Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ta-ble-ty
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.8.2014 , 19:54   Citovat  

Ahojte, je tu někdo kdo rozumí tabletům?
Potřebuju si koupit svůj první tablet. Chtěl bych ho jak vozit na služebky, tak si na nem serfovat v autě, nebo doma koukat na filmy.
Maximální rozpočet: 8000kč
žádné hry. Pouze internet,filmy, textove dokumenty.
Urcitě ne Apple (nechci být v uzavřené skupině)
Vlastnosti displeje: vyhovovala by mi CCA 9"
RAM dočetl jsem se, že by bylo dobre tak okolo 2GB
Interní paměť: 16-32GB
Slot pro paměťovou kartu: by byla OK
Fotoaparát: rozlišení:nejlepe 8mpix ale spokojím se s 5Mpix, přisvětlovací dioda by byla super stejne jako autofocus, ale to je asi pase co?
Ostatní požadavky: Stoprocentné bych potreboval moznost slotu na SIM kartu
Děkuji za rady, jeste me napada ze tablet by asi mohl byt i rok mimo prodej pokud by byl za dobre penize a lepsi nez nový model v dané cenove relaci.

Poradí mi nekdo co kde koupit? Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.8.2014 , 19:56   Citovat  

Nexus 7 (Google) anebo Yoga 10 (Lenovo) …..

edit: Spíše bych doporučil Yogu je to dobrý Luxusní vzhled (navíc je tenký a lehký), odladěný systém (velmi stabilní), vynikající hw parametry. V neposlední řadě bezkonkurenční výdrž baterie, což na cestách jistě oceníš…

S tablety od Lenova mám jen pozitivní zkušenosti, lidé v mém okolí rovněž. To samé platí i u ntb...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2014 , 20:04   Citovat  

Nexus 7 je jenom sedum palců.
Yoga se mi moc líbí, ale je to 10" coz je zase moc a navíc si nejsem moc jistý tím valcem naspod.

Je mi doporucovan Samsung tab 8.9 3G 32gb. Prý je to starsi model, ale funkcema lepsí jak nove tab2 a tab3.
   Návrat  
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2014 , 21:49   Citovat  

Za sebe bych doporučil buď Nexus 7 nebo momentálně horkou novinku nVidia Shield Tablet. Obojí se vejde do 8000,-Kč a nabízí, myslím, naprosto dostačující výkon na všechny činnosti, které popisuješ. Nexus 7 má sice "jen" 7", ale kdybych si měl vybrat, tak bych do něj šel minimálně už jen kvůli častým updatům od samotného Googlu, kde je zaručena slušná životnost a konkurenceschopnost tabletu, co se týče aktuálnosti OS. Jasně, vždycky si tam můžeš nahrát nějakou custom rom (CyanogenMod atd.), ale pro lidi, který se v tom neradi věčně hrabou je nejlepší volba prostě jen stáhnout ofiko aktualizaci a nic víc neřešit. U ostatních výrobců to často není s aktualizacemi příliš růžové, takže bych opravdu koukal po něčem, co si updatuje sám Google a ty updaty jsou na to zařízení přednostně. Před pár lety jsem vybíral tablet primárně jako navigaci a občasné surfování po netu, nakonec jsem sáhl právě po Nexus 7 (verze z r. 2012) a naprostá spokojenost OK Shield je úplná novinka, má 8" a momentálně pravděpodobně nabízí nejvýkonnější ARM čipset. Má stereo reproduktory, takže na filmy jak dělaný a přes HDMI můžeš přenášet obraz do TV. Nemá sice slot na SIM, ale internet se do všech Wifi tabletů dá řešit skrz nějakej smartphone a problém s tím není OK Jen momentálně asi nelze říct, jak to bude do budoucna s aktualizacemi. Určitě ale stojí za zkouknutí přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2014 , 22:28   Citovat  

Opravdu 7" nechci, měl jsem ji dva dny zpět v ruce a to mi příjde fest malé.
Hned potom jsem si hrál s 10" od Applu a to bylo zase velké.
Tahle osmi palcová novinka by možná byla fajn, ale přes 3G prostě nejede vlak.
Jednak používam staré telefon a přítelkyně taky a jednak prostě bych to nechtěl.
Chci tam mít strčenou datovou simku a at si to vezme do ruk, ona,ja,sestra nebo tatík, chci at to funguje. Velmi šťastný

BTW co říkate na ten Samsung tab 8.9 3G 32gb P7300 jakou to má hodnotu?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2014 , 23:11   Citovat  

Jasně, chápu - jak říkám, doma ten Nexus provozujeme primárně na navigování, případně, když člověk potřebuje na cestách rychle něco najít na netu atd, ale každej má ty preference jiný, to je jasný přátele Co se týče toho Shieldu, tak tam pak s tím slotem na SIM počkat jedině na verzi s LTE, která by měla být v nabídce taky, pravděpodobně ale později a bude nabízet 32GB interní paměti. Zároveň ale bude taky dražší, počítej cca. 2 000,- navíc, oproti Wifi verzi. Co se toho Samsungu týče, tak ten mi přijde, na dnešní poměry, už docela slabej. Nebo spíš takhle, ty věci ke kterým ho budeš používat to zvládne, ale jako investice do budoucna a nějaká trvanlivost bohužel nic moc. V říjnu mu taky budou 3 roky a za tu dobu se technika posunula docela razantně. Myslím, že Samsung ho už ani nepodporuje, co se aktualizací týče, ale nejsem si jistej, tak nechci kecat, každopádně si myslím, že nejnovější Android KitKat na něj oficiální cestou nedostaneš. Ani ta RAM 1GB není nic extra (animace se místy trhají atd..) a že RAM se hodí vždycky a všude Velmi šťastný Nevím, jestli jsi o tom už něco hledal, ale kdyžtak mrkni sem na nějaký dojmy - je tam i video odkaz.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 9:55   Citovat  

Ale za 2700kc s 11měsíční zárukou. Obalem, redukcemá, dokovaci stanici. To stoji ne? Jako prvni tablet na na ocihnuti. Stejne tak do roku budu kupovat jeste jeden. to mi hlava nebere to mi hlava nebere
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 10:20   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Ale za 2700kc s 11měsíční zárukou. Obalem, redukcemá, dokovaci stanici. To stoji ne? Jako prvni tablet na na ocihnuti. Stejne tak do roku budu kupovat jeste jeden. to mi hlava nebere to mi hlava nebere

Ahoj.

Mám Samsung GalaxyTab 8.9,32GB bez 3G, už nějaký rok a teď pokukuji po novém a asi to bude nVidia. Jinak k tomu Samsungu. Na normální užívání, internet nějaký film, stačí, pro mě má naprosto ideální velikost, jenom je potřeba častěji čistit paměť, volná RAM (ROM) či jak se to u tabletu jmenuje je max. cca 600MB, občas se seká, má problém přehrá FullHD video z kamery. Jinak na běžné užívání stačí. Další problém je, že nepodporuje nativně Adobe Flash Player(problém Samsungu obecně, i když je to teď asi jinak),což působí problém s přehráváním některých stránek a videí. U mě se to vyřešilo nainstalováním Opery. Myslím, že za 2700 Kč, to nebude špatná koupě na první tablet a na vyzkoušení jestli to vlastně plní tvoje očekávání. Určitě to není zařízení na práci místo laptopu, ale jako doplněk je to perfektní. Mám to tak, že v práci laptop, doma tablet a starý laptop, když potřebuji napsat nějaký delší dokument. Takže tablet je super na: Internet, filmy, čtení mailů a psaní krátkých odpovědí, Skype, Mapy.cz a jako navigace v autě. Pokuď by tě zajímalo něco konkrétního k tomu Samsungu, tak se ozvi. Rád odpovím pokud budu vědět.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 11:01   Citovat  

klucí, co používáte v tabletu za navi?
jinak já mám 7" samsung, nechá se držet jednou rukou a druhou po něm frčet, ideální na rychlé kouknutí na internet, když se chceš "jen podívat", ale na nějaké složitější práce to není. takovej velkej mobil Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 12:34   Citovat  

No ja mam v praci notas a doma taky notas, na to tablet prave nepotřebuju. Potrebuju ho do auta na hotely. Výlety. A přítelkyně taky asi jenom na cesty, do postele. Filmy na tv taky pouštím z notásu. Za hodinu se na nej Skocim podivat a pokud to nebude rozbité jak cikánské hračky tak to teda asi vezmu.,
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 13:09   Citovat  

Jak už psal výš Martin T., ten tablet Ti poslouží na všední věci celkem dobře, pokud po něm nebudeš chtít něco víc. Hádám, že přehrávat FullHD z kamery na něm asi nebudeš, takže to je pasé. Nicméně, já bych asi stejně volil něco jiného. Jak říkám, pro mě je důležité, aby ten tablet měl podporu a hlavně běhal svižně - máme doma ještě iPad a tam je vše krásně plynulé, takže jakékoliv "zaškobrtnutí" či záseky moc netoleruju. Na druhou stranu v porovnání právě s tím Nexus 7 (2012), kterej má starší Tegru 3 (Samsung má pouze Tegra 2) musím říct, že ač je ten Nexus papírově slabší, tak v nejnovější verzi KitKat běhá opravdu velmi svižně, i přesto, že má taky pouze 1GB RAM. A pokud něco kupuju na dlouhodobější užívání, jsem ochotnej do toho dát trochu víc peněz, za cenu toho, že ten tablet bude nějakou dobu bez problémů fungovat a bude podporován, takže já bych se asi rozhlížel po něčem novějším. Ačkoliv za tu cenu, co udáváš je ten Samsung docela slušná nabídka a když tam pak budeš chtít nahrát nějakou custom ROM, tak Ti ten tablet pak bude běhat jedna radost. Takže, pokud do toho teď nechceš dávat moc peněz a chceš to jen na takový "oťukání" si ho, tak ho zkus Úsměv Pak už budeš vědět, co od toho čekat a podle toho budeš vybírat dál. Jen bych opravdu před koupí zkouknul nějaký videa, jak to běhá, aby Tě to pak třeba nepřekvapilo, že to není sem tam úplně plynulé a neznelíbilo Ti to pak pohled na tablety obecně přátele

MOTyLEK: Používám Navigon - sestra s ním byla minulej rok měsíc v USA, kdy podle něj každej den jezdili a nemohla si ho vynachválit. Na cesty po Evropě je Navigon Europe a co jsem měl možnost zkusit, tak opět navigování bez chybičky. Byl jsem s ním v Chorvatsku, Německu, Itálii a spokojenost OK
   Návrat  
Slivka je teď offline  Slivka
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 22:50   Citovat  

A čo takto nejaký tablet priamo z Číny?
Ja som priateľke na vianoce kúpil Cube U9GT5, štvorjadro RK3188 Cortex-A9 @ 1.8GHz, krásny jemný 10,1" IPS display 2048x1536, 2GB RAM, 16GB verzia za cca 5.000,-Kč z www.hongkongeek.com a maximálna spokojnosť.
Osobne by som znova kúpil tablet priamo z Číny a momentálne uvažujem o tomto: Fine9 Glory+ 4G
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 17:03   Citovat  

trochu obnovim tema ,
chtel bych kupilt alternativu na notbuka a premyslim nat tabletem ve spojeni 2TB externiho disku s vlastnim zdrojem ,ale nedari se mi najit nakou normalni variantu co by nestala 1000e ale max do 500e

nasel jsem Lenovo tab 3 plus kterej vypada slusne ,ale nedokazu najit externi hardisk kterej podporuje android to mi hlava nebere

prosim neporadi nekdo ,jestli takovej hardisk je a nebo nakej ekvivalent dobryho tabletu z WIN 10 ...

a duvod proc nekoupit notbuka ? zacalo to tim ,ze nechci windows a chci neco hodne lehkeho a pritom aby to melo aspon 10"
a pritom melo vykon a nesekalo se to ,iPad stoji majland a pripojeni na hardisk nevim je zda vubec mozny ,
chci to hlavne na koukani filmu a naky aplikace plus internet .. klavesnici spis ne ,dalsi vaha a nemotorny pouzivani ..

za pomoc predem dekuji přátele
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 17:30   Citovat  

Je to sice starší,ale pořád bomba tudy odkaz HDD mas SATA 2,5",co dáš to tam dáš mám tam tocivou 320gb,pořád máš 2 volné pcie sloty,2xusb,VGA výstup,lan,bluetooth,WiFi,pcmci,IR,atd.
Používám na internet,fotky-gimp,hudbu,programování plc, Honda hds, atd.
Nevýhoda je váha ma to ntb baterii a slabší zvuk(jen 1repro) a blbe se shání.Ze se nedá psát prstem je výhoda,jak je velký, tak ma stejně člověk ruky opřené o displej a neruší to ovládání.Poctivy a nerozbitny Japonec.
Používám Linux(na všem uz pres 10let),diagnostiku a Siemens mám ve virtualboxu.systém je probuzený během 5s a uspaný během 2s,klidně i s XP na pozadíÚsměv.
Jo a displej je narozdil od tech novějších 10" viditelný i na sluníčku a v autě.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 18:35   Citovat  

mad_zed napsal:
Je to sice starší,ale pořád bomba tudy odkaz HDD mas SATA 2,5",co dáš to tam dáš mám tam tocivou 320gb,pořád máš 2 volné pcie sloty,2xusb,VGA výstup,lan,bluetooth,WiFi,pcmci,IR,atd.
Používám na internet,fotky-gimp,hudbu,programování plc, Honda hds, atd.
Nevýhoda je váha ma to ntb baterii a slabší zvuk(jen 1repro) a blbe se shání.Ze se nedá psát prstem je výhoda,jak je velký, tak ma stejně člověk ruky opřené o displej a neruší to ovládání.Poctivy a nerozbitny Japonec.
Používám Linux(na všem uz pres 10let),diagnostiku a Siemens mám ve virtualboxu.systém je probuzený během 5s a uspaný během 2s,klidně i s XP na pozadíÚsměv.
Jo a displej je narozdil od tech novějších 10" viditelný i na sluníčku a v autě.

myslim ,co se da koupit dneska Velmi šťastný nasel jsem neco pro priklad od Lenovo s Win 8 tudy odkaz plus ktomu nakej 2TB externak za 100e

nebo neco jako asus Transformer Book Flip TP200 tudy odkaz plus 2TB HDD

ale porad jsou to veci s Win 8-10 ,zajimalo by me jestli se da najit podobna kombinace na androidu ...
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2016 , 21:01   Citovat  

Peckovej tablet/notebook je Yoga Book zde, to by se mi celkem líbilo Úsměv

Pokud to chceš místo NTB, asi bych volil W10..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 0:01   Citovat  

jakubM napsal:
Peckovej tablet/notebook je Yoga Book zde, to by se mi celkem líbilo Úsměv

Pokud to chceš místo NTB, asi bych volil W10..

ja vim koukal jsem na nej ,ale ja se do te sumy musim vejit i se 2TB HDD Velmi šťastný a ta klavesnice je sice prdcka ,ale zbytecne scifi a oproti klasicke yoga je to asi 200e navic a zato mam 4TB HDD Velmi šťastný jinak ty yogy jsou asi nej ,bohuzel vse s androidem a jedina co byla z Win byta tab 2 tudy odkaz ale ta uz je vyprodana a tab 3 na win se 4G modemem jsem nenasel aspon za podobnou cenu co stal tab 2 ..

stve me to omezeni na Win ,tam je vyber prakticky nulovej , vedet o nakem extrernim hardisku z vlastnim zdrojem co by se dal napojit na tu yogu tab 3 plus, tak mam vyhrano pac ta stoji tak 300e ..

nekde jsem videl videa ze to jde nejak oblbnout nakym OTG kabelem ,ale ten musi podporovat ten tablet myslim a tohle nevyctu z niceho jestli to pujde nebo ne ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 1:51   Citovat  

nic ,nasel jsem neco ,takovej notbook tablet a mohlo by to fungovat nevim stou kompatibilitou ,ale zamlouva se mi Lenovo idea pad tudy odkaz plus k tomu tenhle samsun 3TB HDD
tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ta-ble-ty
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina