Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
cyklisti sem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 15
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 19:32   Citovat  

Zdravím,
začal jsem trošku koketovat s kolem a tak bych měl pár dotazů, nějak jsem rozmazlený tímhle přehledným fórem a na ostatních se nějak ztrácím Velmi šťastný a nemůžu dohledat.
Jezdím denně na kole do práce, jen 7km, ale o víkendech mě to láká dál. Teď jsem si dal 52km za cca asi 3,5h se vším všudy po stezce pro cyklisty. Jezdím na 26" MTB za cenu, kdy někteří za to koupí akorát jeden ráfek na MTB Velmi šťastný Mám pláště 2", ale přemýšlím o 1,5", protože v terénu najedu minimum, z 95% jedu po asfaltu.
Teď dotaz:
K čemu jsou kompresní kalhoty??? Se stydím
máte někdo kameru na kolo???

Vím, že tu někteří bikeři jsou, budu rád za každou radu a kdyby měl někdo fotku z akce, sem s ní je to dobrý

odkazy co jsem našel tady ohledně kol

horské kolo info by Hellborn
helma na kolo by MOTýLEK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 20:18   Citovat  

Ahoj,
i já se snažím trošku jezdit na kole. Pořád mě to baví a letos o dost víc na novém kole, které jsem si přes zimu postavil.
odkaz

Pokud jezdíš z 95% po asfaltu, tak budou opravdu lepší nějaké užší pláště s hladkým vzorkem.
Anebo ideálně trekingové kolo s 28" koly, aby ses zbytečně nedřel a hezky to svištělo Úsměv

S kompresníma kalhotama zkušenosti nemám, tak nevím jak moc jsou prospěšné. Já si vystačím s kalhotama/kraťasama s "cykloplínou". To je nutnost při vyjížďkách nad 30 km. To už pak výrazně víc bolí zadek než nohy.

Kameru na kole nevozím. Ani tachometr. Nahradil jsem ho aplikací Runtastic v telefonu, která přes GPS sleduje moji trasu a pak jí ukládá pro statistiku jízd s dalšími údaji (průměrná rychlost, čas, tempo, stoupání, .....)
Jinak kamera se dá použít nějaká Outdoorová, třeba GoPro. SpideX jí vozí na kole.

runtastic.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
runtastic.jpg, 288.7 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 20:19   Citovat  

Uzsi plaste ti nijak nepomuzou. Valivy odpor je pri stejnem plasti (vzorek a material) a pri stejnem tlaku dokonce nizsi u sirsiho plaste, kvuli mensi stycne plose s vozovkou. Spis jde o aerodynamicky odpor, ale jeho vliv se zacina projevovat az pri cestovnich rychlostech nad 25 km/h. Hlavne ale u uzkych slupek utrpi komfort jizdy, tak jestli nepocitas vteriny, nestoji to za to. Pokud mas nejake supermarketove kolo s plasti se vzorkem jako bagr, vymen je za nejaky co nejlehci! model plastu s kevlarovou patkou a se silnicnim vzorkem- co nejvic hladke. Sirka 2" je dokonce malo, urcite mas HT (odpruzenou jen vidlici), klidne bych sel radsi i do 2,2". V rychlosti si nepohorsis, v komfortu polepsis a plast jen tak neprorazis.
Kompresni kalhoty jsou dobre k otlaceni rozkroku HaHaaa , kompresni se nosi podkolenky. Nemyslis spis klasicke cyklokalhoty, cyklokratasy?
Kamera na kolo= jakakoli outdoor kamera, spicka je treba klasicke GoPro, ale ruznych vyrobcu dobrych a levnejsich modelu je dneska spousta.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 20:44  Naposledy upravil MOTyLEK dne 8.7.2014 , 20:59, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

já mám taky runtastic, ale nějak mi nebere hlava max rychlost 86.4km/h pořádnej výtlem runtastic

Lidl má kompresní kalhoty to mi hlava nebere nevím, jen se ptám, já koupil muddy fox , ale ještě jsem je neprubnul, tak uvidím

kolo mám na způsob rockrider , trošku jiný typ, ale výrobce a prodejcie sedí.
Gumy ještě širší to mi hlava nebere Bully, Ty mi věšíš bulíky na nos HaHaaa chtěl jsem overdrive nebo detonator

jinak foukám tlak na cca 3,6baru

jelikož kolo bude potom užívat drahá polovička až porodí, tak jsme rovnou koupili gelovou sedačku Se stydím jinak ve sklepě na mě čeká trek 28", akorát potřebuje novou vidlici, pláště a zadní kazetu KO
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 20:48   Citovat  

Bully napsal:
Uzsi plaste ti nijak nepomuzou. Valivy odpor je pri stejnem plasti (vzorek a material) a pri stejnem tlaku dokonce nizsi u sirsiho plaste, kvuli mensi stycne plose s vozovkou. Spis jde o aerodynamicky odpor, ale jeho vliv se zacina projevovat az pri cestovnich rychlostech nad 25 km/h. Hlavne ale u uzkych slupek utrpi komfort jizdy, tak jestli nepocitas vteriny, nestoji to za to. Pokud mas nejake supermarketove kolo s plasti se vzorkem jako bagr, vymen je za nejaky co nejlehci! model plastu s kevlarovou patkou a se silnicnim vzorkem- co nejvic hladke. Sirka 2" je dokonce malo, urcite mas HT (odpruzenou jen vidlici), klidne bych sel radsi i do 2,2". V rychlosti si nepohorsis, v komfortu polepsis a plast jen tak neprorazis.
Kompresni kalhoty jsou dobre k otlaceni rozkroku HaHaaa , kompresni se nosi podkolenky. Nemyslis spis klasicke cyklokalhoty, cyklokratasy?
Kamera na kolo= jakakoli outdoor kamera, spicka je treba klasicke GoPro, ale ruznych vyrobcu dobrych a levnejsich modelu je dneska spousta.

Na co šířku 2,2" na asfalt? Jak souvisí šířka pláště s odolností proti proražení?
Největší vliv na odpor má hrubost/jemnost vzorku a taky tlak vzduchu v duších.
A pláště s kevlarovou patkou jsou zbytečnej luxus. Lehčí o trošku, ale stojej dvakrát tolik. Jediná výrazná výhoda je, že je nazuješ/zuješ i bez montpáky.

Kompresní kalhoty skutečně existují Mrk odkaz
Ale na kolo bych je asi fakt nezkoušel.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 20:58   Citovat  

Kompresní kalhoty, jak to nazýváš, jsou patrně elasťáky (lépe drží teplotu těla, než volné nohavice)...někdo si v tom připadá jako buzík Velmi šťastný, ale na silničce to má jenom výhody. Na trek/horské kolo jsou lepší kombinované co si koupil, tzn. odepínatelné/všité elasťáky s plínou a na tom volné kraťasy. Co mi nájezd spadnul z 7k+/rok jsem se přesedlal spíše na pohodlí a elasťáky vyměnil za kombinaci výše (ale já jezdím silnici s cyklokrosovými plášti).

PS: kvalitní pláště jsou k nezaplacení Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 20:59   Citovat  

MOTyLEK napsal:
já mám taky runtastic, ale nějak mi nebere hlava max rychlost 84.6km/h pořádnej výtlem runtastic

Lidl má kompresní kalhoty to mi hlava nebere nevím, jen se ptám, já koupil muddy fox , ale ještě jsem je neprubnul, tak uvidím

kolo mám na způsob rockrider , trošku jiný typ, ale výrobce a prodejcie sedí.
Gumy ještě širší to mi hlava nebere Bully, Ty mi věšíš bulíky na nos HaHaaa chtěl jsem overdrive nebo detonator

jinak foukám tlak na cca 3,6baru

jelikož kolo bude potom užívat drahá polovička až porodí, tak jsme rovnou koupili gelovou sedačku Se stydím jinak ve sklepě na mě čeká trek 28", akorát potřebuje novou vidlici, pláště a zadní kazetu KO

Z těch plášťů bych osobně volil spíš Overdrive. Detonator je už moc hladkej a na mokru bych se na tom bál Velmi šťastný
I ty pláště co jsou na kole budou dost rychlý na asfaltu a přitom s nima zvládneš i lehčí terén.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 21:07   Citovat  

To nejsou zadne "kompresni" kalhoty, v tom Lidlu Velmi šťastný Ale klasicke elasticke cyklokalhoty"cyklokratasy. Ty tvoje z druheho odkazu splni +- stejnou funkci. Jde o to, aby mely kalhoty vlozku v rozkroku a zadna svy v oblastech, na kterych se sedi nebo kde se o ne muzes pri pohybu jinak trit. Aby ses proste nepodrel a neoprudil Mrk Samozrejme ze to nema vyznam pri ceste pro rohliky, pri uz i relativne kratsich vyletech ano. A nenosi se pod to spodni pradlo. Jestli zvolis "sportovni" upnuty model nebo nenapadnejsi volnejsi nohavice uz je na tobe.
Kompresni se delaji vazne jenom ty podkolenky, kvuli proudeni krve, riziku krecaku atd., ale to resi zavodnici.
S temi plasti to zni sice paradoxne, ale proste to tak je. Sirsich plastu se nemusis vubec bat, pokud teda nejezdis 30km/h+ . Zvol proste co nejlehci plaste s minimalnim vzorkem. Ja mam uzke plaste jenom na silnicce a treba na MTB mam sice 1,8", ale se vzorkem do bahna. Ta sirka je proto, aby lip rezaly hluboke blato a drzely v nem smer, diky vzorku se ale na zpevnenem povrchu chovaji jako lepici paska Velmi šťastný Kup si neco jako tudy odkaz nebo ze spousty dalsich na tenhle zpusob a pak napis, jestli jsem kecal přátele
Omyl, ze s trekam nejak vyrazne zrychlis na asfaltu je taky casty. Plati to jenom v pripade, ze mas supermarketove MTB vazici pul metraku a plasti se vzorkem jak u traktoru, jinak zalezi opravdu jenom na plastich, hmotnosti kola a posezu na nem. Pri vyssich rychlostech budes na MTB se sportovnejsi geometrii vylozene sbaleny a nadres se o dost min, nez na klasickem trekovem kole, kde sedis vzprimene jak na Harleyi. Ten neumozni ani zadne efektivnejsi slapani. Ale to uz je otazka, jak moc chces co resit.
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 21:09   Citovat  

pic bikeři Velmi šťastný koukam na tu diskuzi o pláštích a pravda je, že širší jsou lepší. 2,2 bych se nebál jezdím je taky na XC konkrétně maxxis ardent, schwalbe noby nic, racing ralph, apod ale už zůstanu u maxxisu protože má odolnější boky a chrání tak líp proti defektu, nevýhodou je pár gramů navíc. jestli kevlar nebo drát je tady asi jasný vzhledem k ceně kola je kevlar asi dost luxus

co se kamer týče zkoušeli sme gopro a nějak nadšenej nejsem, všude se to plete, když to dáš na helmu tak tě bolí za krkem, nehledě na to, že nikdy neni čas to stříhat

co se kalhot týče tak doporučím asi fox kraťasy s vyndavací vložkou OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 21:19   Citovat  

je tu nějaký jihočech Cooo??? Jistebnický maraton Se stydím
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 21:19   Citovat  

Petr 78 napsal:
Na co šířku 2,2" na asfalt? Jak souvisí šířka pláště s odolností proti proražení?
Největší vliv na odpor má hrubost/jemnost vzorku a taky tlak vzduchu v duších.
A pláště s kevlarovou patkou jsou zbytečnej luxus. Lehčí o trošku, ale stojej dvakrát tolik. Jediná výrazná výhoda je, že je nazuješ/zuješ i bez montpáky.

Kompresní kalhoty skutečně existují Mrk odkaz
Ale na kolo bych je asi fakt nezkoušel.

Vetsi sirka plaste= vetsi objem vzduchu v nem, vetsi vzdalenost obvod plaste-hrany rafku= nizsi riziko "hadaka"- procvaknuti plaste/duse v nem. Proto je treba trek nevhodny do horsiho terenu, abys porad nelepil, musis kvuli riziku prorazeni foukat plaste na tlaky o dost vyssi a tim uplne prichazis o trakci.

Na valivy odpor ma (logicky krome toho vzorku) nejvetsi vliv material behounu plaste a tlak v nem (prekvapive jako u aut). Spoustu valiveho odporu sezerou prave duse, takze je lepsi si poridit bezdusovy kit, nebo rovnou bezdusova kola + plaste, ale to uz je pro lidi, co to prozivaji asi o neco vic. Naopak plaste s kevlarovou patkou byvaji vyrazne lehci, nez s dratem a tech 100-150g na plasti poznas na kole pri vykonu v desitkach az max. stovkach Wattu hodne, to mi ver. Krome nizsi hmotnosti byvaji plaste s kevlarovou patkou skoro vzdycky i z jinych smesi a ve vsech testech maji uz samy o sobe o dost nizsi valivy odpor. I kdyz se jedna o stejny plast ve stejnem rozmeru.

Petr 78 napsal:
Z těch plášťů bych osobně volil spíš Overdrive. Detonator je už moc hladkej a na mokru bych se na tom bál Velmi šťastný
I ty pláště co jsou na kole budou dost rychlý na asfaltu a přitom s nima zvládneš i lehčí terén.

Na to, jestli plast drzi lip za mokra na asfaltu nema zadny vliv vzorek, ale material behounu. A cim vic plast nafouknes= cim uzsi plaste vozis (sirsi plaste nemusis narvat tak natvrdo), tim driv ti to v zatacce ujede taky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 21:27   Citovat  

Bully napsal:
To nejsou zadne "kompresni" kalhoty, v tom Lidlu Velmi šťastný Ale klasicke elasticke cyklokalhoty"cyklokratasy. Ty tvoje z druheho odkazu splni +- stejnou funkci. Jde o to, aby mely kalhoty vlozku v rozkroku a zadna svy v oblastech, na kterych se sedi nebo kde se o ne muzes pri pohybu jinak trit. Aby ses proste nepodrel a neoprudil Mrk Samozrejme ze to nema vyznam pri ceste pro rohliky, pri uz i relativne kratsich vyletech ano. A nenosi se pod to spodni pradlo. Jestli zvolis "sportovni" upnuty model nebo nenapadnejsi volnejsi nohavice uz je na tobe.
Kompresni se delaji vazne jenom ty podkolenky, kvuli proudeni krve, riziku krecaku atd., ale to resi zavodnici.
S temi plasti to zni sice paradoxne, ale proste to tak je. Sirsich plastu se nemusis vubec bat, pokud teda nejezdis 30km/h+ . Zvol proste co nejlehci plaste s minimalnim vzorkem. Ja mam uzke plaste jenom na silnicce a treba na MTB mam sice 1,8", ale se vzorkem do bahna. Ta sirka je proto, aby lip rezaly hluboke blato a drzely v nem smer, diky vzorku se ale na zpevnenem povrchu chovaji jako lepici paska Velmi šťastný Kup si neco jako tudy odkaz nebo ze spousty dalsich na tenhle zpusob a pak napis, jestli jsem kecal přátele
Omyl, ze s trekam nejak vyrazne zrychlis na asfaltu je taky casty. Plati to jenom v pripade, ze mas supermarketove MTB vazici pul metraku a plasti se vzorkem jak u traktoru, jinak zalezi opravdu jenom na plastich, hmotnosti kola a posezu na nem. Pri vyssich rychlostech budes na MTB se sportovnejsi geometrii vylozene sbaleny a nadres se o dost min, nez na klasickem trekovem kole, kde sedis vzprimene jak na Harleyi. Ten neumozni ani zadne efektivnejsi slapani. Ale to uz je otazka, jak moc chces co resit.

V Lidlu opravdu kompresní kalhoty a trika nabízejí (viz. fotka) Mrk

Ano ty Schwalbe mají pěkný rychlý vzorek, ale proč prosímtě doporučuješ pláště za 600,-Kč/ks na kolo za 5000,-Kč?
Za cenu jednoho kevlarovýho koupí dva drátový a poslouží mu úplně stejně.

Trekové kolo je na asfaltu rychlejší hlavně kvůli větším kolům (28"), užším plášťům a většinou i nižší hmotnosti.
Beru srovnání s klasickým MTB s 26" koly.
Se zkus svézt na MTB s 29" koly se stejnými pneu jako na 26" verzi a uvidíš jak zrychlíš. Mrk

Bez názvu.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Bez názvu.jpg, 343.7 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 21:36   Citovat  

Bully napsal:
Vetsi sirka plaste= vetsi objem vzduchu v nem, vetsi vzdalenost obvod plaste-hrany rafku= nizsi riziko "hadaka"- procvaknuti plaste/duse v nem. Proto je treba trek nevhodny do horsiho terenu, abys porad nelepil, musis kvuli riziku prorazeni foukat plaste na tlaky o dost vyssi a tim uplne prichazis o trakci.

Na valivy odpor ma (logicky krome toho vzorku) nejvetsi vliv material behounu plaste a tlak v nem (prekvapive jako u aut). Spoustu valiveho odporu sezerou prave duse, takze je lepsi si poridit bezdusovy kit, nebo rovnou bezdusova kola + plaste, ale to uz je pro lidi, co to prozivaji asi o neco vic. Naopak plaste s kevlarovou patkou byvaji vyrazne lehci, nez s dratem a tech 100-150g na plasti poznas na kole pri vykonu v desitkach az max. stovkach Wattu hodne, to mi ver. Krome nizsi hmotnosti byvaji plaste s kevlarovou patkou skoro vzdycky i z jinych smesi a ve vsech testech maji uz samy o sobe o dost nizsi valivy odpor. I kdyz se jedna o stejny plast ve stejnem rozmeru.

Na to, jestli plast drzi lip za mokra na asfaltu nema zadny vliv vzorek, ale material behounu. A cim vic plast nafouknes= cim uzsi plaste vozis (sirsi plaste nemusis narvat tak natvrdo), tim driv ti to v zatacce ujede taky.

Ano, s tím souhlasím bez výhrad. je to dobrý
Ale pořád se tu bavíme o kole za 5000,-Kč a ježdění z 95% po asfaltu, takže by bylo dobrý brát to v potaz a být trošku střízlivější v doporučeních. přátele
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 21:43   Citovat  

Petre78:
nema cenu se s tebou prit, vis vsechno mnohem lip nez ja, co jsem roky ne az tak bez vysledku zavodil na silnici i na MTB a najezdil rocne na kole vic, nez ted ty najezdis autem přátele
Jinak se snazim jenom poradit, kolik do toho chce kdo dat penez uz je jenom na nem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 21:50   Citovat  

každá rada na zlato, každopádně zadní kolo mám už 2x lepený, takže ještě možná letos dojde na výměnu něco lepšího, akorát mě zarazil Bully s tou šířkou, ale budu muset zůstat asi u max 2" , širší bych už nenarval do stojanu v práci HaHaaa mám tam nějaký univerzál, takže spíš hladší plášť a šířka může zůstat. o to lepší a větší výběr OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 5:17  Naposledy upravil Petr 78 dne 9.7.2014 , 9:08, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bully napsal:
Petre78:
nema cenu se s tebou prit, vis vsechno mnohem lip nez ja, co jsem roky ne az tak bez vysledku zavodil na silnici i na MTB a najezdil rocne na kole vic, nez ted ty najezdis autem přátele
Jinak se snazim jenom poradit, kolik do toho chce kdo dat penez uz je jenom na nem.

To netrvalo moc dlouho a jsme zase ve stejných kolejích. Smutný
Dokonce ikdyž s tebou souhlasím, tak se přu. Tomu říkám fakt diskuze na úrovni Tak to valím bulvy
Koukám, že jsi lepší úplně ve všem, na všechno máš nejlepší názor, ve všem máš nejlepší zkušenosti a běda jak si někdo s tebou dovolí nesouhlasit.......

I já se snažím poradit na základě mých ubohých zkušeností, ale zohledňuju i cenu, což není nepodstatný detail.

A ještě otázka: ty najezdíš na kole za rok víc jak 10 000 km?
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 5:34   Citovat  

letos jsem si koupil 29" mtb a prozatím najezdil cca 1400km... kolo je nyní na prodej a jdu do vyšší kategorie (race serie)...
na hadrech nešetři, resp. se neohlížej na to jestli v tom vypadáš jak bukvice nebo ne, ale dají se koupit i volné gatě i volnější střih dresu (jezdím v tom), jestli jezdíš dál, tak neváhej a kupuj nášlapný pedály OK
já si pro test koupil boty v Lidlu a nemůžu říct nic špatnýho, za ty peníze to funguje, ale i tak přecházím na boty Specialized Comp

přešel jsem z 28" krosového kola na 29" mtb a bál se toho, že se udržu na asfaltu, že jsou široký gumy, atd ...
tohle všechno je blbost, ta 29" jede jako fík, lepší pasivní odpružení, při vjezdu na lesní nebo polní cestu to kolo oproti krosu drží perfektně stopu... prostě samá pozitiva a i když jsem byl zastánce krosových kol, kdy člověk tráví 95% na asfaltu, tak měním názor a doporučuju MTB
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 7:47   Citovat  

Petr 78 napsal:

Zasadne nesouhlasim, a to prave kvuli zouvani ktery uvadis. Kevlarovky jsou mozna drazsi dvakrat, ale pokud je to rozdil 400 nebo 600 Kc na obe gumy tak mi ver, ze obycejnej cyklista, kterej s montpakama neumi, a rano na cestu do prace je ssebou bezpecne nema se pri prvnim defektu uku*vuje k smrti, proc si kevlary nekoupil.
Jinak nemam zkusenost ze by sirsi plast jel vylozene lip, ale na obou soucasnejch kolech mam 2.2 a pri spravnym tlaku ( cca 40psů) jedou velmi dobre. Kupuj bud s malym hustym vzorkem ( Schwalbe furious fred napr.) nebo neco se spuntama, ale taky hustejma ( Maxxis Ikon). Uvadim gumy kvalitni a drahe, ale pro inspiraci jak ma vzorek vypadat to staci. Jinak na gumach nesetrit, a vozit ssebou 2 nahradni duse, po ceste pokud mozno nelepit.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 8:45   Citovat  

k tomu rozhazování rozměry kol by bylo dobré napsat svoji výšku a co na tom jezdíte jinak jsou to jen čísla
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 8:59   Citovat  

posero napsal:
k tomu rozhazování rozměry kol by bylo dobré napsat svoji výšku a co na tom jezdíte jinak jsou to jen čísla

nevim ktery rozhazovani rozmeru myslis, ale vyska ma teoretickej vliv snad jen na 26/27,5/29 a to asi neni k debate ( osobne povazuju 29 za číčovinu mimochodem). Ale jinak budiž:
mam 183cm/105kg Maxxis od okresky po bikepark Kramolin, Schwalbe od okresky po bezny XC ( turisticky znacky lesem)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 9:07   Citovat  

tak já myslel hlavn rozměr kol, protože se 150cm nemá cenu lézt na 29

jinak já mam 186cm, cca 87kg, a jezdím canyon nerve 7,0 na 26" a pak spešl SX Trail taky na 26" když jsme u toho zabývá se tady někdo ježděním z kopce? jako lanovka nahoru a pak hurá? Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 9:32   Citovat  

tak jo, 194cm, cca 105kg, kolo z decathlonu rockrider 26", větší rám, pláště B-Twin 26x2 , jinak ho zkusím někdy kolo zvážit, myslím, že 20kg bude akorát

jinak k tomu sundavání plášťů, já ho sundal vcelku bez problémů, asi to taky bude tou kvalitou muhehe

kvalita odpovídá ceně, ale dokud nezačnu jezdit víc, myslím, že kupovat něco lepšího je zbytečný. 7km tam je na pohodu a jednou za týden nebo jednou za 14dní větší výlet na tom kole taky dám. Skloubit rodinu, práci a ještě kolo pro mě taky není žádná slast.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 9:37   Citovat  

kandik napsal:
Zasadne nesouhlasim, a to prave kvuli zouvani ktery uvadis. Kevlarovky jsou mozna drazsi dvakrat, ale pokud je to rozdil 400 nebo 600 Kc na obe gumy tak mi ver, ze obycejnej cyklista, kterej s montpakama neumi, a rano na cestu do prace je ssebou bezpecne nema se pri prvnim defektu uku*vuje k smrti, proc si kevlary nekoupil.
Jinak nemam zkusenost ze by sirsi plast jel vylozene lip, ale na obou soucasnejch kolech mam 2.2 a pri spravnym tlaku ( cca 40psů) jedou velmi dobre. Kupuj bud s malym hustym vzorkem ( Schwalbe furious fred napr.) nebo neco se spuntama, ale taky hustejma ( Maxxis Ikon). Uvadim gumy kvalitni a drahe, ale pro inspiraci jak ma vzorek vypadat to staci. Jinak na gumach nesetrit, a vozit ssebou 2 nahradni duse, po ceste pokud mozno nelepit.

S čím nesouhlasíš? Že se kevlarovky nazouvají lépe než drátovky?
Na co sebou vozit dvě duše? Já několik sezon vozil jednu náhradní duši, píchnul hodněkrát a nikdy ji nepoužil. Vždy jsem raději zalepil defekt než abych řešil problém kam s píchlou duší.
Vždyť zalepit píchlou duši je s dobrým lepením otázka chviličky.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 10:02   Citovat  

Petr 78 napsal:
S čím nesouhlasíš? Že se kevlarovky nazouvají lépe než drátovky?
Na co sebou vozit dvě duše? Já několik sezon vozil jednu náhradní duši, píchnul hodněkrát a nikdy ji nepoužil. Vždy jsem raději zalepil defekt než abych řešil problém kam s píchlou duší.
Vždyť zalepit píchlou duši je s dobrým lepením otázka chviličky.

myslel jsem ze je to jasny, nicmene nesouhlasim s tim, ze kevlarovky jsou zbytecnej luxus. Protoze se dobre nazouvaj. Stejne tak, ze svy zkusenosti vim, ze je daleko lepsi mit v batohu dusi, lepe dve a kdyz pichnes, najdes trn, pripinacek atd. proste to co to zpusobilo, nahodis novou dusi a jedes dal. Starou dusi slepis pak v klidu a cistote doma. Lepit v desti, v sajrajtu, nebo i na slunicku ale v prachu a bordelu je presne pro obyc. uzivatele (jako se jevi Motylek ) peknej ocistec, stejne jako sundavani gum montpakama. A netvrd, ze lepeni je otazka chvilicky, to je blbost, uz jen nez najdes to misto, resp. pri procvaknuti dve mista.... pichlou dusi srolujes uplne stejne jako tu novou a das do batohu. Obyc duse vazi 160g, dobra 110g, dve vozim jako sichr, jedna asi staci. Lepeni vozim taky, ale jako fakt posledni zachranu.A mimochodem v plastich uz vozim 3 roky mliko misto dusi a super, ale to je jina kapitola.....
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 10:05   Citovat  

já mám 188cm a 97kg, takže 21" rám a 29" kola k tomu sednou jak pr*el na hrnec Úsměv
vozim lepení, montpáky v podsedlovce

na ceny koukám hodně, ale začal jsem se tomu věnovat, takže za každou cenu šetřit nemá cenu ...
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 11:27   Citovat  

kandik napsal:
myslel jsem ze je to jasny, nicmene nesouhlasim s tim, ze kevlarovky jsou zbytecnej luxus. Protoze se dobre nazouvaj. Stejne tak, ze svy zkusenosti vim, ze je daleko lepsi mit v batohu dusi, lepe dve a kdyz pichnes, najdes trn, pripinacek atd. proste to co to zpusobilo, nahodis novou dusi a jedes dal. Starou dusi slepis pak v klidu a cistote doma. Lepit v desti, v sajrajtu, nebo i na slunicku ale v prachu a bordelu je presne pro obyc. uzivatele (jako se jevi Motylek ) peknej ocistec, stejne jako sundavani gum montpakama. A netvrd, ze lepeni je otazka chvilicky, to je blbost, uz jen nez najdes to misto, resp. pri procvaknuti dve mista.... pichlou dusi srolujes uplne stejne jako tu novou a das do batohu. Obyc duse vazi 160g, dobra 110g, dve vozim jako sichr, jedna asi staci. Lepeni vozim taky, ale jako fakt posledni zachranu.A mimochodem v plastich uz vozim 3 roky mliko misto dusi a super, ale to je jina kapitola.....

Přesně jak říkáš OK OK

Nehleďe na to, když máš s sebou jen lepení a stane se ti třeba u staršího pláště že ti proklouzne a strhne ti ventilek, který nezalepíš, tak tlačíš.
Takto vyměníš duši a je to
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 11:36   Citovat  

kefa napsal:
Přesně jak říkáš OK OK

Nehleďe na to, když máš s sebou jen lepení a stane se ti třeba u staršího pláště že ti proklouzne a strhne ti ventilek, který nezalepíš, tak tlačíš.
Takto vyměníš duši a je to

nebo na starsi dusi ti prdne zaplata, a jak je to misto uz oslintany a zkřenčelý, znova nezalepis. A x jinejch moznosti
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 14:46   Citovat  

vcelku mi naháníte strach s montpákama, asi nechám lacinou gumu, kterou sundám a nandám rukama bez montpák a náhradní duši s sebou. Jo jo, začínám, ale pumpičku už sebou vozím, ikdyž asi zbytečně bez náhradního pláště a lepení, které mám doma Velmi šťastný
a než lepit venku, to budu mít vyměněnou duši za desetinovej čas, vyndám, dám novou a jedu, nemusím hledat dírku a crcat se OK takže ještě koupit náhradní plášť OK
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 16:00   Citovat  

Spis jde vzdycky o kombinaci konkretniho plaste a rafku. Jsou plaste s kevlarovou patkou, ze je jde opravdu sundat lehce rukama, bez jakychkoli montpak (na MTB, ne na ziletce). Ale napoprve je vzdycky horsi je nasadit, logicky.

Petr78:
ano, jezdil jsem bezne nad 10 tkm, okolo 12 tkm rocne. Ted uz jenom tak pro radost, to vis, deti, dum, pes. A neprud furt Mrk
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 16:02   Citovat  

Plaste Schwalbe smart Sam s dráty, nasazuju nekolikrat rocne a zouvám pouze rukama.
Jinak novodobé zaplaty jsou operace na 4minuty.
Ja vozim duši, ale i lepení. Pumpičku samosebou taky.

A nečetl jsem to tu cele, ale doporucuji ti poradne světlo a né bludícky ze sportů.
Já poutívam tudy odkaz
V noci jak ve dne. Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
cyklisti sem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina