách pěkně vymelu lágry .Proč tam ty super aditiva nedaj rovnou výrobci byla by zaručena mísitelnost a vlastnosti výsledný směsi.Podle mě jde jen o tahák na peníze většinou našteští s nulovým výsledkem.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 8:49   Citovat  

monty napsal:
no podle mě je nejlepší to pěkně rozebrat , vypulírovat a kroužky vyměnit .Na nějaký sajrajty nevěřím , kolikrát jsou v drážkách kroužků takový napečeniny že jdou sotva vydrápat mechanicky. Někdo to tu psal,pomohlo mu to na 5t km a pak se spotřeba oilu vrátila na původní hodnoty.Ale každej svýho štěstí strůjce
podle toho co jsem se docetl tak aditiva na bázi chloru mají hranici 6tkm pak z oilu vyprchají,cím vetsí zátez a tím pádem teplota tím dríve ...navrch při vyší teplotě s takovím přípravkem dříve nastupuje koroze materiálů

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 8:52   Citovat  

já dokonce musím pridávat aditivum aby jeden z mých milácku jel Bueee mno ale to benálu aditivum nahrazující olovo...chicht

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 9:08   Citovat  

PAKO napsal:
podle toho co jsem se docetl tak aditiva na bázi chloru mají hranici 6tkm pak z oilu vyprchají,cím vetsí zátez a tím pádem teplota tím dríve ...navrch při vyší teplotě s takovím přípravkem dříve nastupuje koroze materiálů
nemyslím ty údajný generálkovávače motorů za provozu tam se chlor používal , myslím klasický benzinkový aditivovače pro snížení hluku ,spotřeby v těch bych chlor ani nečekal .

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 9:11   Citovat  

monty napsal:
nemyslím ty údajný generálkovávače motorů za provozu tam se chlor používal , myslím klasický benzinkový aditivovače pro snížení hluku ,spotřeby v těch bych chlor ani nečekal .
myslís teflony a měděné piliny? to bych tam také nedával...i kdyz kdysi se ty drevené piliny třeba před prodejem do převodovky sypali...hezky dubové ty meli výdrz...chicht...jeste ze v té dobe sem byl malej cucák co měl na zádech brasnu a v ní luk,mno byl jsem jeste malej kluk... pořádnej výtlem

Obsah fóra Honda-club.cz   
jak snížit spotřebu oleje?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina