Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Má smysl K&N filtr místo originálního?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2014 , 21:35   Citovat  

Když pominu, že je pratelný a s olejíčkem v sadě dlouhé roky nemusím kupovat jiný filtr, má tento filtr jako náhrada sériového filtru do originálního filtrboxu smysl, co se týká zvuku a nějakého poníka navíc?

Díky za názory Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2014 , 21:47   Citovat  

co se tyka zvuku urcite ne, pokud je to v boxu, zni to porad stejne
a co se tyce vykonu, tak podle me v seriovem sacim traktu je filtr zrovna posledni vec kde by se daly hledat kone...

vavron je teď offline  vavron
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2014 , 21:52   Citovat  

Přínos 0,00prd, místo kupování nových filtrů přibude nutnost pravidelného čištění.

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 4:46   Citovat  

vavron napsal:
místo kupování nových filtrů přibude nutnost pravidelného čištění.

jenomže po každých odjetých 30ti tisících (což jsou v mém případě 3 roky)

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 5:16   Citovat  

83427 napsal:
jenomže po každých odjetých 30ti tisících (což jsou v mém případě 3 roky)

Ale bavlněný filtr budeš muset prát častěji a jako bonus bude horší fitrace - víc bordelu do motoru.

Já osobně už bych do bavlněné vložky nešel a ani bych jí nedoporučil.
Nemá žádnou rozumnou výhodu.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 6:19   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ale bavlněný filtr budeš muset prát častěji a jako bonus bude horší fitrace - víc bordelu do motoru.

U BMC jsem si nevšiml, že by byl v sání bordel...

marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 6:55   Citovat  

Petr 78 napsal:

vic bordelu v motoru?to je trosku hloupost co jsi napsal bavlna filtruje lepe nez nejaky papir

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 7:03   Citovat  

Petr 78 napsal:

jak častěji? mam k&n a výrobce předepisuje čištění po 30 až 50 tisících najetých kilometrů (v závislosti na prašnosti prostředí atd atd).

Za těch 5 let co k&n filtr mam jsem ho tedy čistil jednou a sání je krásně čistý. Pokud je ta bavlna nepoškozená, není důvod aby to najednou začalo filtrovat hůř (samozřejmě za předpokladu, že je použita originální čistící sada a dodržen čistící postup)

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 7:27   Citovat  

marty89ul napsal:
vic bordelu v motoru?to je trosku hloupost co jsi napsal bavlna filtruje lepe nez nejaky papir

Bavlna lépe propouští vzduch díky "větším dírám" mezi vlákny než papír, ale tím i může propouštět částečky prachu, které se do těch "děr" vejdou. Proto se taky impregnuje, aby se co možná nejvíc částic na bavlnu "nalepilo".

P.S. Můj kamarád má bavlněnou vložku ve svém Golfu 3 1.8 (66kW) asi 10let (možná víc) a +/- 120tis.km, nikdy jí nepral, neimpregnoval a motor stále bez problémů jezdí...

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 8:53   Citovat  

Hellborn napsal:
Bavlna lépe propouští vzduch díky "větším dírám" mezi vlákny než papír, ale tím i může propouštět částečky prachu, které se do těch "děr" vejdou. Proto se taky impregnuje, aby se co možná nejvíc částic na bavlnu "nalepilo".

P.S. Můj kamarád má bavlněnou vložku ve svém Golfu 3 1.8 (66kW) asi 10let (možná víc) a +/- 120tis.km, nikdy jí nepral, neimpregnoval a motor stále bez problémů jezdí...

Si zabil ...

dobřenic je teď offline  dobřenic
1
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 9:12   Citovat  

Na upraveném motoru, tzn. vačky ojnice atd. by si to měl poznat. Na mém motoru (B16A2), když se to měřilo na brzdě na přímém sání tzn. bez airboxu, jen velrybí penis Úsměv dělal rozdíl na obyčejném kuželu a kuželu od K&N 8 koní. Pokud ponecháš airbox, rozdíl nebude. Ještě když jsem měl CRX tak jsem nechal origo airbox a navedl k němu náporové sání z nárazníku, pak byl sytější zvuk jako při přímém sání, výkon se však nezvedl Úsměv toť můj poznatek.

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 10:26   Citovat  

C5g D15B2, trubka s filtrem v prostoru bývalého airboxu: zvukový rozdíl jasný, výkonový prakticky neznatelný (nepatrně ubralo dole, nepatrně přidalo nahoře)

Strober je teď offline  Strober
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 10:45   Citovat  

Mno už sem viděl aj typana co měl místo filtru punčochu, aby tam nepadal ten největší bordel a byl spokojený...osobně mám Simotu do origo air-boxu, zatím jednou čištěný. Výkonově bych řekl že je to o fous lepší, ale spíš časem, hned po výměně sem nic nezaznamenal...aj to se mi možná jen zdá, hlavním důvodem byla cena. Při ceně +-350,- za papírový a +-800,- za bavlněný nafurt sem moc dlouho nepřemýšlel. Náporová sání a přímá sání si myslím, že mají hlavně zvukový efekt. Navíc spousta takových tunerů si ten filtr neodstíní, tže jim to hutá teplo od motoru a vůbec vykuchat origo sání je docela prasárna...japonci se s tým tak jebů a pak dojde nějaký Lojza a dá tam trubku z Globusu a myslí si jak to nevyřešil...

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 11:28   Citovat  

U filtrů tohohle tipu je největším bonusem jejich opakovatelná použitelnost. Nějaký přínos bude mít i o malinko větší plocha a o něco větší průchodnost (většinou vykoupená nižší filtrační účinností). Celkově si ale myslím, že výkonový přínos na motoru s tímhle objemem bude na hranici měřitelnosti.

dobřenic: malá poznámka k náporovému sání. Pro výkon je daleko lepší když motor saje nezvířený vzduch, než turbulentní před nárazníkem. Taky představa spousty lidí, že "náporové" sání v nárazníku dokáže při vyšších rychlostech vytvořit přetlak v sání je milná. Na to by se auto muselo pohybovat opravdu vysokou rychlostí a trychtýří sání by musel mít průměr talíře satelitu Úsměv

dobřenic je teď offline  dobřenic
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 12:03   Citovat  

dobřenic: malá poznámka k náporovému sání. Pro výkon je daleko lepší když motor saje nezvířený vzduch, než turbulentní před nárazníkem. Taky představa spousty lidí, že "náporové" sání v nárazníku dokáže při vyšších rychlostech vytvořit přetlak v sání je milná. Na to by se auto muselo pohybovat opravdu vysokou rychlostí a trychtýří sání by musel mít průměr talíře satelitu Úsměv[/quote]

LJay: náporové sání jsme zkoušeli ze začátku když jsme ještě věděli prd tzn. 10 let nazpátek Úsměv teď už víme že efekt je maximálně na zvuku HaHaaa

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 16:33   Citovat  

LJay napsal:
U filtrů tohohle tipu je největším bonusem jejich opakovatelná použitelnost. Nějaký přínos bude mít i o malinko větší plocha a o něco větší průchodnost (většinou vykoupená nižší filtrační účinností). Celkově si ale myslím, že výkonový přínos na motoru s tímhle objemem bude na hranici měřitelnosti.

dobřenic: malá poznámka k náporovému sání. Pro výkon je daleko lepší když motor saje nezvířený vzduch, než turbulentní před nárazníkem. Taky představa spousty lidí, že "náporové" sání v nárazníku dokáže při vyšších rychlostech vytvořit přetlak v sání je milná. Na to by se auto muselo pohybovat opravdu vysokou rychlostí a trychtýří sání by musel mít průměr talíře satelitu Úsměv

Kdosi to i vypocital. Vzhledem ke stlacitelnosti vzduchu by se auto muselo pohybovat rychlosti cca 300 km/h, aby zacal vznikat nejaky meritelny rozdil tlaku vzduchu v sani vs. atmosferickemu tlaku v okoli.

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 18:02   Citovat  

Zamena se vyplati pri vysokem najezdu jako uspora penez. Jinak to vyznam nema

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 18:48   Citovat  

Bully napsal:
Kdosi to i vypocital. Vzhledem ke stlacitelnosti vzduchu by se auto muselo pohybovat rychlosti cca 300 km/h, aby zacal vznikat nejaky meritelny rozdil tlaku vzduchu v sani vs. atmosferickemu tlaku v okoli.

ono asi jde i o konstrukci celého sání, která bude v případě přímého z výroby jiná. tím myslim celou dopravu vzduchu až k ventilům. pokud by skutečně rozdíl byl až ve 300km/h, asi by se to nedávalo na motorky, který těsně pod touhle hranicí končej Úsměv nicméně na druhou stranu věřím, že ten rozdíl začíná být znatelný až tam, kde většina našich hond se svou maximálkou končí nebo se na ní ani nedostane Mr. Green

zpátky k tématu. já jsem rozdíl zpozoroval. ono jestli máte zanesený papírák nebo nový k&nko skutečně znatelný rozdíl udělá. mě osobně to teda pomohlo na spodku (který je u F20Z1 o ničem). reálně to znamená, že motor je schopnej se sbírat na třetí převodový stupeň od 30km/h (s prachuplnym papírákem jsem v takových situacích musel podřazovat). hlavní plus nicméně vidím v tom, že nemusíte filtr tak často kontrolovat a měnit.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 18:56   Citovat  

Hellborn napsal:
U BMC jsem si nevšiml, že by byl v sání bordel...

My se tu ale bavíme o KN Mrk
A tam jsem já bordel měl.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 18:58   Citovat  

Petr 78 napsal:
My se tu ale bavíme o KN Mrk
A tam jsem já bordel měl.

otázka je, v jakym byl stavu respektive co měl za sebou. impregnace je u těchhle filtrů dost zásadní

MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 18:59   Citovat  

Jakej čas zabere údržba bavlny? Papírak vyměním za 5min a jedu. Je to asi taky o pocitu na srdíčku a placebo efektu na duši, hlavně u série, u motoru jako má LJay a Dany to zas bude taky o něčem jiném.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 18:59   Citovat  

marty89ul napsal:

No když myslíš. Hádat se nebudu Mrk
Napsal bych ti i proč tomu tak je, ale bych tu pak označen za teoretika bez ohledu na to, že to mám porvrzené osobní zkušeností v praxi.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 19:00   Citovat  

MOTyLEK napsal:
Jakej čas zabere údržba bavlny? Papírak vyměním za 5min a jedu

pravda je, že filtr musí pomalu schnout než se naimpregnuje. ale jelikož tě to čeká jednou za několik let, tak si prostě vybereš takovej den, kdy s autem nepotřebuješ následujících 24h nikam jet a prostě to doma necháš uschnout Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 19:03   Citovat  

83427 napsal:
jak častěji? mam k&n a výrobce předepisuje čištění po 30 až 50 tisících najetých kilometrů (v závislosti na prašnosti prostředí atd atd).

Za těch 5 let co k&n filtr mam jsem ho tedy čistil jednou a sání je krásně čistý. Pokud je ta bavlna nepoškozená, není důvod aby to najednou začalo filtrovat hůř (samozřejmě za předpokladu, že je použita originální čistící sada a dodržen čistící postup)

Já osobně jsem čistil bavlněný filtr po 10 000 km protože byl na můj vkus špinavý. Možná to bylo přehnané a vydržel by mnohem déle, ale mám raději vše čisté.
A při čištění každých 10 000 km se už bavlněný filtr nevyplatí, když k ceně filtru připočteš i cenu čistící soupravy.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 19:05   Citovat  

83427 napsal:
otázka je, v jakym byl stavu respektive co měl za sebou. impregnace je u těchhle filtrů dost zásadní

Filtr jsem měl od novoty a čistil jsem ho a impregnoval poctivě.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 19:07   Citovat  

dobřenic napsal:
Na upraveném motoru, tzn. vačky ojnice atd. by si to měl poznat. Na mém motoru (B16A2), když se to měřilo na brzdě na přímém sání tzn. bez airboxu, jen velrybí penis Úsměv dělal rozdíl na obyčejném kuželu a kuželu od K&N 8 koní. Pokud ponecháš airbox, rozdíl nebude. Ještě když jsem měl CRX tak jsem nechal origo airbox a navedl k němu náporové sání z nárazníku, pak byl sytější zvuk jako při přímém sání, výkon se však nezvedl Úsměv toť můj poznatek.

Máš graf z brzdy?
Promiň, že jsem skeptik, ale nechce se mi tomu moc věřit, že by jenom filtr přidal tolik.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 19:09   Citovat  

Petr 78 napsal:
A při čištění každých 10 000 km se už bavlněný filtr nevyplatí, když k ceně filtru připočteš i cenu čistící soupravy.

zde bych si dovolil oponovat. Podle mě ta sada na nějakých 5 vyčištění je. 10 let je opravdu málo. K&N v návodu uvádí, že fitlr začně filtrovat lépe, když na něm nějaký bordel uvízne, což pár tisíc trvá. Takže pokud bychom posunuli výměnu čištění na 20 tisíc a znásobili výdrž čistící sady například na 5 čištění, vychází to v mém případě na 10 let životnosti filtru, který dohromady i s čistící sadou vyšel cca na 2000. To mi nepřipadá tak hrozný. To je jako měnit každej rok papírák při ceně 200kč Úsměv

Petr 78 napsal:
Máš graf z brzdy?
Promiň, že jsem skeptik, ale nechce se mi tomu moc věřit, že by jenom filtr přidal tolik.

nejde o to, že by filtr "přidal" ale ber ho v takových případech jako "omezující" prvek průchodu celého sacího traktu. Pokdud zaleštíš kanály v hlavě, slícuješ se zaleštěnym manifoldem, dáš větší klapku, dáš kvalitní CAI (a ne nějaký homemade) pak právě průchodnost papírovýho filtru neodkryje potenciál všech předchozích úprav

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 19:14  Naposledy upravil Petr 78 dne 16.9.2014 , 19:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

83427 napsal:
zde bych si dovolil oponovat. Podle mě ta sada na nějakých 5 vyčištění je. 10 let je opravdu málo. K&N v návodu uvádí, že fitlr začně filtrovat lépe, když na něm nějaký bordel uvízne, což pár tisíc trvá. Takže pokud bychom posunuli výměnu čištění na 20 tisíc a znásobili výdrž čistící sady například na 5 čištění, vychází to v mém případě na 10 let životnosti filtru, který dohromady i s čistící sadou vyšel cca na 2000. To mi nepřipadá tak hrozný. To je jako měnit každej rok papírák při ceně 200kč Úsměv

No ale, když papírák stojí 360,-Kč a měníš ho po 4 letech (při nájezdu 10 000 km/rok), tak to vychází na 90,-Kč za rok a ještě budu na vzduchový filtr šahat jednou za 4 roky a ne každé dva Mrk
Tak kde je ta úspora peněz?

Za 2000,-Kč mám papírové filtry na 22 let provozu Úsměv (při intervalu výměny 40 000 km)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 19:16   Citovat  

tak malej nájezd nemam takže pak by se mi skutečně nevyplatil. teda resumé je jasné. vyplatí se lidem s větším nájezdem (i když počítat 10 tisíc za rok jako větší nájezd je trochu úchylné). většina lidí z mého okolí nalítá 20 - 30 tisíc ročně

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2014 , 19:23   Citovat  

Jenže životnost filtru nebo jeho interval na výměnu/čištění určují najeté kilometry.
Takže když budu jezdit víc, tak budu i víckrát měnit nebo čistit.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Má smysl K&N filtr místo originálního?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina