Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 137
Sporťák je teď offline  Sporťák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2014 , 20:27   Citovat  

Tak mi to nedalo a šel jsem si do toho Tourera sednout ještě jednou. Sedadlo nastavené nejníž, volant nejvýš a zasunutý nadoraz. Noha se sešlápnutou spojkou lehce pokrčená a ruce taky lehce pokrčené na volantu. Nad hlavou jsem měl místo na šířku dlaně, tedy nějakých 7-8cm, od volantu k sedačce pak odhadem nějakých max. 25cm. Při vystupování jsem si pokaždé škrtnul hlavou o rám dveří a stehnem o volant. Holt se do toho leze jak do hadráku ve Vrchní, prchni! - jako za kulomet, přikrčit a pak zaklonit. Jinak posaz za volantem OK, sedadlo pohodlný, široký, opěrka hlavy dostatečně vysoko, místo na nohy OK, včetně pravého kolena. I tak ve srovnání se Streamem to byl docela stísněný pocit Tak to koukám! Ten ale asi budu mít ve většině aut, která nejsou MPV. Minulý týden jsem ještě seděl v Mazdě 3, Citroenu C4 Picasso, Toyotě Verso, Toyotě Auris Touring Sports, Peugeotu 308SW a Kie Carens. Musím přiznat, že nejlíp se mi sedělo v tom Carensu a Mazdě.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2014 , 20:34   Citovat  

Sporťák napsal:
35cm? Já tam měl pocit, že to je tam maximálně 20cm. Volant zasunutý a co nejvýš, sedačka co nejníž. Ale je možný, že jsem tu sedačku fakt neměl úplně dole, i když jsem se ji snažil dát dolů. Nebylo tam vidět, byl jsem v Motole, mají tam jednoho chudáčka Tourera ukrytého v temném koutě. To vypadá, jako že Honda Motol brzy s Hondou skončí. Příště pojedu radši na Jarov. A bez dcery, protože jsem se víc zajímal o to, co kde tropí za blbosti než o to, kde sedím Tak to valím bulvy

To my zabavilï syna jednoduše. Teď se může ve školce chlubit, že má Tourera a CR-V prolezlé skrz na skrz...Úsměv
Vzal jsem tedy do ruky metr a je to takhle:
- vzdálenost středu věnce volantu a konce hrudní kosti je těch 35 cm
- u měření výšky stropu jsem nakonec vyloučil lidský faktor a použil opěrku hlavy v poloze nejvíc vysunutá. Když je sedadlo nejníže, je vzdálenost opěrky od stropu 10 cm, když je sedadlo nejvýš, je vzdálenost opěrky od stropu sotva 2 cm
Do uvedených rozměrů se může promítat nastavení opěráku sedadla. Opěrku hlavy jsem nakonec zvolil proto, že mám hlavu kousek pod jejím hořejškem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2014 , 21:16   Citovat  

Do tohohle sedám...

20140714_170431.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20140714_170431.jpg, 284.28 kB
   Návrat  
stanokra je teď offline  stanokra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.7.2014 , 10:36  Naposledy upravil stanokra dne 16.7.2014 , 11:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

piskot napsal:
Do tohohle sedám...

teším se, těším ..

"to sporťák" - skúsil si CR-V ? ta by ti sadla. Ja som o nej uvažoval, a vypada to hodne dobre, jeden z mála ma aj normálne velký kufor.

Je faktom že Civic može mať určité omezení podla postavy človeka, i keď ja presadám z Octavie a tam je miesta tri pr..dele, a vpredu som nezaznamenal výraznu stratu prostoru a to som vyšší.. ale pri Civicu je to otázka výšky vrchnej časti tela pri posede.

Nicméně CR-V a neřešil by som to.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.7.2014 , 11:02   Citovat  

to piskot, zabezpečoval si nejak Hondu ? (šílenost ala defend lock, pískovani skel a pod.)
Vraj sa Hondy nekradnú a auto garážujem ...
Ale aspoň nejaký krok k mechanickému zabezpečeniu pre svoj klud duše by som rád, ale nic ma nenapadá Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2014 , 20:01   Citovat  

stanokra napsal:
to piskot, zabezpečoval si nejak Hondu ? (šílenost ala defend lock, pískovani skel a pod.)
Vraj sa Hondy nekradnú a auto garážujem ...
Ale aspoň nejaký krok k mechanickému zabezpečeniu pre svoj klud duše by som rád, ale nic ma nenapadá Mrk

Ne, nijak dalším způsobem jsme auto nezabezpečili. Fajn by byla ochrana jiná, najmout někoho, kdo by dával pozor na lidi, kterým "náhodou" kouká klíč z kapsy a jako na potvoru zrovna jdou kolem auta. Náš Accord by o tomhle mohl vyprávět, dokonce někdo zkusil mu ukopnout pravé zrcátko, a to Accord stál na veřejném parkovišti. Jenže ten dotyčný nepočítal s tím, že je to zrcátko sklápěcí, takže se mu svezla noha a pomačkal plech dveří, resp. udělal na něm důlky. DefendLocka jsme měli na C4G, ale ten neměl ochranu žádnou.

Co vím, dobré jsou fólie na skla. Skla odolávají delší dobu pokusům o rozbití, takže si útočník raději rozmyslí pokračovat a nechá toho.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.7.2014 , 13:44   Citovat  

To stanokra: O CR-V jsem uvažoval. Původně jsem si říkal, že koupím jeté CR-V 3G 2.0i-VTEC, rok 2010 a mladší, ale dost se kradou a dost se bojím, že se bude blbě shánět slušný kus s relativně málo najetými km (tak 80tkm max). Uvažoval jsem i o novém CR-V, ale to už je mimo finanční limit. Vzhledem k tomu, že ze Streama jsem zvyklý sedět výš a vzpřímeně a při mojí postavě mi to velmi vyhovuje, tak se mi moc nechce jít do nízkého kombíka, spíš zase do MPV. Podle parametrů v užším výběru je Toyota Verso 1.8, Ford C-Max 1.6 ecoboost a Kia Carens 1.6GDI. Když už bych připustil, že půjdu do kombíka, tak ve výběru jsou Honda Civic Tourer 1.8 Sport a Kia Ceed SW 1.6GDI Exclusive, a pokud bych úplně rezignoval na to, že mám malé děti a chtěl auto pro radost z jízdy tak bych vybíral mezi Hondou Civic 5D 1.8 i-VTEC Sport a Mazdou 3 2.0i Skyactive, kde ta Honda s velkým kufrem by měla být OK i pro rodinu. Už jsem byl de facto smířený s tím, že vezmu buď Civica 5D nebo možná i Tourera, i když je tam rozdíl v ceně 60-70 tisíc jen za těch 150l v kufru. Ale skončil jsem na tom, že se v tom autě necítím dobře, špatně se mi tam nalézá i vylézá, pokaždé se bouchnu do hlavy o rám dvěří a div si nezlomím nohu o volant, když už sedím za volantem, tak docela OK, i když mám nad hlavou málo místa a hranu čelního okna před očima. Proto jsem začal koukat i po těch ostatních autech.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.7.2014 , 16:26   Citovat  

Sporťák napsal:
Podle parametrů v užším výběru je Toyota Verso 1.8, Ford C-Max 1.6 ecoboost a Kia Carens 1.6GDI. Když už bych připustil, že půjdu do kombíka, tak ve výběru jsou Honda Civic Tourer 1.8 Sport a Kia Ceed SW 1.6GDI Exclusive...Hondou Civic 5D 1.8 i-VTEC Sport a Mazdou 3 2.0i Skyactive...

Toyota ma hodne sklamala, uz recenzie neboli moc kladné, ale ja som pozeral primárne po Aurise.. Verzo som preliezol, asi jedine v tejto kategorii co z toyoty stalo za mrk.
C-MAX neviem, už si sa previezol ? ja sklamanie na plnej čiare.. mal som Ford II a teraz to bola studena sprcha. A podarilo sa mi niekde na nete najst i spravnu recenziu na Ford Focu, a MAX s neho vychadza. Presne moje dojmy z jazdy : tudy odkaz
KIA bacha, známy ma CEED a po troch rokoch hrdza na kostre sedaciek vo vnutri, a este dalsich par problemov... opravy v zaručnej dobe, ale nič príjemného.
Mazdu by som si aj ja skusil, može byť dobrá volba..

Prečo neskúsiš aj koncernové autá ?.. SEAT je sh..it, ale golf TSI 1.4 je podla mna eso v triede, alebo OCTA III nie je zle auto.. su nudne vo vnutri, ale je to vec pohladu.. jazdia oba super..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2014 , 18:58   Citovat  

To Sporťák: Když jsme pořizovali Tourera, lámal nás prodejce na výprodej CR-V, v Comfortu s dvoulitrem, za 500 tisíc. Byl černý. Možná, kdyby jsi se poptal... Chvíli jsme sice uvažovali, ale rozhodlo, že až tak velké auto nepotřebujeme a že pro nás skončilo pěkné normální CR-V druhou generací...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.7.2014 , 22:04   Citovat  

stanokra napsal:
Toyota ma hodne sklamala, uz recenzie neboli moc kladné, ale ja som pozeral primárne po Aurise.. Verzo som preliezol, asi jedine v tejto kategorii co z toyoty stalo za mrk.
C-MAX neviem, už si sa previezol ? ja sklamanie na plnej čiare.. mal som Ford II a teraz to bola studena sprcha. A podarilo sa mi niekde na nete najst i spravnu recenziu na Ford Focu, a MAX s neho vychadza. Presne moje dojmy z jazdy : tudy odkaz
KIA bacha, známy ma CEED a po troch rokoch hrdza na kostre sedaciek vo vnutri, a este dalsich par problemov... opravy v zaručnej dobe, ale nič príjemného.
Mazdu by som si aj ja skusil, može byť dobrá volba..

Prečo neskúsiš aj koncernové autá ?.. SEAT je sh..it, ale golf TSI 1.4 je podla mna eso v triede, alebo OCTA III nie je zle auto.. su nudne vo vnutri, ale je to vec pohladu.. jazdia oba super..

Radši bych chodil pěšky než bych si koupil koncernové auto ! Jejich cenová politika, impotentní design a u motorů TSI i spolehlivost jsou dostatečnými důvody, proč bych se na ně nešel ani podívat. A to nemluvím o tom, že to má každý druhý před barákem a krade se to jako na běžícím pásu. Díky, ale nechci. V C-Maxu jsem ještě nejel, na Kladně ho nemají a do Fordu v Praze se teprve chystám. Auto jako takové se tváří super co se týká variability, motoru a jízdních vlastností, akorát design palubní desky, hlavně středového panelu, to je fakt strašný. Ale u každého auta bude něco, co bude muset člověk překousnout. Jinak ten Cee´d SW případně i30 kombi, za 400 tisíc je auto v nejvyšší výbavě s motorem 1.6 GDI/99kW,to není špatná nabídka. Nejsem sice nějaký příznivce korejců, ale musím uznat, že design se mi líbí, poměr cena/výkon je vynikající a téměř všechny recenze na ty auta i motor jsou pozitivní. Ale platí jako u všeho - nejdřív si tam půjdu sednout a když to bude OK, tak si to i projedu. Honda je moje srdcovka, ale nebudu ji kupovat jen proto, že je to Honda, abych si pak nadával, že si pokaždé při nastupování urazím hlavu nebo ulomím nohu. Otázkou je, jestli si člověk nezvykne a taky jestli si nenajdu nějaký grif, kde bych se nalodil a nezabil se u toho. HaHaaa Jinak Civic 5D 1.8 Sport je k mání taky za 400 tisíc, což je při té výbavě super cena. Bude hodně záležet na zkušební jízdě. Jestli to jen trochu půjde, tak toho Civica bych chtěl nejvíc.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2014 , 10:53   Citovat  

Sporťák napsal:
Jinak Civic 5D 1.8 Sport je k mání taky za 400 tisíc, což je při té výbavě super cena. Bude hodně záležet na zkušební jízdě. Jestli to jen trochu půjde, tak toho Civica bych chtěl nejvíc.

Mne 5D 1.8 doslova sedelo a príjemne ma prekvapilo, mal som dobrý pocit.
Testni si ju ale aj pri dialničnej rýchlosti kvoli hluku z motoru.
Nicméně i zahraničné recenzie popisujú 1.6 jako pocitovo živejšie auto... takže by som dal šancu aj tej nafte i keď teraz je cenový skok velký.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2014 , 16:45   Citovat  

Naftu nee, jednak jsem zvyklý na ježdění s benzínem, ale hlavně, my jezdíme velmi často krátké trasy po městě,ze školky, do školky, na nákup, do práce apod. To by nebylo pro DPF vůbec dobré.
Benzín je pro mě ideální volba. A jestli ten 1.8 i-VTEC fakt jezdí za 6,5-7,0l, tak je to super v porovnání s průměrem 9.8l/100km, který mám teď se Streamem VTEC
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.7.2014 , 17:02   Citovat  

Motoru 1,8i-VTEC bych se opravdu co se spotřeby týče nebál. V C8G na skorosemislickách a při častém VTEC a dost agresivní jízdě mám dlouhodobý průměr 8L/100km.
C9G 5D má přibližně stejnou hmotnost, možnost ECONOM módu a kdo chce, tomu ve městě pomůže Start&Stop je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2014 , 19:50   Citovat  

2bep napsal:
Motoru 1,8i-VTEC bych se opravdu co se spotřeby týče nebál.

spotreba je OK.. vyváži cenový rozdiel, ale je dobré si to testnúť. Obe verze... Každému sedí něci jiného a najvětší slabinou 1.8 je hluk na palube v otáčkach a pre mna - odchovaného diesel turbo , i reakce na plyn v bežných otáčkach.
Ale to posledné je len otázka zvyku.
   Návrat  
Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2014 , 19:56   Citovat  

Ta reakce na plyn v nízkých otáčkách je sice pěkná, ale ve vysokých je to mrvý, což je pro mě velký mínus, potebuji výkon když chci předjíždět a to mi nafta nedá. (Nějaký nesmyslný motory jako 4.2TDi neberu, potřebuju taky jezdit do zatáček Velmi šťastný )
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.7.2014 , 20:10   Citovat  

Sethox napsal:
Ta reakce na plyn v nízkých otáčkách je sice pěkná, ale ve vysokých je to mrvý, což je pro mě velký mínus, potebuji výkon když chci předjíždět a to mi nafta nedá. (Nějaký nesmyslný motory jako 4.2TDi neberu, potřebuju taky jezdit do zatáček Velmi šťastný )

a co ti brani radit driv nez pred cervenym ?
ps, ja jsem taky benzinovej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2014 , 20:22   Citovat  

Co se týče spotřeby benzínu, s používáním auta jsme na tom podobně jako Sporťák, jsme na 6,8 l. Střídáme se za volantem dva. Co se týče hluku, motor je slyšet až od cca. 3500 ot./min.. Jak už jsem psal, to se vypíná Atkinson a motor získává subjektivně vnímaný projev točivého honďáckého motoru. Fakt je to "dobrá muzika", když je ručička otáčkoměru u číslice 7000...Úsměv To už ani synem oblíbený Joe Satriani nemá nárok... Velmi šťastný
3000 ot./min. odpovídá 115 km/h. Na šestku...Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2014 , 22:34   Citovat  

piskot napsal:
Fakt je to "dobrá muzika", když je ručička otáčkoměru u číslice 7000...Úsměv To už ani synem oblíbený Joe Satriani nemá nárok... Velmi šťastný
Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
Faktom je, že jako řidič, som si v hatchbacku 1.8 dobre zajazdil a bavilo ma to. je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2014 , 18:12   Citovat  

stanokra napsal:
Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
Faktom je, že jako řidič, som si v hatchbacku 1.8 dobre zajazdil a bavilo ma to. je to dobrý

To je přesně ono, pocit k nezaplacení, že auto řídím, a nejsem jen pasažér, co po chvíli nudou mačká tlačítka palubního počítače. A i to ho stejně přestane zanedlouho bavit. Jsem dnes jel v novém Polu, tak bezpohlavní, nicneříkající auto, aby člověk pohledal.
Jelikož mohu srovnávat, tak Tourer je proti hatchbacku pocitově ještě lepší. Fakt, nekecám. Úsměv

Trochu pesimismu na závěr. Před nedávnem jsem křižoval ČR od západu na východ a zpět. Jestli se Hondě podaří splnit cíl prodaných 170 kusů Tourerů, tak to ať bouchnou ne jedno, ale hned několik beden šampaňského. Asi nemusím dodávat, že jsem na cestě nepotkal Tourera ani jednoho...Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.7.2014 , 23:22   Citovat  

piskot napsal:
Před nedávnem jsem křižoval ČR od západu na východ a zpět. Jestli se Hondě podaří splnit cíl prodaných 170 kusů Tourerů, tak to ať bouchnou ne jedno, ale hned několik beden šampaňského. Asi nemusím dodávat, že jsem na cestě nepotkal Tourera ani jednoho...Smutný

Ja som jedno stretol, na Slovensku na dialnici pod tatrami.. a v Prahe, ale to nepočitam, to bola predvádzačka z Jarova.

NIcméně 170 ks sa rýchle stratí, v takom počte je to hodne o náhode a mizivej šanci nejaké stretnúť.
Ale všimol som si, že na Jarove (Praha) sa stratili priebežne niektoré ks, identifikujem podla barvy, niektoré zmizli, takže na betón, sa nejaký ks predal,a aspoň 2 ks majú u nás, i keď ja som len čiastočný majitel len vyrábaného kusu.. možno majú už kolesá Se stydím

berto to inak z tej druhej stránky... aspon vynikne HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 19:43   Citovat  

stanokra napsal:

berto to inak z tej druhej stránky... aspon vynikne HaHaaa

Tak to určitě, jsme s Tourerem jediní široko daleko. Ono obecně Hondy vidět nejsou, možná tak C7G a C8G.

stanokra napsal:
i keď ja som len čiastočný majitel len vyrábaného kusu.. možno majú už kolesá Se stydím

Já myslel, že už tvoje auto je hotové, že jen čekáš, až mu v Anglii vyklepou střechu po krupobití...Úsměv
Přiznám se, že na to bych neměl nervy, složit zálohu a pak čekat tři měsíce, než sednu do auta.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.7.2014 , 20:40   Citovat  

piskot napsal:
Já myslel, že už tvoje auto je hotové, že jen čekáš, až mu v Anglii vyklepou střechu po krupobití...Úsměv
Přiznám se, že na to bych neměl nervy, složit zálohu a pak čekat tři měsíce, než sednu do auta.

chcel som nová neporušené, neoznačkované auto :O) a tri mesiace v lete ubehnú, vcelku rychle, nechcel som dve auta súbežne doma.. už i tak tam bude prekryv..

Na jednu stranu mi je líto, že práve v lete by si to človek užil maximálne.. na druhej strane leto skončí a stále sa bude na čo tešiť. :O)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2014 , 16:27   Citovat  

Tourera jsem zatím na silnici neviděl, jen v showroomu. A to bydlím ve velkém městě a do práce jezdím do Prahy, takže by se dalo čekat, že to někde bude vidět. Asi je ještě brzy, začalo se to prodávat nedávno.
Já reálně vidím koupi nového auta v lednu/únoru 2015. A budu mít těžké rozhodování. Byl jsem si v týdnu prohlídnout Hyundai i30 SW a musím říct, že jsem valil oči, kam se ti korejci za ta léta posunuli. Designově fakt pěkný, příjemný a slušný materiály, interiér prostorný. Za 380 tisíc auto s 1.6GDI/99kW motorem, a hodně slušnou výbavou včetně vyhřívaných sedaček a volantu, duální automatické klimy, LED DLR, TMPS, předních i zadních parkovacích senzorů + kamery, tempomatu, výškově stavitelného sedadla spolujezdce a dalších běžných věcí atd. To je fakt slušný. No, nevím jak budu přemlouvat manželku, že dáme minimálně 80 tisíc navíc za 100l v kufru navíc a o 4kW/10N.m silnější motor.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2014 , 16:59   Citovat  

Sporťák napsal:
Hyundai i30 SW ..... a nevím jak budu přemlouvat manželku, že dáme minimálně 80 tisíc navíc za 100l v kufru navíc a o 4kW/10N.m silnější motor.

verím že Huyndai je lepší ako napr. Dacia, a asi aj francuzske auta...
Ja sa priznám, že som podobne bol pozriet, človek ohromne ušetrí, ale ani som si neobjednal testovaciu jazdu a vobec som nebol zaujatý, vážne som nad tým uvažoval. Ale sklamalo ma to.. Honda ma v 5d podla mna vačší kufor, v I30 SW je malý, dalej tvrdé plasty. Na predných sedačkách zozadu majú deti tvrdý plast, za rok to bude od detských botičiek odreté..
To že je to auto lacnejšie, je v interiery vidiet.. to uz asi skor KIA i ked to je vv bledomodrom to samé.

Ale samozrejme, pre spústy ludí to auto bude super volba, zvonku vypadá vcelku super... dá sa za rozumnú cenu dobre vybaviť, sám som si dával +/- prečo vcelku dost priplacať za renovovanejšiu značku..
Ale volba bola jasná
- radosť z auta (jazda, interier)
- spolahlivost
- za pár rokov ked budem predávat, sa mi vráti ta investícia ktorú som do toho na začiatku vložil.

zváž to :O)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2014 , 17:50   Citovat  

Sporťák napsal:
Tourera jsem zatím na silnici neviděl, jen v showroomu. A to bydlím ve velkém městě a do práce jezdím do Prahy, takže by se dalo čekat, že to někde bude vidět. Asi je ještě brzy, začalo se to prodávat nedávno.
Já reálně vidím koupi nového auta v lednu/únoru 2015. A budu mít těžké rozhodování. Byl jsem si v týdnu prohlídnout Hyundai i30 SW a musím říct, že jsem valil oči, kam se ti korejci za ta léta posunuli. Designově fakt pěkný, příjemný a slušný materiály, interiér prostorný. Za 380 tisíc auto s 1.6GDI/99kW motorem, a hodně slušnou výbavou včetně vyhřívaných sedaček a volantu, duální automatické klimy, LED DLR, TMPS, předních i zadních parkovacích senzorů + kamery, tempomatu, výškově stavitelného sedadla spolujezdce a dalších běžných věcí atd. To je fakt slušný. No, nevím jak budu přemlouvat manželku, že dáme minimálně 80 tisíc navíc za 100l v kufru navíc a o 4kW/10N.m silnější motor.

Výbava... Oni to do toho auta musejí dát, jinak by byla neprodejná...Úsměv Měl jsem tu čest s Kia Picanto. Nechápu, kdo takové krabičky od sardinek může kupovat, a měla i to vyhřívání volantu. To jsem čučel...
Pokud tvoje manželka ráda řídí, tak ji vem na zkušební jízdu těmi auty, a budeš mít vystaráno. Jinak tě čeká těžké přemlouvání... Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2014 , 10:44   Citovat  

piskot napsal:
Výbava... Oni to do toho auta musejí dát, jinak by byla neprodejná...Úsměv Měl jsem tu čest s Kia Picanto. Nechápu, kdo takové krabičky od sardinek může kupovat, a měla i to vyhřívání volantu. To jsem čučel...
Pokud tvoje manželka ráda řídí, tak ji vem na zkušební jízdu těmi auty, a budeš mít vystaráno. Jinak tě čeká těžké přemlouvání... Úsměv

Obávám se, že manželce to je celkem jedno. Prostě řídí auto, je jí jedno jestli má 100 koní nebo 150, jestli Honda nebo Hyundai, jestli tam je tempomat, automatická klima nebo co. Potřebuje z něj jen dobře vidět, mít parkovací senzory vzadu, a mít snadný přístup na zadní sedačky a do kufru kvůli prckům (5 a 2 roky). Podle toho by Hyundai bohatě stačil. Ale..., bude to i auto pro mě a já chci mít auto, který mi dovolí i radost z jízdy, který bude mít nějakou duši, a taky trochu prestiž, a to pr mě zatím stále Hyundai/Kia nemají, narozdíl od Hondy. A argumentoval jsem manželce i něčím, co jsem časem vypozoroval: Když jede někdo v autě, které je obecně považováno za levné, sockoidní ap., tedy typu Dacia, Kia, Hyundai, Chevrolet, tak se často ostatní řidiči podle toho k nim chovají = lepí se na ně, nebezpečně je předjíždějí, povýšeně na ně trobí ať uhnou a nezavází na silnici. To se mi v Hondě nestává, když jsem měl Suzuki Swift, bylo to časté, nebo když jsem občas jel tchyniným Twingem. Už je kvůli tomu bych chtěl Hondu. Mimochodem, až teď, dva roku od narození našeho syna přišla na to, proč jsem trval na tom, že se bude jmenovat Vítek (i-VTEC) VTEC
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2014 , 11:01   Citovat  

stanokra napsal:
Honda ma v 5d podla mna vačší kufor, v I30 SW je malý, dalej tvrdé plasty. Na predných sedačkách zozadu majú deti tvrdý plast, za rok to bude od detských botičiek odreté..
To že je to auto lacnejšie, je v interiery vidiet.. to uz asi skor KIA i ked to je vv bledomodrom to samé.

Ale samozrejme, pre spústy ludí to auto bude super volba, zvonku vypadá vcelku super... dá sa za rozumnú cenu dobre vybaviť, sám som si dával +/- prečo vcelku dost priplacať za renovovanejšiu značku..
Ale volba bola jasná
- radosť z auta (jazda, interier)
- spolahlivost
- za pár rokov ked budem predávat, sa mi vráti ta investícia ktorú som do toho na začiatku vložil.

Tvrdé plasty to nemá, měkčené, alespoň na palubce a ten kufr v i30 SW má 528 litrů a to včetně dojezdové rezervy. Jinak, ten plast na zadní straně spíš vidím jako plus, lepší než látka, kterou ty děti hned ušpiní. Tohle se otře a je čisto. Jinak spolehlivostí je na tom Hyundai i30 překvapivě stejně jako Honda - Civic 26. místo, Kia Ceed a Hyundai i30 28./29. místo - tudy odkaz ale tady už je na tom Civic podstatně líp, hlavně mezi 4-5 letými auty. tudy odkaz
A nemyslím si, že rozdíl v pořizovací ceně 80-100. tisíc Kč se mi opravdu vrátí, když budu auto za 5 let prodávat. Ano stejně drahou Hondu asi pak prodám o něco dráž, ale tady ta Honda (Tourer 1.8 Sport) vyjde minimálně na 460 tKč, a lépe vybavená i30 SW Weekend vyjde na 380t Kč. A po 5 letech si myslím, že rozdíl bude 50t Kč maximálně. Ale i to bych byl ochotný překousnout. Největší problém mám s tím, že prostě v té Hondě se necítím prostorově dobře, špatně se mi do ní leze i vylézá, pokaždé se jebnu buď do hlavy nebo do nohy. A to je sakra argument proti. K čemu je mi skvělé auto s dobrým motorem, když budu každý den nadávat jak se mi do něj blbě leze Bueee
Musím jeden den vyrazit na Jarov a buď 5D nebo Tourera si alespoň na den půjčit. Doufám, že pak se mi po dvacátém nastoupení/vystoupení podaří najít grif, jak se tam v pohodě nasoukat Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.7.2014 , 12:27   Citovat  

A co nevystupovat? Se stydím HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2014 , 13:11   Citovat  

Hellborn napsal:
A co nevystupovat? Se stydím HaHaaa

To mě nenapadlo, ale nápad to blbej není je to dobrý
Zadní sedačky sklopit, spát se tam bude moct, koupit nezávislé topení, abych v zimě nezmrznul, na jídlo se dá dojet do McDrivu, jen vyřešit nějak to chození na záchod. A jako bonus bude klid, každej den můžu spát jinde a nebudou mě budit děti v 6h ráno a manželka si nebude stěžovat, že chci šuk místo toho, abych ji nechal krafat s kámoškama na Xichtknížce. Prostě recept na šťastné manželství pořádnej výtlem
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 10:48   Citovat  

xBaryk napsal:
Zdravím přátelé,
chci Vám nabídnout moje služby - pojišťovacího makléře, zejména zde se poptávám na auta, ale dělám vše.

Mohu Vám snadno a bezplatně udělat udělat kalkulaci povinného ručení, havarijního a všeho co si jen budete přát.
Pak už je jen na Vás, jestli se rozhodnete ušetřit kačky a investovat je raději do drahého benzínu pro naše miláčky či čehokkoli jiného. Díky tomu, že mám možnost dát 30% obchodní slevu + slevu za bonus a bezeškodný průběh, jsem schopen sjednat pojistku opravdu výhodně!

Samozřejmě do toho nikoho nenutím, ale pro ty z vás, kteří mají povinné sjednané přes pojištovnu či internet a nemají známého garantuji, že na 95% Vám ušetřím nemalé peníze.
Dělám jen preštižní pojišťovny na trhu(Allianz, čsob, axa, čp...), nedělám triglavy, slavie apod. protože mají ve zvyku, když se něco stane neplnit plnění.

Pokud se Vám tedy zdá, že platíte mnoho, nebo by jste mohli platit méně, zkuste to, a budete mile překvapeni Úsměv

Napiště mi do zpráv, nebo klidně v tématu a domluvíme se Úsměv

A jak to souvisí s tématem Civic 9G tourer? trochu offtopic nemyslíš, když příspěvěk před tebou řeší štastné manželství s C9G tourer ? sopťa sopťa
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina