Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zadni kotouce na c4g
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2009 , 23:32   Citovat  

jak dat na moji civu ktera ma vzadu bubny kotoucove brzdy z 1.6 oboje je 4g dik moc nebo nejakou stranku s navodem(jinakj mam c4g s motorem D15b2)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2009 , 9:35   Citovat  

pls poradte nekdo

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2009 , 9:44   Citovat  

Musíš sehnat nápravu s kotoučema.

Podle lidí,co to předělávali na C5g, je to děsná rasovina a už by do toho nikdy nešli...

Navíc - co Ti vadí na bubnech? Mně se s nima trhalo auto přes ručku mnohem líp než když má vzadu kotouče... Vem si jaká je brzdná plocha paken oproti destičkám... Navíc při jízdě brzdí hlavně předek...

O nutnosti údržby pístků nemluvě - zadní na VTi mám po repasy,protože byly zanedbané a vytekla mi přes ně skoro všechna brzdová kapalina...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2009 , 10:14   Citovat  

Hellborn napsal:
Musíš sehnat nápravu s kotoučema.

Podle lidí,co to předělávali na C5g, je to děsná rasovina a už by do toho nikdy nešli...

Navíc - co Ti vadí na bubnech? Mně se s nima trhalo auto přes ručku mnohem líp než když má vzadu kotouče... Vem si jaká je brzdná plocha paken oproti destičkám... Navíc při jízdě brzdí hlavně předek...

O nutnosti údržby pístků nemluvě - zadní na VTi mám po repasy,protože byly zanedbané a vytekla mi přes ně skoro všechna brzdová kapalina...

ja tam chci davat jinej motor bud 1.6 z crx(DOHC 129koni a nebo 1.6i VT(DOHC 150 koni)tak chci abych to ubrzdil a kdyz budu mit vzadu bubny tak stim budu mit problem nebo ne?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2009 , 10:23   Citovat  

marty89ul napsal:
ja tam chci davat jinej motor bud 1.6 z crx(DOHC 129koni a nebo 1.6i VT(DOHC 150 koni)tak chci abych to ubrzdil a kdyz budu mit vzadu bubny tak stim budu mit problem nebo ne?

No i-VT má vepředu větší brzdy než zbytek, takže pokud bys dával 150koníků, tak (kromě předělání uchycení motoru do kastle) dej dopředu větší brzdy...

Problém? No pochybuju... Civic 6g 1.5Vtec (115koní) má vzadu taky bubny a problém s bržděním moc nemá a to brzdí větší váhu než CRX a C4g... Ale nevím,jestli má přední kotouče stejné jako CRX a C4g nebo větší (tipuju větší, protože je má stejné jako VTi 1.6 6g).

Zadek se podílí na brždění prý asi 10% (zaslechnutá info - neověřoval jsem),takže hlavní práce je na předních brzdách...

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2009 , 10:32   Citovat  

Rekl bych,ze zadek by mel brzdit vic,aspon 20%,ale to je v tomhle pripade jedno.
Pokud budes brzdit jako hovadko (budes to dojit nekde na okruhu),tak maji kotouce vzadu smysl.Pokud mas auto rad a chces spis rychle jezdit jak rychle brzdit,nechal bych to byt (nebo sehnal zrovna CRXku).Mam v sedanu A8ku motor a vzadu stale bubny (pry by tam kotouce kvuli zadnimu spolunahonu ani nesly) a nestezuju si,brzdy ale celkem setrim.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2009 , 10:51   Citovat  

Wayne napsal:
Rekl bych,ze zadek by mel brzdit vic,aspon 20%,ale to je v tomhle pripade jedno.
Pokud budes brzdit jako hovadko (budes to dojit nekde na okruhu),tak maji kotouce vzadu smysl.Pokud mas auto rad a chces spis rychle jezdit jak rychle brzdit,nechal bych to byt (nebo sehnal zrovna CRXku).Mam v sedanu A8ku motor a vzadu stale bubny (pry by tam kotouce kvuli zadnimu spolunahonu ani nesly) a nestezuju si,brzdy ale celkem setrim.

Shuttle má taky vzadu bubny (81kW - a 3D má kotouče),ale ten z kopce díky stálé 4x4 z kopce zpomaloval i bez brzd... Úsměv

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2009 , 10:57   Citovat  

Crx 2G a C4G, kromě VT, mají vepředu brzdy 240mm. Novější modely pak už mají asi většinou 260.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2009 , 10:59   Citovat  

Minor napsal:
Crx 2G a C4G, kromě VT, mají vepředu brzdy 240mm. Novější modely pak už mají asi většinou 260.

Jo, tak teda 1.5 bude mít taky těch 260 vepředu a vzadu bubny... Na 115 poníků a asi 1200kg...

Jinak ještě rada - dej si nový brzdový válec - neskutečné,co to udělalo s brzdama na mém C4g - má nej brzdy ze všech Hond,co jsem měl! je to dobrý

wookie je teď offline  wookie
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2014 , 7:09   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, tak teda 1.5 bude mít taky těch 260 vepředu a vzadu bubny... Na 115 poníků a asi 1200kg...

Jinak ještě rada - dej si nový brzdový válec - neskutečné,co to udělalo s brzdama na mém C4g - má nej brzdy ze všech Hond,co jsem měl! je to dobrý

myslel jsi tenkrát tohle jako brzdovej válec? tudy odkaz (s bubnama jsem spokojenej kouř )

rattray je teď offline  rattray
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2014 , 8:34   Citovat  

bubny na zadku ti Béčko ubrzdí,a navíc ti bude parádně fungovat ručka Velmi šťastný C4g je vzadu tak lehký že je to zbytečný...já mam sice kotouče,ale serie 240mm a nemaji problem ubrzdit 210koní, ReS swapnul 260mm z integry na svých 150koní a zadek je totálně přebržděnej. Jasně dá se to řešit nějakým omezovačem brzdneho učinku,ale taky žádným swapováním,což je ponekud levnější varianta Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
zadni kotouce na c4g
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina