Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Sportovní Filtr Civic 6g
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 17:11   Citovat  

Lukas napsal:
Teď tomu trošku nerozumím...Civic s motorem 1.4 má škrtící klapku svislou...i tady na všech obrázcích to tak je...

Je fakt že jsem motor od MB2 nikdy neviděl...je tam snad ten intake manifold vodorovně a škrtící klapka taky??

Pokud ano, bude ti pasovat jakýkoli CAI nebo short ram z 1.6 ESi nebo z 1.5.
Teď si nejsem jistý jestli má VTi větší průměr...ale já mám třeba short ram z ITR na VTi Tarze a pasuje super!

V současné době mám na celnici 4 short ram sání od DC Sports s fitrem K&N speciálně vyrobený pro tento kit na různé modely civiců.
Mám s proclením ale větší problémy...musel by jsi mít strpení...

Můžu ti sehnat i jiný...jaký budeš chtít...z Ebay.com,de,co.uk

Jo a myslím že je jedno jestli je bezudržbový nebo ne...jak se ti zanese stejně ho musíš vyčistit Mrk

No prave ze D16 nebo co se montuje do tech USA modelu (3D+4D, 5D tam neznaj, jak nekdo psal) ma vstup zvrchu, ja mam zboku a nemuzu spolehat, ze v lepsim pripade kity pro 3D kde je D14A3 mam pocit, bude pasovat na moji D14A8, na zacatku mozna, ale tam kde se to prostrkuje dolu pod naraznik uz to vubec nemusi sedet...

pro lepsi orientaci D14A8 v 5Dcku vypada takto

ad cisteni filtru, ten bezolejovej se jen "pere" ve vode a necha uschnout, nemusi se olejovat...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 17:16   Citovat  

Lukas napsal:
Teď tomu trošku nerozumím...Civic s motorem 1.4 má škrtící klapku svislou...i tady na všech obrázcích to tak je...

Je fakt že jsem motor od MB2 nikdy neviděl...je tam snad ten intake manifold vodorovně a škrtící klapka taky??

Pokud ano, bude ti pasovat jakýkoli CAI nebo short ram z 1.6 ESi nebo z 1.5.
Teď si nejsem jistý jestli má VTi větší průměr...ale já mám třeba short ram z ITR na VTi Tarze a pasuje super!

V současné době mám na celnici 4 short ram sání od DC Sports s fitrem K&N speciálně vyrobený pro tento kit na různé modely civiců.
Mám s proclením ale větší problémy...musel by jsi mít strpení...

Můžu ti sehnat i jiný...jaký budeš chtít...z Ebay.com,de,co.uk

Jo a myslím že je jedno jestli je bezudržbový nebo ne...jak se ti zanese stejně ho musíš vyčistit Mrk

jo vycistit ano ale nemusis olejovat Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 17:28   Citovat  

DrSlimm napsal:
No prave ze D16 nebo co se montuje do tech USA modelu (3D+4D, 5D tam neznaj, jak nekdo psal) ma vstup zvrchu, ja mam zboku a nemuzu spolehat, ze v lepsim pripade kity pro 3D kde je D14A3 mam pocit, bude pasovat na moji D14A8, na zacatku mozna, ale tam kde se to prostrkuje dolu pod naraznik uz to vubec nemusi sedet...

pro lepsi orientaci D14A8 v 5Dcku vypada takto

ad cisteni filtru, ten bezolejovej se jen "pere" ve vode a necha uschnout, nemusi se olejovat...

dej kratke a pasovat bude urcite.

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 19:42   Citovat  

Ahoj, jsem docela zvědavý co vymyslíte s tím kitem, mám MB4 s D16B2 motorem=vstup vodorovně tzn. stejný co ty..
Dej určitě pak vědět co jsi koupil a jak to dopadlo + foto. Na anglány je toho žalostně málo Smutný za každý info jsem strašně vděčný.Díky

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 19:49   Citovat  

Já myslím, že ten CAI pasovat bude...ta karoserie není až tak odlišná...

A co se týče short ram...jak píše Kamol...tam nebude problém...až přijdou ty DC Sports...můžu ti je změřit...nebo si je můžeš přijet napasovat Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 20:27   Citovat  

Mourl napsal:
Ahoj, jsem docela zvědavý co vymyslíte s tím kitem, mám MB4 s D16B2 motorem=vstup vodorovně tzn. stejný co ty..
Dej určitě pak vědět co jsi koupil a jak to dopadlo + foto. Na anglány je toho žalostně málo Smutný za každý info jsem strašně vděčný.Díky

Jak rikas, na ENG je toho malo, dneska sem objednal nejlevnejsi short ram a k tomu AEM filtr a ted sie trochu drbu za uchem, jestli sem nemel pockat. Rozebral sem taky (az po objednavce) puvodni airbox a s prekvapenim zjistil, ze tam dolu ten okruh vede do dutiny v narazniku, ktera me svoji velikosti dost zaskocila, ze pokud by bylo uzpusobeni na rovno u klapky, tak by na 5D slo snad urcite napasovat 3D sani, ktere je zavedeno tam dolu. Foto mam, ale nemam ted cas ho nahravat, podrobnosti napisu zitra. Kazdopadne naslepo bych si to nikdy neobjednal, ale pokud tu Lukas nabizi vyzkouseni, tak to jeste zvazim, uz jen ze zvedavosti.

Muze Lukas napsat odkud je?

Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 20:31   Citovat  

ale já mám short ram...a ne CAI...vypadá to tak jak na té tarze nahoře.

Dodání vidím tak ještě na týden...

A jsem z Ostravy...jinak není problém cokoli změřit.

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 20:42   Citovat  

DrSlimm napsal:
Jak rikas, na ENG je toho malo, dneska sem objednal nejlevnejsi short ram a k tomu AEM filtr a ted sie trochu drbu za uchem, jestli sem nemel pockat. Rozebral sem taky (az po objednavce) puvodni airbox a s prekvapenim zjistil, ze tam dolu ten okruh vede do dutiny v narazniku, ktera me svoji velikosti dost zaskocila, ze pokud by bylo uzpusobeni na rovno u klapky, tak by na 5D slo snad urcite napasovat 3D sani, ktere je zavedeno tam dolu. Foto mam, ale nemam ted cas ho nahravat, podrobnosti napisu zitra. Kazdopadne naslepo bych si to nikdy neobjednal, ale pokud tu Lukas nabizi vyzkouseni, tak to jeste zvazim, uz jen ze zvedavosti.

No pod tím nasávačem je právě vzduchová soustava, nejdřív je nasávač, pak "rezonátor" to je takvová jakoby velká nádoba do nárazníku a pak to teprve jde do airboxu.Ono když jsem zkoušel jak motor "saje" vzduch tak ten rezonátor má celkem učel.Si schválně zkus sundat airbox a nastartovat a jenom to protočit na volnoběh...motor saje vzduch jako blázen, zvlášť při prudkém přidání plynu.
U hond se právě moc prý filtr nevyplatí protože výkon to moc nepřidá, jedinou výhodu třeba u anglánů vidím v možnosti nasávat jiný vdzuch (rozuměj studenější) než ten co je za světlem + pratelnost filtru. Také delší sací "trubkou" by to teoreticky mělo posunout o něco kroutící moment do nižších otáček..ale kdo ví.
Určitě bych byl spíš pro ten "dlouhý" nástavec, aby to opravdu sálo vzduch až z toho rezonátoru.Ten short se hodí pro auta co mají baterku v předu v levo.A dát filtr vedle ní, pak by nemuselo brát tolik teplého vzduchu od motoru.Jinak si myslím že by to spíš uškodilo

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 20:48   Citovat  

no ono stejne ten rezonator musis dat pryc.jinak tam nedas ten konus do narazniku.a kdyz jsme u toho koupil sem na 3D sani na 1.6 Vti a verca co ma 1.8 Vti anglana ma to stejne a pasovalo uplne v pohode takze si myslim ze to bude stejne i u tech anglanu.jak pise lukas ty kastle se moc nelisi.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 20:49   Citovat  

Mourl napsal:
No pod tím nasávačem je právě vzduchová soustava, nejdřív je nasávač, pak "rezonátor" to je takvová jakoby velká nádoba do nárazníku a pak to teprve jde do airboxu.Ono když jsem zkoušel jak motor "saje" vzduch tak ten rezonátor má celkem učel.Si schválně zkus sundat airbox a nastartovat a jenom to protočit na volnoběh...motor saje vzduch jako blázen, zvlášť při prudkém přidání plynu.
U hond se právě moc prý filtr nevyplatí protože výkon to moc nepřidá, jedinou výhodu třeba u anglánů vidím v možnosti nasávat jiný vdzuch (rozuměj studenější) než ten co je za světlem + pratelnost filtru. Také delší sací "trubkou" by to teoreticky mělo posunout o něco kroutící moment do nižších otáček..ale kdo ví.
Určitě bych byl spíš pro ten "dlouhý" nástavec, aby to opravdu sálo vzduch až z toho rezonátoru.Ten short se hodí pro auta co mají baterku v předu v levo.A dát filtr vedle ní, pak by nemuselo brát tolik teplého vzduchu od motoru.Jinak si myslím že by to spíš uškodilo

da se to odstinit dost lidi to ma odstinene staci kouknout do galerii a tam neoc najdes.

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 22:26   Citovat  

Mourl napsal:

Nechápu co tady furt řešíte. Anglán má v podstatě stejnej motorovej prostor jako všechny C5G a CRX 3G Targa. Dokonce i airbox je v podstatě shodnej. Takže tam musí pasovat snad všechno co se prodává.
Není pravda že D16 v USA měly klapku svisle, možná D16Y7, ten neznám, ale D16Y8 (1,6SOHC VTEC 92kW) má klapku klasicky vodorovně na bok a je to v USA hodně rozšířenej motor.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 23:31   Citovat  

Ivoss napsal:
Nechápu co tady furt řešíte. Anglán má v podstatě stejnej motorovej prostor jako všechny C5G a CRX 3G Targa. Dokonce i airbox je v podstatě shodnej. Takže tam musí pasovat snad všechno co se prodává.
Není pravda že D16 v USA měly klapku svisle, možná D16Y7, ten neznám, ale D16Y8 (1,6SOHC VTEC 92kW) má klapku klasicky vodorovně na bok a je to v USA hodně rozšířenej motor.

Tak sem mel asi smulu, protoze vsechny AEM kity a podobny byli evidentne s tim zahnutym koncem pred klapkou. Nevis nahodou, jakej model ma ten D16Y8? Vsude na shopech to totiz rozlisujou americky/blbovzdorne EX,DX.....

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 6:59   Citovat  

Lukas napsal:
u CAI nebo short ram na CRX je jinak ta trubka...musí totiž obcházet baterku...
to je možný , nevím jak 6g ale na 5g esi jsem zkoušel trubku pro cero a seděla tam líp jak origo kit pro 5g

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 7:53   Citovat  

Ivoss napsal:

co jsem koukal, tak tu klapku svisle má akorát coupe 6g, které je jako všechna coupe made in USA, ostatní mají klapku vodorovně... Otázka je, jestli všechny vozy pro USA měly klapku svisle,ale pochybuju...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 10:47   Citovat  

Tak Airbox ma dolu takovyhle pokracovani, takze kit pro motor s vodorovnou klapkou by asi sel napasovat do 5D modelu, misto na filtr tam dole je, ale cesta tam neni uplne snadna. Vpodstate jen dve mista by tu trubku snesly (ty co pouziva ten puvodni okruh).

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 14:33   Citovat  

DrSlimm napsal:
Tak sem mel asi smulu, protoze vsechny AEM kity a podobny byli evidentne s tim zahnutym koncem pred klapkou. Nevis nahodou, jakej model ma ten D16Y8? Vsude na shopech to totiz rozlisujou americky/blbovzdorne EX,DX.....

D16Y8 se daval do Civic coupe EX. Z toto ti to musi pasovat. Mozna to bude shodne i s modelem Si (DOHC VTEC). To s tim zahnutym kolinkem bude asi na 3D, sedan, coupe DX.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 14:35   Citovat  

DrSlimm napsal:
Tak Airbox ma dolu takovyhle pokracovani, takze kit pro motor s vodorovnou klapkou by asi sel napasovat do 5D modelu, misto na filtr tam dole je, ale cesta tam neni uplne snadna. Vpodstate jen dve mista by tu trubku snesly (ty co pouziva ten puvodni okruh).

OMG proc je to tak monstrozni? sem si rikal kam to vede, ale tohle sem necekal Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 14:39   Citovat  

Becky napsal:
OMG proc je to tak monstrozni? sem si rikal kam to vede, ale tohle sem necekal Úsměv

Tlumeni hluku ze sani. Honda kdyz jede na plny plyn tak neni nic slyset. Take to vyrovnava tlakove pomery v sani, coz ma priznivy vliv na hladsi momentovou charakteristiku a kultivovanost motoru.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 14:50   Citovat  

Becky napsal:

Sem rad, ze nejsem jedinej, kdo to videl poprvy, kdyz uz sem to jen tak cvicne vyndal a fotil...

DejW je teď offline  DejW
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 15:21   Citovat  

No, mozna to neni zrovna cool, ale neni lepsi tam cele pracne pocitane a navrzene sani od vyrobce nechat a dat tam opravdu jen tu bavlnenou vlozku? Se stydím

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2008 , 21:36   Citovat  

Tak dnes to prislo a namontoval jsem to. Short ram je za 950,- nejakej 3A racing z sportovniautodoplnky.cz. Necekal sem zadnej zazrak, takze me neprekvapilo, ze sem dal jeste par desetikorun v zelezarstvi za uchyceni trubky na strane filtru (konkretne sem si koupil objimku na okap s gumovym oblozenim, jednu sponu na hadice a srouby). Vrtacka trochu obybani a sikovnosti. Trubicka, ktera spojuje viko rozvodu se sanim je takova zajima, je kus kovova zdvojena a pak gumova u vika. Nahradil jsem ji dodanou barevnou, ale ta druha trubicka co byla prifarena k tomu rozvadela nekam ke klapce chladici kapalinu a tak nejak neprijemne se tam povalovala, tak jsem kovovy mezikus uplne odstranil a natahl delsi trubicku primo (bez napojeni na kovovy dil a zase gumovou trubici. Snad sem tim nic nepo... Nevim dost dobre proc to tak bylo udelany, jestli se melo predavat teplo mezi tema okruhama nebo co. cože cože ?

No a jak to dopadlo? Jestli auto vic jede, to nejsem zatim schopen objektivne posoudit, pac sem to zatim nejak extremne nedrazdil. Spis muzu posoudit co se stalo se zvukem/hlukem. Sani je slyset jen jemne, spis jen pod otevrenou kapotou. Hlucnost je stejna ve vsech ostatnich rezimech, krome seslapnuti plynu, kdyz se snazim zrychlit. To je pak znatelneji slyset motor, ale protoze zrovna dupete na plyn, tak to skoro i chcete slyset, ze se pod kapotou neco deje. Az budu mit cas, tak vyndam jeste tu spodni komoru a pokusim se zespodu natahnout nejaky privod opravdu cerstveho vzduchu...

Uprostred k videni onen zkraceny okruh s hadickou vedouci od dvou vyraznych spon na tlustsi hadici pod klapku..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2008 , 21:42   Citovat  

no koukam podle tech fotek ze by tam slo i to dlouhe v pohode napasovat.jj jak rikas kdyz jezdim normalne tak nejde slyset ze tam je nejake sani ale zkus zmacknout prudce plyn na podlahu Velmi šťastný to je pak kraval hlavne u vtecu kdyz se sepne Hihi jekot Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2008 , 21:54   Citovat  

DrSlimm napsal:
...Az budu mit cas, tak vyndam jeste tu spodni komoru a pokusim se zespodu natahnout nejaky privod opravdu cerstveho vzduchu...

dej bacha, at to nedas moc dolu, nekde sem tu na foru cetl jak si borci nabrali vodu do valcu, zkouseli brodit pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2008 , 21:56   Citovat  

Becky napsal:
dej bacha, at to nedas moc dolu, nekde sem tu na foru cetl jak si borci nabrali vodu do valcu, zkouseli brodit pořádnej výtlem

pořádnej výtlem pořádnej výtlem jako reknu ti tak ze ja to mam az dole v narazniku to je co a jezdim porad pořádnej výtlem pořádnej výtlem
jasne snazim se vyhybat kaluzim ale kdyz to tak vezmu ten filtr je schovany v plastovem nadkoli od podbehu a taky v narazniku.takze nejak tam voda nestrika ale jasne ze kdybych sjel do nejake velke kaluze tak bych neoc asi nasal Velmi šťastný Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2008 , 22:04   Citovat  

kamol napsal:
pořádnej výtlem pořádnej výtlem jako reknu ti tak ze ja to mam az dole v narazniku to je co a jezdim porad pořádnej výtlem pořádnej výtlem
jasne snazim se vyhybat kaluzim ale kdyz to tak vezmu ten filtr je schovany v plastovem nadkoli od podbehu a taky v narazniku.takze nejak tam voda nestrika ale jasne ze kdybych sjel do nejake velke kaluze tak bych neoc asi nasal Velmi šťastný Velmi šťastný

to byl nakej pripad kdyz byly ty velky deste, tak nekdo nekde brodil a nasal, je jasny ze to za normalnich okolnosti nenaberes, ale to sem se malem roztrh kdyz sem to pak cet pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2008 , 22:08   Citovat  

Becky napsal:
to byl nakej pripad kdyz byly ty velky deste, tak nekdo nekde brodil a nasal, je jasny ze to za normalnich okolnosti nenaberes, ale to sem se malem roztrh kdyz sem to pak cet pořádnej výtlem

skodolibec pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 22:02   Citovat  

Taky uz shanim, kde mi udelaj ten koncovej dil, pochybuju, ze nekdo proda jen konec sani...

Falda je teď offline  Falda
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2014 , 15:54   Citovat  

Ahoj, mám podobnej problém, potřebuju vyměnit filtr a chtěl jsem rovnou pořídit něco lepšího než klasickej filtr do boxu. Mám Aerodeck 1.5 a nemůžu na něj nic najít. Maximálně 57i ale u něj nemám jistotu jestli mi tam sedne. Nemáte někdo nějakej tip? Díky Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
-2
PříspěvekZaslal: 5.7.2014 , 21:01   Citovat  

Falda napsal:
Ahoj, mám podobnej problém, potřebuju vyměnit filtr a chtěl jsem rovnou pořídit něco lepšího než klasickej filtr do boxu. Mám Aerodeck 1.5 a nemůžu na něj nic najít. Maximálně 57i ale u něj nemám jistotu jestli mi tam sedne. Nemáte někdo nějakej tip? Díky Úsměv

A v čem myslíš, že bude ten sportovní filtr lepší než originální?

Falda je teď offline  Falda
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2014 , 18:49   Citovat  

Petr 78 napsal:
A v čem myslíš, že bude ten sportovní filtr lepší než originální?

No doufal jsem, že třeba bude lepší zvuk a když pánbůh dá, tak i trochu výkon.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Sportovní Filtr Civic 6g
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina