Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rodinné auto aneb kam s kočárkem Civic 7G Civic 8G Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Boni H je teď offline  Boni H
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 11:16   Citovat  

Ahoj všem jaké máte zkušenosti s nákladem v kufru v podobě kočárku HaHaaa . Zajímá mě konkrétně Civic 7G sedan, pětidvéřko a třídvéřko. Civic 8G a Accord 7G sedan, Wagon se mi nelíbí vypadá jako pohřebák.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 12:11   Citovat  

Kočárek (aktuálně sporťák) nacpu do Swifta (210l kufr) i do Accorda (570l), akorát trochu jinak. Dal se (i s korbou pro novorozeně) dát i do Civica 6g sedan , C4g 3D (zase jinak poskládaný), o Jazzu a Oktávce nemluvě.

Jinak řečeno - ptáš se blbě. Není problém nacpat kočárek (i široký X-lander, se kterým neprojedeš dveřmi některých vlaků) do jakéhokoli z výše uvedených aut. Otázka je jen JAK (případně, co chceš ještě převážet). Pokud co nejpohodlněji, tak C8g (pokud pominu Tourera, který je na to ještě lepší - podlaha v rovině s nárazníkem, kufr jak kráva). C7g má o něco menší, Acco sedan má (stejně jako C7g a C8g) nárazník nad podlahou - napřed zvednout nad nárazník a pak položit dolů do kufru (při vyndavání se mi povedlo pár škrábanců na nárazníku C6g). Ale mám zkušenosti teprve necelých 5 let a 6 aut... Se stydím
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 13:16   Citovat  

presne kocarek se vejde vsude. jde o to kolik veci chces jeste sebou vozit. To pak muze byt problem i pro Tourera.
   Návrat  
CJMonty je teď offline  CJMonty
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 13:25  Naposledy upravil CJMonty dne 5.8.2014 , 13:29, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Ahoj, prvni dite jsme bez problemu zvladali s c7g tridver. A to jsme se byli schopni nabalit se na tydenni dovolenou i s kocourem aby doma nechcipl hlady(cili plus kocici zachod, pytel granuli a pelech) Je to sice ze zacatku trochu tetris, ale jak se to naucis, tak uz nemas problem.

Shodou okolnosti je ten C7G prave na prodej Úsměv

Ted s druhym ditetem uz jsme museli zvolit vetsi vozidlo Úsměv

Jinak sedany bych asi rovnou vyradil, maji maly nakladaci otvor a dokud budes vozit ke kocarku korbu, tak budes dost trpet.

C8G je naprosta pohoda. Tam uz by to chtelo hodne snahy aby jsi se nevesel. S tim jsme odleji chorvatsko s dvouletym ditetem. To kvantum hracek co to pojme si neumis predstavit Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 13:28   Citovat  

Vokys napsal:
presne kocarek se vejde vsude. jde o to kolik veci chces jeste sebou vozit. To pak muze byt problem i pro Tourera.

Jo, návraty z Vánoc od babičky, kdy nám přibyl třeba houpací kůň v krabici 40x120x80 byly i s Tourerem náročnější... Velmi šťastný
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 13:32   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, návraty z Vánoc od babičky, kdy nám přibyl třeba houpací kůň v krabici 40x120x80 byly i s Tourerem náročnější... Velmi šťastný

My podobne dostali trimetrovou trampolinu Velmi šťastný Ale civic je pasak a i to odvezl... ale je fakt ze jsem se k ni uz vesel jen tak tak ja Velmi šťastný
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 14:56   Citovat  

a už jste převáželi traktor s vlekem a s kolečkem? Velmi šťastný kombík, nikdy nevíš co povezeš HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
zitnyp je teď offline  zitnyp
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 16:44   Citovat  

MOTyLEK: tak na takovyhle vypravy mate mit kouli a velkej vlek Je to tam.

jinak k tematu, kdysi jsem resil s kamaradem co vlastni obchod kocarky.cz jestli se vejde do Fiata 500 nakej a prej urcite neco vyberem, takze tak Mrk
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 17:01   Citovat  

MOTyLEK napsal:
a už jste převáželi traktor s vlekem a s kolečkem? Velmi šťastný kombík, nikdy nevíš co povezeš HaHaaa

Další expert na převážení vzduchu po ČR pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 17:11   Citovat  

no jo, aj rohovou vanu jsem tam už narval. radši budu převážet vzduch než dumat nad tím, kde vzít vlek nebo jak to připevnit na střechu, aby mi to neulítlo. Hihi
kočárek je to nejmenší, ale třeba to ještě bude chtít převézt židličku na krmení,cestovní postýlku, nějakou bagáž a najednou zjistíte, že i ten kombík je skoro málo. Jestli pojedeme příští rok někam na víkend s druhým půlročním prckem, možná i ten vlek budeme brát třeba na kolo pro většího synátora či další jinou kravinu muhehe
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 17:18   Citovat  

Stepa napsal:
Další expert na převážení vzduchu po ČR pořádnej výtlem

cekal jsem kdy a odkud prijde tahle prostoduchá hláška.... sopťa sopťa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 18:05   Citovat  

MOTyLEK napsal:

A dětskou jídelní židličku a 4 balení kanadské šindele na pergolu... Velmi šťastný Nebo při kultivaci zahrady asi 500kg železa... O několika ledničkách nemluvě...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 18:08   Citovat  

a to tu ještě nenapsal Bully Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 18:23   Citovat  

kandik napsal:
cekal jsem kdy a odkud prijde tahle prostoduchá hláška.... sopťa sopťa

A já čekal na odezvu Úsměv ...napsat kup kombík, nikdy nevíš co povezeš je podle mě mimo. Jezdím s autem několikrát týdně a nevidím důvod pořizovat kombík, "pro strýčka příhodu". Na jednoho prcka stačí 7G hatch...až se tady budou řešit 3 špunti co máš Ty, tak OK, pak to beru přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 18:31   Citovat  

Stepa napsal:
A já čekal na odezvu Úsměv ...napsat kup kombík, nikdy nevíš co povezeš je podle mě mimo. Jezdím s autem několikrát týdně a nevidím důvod pořizovat kombík, "pro strýčka příhodu". Na jednoho prcka stačí 7G hatch...až se tady budou řešit 3 špunti co máš Ty, tak OK, pak to beru přátele

Ano, stačí, ale to stačí i C4g. Pak je jen otázka rychlosti a složitosti nakládání/vykládání... Do kombíku nějak neřeším tetris.
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 18:58  Naposledy upravil PeteZ dne 5.8.2014 , 19:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:
Ano, stačí, ale to stačí i C4g. Pak je jen otázka rychlosti a složitosti nakládání/vykládání... Do kombíku nějak neřeším tetris.

OK Je to tam.
do C4g X-Lander na šířku ale bez kol a složenej-korbička uvnitř,tentýž ale sporťák v kufru komplet opět ale bez kol-rozložení a opětovné složení otázkou pár minut,o golfkách nemluvim to je sranda-i když ty se třeba do C4g vejdou krásně na šířku a do MPVéčka Mazda 5 se vešly jen na šikmo naštvanej takž velký auto není vždy velký auto to mi hlava nebere momentálně jezdíme jako rodina v L3g takže sedan a vejde se tam onen zmiňovaný X-Lander jen složenej, vedle korbička a ještě kolo staršího potomka takže do budoucna(nepředpokládám že se budu dále množit pořádnej výtlem) to asi stačit bude Velmi šťastný

EDIT:a že je Legend sedan neřešim-až něco povezu velkýho tak je na něm tažný je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 18:58   Citovat  

jak píše Hellby, kombík neřeším skládání, prostě nějak to tam dám a jedu. Mám za zadnímy opěradly nataženou ke stropu síťku, takže skládám na sebe jak se to vejde. tak do preludy jsem taky naložil altán, stan, spacáky, atd, ale už to chtělo skládat. nevím, jestli bych do kufru 7g hatch narval sporťák, jídelní stoličku plus věci na víkend. Každopádně čím větší kufr s co nejlepším přístupem je vždycky plus si myslím.
   Návrat  
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 20:19   Citovat  

Boni H napsal:
Ahoj všem jaké máte zkušenosti s nákladem v kufru v podobě kočárku HaHaaa . Zajímá mě konkrétně Civic 7G sedan, pětidvéřko a třídvéřko. Civic 8G a Accord 7G sedan, Wagon se mi nelíbí vypadá jako pohřebák.

Ahoj. Na Acc 7G sedan som v pohode vozil v kufru kočiar, vybrali sme taký, ktorý sa skladal sám do seba( do placky). Na malé výlety stačilo a vliezlo sa okolo aj pár batůžkov. Na väčšie výlety( Chorvátsko, cesta po Balkáne -Srbsko , Čierna hora) som si kúpil krátku ale širokú a vysokú truhlicu(cca 500l) na strechu kde sa mi v pohode kočiar vyliezol a ešte aj plno blbosti okolo( in line brusle, plno bot...)a ešte k tomu som mal kufor sedanu. Ak by su chcel, tak na Ostravsku sa možeš prísť mrknúť, a Acc7g?..
tudy odkaz
.Skúsim nájsť foto s truhlicou na aute.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 20:30   Citovat  

Hellborn napsal:

Když musíš tetris řešit každý týden, OK...když ho řešíš jednou za půl roku, kombík zbytečnost...to se celou dobu snažím naznačit Úsměv
   Návrat  
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.8.2014 , 20:47   Citovat  

tudy odkaz
Tento strešny nosič mám a v ňom som odvozil počas veľkých dovoleniek kočiar.(vnútornu výšku ma 39cm , objem som prehnal,miesto 500 len 350L..)
Aj teraz,keď už kočiar nepotrebujeme, tak box 1-2x do roka využijem. Kombi som tiež nechcel,predsa len u mňa aj so sedanom vozím 99% času v kufru len vzduch. Ale netvrdím, že kombi pre niekoho nemože byť dobrá voľba...pre mňa resp.kočiar bohate stačilo riešenie s boxom
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.8.2014 , 5:48   Citovat  

Stepa napsal:
Když musíš tetris řešit každý týden, OK...když ho řešíš jednou za půl roku, kombík zbytečnost...to se celou dobu snažím naznačit Úsměv

To si nemyslím. Třeba na podzim, v zimě je opruz sundavat kolečka v blátě nebo břečce..

Ano, kufr využiju naplno tak 1x za 14dní, ale když je potřeba, tak nemusím předem plánovat a řešit, jestli se něco vleze nebo bude potřeba vozík apod.
   Návrat  
Johnie_Walker je teď offline  Johnie_Walker
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.8.2014 , 6:04   Citovat  

nám nejlíp vyhovoval A7g Tourer
ta plocha kufru je moc fajn, i když na výšku už to není nic moc
dál jen snad méně místa na zadních sedadlech, děti tam at´ se to nezdá potřebují trochu prostoru

ted máme A8g tourer a na kufr vzpomínáme Honda
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.8.2014 , 7:55   Citovat  

MOTyLEK napsal:
nevím, jestli bych do kufru 7g hatch narval sporťák, jídelní stoličku plus věci na víkend. Každopádně čím větší kufr s co nejlepším přístupem je vždycky plus si myslím.

Naprosto bezne Velmi šťastný se sportakem je c7g uz uplne v pohode...

K tematu: Pokud se kazdej vikend nestehujes s rodinou na chalupu a budes vice mene vozit jen kocarek plus nejakej nakup, tak bych sel do c8g, pripadne c7g pokud na 8g nejsou prachy. Pokud kazdej druhej den neprehazujes detskou sedacku do jinyho auta, klidne i tridver.

Tri roky jsme od miminka jezdili c7g 3d a nejak vyrazneji si stezovat nemuzu. Akorat pujcovani ditete babickam i se sedackou jsem nenavidel... Se svyma skoro 190cm se lamat dozadu a oddelavat/pridelavat sedacku bylo fakt peklo... Jinak v pohode pres leto klidne i na tyden na chalupu, v zime na hory, vzdy jsme se vesli...

Kombik je na jedno dite overkill.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.8.2014 , 8:46   Citovat  

CJMonty napsal:

Kombik je na jedno dite overkill.

Ale na Vánoce u rodičů bych si ho radši půjčil... Aby se tam nemusely nějaké dary nechat... Velmi šťastný
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.8.2014 , 9:07   Citovat  

Hellborn napsal:
Ale na Vánoce u rodičů bych si ho radši půjčil... Aby se tam nemusely nějaké dary nechat... Velmi šťastný

To kazdopadne HaHaaa
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2014 , 9:10   Citovat  

asi neco delam spatne. ale byli jsme na tyden v krkonosich s c6g aero a vezli jsme sebou jen jidlo malymu, obleceni, cestovni postylku a kocarek a mel jsem na zadni sedacce 3 tasky a kdybych chtel sebou jidlo a piti pro sebe tak se to nevejde, Kamaradi co jeli s nama byli na tom podobne a az na jedny kteri meli P207 a museli rozebirat kocarek a meli to naskladany az po strechu coz mi prijde nebezpecne pri vetsim brzdeni. a podotykam ze jsme vsechny veci co jsme meli vyuzili a nemeli sebou neco co kdyby nahodou.
a proc je vlastne spatny vozit vzduch sebou ? Rozdíl +0,2l na 100km u novyho c9g tourer 1,6d ?
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.8.2014 , 9:29   Citovat  

Stepa napsal:

jenze ty furt vnucujes do eteru predstavu, ze 90% kombikaru s nima jezdi pro strycka prihodu a ze to je banda volů, ktery se nechali nachytat na tu kombikovou blbost. HaHaaa A to , aspon z toho co mam ja moznost pozorovat kolem sebe, a z vlastni zkusenosti, proste neni pravda a ja se cejtim urazenej bueee Velmi šťastný .
.... A taky nerozumim co je vlastne na kombiku spatnyho - je to par litru vzduchu a korun navic, a neznatelne zhorsena aerodynamika. U takovyho Smaxe budiz - je to vyssi ma to celni odpor a na spotrebe to je znat, ale napr. u nas se nestane aby v kufru neco nebylo, minimalne je tam dycky kocarek, kterej se do Smaxu konkretne vejde komplet neslozenej. Neskladat se muze zdat jako rozmarilost, ale pri tretim decku bych o tom s moji zenou nepolemizoval Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.8.2014 , 9:49   Citovat  

kandik napsal:
jenze ty furt vnucujes do eteru predstavu, ze 90% kombikaru s nima jezdi pro strycka prihodu a ze to je banda volů, ktery se nechali nachytat na tu kombikovou blbost. HaHaaa A to , aspon z toho co mam ja moznost pozorovat kolem sebe, a z vlastni zkusenosti, proste neni pravda a ja se cejtim urazenej bueee Velmi šťastný .
.... A taky nerozumim co je vlastne na kombiku spatnyho - je to par litru vzduchu a korun navic, a neznatelne zhorsena aerodynamika. U takovyho Smaxe budiz - je to vyssi ma to celni odpor a na spotrebe to je znat, ale napr. u nas se nestane aby v kufru neco nebylo, minimalne je tam dycky kocarek, kterej se do Smaxu konkretne vejde komplet neslozenej. Neskladat se muze zdat jako rozmarilost, ale pri tretim decku bych o tom s moji zenou nepolemizoval Úsměv

No na spotřebě bude znát i Tvoje noha... Velmi šťastný

Nevím, jaký odpor vzduchu má C7g, ale Acco 7g Tourer má cx=0.32 (ve své době to byl nejnižší ve své třídě)..

A další + je,že na HONDAy nemusím vozit a stavět stan - pohodlně se natáhnu v kufru. Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2014 , 10:15   Citovat  

to kandik: úvaha zajímavá, nicméně mylná Velmi šťastný

to hellborn: A7G má cx lepší...ale je větší a váží víc Úsměv
   Návrat  
beastti je teď offline  beastti
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2014 , 11:17   Citovat  

kandik napsal:

ja mel taky pri narozeni male imprezu 03 sedan, velky kocer se sice do kufru vlezl, ale musel se komplet rozdelat vcetne kolecek, takze nez to udelas, tak si cely spinavy a nervni. pak sem mel hv-r 5dver. tam kocar vlezl pekne, jen se musel slozit dolu a nic moc vic sem do kufru nedal, ted mam streama, kocar supnu tak jak s nim prijedu bez jakehokoli skladani, k tomu jeste male decke kolo a jedu. a to ani nemluvim, kdyz je zima, prsi atd... to si pak vzpomenu, jak sem se nasaskoval kolem sedana Velmi šťastný .
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rodinné auto aneb kam s kočárkem Civic 7G Civic 8G Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina