Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výpoved z pomeru
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
dakov je teď offline  dakov
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 15:28  Naposledy upravil dakov dne 29.9.2014 , 16:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdar všichni ,sice to sem moc nepatří ale zeptam . Neví někdo jak dát výpovet z pracovního pomeru kdyz zamestnavatel přijímá verzi jen s 2měsíční lhůtou. Jde mi o to ze stavajici zamestnavatel nechce o dohode bez lhůty ani slyšet a od dalšiho mesice je podepsana nova smlouva u druhého zamestnavatele. Da se to nejak obejít. Pry kdyz prestanu chdit do prace ,tak mi napíše Ačka a nevydá mi započtovy list. Pak že socialni a zdravotní bude po me vyžadovat exekučně. Dííky za každou radu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 15:53   Citovat  

Nijak...

Pokud nejde o nějaký průšvih, kdy je možné okamžité ukončení pr. poměru, tak buď dohoda nebo výpověď (u výpovědi je vždy výpovědní lhůta).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 16:20   Citovat  

Nebo nemocenska ve staré praci a zacni dělat v nove.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 16:24   Citovat  

Pokud novému zaměstnavateli nevadí, že dostaneš výpověď s pragrafem 53, tak stačí dostat 3 áčka a jsi volný. Zápočťák ti dát musí a s tím exekutorem je jenom nesmyslné zastrašování. Z toho nemusíš mít strach. Budeš mít přeci hned novou práci.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 16:25   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Nebo nemocenska ve staré praci a zacni dělat v nove.

Rada nad zlato......
Dobrej způsob jak se dostat do průšvihu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 16:32   Citovat  

Coz tri acka jiste nejsou Velmi šťastný
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 16:36   Citovat  

Ty bláho to sou názory to se mi chce to snad ne

1 - oprav si tu chybu ...výpověď
2 - co teda zkusit tu legální cestu a tou je dohoda....? Něco nabídnout.....čekat, že zaměstnavatel bude na větvyz toho že mu někdo chce odejít se asi v dnešní době nedá.
3 - podepíšeš novou smlouvu s tím, že nevíš jestli Tě pustí ze staré....to seš docela střelec a o nové firmě to také cosi vypovídá, jestliže je nezajímá jak máš uzavřený, nebo jak uzavřeš své předcházející zaměstnání. Nebo si jim řekl, že to není problém to mi hlava nebere

Máš předchozí možnosti, nicméně je to nekorektní vychcanost a pokud se tak zachováš, můžeš jen doufat, že zaměstnavatel se takhle nekorektně k Tobě příště nezachová...protože jak se říká...jak se do lesa....

Ale zkusil bych třeba ....ok já budu chodit odpoledne nějakou dobu a nového člověka zaučím (holt Tvá hloupost bude něco stát).
Nebo po odpolednech chodit do nové práce s tím že ti prodlouží nástup....to snad pochopí každá korektní firma.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 16:49   Citovat  

Nicméně ja jsem to tak vždycky udělal když nebylo možno se dohodnout a plno známych také.
Nikdy v tom nakonec problem nebyl a vsichni jistě taky spokojení.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 16:58   Citovat  

s dohodou jsem to zkoušel vyjednavat asi pul hodiny, jasny ,nový zamestnavatel mi řekl že mu nevadí žadne ačka a ani 53ka, jinak ve stavajicim zamestnaní jako udržbař ktery převažně zametá a natírá snad neni co zaučovat. Pro příště vím že lepší bude sednout na ÚP než vykonávat o něco horší práci.
   Návrat  
Žemli je teď offline  Žemli
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 18:34   Citovat  

sežen si nějakýho doktora at ti napíše že chceš výpověd ze zdravotních důvodů
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 18:51   Citovat  

ten doktor muže byt muj obvodní nebo to musí napsat jecjich co jsem byl na prohlidce?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 19:08   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Coz tri acka jiste nejsou Velmi šťastný

Nejsou, pokud budeš mít jistou novu smlouvu.
Pragraf se ti objeví pouze v zápočťáku z předešlého zaměstnání.
Z dalšího zaměstnání už dostaneš nový zápočťák, kde o paragrafu nebude ani zmínka.
Já osobně bych do takového řešení šel v případě, že budu mít přislíbenou novu práci, kde budu muset nastoupit ihned a starý zaměstnavatel se se mnou nebude chtít dohodnout.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 19:09  Naposledy upravil Petr 78 dne 29.9.2014 , 19:15, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Žemli napsal:
sežen si nějakýho doktora at ti napíše že chceš výpověd ze zdravotních důvodů

Jenže to je podvod a to bych si veřejně netroufl radit.
A navíc by to mohl být problém v nové práci, když by tam dělal tu samou profesi.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 19:14   Citovat  

crxman: A teď si představ situaci.
Stávající práce ti z nějakého důvodu (plat, prostředí, kolektiv, nemožnost rozvoje) nevyhovuje a dostaneš nabídku na lepší práci, kam ale musíš nastoupit ihned.
Půjdeš za stávajícím zaměstnavatelem a budeš se chtít dohodnout na ukončení prac. poměru v co nejkratší době.
To ti nebude umožněno a bude ti nabídnuta výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou.
Tak dlouho ale nový zaměstnavatel čekat nemůže a dá tu práci jinému uchazeči, který může nastoupit ihned.
Jak se v takovém případě zachováš?
Necháš si utéct příležitost na lepší práci v zájmu morálních zásad?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 19:22   Citovat  

crxmann napsal:
Ty bláho to sou názory to se mi chce to snad ne

1 - oprav si tu chybu ...výpověď
2 - co teda zkusit tu legální cestu a tou je dohoda....? Něco nabídnout.....čekat, že zaměstnavatel bude na větvyz toho že mu někdo chce odejít se asi v dnešní době nedá.
3 - podepíšeš novou smlouvu s tím, že nevíš jestli Tě pustí ze staré....to seš docela střelec a o nové firmě to také cosi vypovídá, jestliže je nezajímá jak máš uzavřený, nebo jak uzavřeš své předcházející zaměstnání. Nebo si jim řekl, že to není problém to mi hlava nebere

Máš předchozí možnosti, nicméně je to nekorektní vychcanost a pokud se tak zachováš, můžeš jen doufat, že zaměstnavatel se takhle nekorektně k Tobě příště nezachová...protože jak se říká...jak se do lesa....

Ale zkusil bych třeba ....ok já budu chodit odpoledne nějakou dobu a nového člověka zaučím (holt Tvá hloupost bude něco stát).
Nebo po odpolednech chodit do nové práce s tím že ti prodlouží nástup....to snad pochopí každá korektní firma.

Promiň, ale tohle je dost naivní. Takhle to v dnešní době nechodí. To jsem čekal, že jsi zkušenější.....
Dneska, když se objeví příležitost na lepší práci, tak po ní musíš skočit jinak tě někdo předběhne. Dneska je vysoká nezaměstnanost a o jedno místo se uchází několik uchazečů a zaměstnavatel nemá čas čekat na nového pracovníka dva měsíce, když mu třeba právě ten starý teď odešel.
V dnešní době tě nový zaměstnavatel milerád přijme i s paragrafem. Hlavně, aby měl co nejdřív obsazenou pozici.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 19:25   Citovat  

No ,tak Petr 78 přesně popsal moji situaci, jenom bych k tomu jesště dodal že v nové práci můžu bezproblemu vyzvednout dítě ze školky.
   Návrat  
+Hard-Core+ je teď offline  +Hard-Core+
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 19:33   Citovat  

Kdysi jsem měl stejnej problém, přesně co popisuješ a ještě ke svý smůle jsem prošvihnul výpověď ve zkušebce o 2 dny KO Zaměstnavatel byl neoblomnej, o dohodě nechtěl ani slyšet, ale v nový práci jim 53ka nevadila, tak jsem prostě do starý už nešel, nechal si psát Ačka, když po pár dnech pochopili, že už fakt nepřijdu, zavolali, podepsali mi zpětně výpověď dohodou a dali zápočťák bez paragrafu Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 19:35  Naposledy upravil Petr 78 dne 29.9.2014 , 19:39, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

dakov: Fakt, neber ohledy. Starý zaměstnavatel na tebe taky nebere.
Jestli už máš novou smlouvu, tak už starý zaměstnavatel stejně nemá jinou možnost než tě pustit pokud je rozumný.
K čemu by mu tam byl zaměstnanec, který už tam nehce pracovat? Mohl by udělat víc škody než užitku.
Můžeš být ve staré práci alespoň férový na tolik, že řekneš, kdy už nepřijdeš ať jim ušetříš papírování.
Na co ti budou zbytečně psát výpověď s dvouměsíční lhůtou, když ti můžou rovnou napsat pragraf.
Zápočťák ti dát musí, to je jejich povinnost a kdybys chtěl bejt zlej, tak se o tom můžeš zmínit na pracáku.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 19:38   Citovat  

+Hard-Core+ napsal:
Kdysi jsem měl stejnej problém, přesně co popisuješ a ještě ke svý smůle jsem prošvihnul výpověď ve zkušebce o 2 dny KO Zaměstnavatel byl neoblomnej, o dohodě nechtěl ani slyšet, ale v nový práci jim 53ka nevadila, tak jsem prostě do starý už nešel, nechal si psát Ačka, když po pár dnech pochopili, že už fakt nepřijdu, zavolali, podepsali mi zpětně výpověď dohodou a dali zápočťák bez paragrafu Velmi šťastný

Přesně takhle to dnes chodí.
Ve finále je pro zaměstnavatele nejschůdnější právě dohoda protože u paragrafu se musí udávat důvody a do toho se nikomu většinou moc nechce.
Zaměstnavatelé někdy chtějí dělat potíže, ale přitom si je dělají sobě.

Já osobně jsem takto taky skončil v jedné nic moc práci a nastoupil na pozici, která mi hodně moc pomohla v kariéře. Kdybych tenkrát na tuto pozici ihned nenastoupil, tak bych možná dodnes makal u lisu na tři směny.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 19:54   Citovat  

jenom stale nevim když tam přestanu chodit co všechno muže po mě zaměstnavatel exekučně vymáhat.
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 20:23   Citovat  

opsal jsem něco co jsem nasel na internetu
od člověka s nikem
česílko

Máš na krku tzv. Áčko (Zetku). V nejhorším případě za tebe sežene náhradu a veškeré výdaje a náklady od tebe vymůže soudně. Stále máš povinnost plnit prac. povinnosti i ty 2 měsíce. Jedině se dohodnout o okamžitém zrušení prac. poměru.
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 20:28   Citovat  

opet něco opsaného z netu ale usmevneho

jen taková perlička, o které jsem slyšel, bylo to tedy dost dávno.

Zaměstnanec, ktrerý očekával potíže, navrhl písemně zaměstnavateli dohodu - skončení prac. poměru k určitímu datu, a dokonce uvedl důvod, což nemusel: zdůvodnil to svým těhotenstvím. (podotýkám, že to byl muž)

Zaměstnaatel se tomu zasmál a hodil dopis do koše. Jenže k navrženému dni zaměstnanec nepřišel a zaměstnavatel se moc divil, že ta dohoda je platná, protože on na návrh do čtrnácti dnů neodpověděl, čímž mlčky souhlasil. A nesmyslný důvod byl nadbytečný, tudíž na platnost výpovědi neměl vliv.
Zdroj: tudy odkaz
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 20:30   Citovat  

Když jsem tohle řešil v minulé práci, tak se ředitelovi také nechtělo mě pustit...chtěl jsem kompromis po měsíci. Pomohlo až když jsem mu "dal" 10 dní dovolené. Zkus se s ním dohodnout i za cenu takového ústupku je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 20:45   Citovat  

skritek napsal:
opsal jsem něco co jsem nasel na internetu
od člověka s nikem
česílko

Máš na krku tzv. Áčko (Zetku). V nejhorším případě za tebe sežene náhradu a veškeré výdaje a náklady od tebe vymůže soudně. Stále máš povinnost plnit prac. povinnosti i ty 2 měsíce. Jedině se dohodnout o okamžitém zrušení prac. poměru.

Existuje jedinej případ v praxi, kdy se tak skutečně stalo?
Myslíš, že by někdo měl chuť se do něčeho takového pouštět?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 20:46   Citovat  

Už tu bylo několikrát napsáno, že stávající zaměstnavatel na dohodu nepřistoupil.

Lidi, čtěte prosím pozorně. přátele
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 20:48   Citovat  

Petr 78 napsal:
Už tu bylo několikrát napsáno, že stávající zaměstnavatel na dohodu nepřistoupil.

A Ty se zamysli nad tím, co mu on nabídnul...o tom tady totiž vůbec nepsal. Proč by ho pouštěl? Zaměstnavatel to nechce zadarmo a zkouší co z něj vymáčkne...můj názor Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 20:50   Citovat  

dakov napsal:
jenom stale nevim když tam přestanu chodit co všechno muže po mě zaměstnavatel exekučně vymáhat.

Teoreticky by po tobě mohl vymáhat náklady a "škodu", která mu tvým náhlým odchodem vznikne.
Ale v praxi se na to každý zaměstnavatel vykašle.
To papírování a starosti za to nikomu nestojí.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 20:54   Citovat  

Stepa napsal:
A Ty se zamysli nad tím, co mu on nabídnul...o tom tady totiž vůbec nepsal. Proč by ho pouštěl? Zaměstnavatel to nechce zadarmo a zkouší co z něj vymáčkne...můj názor Úsměv

Jo, je to možný, že je stávající zaměstnavatel až tak vyčůraný.
Jenomže on se zmohl akorát na vyhrožování exekutorem a nevydáním zápočťáku (což je protiprávní).
V takové situaci bych neměl nejmenší chuť se dohodnout nebo dokonce smlouvat a "handlovat".
Zaměstnavatel si neuvědomuje, že v takové situaci není on na koni.
Když mu bude chtít zaměstnanec "zatopit", tak má mnohem víc možností než zaměstnavatel.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 21:20   Citovat  

Petr 78 napsal:

Čteme a moc dobře se bavíme je to dobrý Ty nikdy nezklameš mravenec
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 21:21   Citovat  

skritek napsal:

kluci tohle je ochrana před odchodem top managera, je jasný že když je údržbář, tak jeho práci může dělat úplně každý a na pracáku jich maj určitě tisíce takových co to umí.Tudíž může být nahrazen ze dne na den a ještě bude mít pracák radost, že někoho udali Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výpoved z pomeru
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina