Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 111 z 486
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.7.2014 , 19:37   Citovat  

Hondza napsal:
Vepředu je magnetický kroužek v ložisku.

Co sa tyka zadku, pridal som nejake foto + je dobre precitat bod 5 v navode. Snad nevadi, ze link nie je na cesky HC: tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.7.2014 , 20:54   Citovat  

scream napsal:
Co sa tyka zadku, pridal som nejake foto + je dobre precitat bod 5 v navode. Snad nevadi, ze link nie je na cesky HC: tudy odkaz

Pro lidi co tam nejsou registrovaní je link k ničemu Velmi šťastný takže to vadí Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2014 , 7:55   Citovat  

Aha, to ma nenapadlo Velmi šťastný tak inak:

Kedze sa clovek uci najlepsie na chybach druhych, tak pridavam nejake doplnujuce info.
Po par dnoch sa mi rozsvietila opat kontrolka ABS, tentokrat s chybovym kodom 16 ( predtym 15), co signalizuje slaby alebo prerusovany signal od cidla.
Stalo sa to, ze pri odvrtani sa koniec senzora sa ulomil a spadol do vnutra, kde znicil gumeny magneticky pasik na lozisku/naboji. Takze pre zhrnutie:

1. Ak odvrtavate cidlo, urcite dajde dole aj cely naboj.

2. Senzor nesnima klasicke ozubene koliesko ale gumeny magneticky pasik ( znie to cude ale ono ta guma drzi na magnete Úsměv )

3. Lozisko kolesa ani magneticky pasik nekupite, meni sa cely naboj v jednom kuse ( cena je okolo 70E podla znacky

4. Funkcny senzor by mal mat odpor 700 ohmov resp. nemal by mat pod 350 ohmov, vtedy je podla honda manualu vyhodnoteny ako zly.

5. Vymena naboja je ale jednoducha, staci zhodit brzdove kotuce a odsrubovat zo zadu 4 sruby, nasadit novy a je hotovo.

Prikladam nejake foto pre predstavu:

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2014 , 9:40   Citovat  

No já jsem při výměně čidla postupoval jinak. Po sundání kola,jsem sundal třmen brzdy a kotouč a posunul krycí plech za kotoučem,aby se lépe vrtalo. Povolil jsem matku na poloose,spodní čep ramene jsem vyklepl,ysunul poloosu z náboje a celou těhlici natočil,abych se na to lépe dostal. Nakonec k vrtání nedošlo,čidlo jsem po kouskách vyklepal směrem zespoda nahoru. Akorát jsem si tedy nevšiml žádného gumového pásku,ale vím že na kloubu poloosy byl nějaký asi nerezový kroužek...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2014 , 12:41   Citovat  

Vzadu? na accorde 7g? ved to je jediny sposob ako sa dostat zo spodu k cidlu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2014 , 13:31   Citovat  

scream napsal:
Vzadu? na accorde 7g? ved to je jediny sposob ako sa dostat zo spodu k cidlu.

Aha,já o voze a ty o koze. Čumím na fotky a jsem asi slepej. Já dělal předek Velmi šťastný
   Návrat  
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2014 , 16:09   Citovat  

scream napsal:
xxx

Z fotky vidím že jsi dával ložisko NTN, tak mám jen takový dotaz.
Jaké ložisko jsi objednával? Mě se začalo ozývat jedno zadní ložisko. Objednal jsem FAG a přišlo mi stejné jaké máš ty. Nehučí ani s ním nemám žádný problém, jen mě zajímá jestli ty ložiska všichni berou od NTN a přebalují to do svých krabic HaHaaa
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 3.7.2014 , 18:23   Citovat  

Zdravím,

prosím Vás dotaz. Zadní světla mají svítit celkem čtyři žárovky že, to jest ty po stranách + ty uprostřed(vedle mlhovky + zpátečky) ?
   Návrat  
miniwop je teď offline  miniwop
PříspěvekZaslal: 3.7.2014 , 18:36   Citovat  

Acxe napsal:
Z fotky vidím že jsi dával ložisko NTN, tak mám jen takový dotaz.
Jaké ložisko jsi objednával? Mě se začalo ozývat jedno zadní ložisko. Objednal jsem FAG a přišlo mi stejné jaké máš ty. Nehučí ani s ním nemám žádný problém, jen mě zajímá jestli ty ložiska všichni berou od NTN a přebalují to do svých krabic HaHaaa

I SNR přebaluje orig. ložiska NTN japan. Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.7.2014 , 18:37   Citovat  

rooney napsal:
Zdravím,

prosím Vás dotaz. Zadní světla mají svítit celkem čtyři žárovky že, to jest ty po stranách + ty uprostřed(vedle mlhovky + zpátečky) ?

jo mě svítěj na toureru čtyři jak píšeš. Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2014 , 20:16   Citovat  

miniwop napsal:
I SNR přebaluje orig. ložiska NTN japan. Úsměv

Ano je to SNR Úsměv ponukali mi este jedneho vyrobcu bolo to 7E lacnejsie ale nebol to FAG ani SKF, tiez ale europsky. Nechal som sa ukecat na SNR, ze to je istotka, firma s tradiciou a mozno by to lacnejsie bolo tiez NTN
   Návrat  
lulin je teď offline  lulin
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.7.2014 , 20:58   Citovat  

Ahoj, nebudete někdo vědět co se mohlo stát??? Přijíždím na semafor, už skoro stojím a najednou zelená, tak sem dal za jedna (možná sem ještě nepatrně jel) pouštím spojku a nic, jen motor do otáček..a jakoby nějaký hluk od spojky. Několikrát sem zkusil ještě zařadit i jinou rychlost, nebo zpátečku.Po odtažení auta na laně do servisu, vše zase makalo jak hodinky. to mi hlava nebere nemáte někdo podobnou zkušenost.
Ještě podotknu, že se chystám na výměnu poloosy (při plném plynu cuká do volantu a občas při rejdu loupne kloub)navíc jde hůř řadit zpátečka a někdy jednička, auto je Tourer 2,4 najeto cca180tis
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.7.2014 , 18:38   Citovat  

scream napsal:
Ano je to SNR Úsměv ponukali mi este jedneho vyrobcu bolo to 7E lacnejsie ale nebol to FAG ani SKF, tiez ale europsky. Nechal som sa ukecat na SNR, ze to je istotka, firma s tradiciou a mozno by to lacnejsie bolo tiez NTN

Udělal jis dobře!! Mám ještě nissana almeru n15. Měnil jsem všechny čtyři ložiska. A original co jsem vytáhl byly NTN.
A ty samé jsem koupil, měl jsem radost, že dávám to co tam dal výrobce Velmi šťastný
   Návrat  
Honďas14 je teď offline  Honďas14
PříspěvekZaslal: 6.7.2014 , 21:35   Citovat  

Zdarec, prosím o rady, minulý týden jsem si koupil A7G K24A3, motor ikdyž má najeto 208 000km jede krásně, co se týče kosmetických vad nějaké tam jsou ale vzhledem k najetým km to odpovídá. Technické problémy-při větších nerovnostech zaklepe něco na přední nápravě, nevím jestli čepy, stabilizátor a tak. Zadní koutouče jsou trošku sjetém nevíte jestli jdou objednat smaotně pár zadních kotoučů? Dál když sešlápnu spojku tak se ozve taký klepavý zvuk, stačí jenom něco na spojce pročistit? Popřípadě kde a čím? Minulý majitel býval u lesa a motor navštívila zřejmě kuna a je trošku roztrhlá ta látka zespod kapoty, mám to z tama vyrvat a jezdit bez toho? nebo tam dam radši novou? Když ju tam mít nebudu by se nic stát nemělo že? Díky za odpovědi OK
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.7.2014 , 21:56   Citovat  

Kotouče je lepší měnit vždy v páru.Plno výrobců to ani jinak jak v páru ne nabízí pak už jen zvolíš na jakou napravu to má být.Co odchází na 7G sil.ramen(puky)horní ramena,kosti+ulož.stab.Nní nic jednoduššího než to nechat zkontrolovat at víš čím to je.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.7.2014 , 18:27   Citovat  

Honďas14 napsal:
Zdarec, prosím o rady, minulý týden jsem si koupil A7G K24A3, motor ikdyž má najeto 208 000km jede krásně, co se týče kosmetických vad nějaké tam jsou ale vzhledem k najetým km to odpovídá. Technické problémy-při větších nerovnostech zaklepe něco na přední nápravě, nevím jestli čepy, stabilizátor a tak. Zadní koutouče jsou trošku sjetém nevíte jestli jdou objednat smaotně pár zadních kotoučů? Dál když sešlápnu spojku tak se ozve taký klepavý zvuk, stačí jenom něco na spojce pročistit? Popřípadě kde a čím? Minulý majitel býval u lesa a motor navštívila zřejmě kuna a je trošku roztrhlá ta látka zespod kapoty, mám to z tama vyrvat a jezdit bez toho? nebo tam dam radši novou? Když ju tam mít nebudu by se nic stát nemělo že? Díky za odpovědi OK

mrkni na tudy odkaz Velmi šťastný
   Návrat  
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2014 , 19:27   Citovat  

jaké tažné zařízení na tourera? nějaká zkušenost?
   Návrat  
Marek BB je teď offline  Marek BB
Partner H-C
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 17:20   Citovat  

chalani, uz sa tu niekde riesilo pukanie od spojkoveho pedalu? myslim ze to robia vsetky 7g accordy.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 17:23   Citovat  

To se tady řeší dokola...stejná nemoc jako u C7G...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 17:58   Citovat  

OsekSpider napsal:
jaké tažné zařízení na tourera? nějaká zkušenost?

minulý týden jsem kupoval bosal za 3900,- sedlo jak pr... na hrnec jen ta elektrika Ble

Koupil jsem uni elektriku, až jsem namontoval, ale někdo mě strašil , že prej tam má být nějaký relé nevím no, ale myslím, že je to k signalizaci prasklých žarovek což nemám, takže v poho Úsměv
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 18:53   Citovat  

Nevíte dá se nějak navolit automatické zamknutí ve vozidle po zavření dveří, jak je to u novějších vozidel ? O tlačítku vím, ale nechce se mě to pořád mačkat.
   Návrat  
Marek BB je teď offline  Marek BB
Partner H-C
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 20:31   Citovat  

[quote="Stepa"]To se tady řeší dokola...stejná nemoc jako u C7G...[/quote]

ak to bola odpoved na moju otazku, tak prosim ta kde je tu o tom diskusia konkretne? resp aj sa prislo k nejakym zaverom/rieseniam? zacina ma to iritovat a chcem to nejak riesit.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 20:42  Naposledy upravil SaKaL dne 8.7.2014 , 20:44, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Marek BB napsal:
ak to bola odpoved na moju otazku, tak prosim ta kde je tu o tom diskusia konkretne? resp aj sa prislo k nejakym zaverom/rieseniam? zacina ma to iritovat a chcem to nejak riesit.

Je to tu asi na třech místech mezi těmito 110ti stranami, nicméně buď stačí promazat tu tyčku dole u pedálu, která prochází skrze stěnu k motoru (což ale moc nepomůže) a nebo pak vyměnit hlavní spojkový válec...

Je to třeba tudy tady nebo tady nebo tady
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 20:43   Citovat  

Marek BB:
kviceni, piskani spojkoveho pedalu- reseni je cas od casu to promazat. Lupani a praskani pri seslapnuti spojky- reseni je vymena spojkoveho valecku, cena v CR tusim hodne zhruba 5000 Kc.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 20:44   Citovat  

To víš že řešení existuje...ale už mě unavuje dávat odkazy pomalu každý měsíc, kde se to řešilo Ble. Namátkou:
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 23:41   Citovat  

Ahoj lidi ! Už asi 3x jsem v posledních dovu týdnech zaregistroval, že se mi po otočení koíčkem do druhé polohy (tedy ještě před nastartováním) rozsvítí všechny kontrolky (to neni nic závratnýho) ale už nezhasne VSA a takový ten trojuhelník co je hned vedle. Mačkání tlačítka VSA na to nemá žádný vliv, když potom nastartuju, zůstanou tyto dvě svítit. Kontrolka ABS zhasíná normálně. Nemáte tušení co by to mohlo být ? Chtěl jsem dneska vyzkoušet zda VSA funguje ale s nákupem v kufru a na suchu se mi to nepovedlo dostat do smyku (a taky kvůli ostatním účastníkům provozu). Pokud motor chcípnu a zase nastartuju, tak kontrolky normálně zhasnou až potom zase za nějaký čas se to celé opakuje.

Motorizaci mám 2.4 Type-S a najeto 198tkm (manuální převodovka) - předpokládám, že bude uložen chybový kód a v servisu mi řeknou co to je, jen mě napadlo že bych byl rád trochu předem připraven co mě může potkat. V zimě VSA krásně fungovalo .. vlastně ještě na jaře na mokru. Jinak pokud mám vše zhasnuté a mačkám knoflík VSA, tak se žlutý trojuhleník rozsvěcí a zhasíná normálně.

Je možné nějak "vyblikat" chybový kód jako jsem to dělal u P4G ?
   Návrat  
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 7:03   Citovat  

Stealman napsal:
Ahoj lidi ! Už asi 3x jsem v posledních dovu týdnech...

Nech napojit na diagnostiku, ta už ti řekne, které čidlo vyměnit Úsměv...Většinou se jedná o snímač ABS v jednom z kol.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 7:31   Citovat  

skopiroval som ti tu na VSA komplet navod: tudy odkaz

Pokial nesvieti ABS tak to nebude senzor. Najhorsie co to moze byt je VSA modulator ( 2000E ) a najlepsie co to moze byt je slaba baterka Úsměv

Urcite treba vyblikat chybovy kod, nemusis s tym chodit na diagnostiku.
   Návrat  
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 7:52   Citovat  

scream napsal:
skopiroval som ti tu na VSA komplet navod: tudy odkaz

Pokial nesvieti ABS tak to nebude senzor. Najhorsie co to moze byt je VSA modulator ( 2000E ) a najlepsie co to moze byt je slaba baterka Úsměv

Urcite treba vyblikat chybovy kod, nemusis s tym chodit na diagnostiku.

No já už si nejsem stopro jistý, ale myslím že ABS mi nesvítilo. A jak píšeš v návodu, může to být i snímač brzd.pedálu ( to lze zjistit i podle brzdových světel Mrk). Mi tenkrát odešlo obojí naráz...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 11:05   Citovat  

Stealman napsal:
Ahoj lidi ! Už asi 3x jsem v posledních dovu týdnech zaregistroval, že se mi po otočení koíčkem do druhé polohy (tedy ještě před nastartováním) rozsvítí všechny kontrolky (to neni nic závratnýho) ale už nezhasne VSA a takový ten trojuhelník co je hned vedle. Mačkání tlačítka VSA na to nemá žádný vliv, když potom nastartuju, zůstanou tyto dvě svítit. Kontrolka ABS zhasíná normálně. Nemáte tušení co by to mohlo být ? Chtěl jsem dneska vyzkoušet zda VSA funguje ale s nákupem v kufru a na suchu se mi to nepovedlo dostat do smyku (a taky kvůli ostatním účastníkům provozu). Pokud motor chcípnu a zase nastartuju, tak kontrolky normálně zhasnou až potom zase za nějaký čas se to celé opakuje.

Motorizaci mám 2.4 Type-S a najeto 198tkm (manuální převodovka) - předpokládám, že bude uložen chybový kód a v servisu mi řeknou co to je, jen mě napadlo že bych byl rád trochu předem připraven co mě může potkat. V zimě VSA krásně fungovalo .. vlastně ještě na jaře na mokru. Jinak pokud mám vše zhasnuté a mačkám knoflík VSA, tak se žlutý trojuhleník rozsvěcí a zhasíná normálně.

Je možné nějak "vyblikat" chybový kód jako jsem to dělal u P4G ?

Mě pořád svítilo ABS,vykřičník a VSA. Po vyblikání chyby a výměně pravého předního senzoru ABS,okamžitě po zapnutí klíčku přestalo svítit ABS a VSA a zůstal svítit vykřičník a nešel vypnout ani tlačítkem. Když jsem to šel projet,k vykřičníku se rozsvítilo ještě VSA. Tedy svítili ty dvě kontrolky jako tobě. Zkusil jsem nastavit neutrální polohu VSA,vše zhaslo a už mám několik dní klid...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina