Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vrzání řízení
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2014 , 16:54   Citovat  

Zdravím,

má někdo odhad co by mohlo znamenat níže popsané?
Při otáčení volantem doleva, zejmána ze zákldní pozice zhruba do půl otáčky a ještě výrazněji pokud je volant otočen více v pravo a přetáčím jej doleva se odněkud zepředu ozývá vrzavý zvuk jakoby gumy o gumu, nebo plast o plast. Nejprve jsem si myslel, že jde o zvuk pneu o silnici, protože si ho vždy všimnu jen při točení na místě (za jízdy při hluku je to zatím nepatrné). Ale při točení volantem a vystrčené hlavě ze dveří nejde od kola nic.
Tohle vrzání jde jakoby od volantu, respektive jeho "osy" někde hloub palubky.

Někdo nějaký návrh? Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2014 , 17:44   Citovat  

Doraz tlumice, kabely k airbagu a klaksonu v takove ovalne kazete pod volantem, samotne rizeni, cep a nebo misto kde jde tyc rizeni do posilovace, tam je gumova manzeta..

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2014 , 18:06   Citovat  

nexus_cz napsal:
Doraz tlumice, kabely k airbagu a klaksonu v takove ovalne kazete pod volantem, samotne rizeni, cep a nebo misto kde jde tyc rizeni do posilovace, tam je gumova manzeta..

Safra celkem široký výběr, jen co je pravda to mi hlava nebere
Ale doraz tlumiče a čep by jsem slyšel i zvenku, bo ne? Takže asi něco z toho zbytku?...Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2014 , 19:26   Citovat  

Koukni sem tudy odkaz

Na civicinfo tvrdi, ze staci namazat misto mezi ulozenim tlumice a loziskem, tomu moc neverim, mam kompletne tlumice vcetne ulozeni, loziska atd nove a vrzalo to pred tim, vrze to po ohrati i ted. Pak take pisi ze jim menili (i nekolikrat) kompletni rizeni, coz je dil za 1500 euro, podle me to bude ta klobouckova manzeta u posilovace rizeni tudy odkaz nebo ty kabely pod volantem, ale ty spis cvrkaj jak zaba dle videii na YT. Osobne mam zvuk jako na videu viz odkaz ze civicinfo, je slyset i zvenku od leveho kola. Ramena mam take nova tudiz cep vylucuju.

tudy odkaz

Pardon za chyby, pisu z telefonu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2014 , 15:22   Citovat  

nexus_cz napsal:
Koukni sem tudy odkaz

Na civicinfo tvrdi, ze staci namazat misto mezi ulozenim tlumice a loziskem, tomu moc neverim, mam kompletne tlumice vcetne ulozeni, loziska atd nove a vrzalo to pred tim, vrze to po ohrati i ted. Pak take pisi ze jim menili (i nekolikrat) kompletni rizeni, coz je dil za 1500 euro, podle me to bude ta klobouckova manzeta u posilovace rizeni tudy odkaz nebo ty kabely pod volantem, ale ty spis cvrkaj jak zaba dle videii na YT. Osobne mam zvuk jako na videu viz odkaz ze civicinfo, je slyset i zvenku od leveho kola. Ramena mam take nova tudiz cep vylucuju.

tudy odkaz

Pardon za chyby, pisu z telefonu.

Díky za odkaz, užitečné čtení je to dobrý Na tom videu je to úplně přesně ten zvuk, co to dělá mě, jen teda při točení doleva, ale to je jedno Úsměv Byl bych asi hlavně z cenového hlediska radši, kdyby to byl ten doraz tlumičů, ale to by přeci muselo být slyšet i venku u kola, když by se s ním točilo, což u mě není. 1500 euro bohužel doopravdy nemám, takže řízení měnit nepřipadá v úvahu Úsměv
Jak jsi to nakonec vyřešil ty? Mazal jsi tu manžetu u řízení?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2014 , 15:45   Citovat  

Zatim jsem to neresil, az bude cas a chut, tak to asi zkusim probrat s Aldou, jakej je tam pristup a zda by se na to podival. Spousta 8Gckaru mi uz reklo, ze jim to dela taky.. Nastesti to nema zadny vliv na funkcnost a je to jen vrzavy zvuk. Jak jsem psal, mam kompletne meneny predni tlumice a ramena, takze tam muj zvuk nevznika..je to proste zvuk gumy..a ozyva se kdyz se auto zahreje jizdou, opravdu bych si vsadil na tu spodni manzetu, ale zase si rikam, ze by byli mechanici po svete takovy jelita, ze by na to neprisli a radsi vymenili dil za 1500 liber...? Nevim, ale zase tam treba clovek psal, ze mu rizeni vymenili a zaclo to po 600km znovu, pomohlo az druhy rizeni. Úsměv Takze je .ozny, ze fakt staci s necim dole hnout..tezko rict takhle od stolu..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2014 , 17:31   Citovat  

No je pravda že jak jsem pročítal to vlákno na ufo klubu, tak mě uklidnilo vědomí, že rozhodně nejsem sám. A ještě zajímavější bylo i to, jak se teorie čím to může být různily (a to beru v potaz i různé teorie co jim sdělovali v servisech). Když jsi to tak zmínil, tak mi došlo že mě to taky povrzává až po zahřátí motoru, respektive minimálně po 5-10 minutách jízdy/nastartování.
No ano, od stolu asi doopravdy neuhodneme nic HaHaaa Ale s určitostí můžeme tohle povrzáníčko označit za identifikační známku ufona Úsměv

Kdyby jsem zjistil něco víc po poradě s kámošem mechanikem, dám ti echo...a prosím o to samé tebe Se stydím Je to tam.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2014 , 17:44   Citovat  

Domluveno! je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2014 , 18:00   Citovat  

Supa přátele

Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2014 , 22:48   Citovat  

Čaute. Dělá mi to taky, ale o dost víc a je to slyšet i zvenku. Vrže to při točení volantem i v přímém směru při přejezdu nerovností, nebo když zhoupnu předek auta na parkovišti. Měl jsem celej předek na špalkách, ale to bylo při otáčení ticho. Prostříkal jsem všechno možny silikonem dole, ale dělá to furt. Mám dlouho praklou manžetu na řízení, ale vrže to až teď. K uložení tlumiču nahoře jsem se nedostal.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2014 , 17:33   Citovat  

nexus_cz napsal:
Domluveno! je to dobrý

Tak prohlídka kamarádem servismanem proběhla a nejsme o nic moudřejší to mi hlava nebere Zpozoroval jsem, že mi to vrže jen po zahřátí auta, tedy po nějaké době jízdy. Pro příklad, ráno dojdu k autu a nic, dojedu do práce a tam už to vrže ostošest.

Z toho taky pramení, že když jsem k němu dojel, tak to zrovna nic nedělalo a museli jsme to projíždět aby to začalo (což bude asi problém, až to dovezu někam do servisu, že mi to vrže, tam jim to nechám, technik si to za hodinu projede a pak na mě bude koukat, že jsem mimo, že tomu nic není).

Takže po projetí byl zvuk vrzu slyšet i od levého kola při točení. Výsledek? Na manžetu u řízení to moc nevidí, spíš asi ten gumovej doraz u tlumiče nebo načlý čep (respektive guma u něj). Při zvýšené teplotě se trošku ta guma roztáhne a začne vrzat. Pokud mi nepoleze zvuk na nervy, mám počkat a neřešit to a pokud to bude doopravdy čep, tak to brzy poznám podle ran, klepání apod. Kdyby to chtěl zjišťovat, museli by jsme vždy nejdřív projet auto, zvednout ho a jak šamani prolézat všechny gumový místa v předních částech auta u kol a řízení.

No, takže nic nového v podstatě nemám. Jak jsi na tom ty?

MSX je teď offline  MSX
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2014 , 18:59   Citovat  

Je to spodní čep. Vezmi stříkačku s olejem a malinko stříkni dovnitř přes gumu. Mě to trápilo strašně dlouho a u známeho to bylo opraveno do 5min. Pokud to přestane můžeš ho vyměnit pokud budeš chtít. Zkus a uvidíš. Já tipuju, že to bude na stopro ono. je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2014 , 15:50   Citovat  

Tak po delší době nové postřehy. Spodní čep to bohužel není, všechny čepy jsou OK. Po dnešním bádání jsme zjistili, že zvuky jdou přímo od převodky/skříně (nebo jak se to jemenuje) řízení, a to mírně z pravé strany. Zajímavé je, že pokud se chytne za kola a otáčí se za ně, tak zvuk není, ale při točení volantem ano. Když jsme navíc trošku zatlačili při otáčení zvrchu na pravou tyčku řízení co vede do převodky, tak zvuk také zmizel. Vypadá to tedy asi na nějakou "vůli" přímo v převodce? Že by tam něco trošku při otáčení tlačilo jiným směrem a proto to dřelo?
Má někdo teď nějaký nápad co s tím? Výměna tyčky řízení? Blbé je, že to tam je tak utopený a není tam pořádně vidět Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2014 , 16:37   Citovat  

To bude ten mechanizmus rizeni, co jsem cetl tak to v UK na zaruku menili...dil za 40 tisic, takze ... wc

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2014 , 17:07   Citovat  

hmm...tomu říkám pořádnej ranec. No zítra jedu kolem hondy, tak se na to zkusím zeptat a třeba budu moudřejší to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2014 , 11:52   Citovat  

No tak cena potvrzena. Jediné co z toho všeho lze vyměnit je buď samostatně axiální táhlo cca do 1500 a nebo celou převodku řízení v řádech desítek tis... to snad ne

Asi se naučím to vrzání mít rád, protože nic jiného asi nezbývá Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2014 , 12:26   Citovat  

Nezbývá, je to u 8G klasika. Jak jsem psal, někomu to dokonce v UK vyměnili a vrzalo už nové.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2014 , 17:35   Citovat  

O to víc to pak musí naštvat. No nenadělám nic, je to sice už pěkně hlasitej a dost nepříjemné zvuk co k tak relativně 'mladému' autu moc nepatří, ale co už, hlavně že to z hlediska fungování auta nemá na nic vliv Úsměv

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2014 , 19:13   Citovat  

Hory88 napsal:
O to víc to pak musí naštvat. No nenadělám nic, je to sice už pěkně hlasitej a dost nepříjemné zvuk co k tak relativně 'mladému' autu moc nepatří, ale co už, hlavně že to z hlediska fungování auta nemá na nic vliv Úsměv

a nebo do cca 10tis. mi neříkej, že neudělaj repas řízení Mrk
ptal sem se na acco a tam chtěli kolem 7mi

avagen je teď offline  avagen
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2014 , 13:12   Citovat  

Čau,
nejedná se jenom o problém vozů vyrobených v Anglii ? Vlastním druhého JHME 7G sedana a žádný problém.

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2014 , 18:16   Citovat  

avagen napsal:
Čau,
nejedná se jenom o problém vozů vyrobených v Anglii ? Vlastním druhého JHME 7G sedana a žádný problém.

Jseš o generaci vedle...takže mimo mísu v tomhle tématu Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2014 , 18:24   Citovat  

avagen napsal:
Čau,

Neřídil ses číslem generace z nějakého e-shopu? Mají to blbě..

avagen je teď offline  avagen
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2014 , 19:16   Citovat  

??? jednalo se o počátek VIN a chtěl jsem naznačit ,že patrně vozidla skutečně vyrobená v Japonsku vrzáním řízení netrpí Úsměv

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2014 , 22:16   Citovat  

avagen napsal:
??? jednalo se o počátek VIN a chtěl jsem naznačit ,že patrně vozidla skutečně vyrobená v Japonsku vrzáním řízení netrpí Úsměv

A já Ti naznačuji, že mezigenerační srovnání je celkem mimo a nicnevypovídající Úsměv

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2014 , 8:19   Citovat  

Kdyz mads jine auto tak pravdepodobne budes resit i jine potize. To nebude o tom kde ho vyrobili Ble

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2014 , 8:26   Citovat  

avagen napsal:

Na vrzání řízení netrpí ani Civic 6g 5D a Aerodeck, který byl vyráběn v UK, problém se týká novějších generací než máš Ty.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2014 , 8:32  Naposledy upravil Hlavator dne 23.7.2014 , 8:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:
Na vrzání řízení netrpí ani Civic 6g 5D a Aerodeck, který byl vyráběn v UK, problém se týká novějších generací než máš Ty.
. Bohuzel kvalita jde stale niz. Sem o tom presvedceny. Na druhou stranu se podivejme kolik sme ochotni za nova auta zaplatit. Z aut se stava skutecne spotrebni zbozi a samozrejme s ohledem na cenu vyroby a pak tu prodejni hold kvalita dilu i zpracovani asi zakonite klesa.
Ja mam treba sedana 8G ktery se montuje v Turecku. Doted sem mel za to, ze se tam montoval i sedan 7G. Nicmene resim pazvuky ktere sem proste u generacne starsich a dle meho nazoru kvalitneji zpracovanych hond proste nikdy neresil.

Edit: tak sem koukal ze se vyrabel v UK US CAN JAP PHI TAIW BRASIL

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2014 , 8:36   Citovat  

Hellborn napsal:

tak to se neshodnem, aerodeck už má žízení TRW a to je obršajze.... taky sem z auta vyhodil a nahradil řízením z c5g Úsměv

1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 23.7.2014 , 8:50   Citovat  

Hlavator napsal:
. Bohuzel kvalita jde stale niz. Sem o tom presvedceny. Na druhou stranu se podivejme kolik sme ochotni za nova auta zaplatit.

Nepřijde mi, že by stála o tolik méně aby to musely být takové šunky (přes všechny značky). Kvalita bídná a dobrého servisáka aby člověk pohledal.. čekají nás temné zítřky. :-/

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2014 , 21:27   Citovat  

Ja treba driv pozoroval jen drobne pazvuky od tlumicu ale v interieru pri toceni volantem problem nebyl. No ted uz je to duet. Krupani jde od krytu arbagu volantu.

Utahl sem na krev ty 2 rouby srouby ktere ten kryt s bagem drzi,ale zlepseni neni nejak vyrazne jeste bych to mohl uplne vytahnout a podmazat nejakym silikonem,ale jeste se mi do toho nechce. pokud by to bylo jen tim mega teplem tak bych to dokazal kousnout-takovych pazvuku je v kazdem aute Tak to valím bulvy ale pokud to bude pokracovat tak s tim budu muset neco udelat
Ted chci pockat jestli se nekdo nechytne jestli to uz nekdo z 8G klubu neresil

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vrzání řízení
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď