Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nemožnost odvzdušnění brzd II
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Strana 8 z 11
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 21:01   Citovat  

uz vim proc se mu zda ze pedal bere pozdejc - niz. Protoze ta gumka, hranateho prurezu, ktera tesni kolem pistku, ma i jeste druhy ukol - vraci pistek, aby pominul brzdny ucinek a deska nezustala pritlacena na kotouc. No a tim ze je nova, vic pruzi a pistek oddaluje o nejakou tu setinku vic nez stara, sterela, ztvrdla, vymackana gumka...
Kdyz do zrepasovaneho trmenu lehce foukate vzduch, vidite jak pistek kraaasne pruzi a hybe se. Kdezto stary trmen nedela bud nic, nebo jen velmi malo.
Je to tam.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2011 , 21:28   Citovat  

musim rict ze se to postupne lepsi a lepsi takze to asi bude v pohode Úsměv

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 11.11.2011 , 23:00   Citovat  

Ta Fastovo teorie zní hodně zajímavě a potvrzoval by to i fakt, že se to několika lidem i mně) postupem času zlepšuje.

Matyband je teď offline  Matyband
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2013 , 21:10   Citovat  

ahoj kamos mi ted volal a ja to neumim vysvetlit Velmi šťastný
dotaz znel: jestli muze za to ze nemuze odvzdušnit brzdy na civicovy i fakt ze napojil trubicky na naslednovne : PP-PZ a LP-LZ . Myslím že by to vliv mit nemelo ale rovnou jsem mu rekl ze by to melo byt zapojeno krizem ze ? diky

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2013 , 22:03   Citovat  

včera asi 6x odvzdušněná c5g vti s novýma třmenama a + to má ABS. Vše ok, ale klasický prob., pedál mi přijde, že jde níž než na jiných autech... což je asi normální.. jinak to brzdí luxusně...

problém je podle mě ve vůli mezi deskama a kotoučem... pokud nejsou brzdy zajetý a nejsou mezi nimi velké vůle, je to ok, ale jak to tam chodí nějak víc a nedolíhá jak má apd.. tak pak je dlouhá dráhá a pedál chodí nízko. Kdžy jsem zacpal na jiném c5g zadní brz. okruh. A brzdil jen předek, tak to bylo tvrdý jak šutr ten pedál.. žádné propadání...

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2013 , 6:57   Citovat  

Matyband napsal:
ahoj kamos mi ted volal a ja to neumim vysvetlit Velmi šťastný
dotaz znel: jestli muze za to ze nemuze odvzdušnit brzdy na civicovy i fakt ze napojil trubicky na naslednovne : PP-PZ a LP-LZ . Myslím že by to vliv mit nemelo ale rovnou jsem mu rekl ze by to melo byt zapojeno krizem ze ? diky

na odvzdušnění to vliv nemá , ale jinak je to debilita na ntou , když mu jeden okruh vypadne nebo jen se lehce zavzdušní tak mu to bude při brždění tahat ke straně.

joeydrabik je teď offline  joeydrabik
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2013 , 12:05   Citovat  

no pridam sa aj ja....predvcerom nahodene zrepasovane brzdy na mojho anglicaka...odvzdusnovane v roznych poradiach.
brzdit brzdi...ale pedal sa pri permanentnom stlacani pomaly prepadava Úsměv
brzdy zaberaju od 1/2.
ABS funguje.
trosku s tym pobeham...a skusim odvzdusnit znovu Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2013 , 16:50   Citovat  

Normální jev. U mého angličáka to bylo stejné. Takže jsem jezdil a po týdnu odvzdušnil a tak to dělal až to bylo ok. Teď to má stejné i tchán a čekáme až bude tepleji ať si pod to můžu lehnout a odvzdušnit. Che to jen trpělivost Velmi šťastný

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2013 , 17:40   Citovat  

hosi ja brecim jak to tady ctu Velmi šťastný
co s tim delate ze vam to nejde odvzdusnit me se to povedlo na poprve a to sem mel sundane jak predni tak zadni trmeny a proste nebyl problem
sice sem to taky delal na 2x ale to proto ze jsem mezi tim zjistil ze mi tece palivova trubka pod autem tak pri vymene udelali i brzdove a malo to odvzdusnili tak sem si to doma udelal pekne sam a byl klid Velmi šťastný

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2013 , 17:50   Citovat  

Holt někomu to jde a někomu ne, ale nikdo neví proč to mi hlava nebere

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2013 , 18:41   Citovat  

pistky moc vyjizdeji a pak pochopitelne i moc zajizdeji zpet = dlouha draha pedalu = propadly pedal. Ale proc klesa kdyz se stoji na miste s nastartovanym motorem, ani me hlava nebere...

resil sem to na stare c4g, koupil jsem z vti posilovac, novej celej hl.br. valec, pistky a gumicky do trmenu a stejny Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný
pak jsem to vzdal... :-/ a casem sem semtam odvzdusnil a bylo to dycky o fous asi lepsi... zkusil bych hl. br. valec z jineho auta. myslim znacky...

praci na brzdach zdar! Velmi šťastný

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2013 , 18:43   Citovat  

optimas napsal:
Holt někomu to jde a někomu ne, ale nikdo neví proč to mi hlava nebere
Ví je to rukama já odvzdušňoval stovky aut a mel jsem problém opravdu výjmečně a tady má problém téměř každej pořád. A to odvzdušňuju brzdy sám.

Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2013 , 18:57   Citovat  

Z vlastní zkušenosti-pokud vám vyteče všechna brzdová kapalina a máte v trubkách vzduch ,tak hl. brzd. válec raději nasaje zpětně vzduch ,než aby se "pral" s brzdovkou.Proto ,když to zkouším odvzdušnit klasickým způsobem a nevidím že by se něco dělo, tak odpojím trubky od hl. brzd. válce a posadím někoho do auta ať šlape.Vývod na trubku z brzdového válce nechám volný a nechám šlápnout na brzdový pedál a poté ucpu vývod z brzdového válce a nechám ať uvolní pedál a brzdový válec nasaje brzdovku....Párkrát opakuji dokud mě tlak nepřetlačí prst a neustříkne......Připojím trubku zpět a opakuji na druhém vývodu.Pak už lze odvzdušnit klasickým způsobem...
Doufám že to někomu pomůže..

Matyband je teď offline  Matyband
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2013 , 6:05   Citovat  

Ahoj chlapy mám další problém Smutný po orvzdusneni kdy už mi pedál konečně nepadá na zem za což jsem rád tak jsem zjistil že mi brzdí více jeden okruh a to pravé přední a levé zadní. ... Vyměnil jsem už úplně všechno i ty rozdelovace a pořád je to stejný Smutný válec mám už druhej ataky pořád stejný tak nevím. Díky za jakoukoli radu

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2013 , 19:02   Citovat  

Matyband napsal:
Ahoj chlapy mám další problém Smutný po orvzdusneni kdy už mi pedál konečně nepadá na zem za což jsem rád tak jsem zjistil že mi brzdí více jeden okruh a to pravé přední a levé zadní. ... Vyměnil jsem už úplně všechno i ty rozdelovace a pořád je to stejný Smutný válec mám už druhej ataky pořád stejný tak nevím. Díky za jakoukoli radu

jak vis ze prave predni a leve zadni? verim ze poznáš jedno kolo tedy prave predni. Co znamena všechno jsem vymenil tedy brzdove trmeny, hadicky , omezovac jsi psal zes menil a valec taky presto něco jsi ještě neudelal. pricin muze byt vic spatna hadice nebo brzdic a nebo stále spatne odvzdusneny kolo nebo mastne desticky

zmysel09 je teď offline  zmysel09
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2014 , 0:51   Citovat  

mam rovnaky problem ako matyband

vymena prednych brzdicov za vacsie, 1.8 vti jedna sa o del sol ABS 15/16 brzdovy valec
swap na 282brzdy. su vycistene a pretesnene, netecu.

prehodil sme brzdice a snazil sem sa aby nevytieklo vela brzdovky.
brzdila jedna strana viac.

stal osa mi to uz na civicu ze prava strana tahala bol to vadny brzdovy valcek. tak zo skusenosti s civicom som vymenil valec a nic. rovnaky problem.
odvzdusnoval som to snad 10 krat a prelial snad 3 litre brzdovky.odvzdusnoval som vsetky, aj zadok, kedze som to zavzdusnil cez valec.bez vysledku pedal neni gumeny, zabera sice nizsie, ale to nemozem porovnavat kedze mam vacsie strmene.

a stale brzdi viac jedna strana.. predtym bolo vsetko v poriadku, problem nastal az pri vymene brzdicov.

uz fakt neviem co s tym. pravy strmen sa zablokuje skorej, ale aj lavy ma rovnaky ucinok len podstatne neskor, tipujem tak raz taku drahu az sa zablokuje aj lave.

inak mam aj abs ale je nefunkcne kvoli zadnemu cidlu na kolese..

skusal som aj dosticky prehodit lavu za pravu stranu, a rovnaky problem. znova som rozobral a vycistil strmen na lavom kolese ktori zle brzdi. odvzdusnil a stale to iste.

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2014 , 0:34   Citovat  

Zkus ty brzdiče odklopit, pozvi si někoho, kdo ti šlápne na brzdu a koukej na pístky, jak reagují na sešlápnutí pedálu, jestli ten, kde to brzdí lépe vyjíždí víc/rychleji, je potřeba zjistit proč. Buď jiné gumičky, nebo pístky (změřit průměr mikrometrem). Ono se to nezdá, ale o navracení pístků se starají těsnicí gumičky (v drážce ve třmenu je jednostranné zahloubení zajištující předpětí těsnicí gumičky směrem dovnitř třemene), nová gumička na straně jedné může pístek vracet více, než stará na straně druhé, na nové straně tak pístek musí urazit delší dráhu, než vyvine tlak na destičku. S malým brzdovým válcem se to projeví ještě více. U starých třmenů se před repasí vyplatí zkusit pístky na sucho, bez gumiček, jestli nezadrhávají a pokud ano, vyřešit to (nemohu sem napsat jak). Vyplatí se i vyzkoušet na sucho chod třmene ve vodítkách - z vodítek odstranit všechnu vazelínu, nasadit čisté čepy bez prachovek, nasadit třmen (bez destiček!), utáhnout šrouby a vyzkoušet, jestli třmen chodí hladce od kraje ke kraji a nedá se tahem za jednu stranu ve vodítkách zaseknout (když je vůle ve vodítkách moc velká, může se třmen vychýlit z osy a čepy se kousnou).

Domněnka: Ten ABS modulátor, pokud se léta nepoužívá, by možná mohl být trochu přicpaný a může mít problémy s propouštěním většího množství brzdovky, o kterou si větší třmeny řeknou - pozoruj při odvzdušňování, jestli na té straně, která hůř brzdí, nevytéká kapalina z odvzdušňoavcí trysky pomaleji, s menší razancí (pomalejší pokles brzd. pedálu). Já po výměně brzd. trubek odvzdušňoval nadvakrát - ačkoli brzdy fungovaly už měsíc normálně, při činnosti ABS jsem slýchával nezvyklé zvuky a v nádržce na kapalinu se po aktivaci abs objevovaly jemné bublinky.

zmysel09 je teď offline  zmysel09
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2014 , 2:27   Citovat  

zajtra rozoberem strmene a skusim ci chodia hladko obydva piestky. mozno som ich pri repase zamenil, a jeden chodi horsie. ale bude to asi zavzdusnene. zajtra to odskusam a dam sem info ci sa neco zmenilo:)

edit: tak dnes som zasa odvzdusnoval tento krat som tam prelial dot4.
vymenilsom vadny snimac abs, a odkedy funguje abs sa mi zda, ze uz sa ten nepomer medzi kolesami vyrovnal. asi bola fakt abs kocka zavzdusnena.. este to pobeham, a niekedy po case znova pre istotu odvzdusnim, a odpojim abs aby som skusil ci taha do strany:)

edit2: aj ked brzdi abs a netaha do strany je poznat ze stale jedna strana brzdi lepsie.. brzdove strmene som vycistil tak, ze piestiky sli hybat rukou. a stale ten isty problem..

edit3: takze prebehlo dalsie odvzdusnovanie, precistenie strmenov, vymenenie brzdoveho oblozenia, a stale brzdi jedna strana viac. neviem si to vysvetlit, bude asi uz jedine v strmeni chyba. ajked neviem aka chyba by mohla byt v kuse zeleza..

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 8:18   Citovat  

Tak se pridam do davu...

V prvne rade musim vyvratit Riccardovo tvrzeni, ze ABS je samostatny okruh a dat za pravdu Skritkovi Mrk

cca rok mi stalo odstrojene auto. Co se tyce brzd, tak jsem sundaval pouze predni trmeny, ale da se rict, ze brzdovka byla venku komplet.

Nyni jsem brzdy slozil klasickym postupem, dolil brzdovku a snazil se odvzdusnit, jenze nastal problem, ackoli skrz trmeny jsem uz prolil asi 2-3 litry brzdovky a z obehu nejde ani jedina mikro-bublinka, pedal vubec nestvrdnul, propada se a pri seslapnuti slysim sycet vzduch v okoli ABS. Dostal jsem tip odvzdusnit auto s nastartovanym motorem, aby bezelo cerpadlo ABS, jenze na ABS mi sviti nejaka chyba a timpadem nenaskoci vubec...S autem nemuzu vyjet, protoze absolutne nebrzdi...

Existuje nejaky jednoduchy a rychly zpusob jak to vyresit?

Zatim se priklanim k moznosti, ze cele ABS vykopu do kiss me Tak to valím bulvy

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 10:42   Citovat  

infinity napsal:
Tak se pridam do davu...

V prvne rade musim vyvratit Riccardovo tvrzeni, ze ABS je samostatny okruh a dat za pravdu Skritkovi Mrk

cca rok mi stalo odstrojene auto. Co se tyce brzd, tak jsem sundaval pouze predni trmeny, ale da se rict, ze brzdovka byla venku komplet.

Nyni jsem brzdy slozil klasickym postupem, dolil brzdovku a snazil se odvzdusnit, jenze nastal problem, ackoli skrz trmeny jsem uz prolil asi 2-3 litry brzdovky a z obehu nejde ani jedina mikro-bublinka, pedal vubec nestvrdnul, propada se a pri seslapnuti slysim sycet vzduch v okoli ABS. Dostal jsem tip odvzdusnit auto s nastartovanym motorem, aby bezelo cerpadlo ABS, jenze na ABS mi sviti nejaka chyba a timpadem nenaskoci vubec...S autem nemuzu vyjet, protoze absolutne nebrzdi...

Existuje nejaky jednoduchy a rychly zpusob jak to vyresit?

Zatim se priklanim k moznosti, ze cele ABS vykopu do kiss me Tak to valím bulvy

U některých aut jde spustit čerpadlo ABS přes diagnostiku, jen nevím, jestli zrovna u Hondy. Jinak jsem měl ten samý problém a pomohlo až odvzdušnění s nastartovaným motorem, samozřejmě mi nesvítila žádná chyba...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 10:49   Citovat  

rotker napsal:
U některých aut jde spustit čerpadlo ABS přes diagnostiku, jen nevím, jestli zrovna u Hondy. Jinak jsem měl ten samý problém a pomohlo až odvzdušnění s nastartovaným motorem, samozřejmě mi nesvítila žádná chyba...

Ano, jak rikas...ale to neni muj pripad, jelikoz s nastartovanym motorem mi ABS nebezi kvuli chybe...mozna to bude stacit projet a abs zhasne, ale tezko to projedu, kdyz mi absolutne nefungujou brzdy pořádnej výtlem

Dostal jsem tip, zkusit ten vzduch protlacit opacnym smerem...tzn kapalinu cpat skrz trmeny, mohlo by to vytlacit vdzuch ven skrz hlavni brzdovy valec, tak uvidime dnes vecer...

2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 11:54   Citovat  

Musis spustit cerpadlo u vesiny aut staci pripojit na tvrdo plus a minus a odvzdusnovat. Tezko ti to budu vysvetlovat po netu. Jinak pozor nektere hondy meli ABS samostatne treba prelude 3g. A naposledy nemusi byt nastartovano staci zqpnout klicek aby abs fungovalo.

5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 22:20   Citovat  

infinity napsal:
Ano, jak rikas...ale to neni muj pripad, jelikoz s nastartovanym motorem mi ABS nebezi kvuli chybe...mozna to bude stacit projet a abs zhasne, ale tezko to projedu, kdyz mi absolutne nefungujou brzdy pořádnej výtlem

Dostal jsem tip, zkusit ten vzduch protlacit opacnym smerem...tzn kapalinu cpat skrz trmeny, mohlo by to vytlacit vdzuch ven skrz hlavni brzdovy valec, tak uvidime dnes vecer...

Takto se odvzdušňujou hydraulické brzdy na horských kolech.
Ale u auta si nejsem jistej jestli konstrukce hl. brzdového válce tento způsob odvzdušnění dovolí.
A navíc, jak budeš tu brzdovou kapalinu tlačit do třmenu? Injekční stříkačkou? Nepoteče víc té kapaliny okolo závitu odvzdušňováku než do samotného třmenu?

Já osobně bych doporučil použít odsávačku.
I s doma vyrobenou se mi podařilo vyměnit brzd. kapalinu a odvzdušnit na poprvé.
Stačilo mi na to 0,75L brzdovky. I na spojku.
Čistá práce, při které nepotřebuješ pomocníka a nehrozí poškození těsnění hl. brzd. válce.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2014 , 22:25   Citovat  

odsávačka OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2014 , 15:31   Citovat  

Tak bohuzel...pres inj.strikacku to slo dobre...ale zadny vzduch se nevytlacil, porad syci, primo v ABS...opacnym smerem jsem prohnal asi 4-5x 150ml kapaliny (samozrejme s citem...). Hl.brzd valec se timto neposkodi, je to pry docela bezny postup.

Dale jsem zkousel obeh napumpovat, nez stvrdne pedal a postupne povolovat vsechny trubky co vedou DO, nebo Z ABS, jestli odnekud neutece vzduch...taky bez vysledku.
Taky jsem byl auto projet, jestli se ABS nevzpamatuje...nevzpamatovalo...

Dnes budu zkouset sepnout natvrdo cerpadlo, jak psal skritek, pokud tohle nepomuze, beru flexu a loucim se s ABS. OK

FastCivic napsal:
odsávačka OK

A odkud bych mel odsavat?

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2014 , 18:53   Citovat  

a to bude nejvěší chyba co můžeš udělat

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2014 , 21:31   Citovat  

infinity napsal:
Tak bohuzel...pres inj.strikacku to slo dobre...ale zadny vzduch se nevytlacil, porad syci, primo v ABS...opacnym smerem jsem prohnal asi 4-5x 150ml kapaliny (samozrejme s citem...). Hl.brzd valec se timto neposkodi, je to pry docela bezny postup.

Dale jsem zkousel obeh napumpovat, nez stvrdne pedal a postupne povolovat vsechny trubky co vedou DO, nebo Z ABS, jestli odnekud neutece vzduch...taky bez vysledku.

Dnes budu zkouset sepnout natvrdo cerpadlo, jak psal skritek, pokud tohle nepomuze, beru flexu a loucim se s ABS. OK

Z odvzdušňováků. Na odvzudšňovák nasadíš hadičku odsávačky, zapneš odsávačku, povolíš odvzudšňovák a saješ dokud nepoteče čistá brzdovka bez bublin.
A taky hlídáš hladinu brzdovky v nádržce a doléváš.
Stačí ti takto prohnat každou brzdou asi 150 ml a pouze 1X.
Pokud jsou brzdy v pořádku, tak zaručený postup na správné a rychlé odvzdušnění.

5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 30.8.2014 , 21:34   Citovat  

posero napsal:
a to bude nejvěší chyba co můžeš udělat

To je fakt. Rázem by byl přebržděný zadek a to by byla zábava Velmi šťastný

Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2014 , 21:36   Citovat  

infinity napsal:

Zkusil bych natáhnout hadičku od třmenu z5 do nádobky nad hl. brzd. válcem,povolit odvzdušnovák a dlouho šlapat

Jinak proč nezjistíš závadu abs a neopravíš nejdřív? Se stydím

5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 30.8.2014 , 21:58   Citovat  

Honzax2 napsal:
Zkusil bych natáhnout hadičku od třmenu z5 do nádobky nad hl. brzd. válcem,povolit odvzdušnovák a dlouho šlapat

A nasát tak do třmenu vzduch kolem závitu povoleného odvzdušňováku?
To bych neriskoval. Ble

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nemožnost odvzdušnění brzd II
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď