Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda FR-V, 2.0 i-VTEC, otáčky, nouzák a jiné radosti
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Pražus je teď offline  Pražus
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 7:58   Citovat  

Zdravím zdejší diskutéry, předem se omlouvám pokud jsem založil již založené téma, ale k FR-V jsem vážně nic obdobného nenašel. Koupil jsem před rokem Hondu FR-V, 2.0 i-VTEC, r.v. 11/2006 v provozu od 2/2007. Předem říkám, že autům rozumím asi jako svahilštině - tedy vůbec. Protože jsem nechtěl nechat nic náhodě, tak jsem na, do té doby funkčním vozidle, nechal udělat kontrolu co je kde potřeba pořešit. Proběhla výměna řetězu a napínáku, dále výměna oleje, filtrů všech různých druhů a velikostí, dále svíček, svislých čepů a předních brzdových destiček (no možná jsem na něco zapomněl, už si to všechno nepomatuji, ale nic velkého už to nebylo). No po výměně výše uvedeného, začali moje strasti, nejprve se začala rozsvěcet chyba motoru, kdy po opětovném nastartování (dle návodu) zase zhasla. To se dělo tak 2x do měsíce, cca každou 10 jízdu. Nakonec mi to skočilo do nouzáku a tak jsem pln obav navštívil opět servis. Po bližším ohledání se mělo prý jednat o vadné čidlo teploty, proběhla výměna a zase nouzák, Pak proběhla výměna nějakého čidla vaček, čidla nějakého okruhu A a čidla okruhu B a zase nouzák. Pak se měnilo ještě nějaké čidlo dole u chladiče nebo co, to bylo na hadry shnilé, zase nouzák. V současné době se to má tak, že nouzák skočí při studeném motoru (ne však při studeném na volnoběh - musím se rozjet), při tomto i kolísají otáčky, auto škube. Když se motor zahřeje na provozní teplotu, tak sice svítí chyba motoru a nouzák už ne. Při delší jízdě cca 30-40km chyba zhasne a překvapivě svítí jen to co má. Ovšem při extra dlouhé cestě cca 400km, se občas chyba motoru rozsvítí, ale pak zase po pár desítkách km zhasne. Dle poslední verze by to nejspíše mělo prý být zase nějaké čidlo tlaku, ale už se fakt v těch všech čidlech nevyznám. Navíc se objevila další příjemná věc, při zatáčení do prava, se mi rozbliká kontrolka VSA a přibržďuje levé přední kolo. Nemá někdo nějakou radu co by to mohlo být?. Všem děkuji za případné rady.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 8:11   Citovat  

Jeste bys mohl doplnit kolik ma/melo auto najeto a kde Ti delaji/li servis...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 8:11   Citovat  

Pražus napsal:
Zdravím ...

pravděpodobně to bude VTEC ventil... taky mi na FR-V naskakovala chyba motoru a občas nouzák...

dělalo to hlavně při malých otáčkách a rychlostech. u mě hlavně při popojíždění v koloně, nebo před křižovatkou

na výpisu z diagnostiky to i psalo chybu tlaku u vtec ventilu

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 8:41   Citovat  

SaKaL napsal:
kde Ti delaji/li servis...

mozna zasadni otazka OK spravna Honda diagnostika by mela jasne ukazat kde je problem..Japonsky auta sou dost chytra na to aby jasne ukazali kde je co za problem..u tebe mi to prijde ze se strili na zdar buh

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 9:21   Citovat  

pár otázek :

1 - kde ti dělají servis a odkud jsi
2 - jak diagnostikují problém? Jednotka umí uložit všechna důležitá data k závadě. Rychlost, teploty, otáčky...
3 - proč byl měněn řetěz a napínák?
4 - byl se servisák projet s napíchlou diagnostikou nebo jen načetli chybu?
5 - jak předávají práci, když se stále chyba vrací?
6 - je auto po nějaké závažnější něhodě? Máš k dispozici servisní historii?

0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 9:28   Citovat  

Dejf napsal:
pravděpodobně to bude VTEC ventil... taky mi na FR-V naskakovala chyba motoru a občas nouzák...

dělalo to hlavně při malých otáčkách a rychlostech. u mě hlavně při popojíždění v koloně, nebo před křižovatkou

na výpisu z diagnostiky to i psalo chybu tlaku u vtec ventilu

Jo právě, chyba se rozsvítila poprvé, když jsem jel takovým tím eko stylem - nevytáčel jsem motor do vyšších otáček.

Jinak k té diagnostice, právě že vždycky když jsme to napíchli na diagnostiku, tak to nejdřív psalo to teplotní čidlo, po jeho výměně to zase psalo to čidlo na řízení vaček. Po výměně tohohle čidla diagnostika ukazovala čidlo okruhu A, pak zase čidlo okruhu B a tak to šlo až do nynějšího stavu. Výdycky jsme se právě zaměřili na to, co ukázala diagnostika.

Tak snad to bude to čidlo tlaku, tedy jestli je to ten VTEC ventil, jak jsem psal, pro mě je to všechno španělská vesnice. Na mě musíte polopaticky, jako pro opici.

Jinak co by mohlo dělat to přibržďování levého kola (nebo jestli je to protiprokluz) kola netušíte?
A díky za odpovědi.

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 9:47   Citovat  

Pražus napsal:
Jinak co by mohlo dělat to přibržďování levého kola (nebo jestli je to protiprokluz) kola netušíte?
A díky za odpovědi.

dělá to na hrbolatém, rozbitém úseku? nějaký vlny v zatáčce?

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 2.4.2014 , 22:29   Citovat  

VSA načítá info z čidla ABS ne? Pak bych možná hledal problém na pravém kole, protože pokud se mu zdá, že toto kolo se točí pomaleji, tak přibrzdí to levé.

Takže buď:

- poškozený kabel k ABS - jakmile se natáhne při zatočení kola či naklonění auta, tak se projeví závada
- vadné čidlo, ale to by nevysvětlovalo, proč to blbne jen při zatočení

Další možností je nějaký problém s podvozkem anebo snímačem rychlosti, který VSA využívá

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 7:40   Citovat  

Daver napsal:
VSA načítá info z čidla ABS ne? Pak bych možná hledal problém na pravém kole, protože pokud se mu zdá, že toto kolo se točí pomaleji, tak přibrzdí to levé.

Takže buď:

- poškozený kabel k ABS - jakmile se natáhne při zatočení kola či naklonění auta, tak se projeví závada
- vadné čidlo, ale to by nevysvětlovalo, proč to blbne jen při zatočení

Další možností je nějaký problém s podvozkem anebo snímačem rychlosti, který VSA využívá

Spíš vidím problém v ABS snímači nebo v ABS kroužku (zakorodovaný atd.)

0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 16:22   Citovat  

Tak tu máme první dobrou zprávu:
blokování kola v zatáčkách se již nekoná - ti z vás, kdo vsadili na to, že se musí rozdělat čidlo ABS a očistit měli pravdu. Tímto děkuji za rady.

No a jelikož jsem teď už frajer na techniku, protože jsem něco "opravil" na Hondě, jdu se teď zabavit něčím jednodušším, třeba sestavím pulzní dělo z krabičky sirek, žvýkačky a gumy od tepláků. je to dobrý

přikládám pár obrázků čidla

P4130127.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P4130127.JPG, 991.45 kB

P4130128.JPG

P4130128.JPG, 915.54 kB

P4130129.JPG

P4130129.JPG, 950.17 kB

P4130130.JPG

P4130130.JPG, 999.27 kB

P4130132.JPG

P4130132.JPG, 928.15 kB

P4130133.JPG

P4130133.JPG, 997.74 kB

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 18:26   Citovat  

Pražus napsal:
Tak tu máme první dobrou zprávu:
blokování kola v zatáčkách se již nekoná - ti z vás, kdo vsadili na to, že se musí rozdělat čidlo ABS a očistit měli pravdu. Tímto děkuji za rady.

No a jelikož jsem teď už frajer na techniku, protože jsem něco "opravil" na Hondě, jdu se teď zabavit něčím jednodušším, třeba sestavím pulzní dělo z krabičky sirek, žvýkačky a gumy od tepláků. je to dobrý

přikládám pár obrázků čidla
No teda dobre Velmi šťastný je to dobrý

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 18:46   Citovat  

Jestli vidím dobře, tak je to čidlo na levém kole ... takže opačná varianta, než jsem psal já Úsměv ... no hlavně, žes to dal je to dobrý

BTW na začátek zkus vraždomatickou pušku sestávající dva kolíčky na prádlo v dřevěném provedení typu "klasik" kouř

Jirka K. je teď offline  Jirka K.
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 22:12   Citovat  

Můžete prosím někdo pomoci s opravou klimatizace u Hondy FR-V (r.v.2005) - opakovaně odešel kompresor (vždy fungoval tak půl roku, pak se zadřel). Nyní se ztrácí klimatizační kapalina. Porouchaná byla již i spojka kompresoru. Máte někdo podobnou a opakující se zkušenost? Když odjíždím ze servisu, vše funguje, druhý den nikoliv. Budu rád za každou radu a zkušenost.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 22:33   Citovat  

Jirka K. napsal:
Můžete prosím někdo pomoci s opravou klimatizace u Hondy FR-V (r.v.2005) - opakovaně odešel kompresor (vždy fungoval tak půl roku, pak se zadřel). Nyní se ztrácí klimatizační kapalina. Porouchaná byla již i spojka kompresoru. Máte někdo podobnou a opakující se zkušenost? Když odjíždím ze servisu, vše funguje, druhý den nikoliv. Budu rád za každou radu a zkušenost.

A jezdíš stále do stejného servisu nebo do různých? V klimatizačním systému má kromě chladiva putovat i speciální olej, který kompresor maže ... pokud si jej tam z jakéhokoliv důvodu neměl a servis jej nepřidal, tak je problém na světě

0
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 11:51   Citovat  

Ano, jezdím pořád do stejného servisu. Moc díky za radu. Upozorním je na to...no ale asi by to měli vědět. Druhým problémem je ten únik chladící kapaliny...ale to by asi měli vědět, jak to prověřit, jestli to někde neuchází ne?

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 13:58   Citovat  

Jirka K. napsal:
Ano, jezdím pořád do stejného servisu. Moc díky za radu. Upozorním je na to...no ale asi by to měli vědět. Druhým problémem je ten únik chladící kapaliny...ale to by asi měli vědět, jak to prověřit, jestli to někde neuchází ne?
za tímto účelem se do chladiva přimíchává UV barvivo,po uniku se pak da zjistit kudyma.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 17:02   Citovat  

Tak přesně a pokud tam nedávaj ani UV ani olej, tak bych je asi vyměnil, pče evidentně koupili někde v Lidlu plničku klimy a ví o tom naprosto kulové

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 17:40   Citovat  

Jirka K. napsal:

Co nečistoty ze zadřeného kompresoru v okruhu?

0
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 21:57   Citovat  

Opravdu moc díky za rady. Já tomu bohužel nerozumím. První oprava byla před 2 roky, tu jsem hradil plně, klima fungovala vždy jen letní sezonu a pak se kompresor zadřel (v září či v říjnu), výměna byla už 2x a obojí jako v rámci záruky. Proto jsem i teď chtěl jim to nechat na opravu. Blbý ale je, když nevědí jak...oni i já jsme z toho dost nešťastní. Já proto, že mi to furt nefunguje a pořád tam musím jezdit a oni, protože to stále "zdarma" opravují. Je to slušný servis. Nevím teď, co s tím. Fakt je ten, že to potřebuju mít opravené, ale nechce se mi to hradit jinde. Riskli byste to poradit jim a nechat jim to v rámci záruky opravit, nebo byste to zkusili jinde?

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2014 , 22:32   Citovat  

No rozhodně si s nimi o tom můžeš promluvit, jestli tam dali olej, jestli to propláchli po tom atd ... otázkou ale je, jestli přiznají vinu ... těžko říct

0
PříspěvekZaslal: 11.7.2014 , 9:36   Citovat  

Tak v servisu tvrdí, že tam dávali i olej, i kontrastní látku, po zadření vše vyčistili...tak jsem opravdu zvědavý, jak se jim podaří ta poslední oprava. Snad příští týden.

0
PříspěvekZaslal: 12.10.2014 , 19:38   Citovat  

Zdravím osazenstvo, mám jednu takovou lamáckou otázku, ale nevíte někdo kde najdu v Hondě FR-V AUX vstup? Mám to origo rádio na jedno cd, tedy tu "socka" verzi. Za odpovědi díky. Úsměv))

standacer je teď offline  standacer
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2014 , 20:06   Citovat  

Pražus napsal:
Zdravím osazenstvo, mám jednu takovou lamáckou otázku, ale nevíte někdo kde najdu v Hondě FR-V AUX vstup? Mám to origo rádio na jedno cd, tedy tu "socka" verzi. Za odpovědi díky. Úsměv))

Najdeš ho dole ve spodní části prostředku palubovky, vedle 12V/zapalovače.
Jsem se radši ještě podíval do návodu a pro sichr přikládám obrázek.

frv-aux.png

frv-aux.png, 224.81 kB

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2014 , 20:33   Citovat  

Nenajdeš Úsměv

Pod palubkou to mají jen verze s NAVI ... nebo možná nějakej japan atd ...

Já koupil tohle a docela to funguje - sice to není moc odstíněné, takže když třeba přehrávač (mobil) připojíš na nabíječku do autozásůvky, tak to bzučí ... ale jinak to funguje naprosto ok je to dobrý

tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 13.10.2014 , 19:58   Citovat  

[quote="Daver"]Nenajdeš Úsměv

Pod palubkou to mají jen verze s NAVI ... nebo možná nějakej japan atd ...

Já mám 1.8 v základní výbavě, s rádiem na 1 CD a mám ho tam. Ale mám verzi po face, nevím jak to bylo předtím.
FR-V je jenom japan, ne?

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 7:55   Citovat  

No tak poface to možná má, ale předface bohužel ... japan nejapan, tam měli třeba i FR-V 4x4 ... a my prd Bueee

0
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 21:31   Citovat  

Dneska jsem to vyfotil. Trošku jsem se zděsil toho slícování, s tím si teda moc práce nedali Tak to koukám!

Když jsem to kupoval, tak jsem se rozhodoval mezi předface s K20A nebo poface R18A1. Nakonec vyhrál poface pro celkově lepší pocit z interiéru a jasnější historii toho konkrétního kusu. Docela by mě zajímalo o kolik je ta 2.0 pocitově silnější.

Když už jsem se tak rozepsal, tak by mě zajímali zkušenosti někoho s FR-V 1.8.
Ten můj motor má takové divné místo okolo 2000rpm, kdy má jakoby výkonnostní propad a hodně divnej zvuk, který kolem 2200 zase přestane a začne to jet. Navíc okolo těch 2000rpm mírně vibruje, takže mi drnčí kulisa od řazení a to i když brzdím motorem. Zkusím to někdy nahrát. Máte s tím někdo zkušenosti?

IMAG2239.jpg

IMAG2239.jpg, 740.26 kB

2bep je teď offline  2bep
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 21:39   Citovat  

Podobné chování kolem 2.000ot je známé i u C8G s R18. Je to považováno spíše za vlastnost.

0
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 21:44   Citovat  

2bep napsal:
Podobné chování kolem 2.000ot je známé i u C8G s R18. Je to považováno spíše za vlastnost.

Tak to jsem klidnější, jsem si říkal jestli s tím něco není. Když jsem to zmiňoval v servisu, tak mi řekli, že do toho pásma se ten motor nemá nikdy dostat, že to je Honda a že to mám víc točit VTEC
Bych je chtěl vidět, jak jezdí po městě.

0
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 13:24   Citovat  

Já vám děkuji za odpovědi pánové. Viditelně mi nezbyde než koupit ten kabel, co na něj dal odkaz Daver a obětuji CD měnič, páč a jelikož moje palubka v daném místě vypadá přesně jako na fotu od standacera, jen s drobnou niancí a to tou, že tam není ten AUX Velmi šťastný Nu nebo holt vezmu pájedlo, rozdělám origo autorádio a stylem pokus/omyl = shoří/neshoří někam napájím dva kabely od 3.5 jacku a bude vymalováno je to dobrý

K tomu 2.0, jelikož nevím jak jezdí 1.8 tak netuším jaký v tom je rozdíl, nicméně teď jsem defenzivním stylem (rozuměj připosranou jízdou) u dvoulitru dosáhl na 30km trase průměrné spotřeby 5.8l v provozu na hlavním tahu I/35(to tak krásně kecá to počítadlo). Každopádně vím, že tímto stylem jízdy už nikdy v životě nepojedu, ať žije spektrum otáček 3.800 - 6.500 je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda FR-V, 2.0 i-VTEC, otáčky, nouzák a jiné radosti
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina