Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak zrepasovat plastové kryty hlavních světlometů - foto
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 6
Fanna je teď offline  Fanna
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2013 , 23:01   Citovat  

Mam uplne stejny problem hod jsem rovnou postup prosim co koupit co udelat a jakej postup u toho diky moc FAKT moc :........... OK
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
R4ZoRCiviC je teď offline  R4ZoRCiviC
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 4.6.2013 , 23:30   Citovat  

Ahoj kdo by měl zájem v okolí Třebíče(Vysočina) tak světla a lak renovuji ve volném čase;) Pro Hondaře za pakatel...jsem proškolený od tudy odkaz a mám i certifikát...nejsem žádnej patlal:) vše dělám 3M pastama,strojně leštičkou...:hehe: přikládám nějaký fotky mejch "výtvorů" HaHaaa

renovace.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
renovace.JPG, 88.75 kB

252581_226518864141176_1409980553_n.jpg

252581_226518864141176_1409980553_n.jpg, 35.63 kB

292992_226518547474541_1106935809_n.jpg

292992_226518547474541_1106935809_n.jpg, 68.55 kB

svetla.JPG

svetla.JPG, 112.09 kB

ffffff.JPG

ffffff.JPG, 44.31 kB

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Fanna je teď offline  Fanna
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2013 , 23:59   Citovat  

Za kolik jsi ochotnej udelat a nebo teda poradit jak na to diky moc jsem z olomouce. potrebuji to jak sul Úsměv a jak dlouho se to dela a postup diky přátele

DSCF2947 (1).JPG

DSCF2947 (1).JPG, 1.05 MB

Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2014 , 10:01   Citovat  

Ahoj,

trochu to tady vytahnem na povrch Velmi šťastný

Potrebuju manzelce zrenovovat svetla, kdyz uz v tom budu, chystam se samozrejme i na Hondicku. Nejdriv jsem zkousel, sverit to servisu, ale za 2000 za obe auta mi muzou kiss me Nevidim na tom nic sloziteho, takze jsem pohledal par tutorialu na YouTube a narazil pri tom na tuhle sadu. Koukal jsem ve vlakne, ze uz tu jsou i realne zkusenosti a na YT sem koukal i na postup praci, vysledek vypada suprove.

A ted dotaz: Nemam zadnou zkusenost s voskovanim povrchu, ani auto nevoskuju, takze me zajima. Bude stacit ochrana tim Karnaubskym voskem, nebo je to shit, kteryho se nemuzou zbavit, tak to k tomu davaj zadarmo? Velmi šťastný Cetl jsem i o pruhledny folii, ale do toho se mi moc nechce, nebudu lampy sundavat, tak aby se to nekde pak neloupalo.

isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2014 , 10:08   Citovat  

Ahoj, to by mne taky zajímalo. Páč je to 21 měsíců co jsem si to nechával dělat a už zase žloutnou, stálo to již Marphym zmiňované 2000kč a nic moc. Ta sada vypadá dobře ale.........?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2014 , 10:21   Citovat  

No jako zatim zadny ale co se renovace tyce nevidim Je to tam. Ale porat me zajima ta nasledna ochrana pred UV a dalsimi vlivy to mi hlava nebere

odkaz

A po 21 mesicich, pokud si na to ani nesahl je to jeste super, me zacali zloutnout snad po roce a to byli novy to snad ne

Prelude 90 je teď offline  Prelude 90
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2014 , 11:13   Citovat  

...žádné leštění světlometů to je jen na chvilku :KO: obrousit áklad na plast přelakovat bezbarvým klárem a světla tě přežijou :OK:

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2014 , 11:41   Citovat  

To mam vyzkouseny a po 14 dnech se to zacalo loupat KO Se spravnou ochranou ten plast vydrzi, jen chci zjistit, co je ta spravna ochrana

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 9:33   Citovat  

...neco si udelal špatne :oops: delam to 6let a nic se neoloupalo ikdyž je tak sekanec od kamínku a jdeš za to wapem,jak řikám správný rozbrus základ na plast a lak... je to stejnej postup jako u nárazníků pokud by to "jak říkáš ty" nefungovalo tak by nikdo nemel nárazníky v barvě :D a dokonce tim seš schopen zapravit vryp po havarii až do hloubky 2-3mm to ti leštenka neudelá,jo a když tam kapneš jakoukoli barvu (odstín) tak si tim mužeš natonovat třeba plexi štít budíků na mašine ...tak zatim

isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2014 , 17:37   Citovat  

Tak jsem to nevydržel(nedalo se na to koukat) a zrenovoval jsem to tím Carexem. Čas ukáže

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2014 , 17:41   Citovat  

Ja to delal ted o vikendu na svym aute i na manzelky Fabii a svetla jak novy Je to tam.

Kdyby to nekoho zajimalo tak:

Renovace je o nekolika krocich

1) Brouseni smirkem P240 na sucho - Zkousel jsem to vrtackou s minimalnima otackama, pak pomalejsi akuckou a nakonec rucne, vse trvalo stejne dlouho a nejlepsiho vysledku sem dosahl rucnim brousenim - At jsem se snazil sebe vic drzet otacky na minimu a po povrchu co nejvic jezdit, stejne se mi na povrchu tvorila hneda hmota cehosi (Nemam ani tak podezreni na pripalovani plastu, jako na nejakej sajrajt, kterym ty svetla byly predtim osetreny, mozna bezbarvej lak)

2) Brouseni smirkem P600 na sucho - Stejne jako bod 1)

3) Brouseni smirkem P1200, P2000, P3000 "pod vodou s Jarem" - Tady se mi nejvic osvedcila akucka (aku vrtacka) uz jen z duvodu, jak se s ni dela, je mnohem lehci, neni treba tolik hlidat otacky (u te moji vyhovovalo maximum otacek) a neni tak dlouha, takze nad brousenim mate maximalni kontrolu. Doporucuju ten sapon do vody na vlhceni brousenyho povrchu opravdu pridat, po prejeti smirkem po takto navlhcenym povrchu se vytvori bublinky a vidite, kde uz jste brousili a kde ne. Zkousel jsem to i bez saponu a clovek z toho nesmi spustit oci, jinak je hned ztracenej. Vlhcit jak povrch, tak samotnej smirek.

4) Lesteni - Opet akucka + max otacky - Otacky na rozlesteni bohate staci a nedochazi k rozstriku pasty jako s vrtackou a vyssimi otackami.

5) Osetreni voskem, tady neni co dodat

Po kazdym brouseni je nutny povrch ocistit vodou se saponatem, pred pouzitim P240 a P600 je treba jej utrit do sucha.

Okoli si oblepte papirovou kryci paskou alespon ve TRECH vrstvach, ja pri prvnim svetle pouzil jen jednu vrstvu a pri prvnim skrtnuti o lak byla pryc i s lakem Bueee

Doporucuju prikrejt auto kryci folii, ja to neresil, protoze nasledovalo myti, ale jinak si z toho udelate berusku - Lestici pasta a smes vody, saponu a plastu litaj pri vyssich otackach opravdu vsude.

2014-08-24 16.30.35.jpg

2014-08-24 16.30.35.jpg, 869.29 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 10:27   Citovat  

...šudlat furt nový světla do nekonečna :vytlem: tohle vaše paste nedokáže viď ? :P 10min.práce - excentr rozbrus P120,vodařina P800 a zalakovat toť vše a navždy jak pořád říkám výsledek posuďte sami a to jsou světla ktere byli nejmíň steřelé co jsem dělal příště sem dám světla po havárces hlubokým vrypem :lucy:

PŘED.jpg

PŘED.jpg, 475.71 kB

PO.jpg

PO.jpg, 482.65 kB

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 19:21   Citovat  

A která fotka je po renovaci? Úsměv
Možná je to špatně nafocené, ale na té fotce se mi to osobně moc nelíbí. Ten čirý lak jakoby nebyl úplně čirý anebo podklad pro něj nebyl dokonale hladký (smirek byl moc hrubý).
800 smirek je moc hrubý, já při renovaci končil 2000.
Abys neřekl, že kritizuju a nic jsem nedokázal, tak přikládám fotku mého světla po renovaci sadou Carex.

Resize of Fotografie0868.jpg

Resize of Fotografie0868.jpg, 91.47 kB

Resize of Fotografie0875.jpg

Resize of Fotografie0875.jpg, 147.9 kB

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 19:44   Citovat  

Nevidim zadny rozdil tech dvou svetel od Prelude 90. Velmi šťastný Ja koncil 1200 Úsměv Neumim si predstavit dat na plastove cire svetlo lak na auto. Úsměv

U Petra78 je jasne videt, ze je lestene to druhe.

Je mi celkem jedno ze prelestuji svetla rucne kazdy pulrok. Lestim prumerne kazde dva mesice cele auto, tak vezmu i svetla.Trva mi to asi o 2 minuty dele a jsou jako nova a i ten rok vydrzi Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 22:00   Citovat  

...tak Kendika (laik) řešit nebudu když nevidí rozdíl ani popsane fotky PŘED A PO ale Petr78 zjevně vi co dela ...ten lak se ti nezdá máš pravdu je o 2stupně zatmavený na přání zákazníka a tim že sem šel P120 a potom hned P800 voda jsem chtel poukázat na to jakeho výsledku se da dosáhnout i při maximálním zfušeřením práce ...samozřejmně postupny rozbrus by byl na miste kdybych tady mel vypisovat A4ku postupu co a jak...ale furt leštíte všichni nový svetla? proč? a ješte každeho pul roku jak psal ten druhej :D na otazku proč by lakoval svetla ? jde videt,že žádny ješte nerozbrousil neb to vetšina značek dela pro ochranu čireho plastu aby nezašel po roce ale až po záruce Mercedes tam lepí tvarovane folie...a ted zjednodušeně : kdo ma svetlo tak špatne že ho chce vyhodit at si ho za 50kč přestřika lakem a ma klid a funguje to i na stare SKLENENE svetla a kdo to chce každej pul rok leštit jak Kandik tak upřimnou soustrast :lol: adios :papa:

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 22:32   Citovat  

Aha, teď když jsem se na tu fotku podíval znovu, tak ten lak je lehce tónovaný.
Prozradíš, jak se toho dá dosáhnout? Přimíchá se do laku nějaké barvivo?
To že světla z fabriky jsou přestříkané bezbarvým lakem vím. Právě ten lak se musí při renovaci zbrousit pryč a renovovaná světla jsou pak náročnější na údržbu - musí se pravidelně voskovat, aby nezašly.

Proč se nikomu nechce světla lakovat a raději je rozlešťuje?
Kvalitně nalakovat stvětla jentak někdo neumí a těžko si to někdo udělá doma. Rozleštění si doma udělá kde kdo.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 22:54   Citovat  

Prelude 90 napsal:
...tak Kendika (laik) řešit nebudu když nevidí rozdíl ani popsane fotky PŘED A PO ale Petr78 zjevně vi co dela ...ten lak se ti nezdá máš pravdu je o 2stupně zatmavený na přání zákazníka a tim že sem šel P120 a potom hned P800 voda jsem chtel poukázat na to jakeho výsledku se da dosáhnout i při maximálním zfušeřením práce ...samozřejmně postupny rozbrus by byl na miste kdybych tady mel vypisovat A4ku postupu co a jak...ale furt leštíte všichni nový svetla? proč? a ješte každeho pul roku jak psal ten druhej Velmi šťastný na otazku proč by lakoval svetla ? jde videt,že žádny ješte nerozbrousil neb to vetšina značek dela pro ochranu čireho plastu aby nezašel po roce ale až po záruce Mercedes tam lepí tvarovane folie...a ted zjednodušeně : kdo ma svetlo tak špatne že ho chce vyhodit at si ho za 50kč přestřika lakem a ma klid a funguje to i na stare SKLENENE svetla a kdo to chce každej pul rok leštit jak Kandik tak upřimnou soustrast HaHaaa adios papa
Kendik Velmi šťastný
Nejsem zadny odbornik, to je pravda.
Petr 78 ale take psal, ze nevidi rozdil, pokud jsem to dobre pochopil kdyz se ptal, ktere je vlastne vylestene Úsměv Ano lestim je priblizne kazdeho pulroku stylem hadrik, jemna pasta smrdl smrdl, pak na druhy hadrik vosk, zase smrdl smrdl a to je cela drina.Kdyz uz lestim cele auto, tak proc neudelat i svetla.K tem dvema hodinam mi pribude 5 minut Úsměv
Svetla jsem uz lestil nejednou, takze zkusenost by tam nejaka byt uz mela.Neprosel jsem kvuli matnym svetlum STK, tak jsem byl i nucen je vylestit.

Nevim co na svetla dava vyrobce jako ochranny film, ale myslim, ze to primo lak na auto nebude, ale treba se pletu.
Kdyz uz bych sem daval fotku kvuli porovnani pred a po, nenapadlo by me sem davat jak pises "zfuserenou" praci, kde neni poznat, co je lestene, kdyz tu lidi chteji poradit jak spravne na to.
Nemas na ukazku jine fotky? Dle toho jak pises, tak jsi zkuseny a mas tech vylestenych svetel za sebou urcite spoustu. je to dobrý

Navod jakym to delas Ty urcite jako laik uvitam. 800 smirk nakonec v Tvem prvnim prispevku (navodu) k tematu pro dobry vysledek nebude to prave.Pokud jsi Ty profik co umi zalakovat svetla tak dobre, ze jsou jako nova tak ok, ale kdo to v domacich podminkach umi?

Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 23:53   Citovat  

Marphy napsal:
Ahoj,

Potrebuju manzelce zrenovovat svetla, kdyz uz v tom budu, chystam se samozrejme i na Hondicku. Nejdriv jsem zkousel, sverit to servisu, ale za 2000 za obe auta mi muzou kiss me Nevidim na tom nic sloziteho, takze jsem pohledal par tutorialu na YouTube a narazil pri tom na tuhle sadu. Koukal jsem ve vlakne, ze uz tu jsou i realne zkusenosti a na YT sem koukal i na postup praci, vysledek vypada suprove.

A ted dotaz: Nemam zadnou zkusenost s voskovanim povrchu, ani auto nevoskuju, takze me zajima. Bude stacit ochrana tim Karnaubskym voskem, nebo je to shit, kteryho se nemuzou zbavit, tak to k tomu davaj zadarmo? Velmi šťastný Cetl jsem i o pruhledny folii, ale do toho se mi moc nechce, nebudu lampy sundavat, tak aby se to nekde pak neloupalo.

Já jsem si koupil ten vosk (ze stejného obchodu) za 40,- Kč Mrk . Používám ho už asi 5 měsíců a zatím OK - světla nežloutnou. Je sice fakt, že tam ten vosk moc dlouho nevydrží (píšou 3-5 umytí), ale svou funkci plní. Já ho aplikuju (co jsem se teď dočetl v návodu, že asi špatně Velmi šťastný ... píšou nechat zaschnout 20min a já jsem hold nedočkavý a nechávám to jen 5min Velmi šťastný ) většinou každé nebo co 2. umytí.

Jinak bych chtěl někdy zkusit (jak na světla, tak na lak) "Collinite 476s" ... tady ve vlákně i na fóru ho chválí, ale zatím se mi nepozdává cenovka - asi nefunguje konkurence na trhu, která by cenovku snížila Velmi šťastný ... našel jsem ho jen
tady .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 11:12   Citovat  

Marphy napsal:
Ahoj,

Karnaubsky vosk je nejdulezitejsi soucasti vosku na auto.Dodava ten pravy lesk. Úsměv Cim je ho tam vice tim lepe.Ale napsat pravy prirodni karnaubsky vosk muze kazdy jen aby tim lakal zakazniky, protoze 100% karnauby je nemozne.

Na svetla a na auto na zimu davam tvrdy vosk Finishkare 1000P a svetla jsou i po pul roce stejne cira.Dele jsem je zatim bez zasahu nenechal, ale verim, ze by vydrzely i dele.

Jinak Kolohnat 476 je vyborny vosk. je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 12:01   Citovat  

...mám od 3Mka sadu na lešteni svetlometu za 10ku a stejne to použivam na lešteni kokešu v laku nebo roztřiky na sloupkách a proč asi? nehodlam to leštit dokola aly tady je vetšina co si bude šudlat svetla každej pul rok (asi koníček) :D ja svetla vymontuju nabliju a vic se k nim nevracim toť vše...Petr78 žadna veda jen do laku kápni kapku černe barvy a recepturu si nekam napiš kdyby si to delal vickrat at to maš odzkoušený čim vic vrstev tim vic tmavne ...tahle myšlenka me napadla sama od sebe a pak začli i výrobci tonovat světla (viz.obr.Mazda 6 back-lights) a ješte pro ty co nevidej rozdil na mejch fotkach PŘED A PO : NAJDI SI 3ZAŘIVKY KABINOVEHO BOXU NA SVETLE OCTAVIA2G VEDLE SEBE A CO VIDIŠ? NO TA PROSTŘEDNÍ TEMEŘ NEJDE VIDET ŽEE? A TO SAME PAK HLEDEJ NA OBRAZKU PO...NO A MÁME TU Z TOHO PEKNEJ HÁDANKOVEJ QUIZ ČIM VIC ROZDILU NAJDEŠ TIM ZJISTIŠ PROČ SVETLA NA VYHOZENI LAKOVAT A NE ŠUDLAT :jupi:

mazda6-back-lights.jpg

mazda6-back-lights.jpg, 76.46 kB

3M.jpg

3M.jpg, 37.11 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 12:30   Citovat  

Prelude 90 napsal:
...mám od 3Mka sadu na lešteni svetlometu za 10ku a stejne to použivam na lešteni kokešu v laku nebo roztřiky na sloupkách a proč asi? nehodlam to leštit dokola aly tady je vetšina co si bude šudlat svetla každej pul rok (asi koníček) Velmi šťastný ja svetla vymontuju nabliju a vic se k nim nevracim toť vše...Petr78 žadna veda jen do laku kápni kapku černe barvy a recepturu si nekam napiš kdyby si to delal vickrat at to maš odzkoušený čim vic vrstev tim vic tmavne ...tahle myšlenka me napadla sama od sebe a pak začli i výrobci tonovat světla (viz.obr.Mazda 6 back-lights) a ješte pro ty co nevidej rozdil na mejch fotkach PŘED A PO : NAJDI SI 3ZAŘIVKY KABINOVEHO BOXU NA SVETLE OCTAVIA2G VEDLE SEBE A CO VIDIŠ? NO TA PROSTŘEDNÍ TEMEŘ NEJDE VIDET ŽEE? A TO SAME PAK HLEDEJ NA OBRAZKU PO...NO A MÁME TU Z TOHO PEKNEJ HÁDANKOVEJ QUIZ ČIM VIC ROZDILU NAJDEŠ TIM ZJISTIŠ PROČ SVETLA NA VYHOZENI LAKOVAT A NE ŠUDLAT Je to tam.
To jsi presne vystihl Úsměv Je to muj konicek, lesteni Velmi šťastný
Zdrzuji se dalsich komentaru. Úsměv papa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 15:03   Citovat  

Prelude 90: počkej, ale tady nikdo nepíše o tom, že světla každého půlroku rozlešťuje (renovuje).
Každého půl roku se ty světla jenom voskujou (konzervujou). Stejně jako lak auta.
když jsou kvalitně zrenovovaná, tak opravdu stačí čas od času na voskovat a světla jsou pořád krásně čirá.
Já mám zrenovovaná a pravidelně voskovaná světla 2,5 roku a ani po každodenním ježdění za tu dobu neztratily nic ze svého lesku.
Všimnul jsem si jedné nevýhody laku na předních světlech - odletující kamínky ho ničí víc než holý plast. Na nelakovaném (rozleštěném) světle) nejsou tolik vidět stopy po kamínkách.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 15:17   Citovat  

Petr 78 napsal:
Prelude 90: počkej, ale tady nikdo nepíše o tom, že světla každého půlroku rozlešťuje (renovuje).
Každého půl roku se ty světla jenom voskujou (konzervujou). Stejně jako lak auta.
když jsou kvalitně zrenovovaná, tak opravdu stačí čas od času na voskovat a světla jsou pořád krásně čirá.
Já mám zrenovovaná a pravidelně voskovaná světla 2,5 roku a ani po každodenním ježdění za tu dobu neztratily nic ze svého lesku.
Všimnul jsem si jedné nevýhody laku na předních světlech - odletující kamínky ho ničí víc než holý plast. Na nelakovaném (rozleštěném) světle) nejsou tolik vidět stopy po kamínkách.
je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 18:06   Citovat  

Petr78 z me praxe musim bohužel argumentovat :? pokud dáš keramickej lak co používa mercedes tak ten už jen tak nepoškrabeš nebo neproďobneš anebo z druhé strany můžeš přidat změkčovač do laku což zbusobí pružnost laku od kterého se kamínek odrazí ale neprosekne tahle varianta by se mela davat i na nárazníky proto se nekdy divíme jakto že ten original lak na nabouranem narazníku nikdy neolopue a nerozpraská ? je to díky zmekčovači a take tenke vrstve - čím víc vrstev tim je lak nachylnejší na praskáni a odlupováni ale to už jsme v hrube mechanickém poškozování což nevydrží ani keramický lak... no ty ďobky v tom svetle jdou videt hlavne z boku a u xenonu a co s tim udelaš ty ? zbrousiš to a kolikrát to mysliš že udelaš ? aby ses neprobrousil až k žárovce :idea: ja rozbrousim a zaliju lakem do hladka ale to jsou extremně zničene lampy kde si leštenka neškrtne furt tam šudláte nove světla ...ja na leštence začínal a pro jednoduchost a výsledek jsem skončil na laku ten přece víc vydrží... a v kostce teda záverem? Kandik už neargumentuje jenom papouškuje smajlama pro Péťu78 tak se kluci rozdelme na ŠUDLAČE a STŘÍKAČE :lol: to je jak v tom filmu : se šípkovou-se zelím ! :sopta:

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 18:42   Citovat  

Velmi šťastný
Dobře, tak já se řadím mezi šudlače Úsměv
S tím změkčeným lakem máš pravdu.
Proto je můj nově nalakovaný nárazník otřískaný od kamínků během krátké doby - lakýrník nedal do laku změkčovadlo a navíc dal pod lak vrstvu křehkého plniče. Lak se vždy odprýskne od plniče. Smutný
Takže souhlasím, že změkčený lak na světla by už nějaký ten kamenný útok přežil.
Z toho co píšeš, je vidět, že něco o lakování víš je to dobrý

Jenom pro zajímavost.
Jak časově a penězově by byla náročná renovace světel u tebe?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 10:38   Citovat  

Když je to hodně dobrej známej tak gratis pze když neco stříkáš tak ti stejne v te pistoli toho půl deci laku zbyde a pak ho vymejváš ...tak zatim :smoke: stříkač :smoke:

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 19:08   Citovat  

A musí se povrch pod lak nějak připravit kromě broušení? Aby se lak pak neloupal?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 21:31   Citovat  

odmastit a nastříkat zaklad na plast (průhledna vodička celkem řídká takže dost teče) ale bacha nekdo myslim STANDOX tam má i stříbro aby se to lip stříkalo tak kup ten čirej at nemáš svetla na stříbrno :D pak stačí jenom udelat mlhu aby to zmatnelo 5-10min odvetrat a můžeš solit lak ten nejdřív jenom tak pomeranč kontakt aby si vytvořil lepivou vrstvu a pak 2hou můžeš nasolit do plných ...jestli stříkaš prvně tak si zkus bokem na papír jak se lak slívá at te pak nepřekvapí krápníky :D zatim zduř

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 22:08   Citovat  

Jo, primer na plasty (naleptávač) taky používám. To by mohlo držet je to dobrý

Bulletgt je teď offline  Bulletgt
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2015 , 20:36   Citovat  

Zdravím. Firma standox představila renovaci poškozených světel a můj accordeon byl jako pokusný králík alespoň v hondě ostrava. Pravé světlo bylo na odpis. Vzali to šmirglem bez demontáže světla a pak ho nalakovali. Při práci jsem nebyl takže nevím jestli dělali něco mezi tím. Když použijete kvalitní lak tak to nezežloutne mě nepatrně ale opravdu trošku zažloutly. Cena u téhle metody 800 kč ale když člověk umí tak si udělá sám. OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak zrepasovat plastové kryty hlavních světlometů - foto
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina