Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 223, 224, 225 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 224 z 333
forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 15:09   Citovat  

Čaute, vím, že se to tady už řešilo mnohokrát ale je možno ty zadní zlomené kliky vyměnit jen kus za kus za poface (mám předface), anebo je potřeba to nějak upravit, anebo sehnat zase z předface (ale to mám strach že to zas dlouho nevydží). Díky za info.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Plašan je teď offline  Plašan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 16:04   Citovat  

Nevím, ale kdyby se ti chtělo jdou i opravit Úsměv kdyžtak mrkni o pár stránek dopředu, dával jsem tam fotku. Mě to funguje už pár měsíců
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 18:22   Citovat  

Plašan napsal:
Nevím, ale kdyby se ti chtělo jdou i opravit Úsměv kdyžtak mrkni o pár stránek dopředu, dával jsem tam fotku. Mě to funguje už pár měsíců
Jo to jsem právě viděl, ale říkal jsem si, že jestli by byla na vrakovišti nějaká poface za normální cenu, že by to bylo asi lepší Úsměv
   Návrat  
Kynio je teď offline  Kynio
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 20:04   Citovat  

Kdybys potřeboval zadní kliky z poface, dej vědět.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 20:15   Citovat  

Kynio napsal:
Kdybys potřeboval zadní kliky z poface, dej vědět.
Máš je na prodej jo? Úsměv A máš je černé nebo lakované? Ja potřebuji černé Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 20:26   Citovat  

Nene stříbrný...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 21:19   Citovat  

Kynio napsal:
Nene stříbrný...
Aha škoda potřebuji nelakované Úsměv
   Návrat  
elpin je teď offline  elpin
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 23:36   Citovat  

Když se tady teď řeší to snížení, taky se pochlubím Hihi Eibachy Pro kit -30/-30 a nepozoruju žádné zhoršení komfortu. Akorát větší díry už auto jen tak nepřeletí, ale spíše okopíruje...

Kynio, jak jsi docílil toho že máš zadní kolo zarovnané s karoserií? Dal jsi pod něho podložky? Taky uvažuju ale mám strach že mi nebudou stačit štefty...

Jinak pořád tu mám seznam témat co se tu už řešilo a v dohledné době ho snad dokončím a pošlu Robbiemu Mrk

snizeni_pred.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
snizeni_pred.jpg, 559.58 kB

snizeni_po.jpg

snizeni_po.jpg, 457.35 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 14:43   Citovat  

elpin napsal:

Kynio, jak jsi docílil toho že máš zadní kolo zarovnané s karoserií? Dal jsi pod něho podložky? Taky uvažuju ale mám strach že mi nebudou stačit štefty...

Ty kola co mám mají ET 35 myslím. A to je tak akorát pro našeho accorda. Je to podle mě už taková hranice Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 14:48   Citovat  

Kynio napsal:
Ty kola co mám mají ET 35 myslím. A to je tak akorát pro našeho accorda. Je to podle mě už taková hranice Úsměv

Tak to by mě zajímalo jak to funguje, protože já mám ET 40 a když to porovnám s tvojím tak je mám zalezlé teda o dost víc než 5mm...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 15:06   Citovat  

Pak je ještě šířka disků. To ti teď z hlavy neřeknu kolik mám. :-\
   Návrat  
isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 15:10   Citovat  

ET 38 šířka 7J a koukaj o cenťák ven Hihi

DSC_0694.jpg

DSC_0694.jpg, 1.36 MB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 15:18   Citovat  

Áha, na šířku disku jsem zapomněl... jinak já to budu asi fakt řešit těma podložkama, protože ze předku to čouhá jinak než ze zadku a jak je jeden zarovnaný tak druhý je utopený a naopak...

Isulstene kurde takové pěkné kola máš a ani nedáš fotku do garáže Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 15:27   Citovat  

Tak mam taky 7j. tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 15:45   Citovat  

Ty kola jsou fakt moc pěkný a accouš sedí jak přibitej. Ale naše úřady jsou jiného názoru a nemúžu je ani za boha přihlásit ofiko. Holt naše byrokracie je neoblomná a fa. Toyota také Tak to koukám! po každé když vyjedu, modlím se ať mě chytěj normální švestky se kterými se domluvím pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 15:47   Citovat  

16ky jsou legal. Pokud máš rozměr pneumatik 205/50 tak jsi v cajku. Ale otázka je co mas v technicaku. Já tam tento rozměr mám.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 15:52   Citovat  

Já mám v TP troje 16, ale nechtěl jsem snižovat. Tohle jsou 17-tky 215/45 a jsem nahranej. Stály mě 12000 k a mám je od HC srazu, teď jsou v bazaru a půjdu do 16-tek Bueee
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 18:22   Citovat  

Rychlodotaz.Nemáte někdo doma a nebo nevíte o někom kdo by měl rozvodový kryt co je našroubovaný na hlavě motoru?Je to zadní část pod rozvody. Ble
   Návrat  
speedy_s je teď offline  speedy_s
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 21:13   Citovat  

mám momentálně 18x7.5 +33 vpředu a 18x9 +23 vzádu a krásně zelejzaj Mr. Green
to mi připomělo, perfekt pro acco Mrk tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 21:54   Citovat  

Ty jsou parádní, ale bohužel nejdou zapsat do TP, tak je moc nikdo nechce :-/ já bych je třeba bral hned, ale rozhodl jsem se, že u accorda se budu snažit držet co nejvíc předepsaných rozměrů.
   Návrat  
speedy_s je teď offline  speedy_s
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 22:49   Citovat  

co máte furt všichni s tim zapisováním do TP? jediný kde se to řeší je stk a to ještě jak kdy Velmi šťastný
zapsat jdou, případně stačí zažádat v hondě o vystavení papírů na rozměr což něco stojí, je to rozměr který se na to auto dával, takže ho mají i schválený.. nicméně zapisování kol do tp je dle mě jedna velká zbytečnost, ale ne nereálná
já teda raději zaplatim pokutu pár korun u rejpalů (za několik let ani jednou Mrk ) než obíhat úřady o zapsání..

btw pokud sis nenechal zapsat et a šířku u tvých současných kol ikdyž jsou 16", tak je taky nemáš správně dle TP a můžeš mít stejný problém jako s 17 jenž nemáš v TP Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 23:03   Citovat  

Chlape, ohledně tohohle jsem toho už hodně řešil na civicu. Na accordy byly kola od výroby max 16" pokud vím. I TypeR měl 16", ale 5x114,3 díry. V technickým průkaze mám zapsány právě ty 16" a to je oficiální. Žádný problém mít se současnýma kolama nemůžu. Jsou v TP, dokonce i rozměr 205/50 mi sedí.
Nejde o rejpaly/silniční kontrolu. Jde o nehodu. Jakmile se cokoliv semele, bude se volat policie a pojišťovna, první na co se podívají je rozměr PNEU. Jelikož uvidí 17" a v TP budeš mít 16", tak vše hradíš ze svýho Mrk tak to prostě je.
Proto se těch kol nemůžeš zbavit. Za 9k bych je bral hned, ale nikdo nikdy ti je nezapíše do TP. Honda ti 17ky taky neschválí. A beztak k nim nemáš ani typový list.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 23:10   Citovat  

Type R má 17" Mrk

Jinak už jsem toho četl na toto téma hodně, a vím že se to s tou nehodou a pojišťovnou povídá, ale chtěl bych vědět jestli takový případ opravdu existuje... že by pojišťovna nevyplatila povinné ručení kvůli tomu že je jinačí rozměr pneu se mi prostě nezdá. To by zrovna tak nemuseli zaplatit když si dáš na kufr křídlo co nemá homologaci... nebo neoriginální koberečky Velmi šťastný

EDIT: Myslím že by nebylo od věci založit na toto téma vlákno, ať napíše kdo s tím má zkušenosti. Tady na fóru je určitě hodně lidí co mělo kdy nehodu a určitě měli i jinačí kola než jen zapsané v TP a řeknou jestli měli s pojišťovnou opletačky... Tuningových kol se prodává mraky a neříkej mi že všichni kupujou přesně rozměr jaký mají zapsaný v TP. A tím myslím stejné ET, šírka, rozměr pneu... to prostě nikdo nemá... například ukaž mi na Hondu 16" kola kromě origo co mají ET 55, takové snad ani neexistujou. A přesto se Hond na 16" prohánějí mraky...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 7:47   Citovat  

Jiný kola oproti TP = vozidlo neodpovídá schválenému technickému stavu.

Všichni si jezdí na svých kolech, protože to neřeší. Je jim to fuk. Mít jiný kola a mít křídlo na autě je úplně něco jiného. Jiný rozměr kol = jiná brzdná dráha, jiný chování auta, prostě komplet jízdní vlastnosti.
Zkus pohledat, dost lidí to tu psalo, že když pojišťovák obchází auto, kontroluje si rozměr pneumatik. Protože ten rozhoduje.
ET ti nikdo nezjistí na silnici. To čert vem, ale v techničáku máš napsaný, jestli je schváleno 15", 16" a jestli 195/60 nebo 205/50. Měl by tam dokonce být i rychlostní index. Ten tam mám, ale na letních jsem byl o jeden level níž. Taky risk, ale rychlostní index se tolik údajně neřeší, například v obci/městě je to stejně nesmyl.
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 8:30   Citovat  

elpin napsal:
Type R má 17" Mrk

Jinak už jsem toho četl na toto téma hodně, a vím že se to s tou nehodou a pojišťovnou povídá, ale chtěl bych vědět jestli takový případ opravdu existuje... že by pojišťovna nevyplatila povinné ručení kvůli tomu že je jinačí rozměr pneu se mi prostě nezdá. To by zrovna tak nemuseli zaplatit když si dáš na kufr křídlo co nemá homologaci... nebo neoriginální koberečky Velmi šťastný

EDIT: Myslím že by nebylo od věci založit na toto téma vlákno, ať napíše kdo s tím má zkušenosti. Tady na fóru je určitě hodně lidí co mělo kdy nehodu a určitě měli i jinačí kola než jen zapsané v TP a řeknou jestli měli s pojišťovnou opletačky... Tuningových kol se prodává mraky a neříkej mi že všichni kupujou přesně rozměr jaký mají zapsaný v TP. A tím myslím stejné ET, šírka, rozměr pneu... to prostě nikdo nemá... například ukaž mi na Hondu 16" kola kromě origo co mají ET 55, takové snad ani neexistujou. A přesto se Hond na 16" prohánějí mraky...

Den po koupi Acca jsem mel nehodu.Dodavka na me odhodila Kacko, ktere nedalo prednost.Bylo to skoro jako v kobre 11.Letelo vzduchem primo na moje auto.Jakoby jste kopli do mice Velmi šťastný V te chvili jsem si jenom rikal, a mam po aute, to jsem si ho teda moc neuzil Velmi šťastný Vypadalo to docela hrozive. Velmi šťastný
Nastesti minulo kapotu o par cm a urazilo jen ostrikovac svetel a lehce odrelo naraznik.Kacko na srot, airbagy venku, rozmlacene hlavy.Do toho auta y me nikdo nedostal.Je to jak krabicka od sirek.Dodavka mela jen uvolnenou masku.
Ale k veci.Par dni na to jsem byl domluven na obhlidku skod meho vozu.Krome jinych veci koukal i na rozmer pneu a vzorek.
Kontroloval je podle technicaku. je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 10:46   Citovat  

Přesně tak, souhlasím. Já když jsem si zřizoval povinné ručení, kontrolovaly my i kola podle TP! Bylo to poprvé a na dotaz "proč" dostal jsem tuhle odpověď(automobil je zpusobilý pro provoz na pozemních komunikacích, rozměr kol souhlasí s TP). Doba je zlá a pojišťovny se bráněj zuby nehty aby nemusely vyplácet. Souhlasím že jezdí po silnicích i kola neschvalené a tuningové ale je na každém jak se s tím vypořádá. Nehoda není náhoda.A v mých 35 letech nechci mít na krku nějakej průšvih jen kvůli kráse. je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 10:54   Citovat  

Otázka co by se stalo když by to nesedělo... jestli by fakt mohli říct, sorry, máš jinačí velikost disků, nezaplatíme. Fakt by mě zajímalo jestli takový případ existuje. Navíc bavíme se o povinném ručení nebo havarijku? Dokážu si představit že u havirijního jsou víc vych*aní...
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 11:19  Naposledy upravil Kendik dne 16.10.2014 , 11:22, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

elpin napsal:
Otázka co by se stalo když by to nesedělo... jestli by fakt mohli říct, sorry, máš jinačí velikost disků, nezaplatíme. Fakt by mě zajímalo jestli takový případ existuje. Navíc bavíme se o povinném ručení nebo havarijku? Dokážu si představit že u havirijního jsou víc vych*aní...
Muzou Úsměv Nemluve o tom, kdyby treba nekomu zjistili, ze ma jiny motor.To by byl take asi problem.
Myslim, ze na hav. i pov. ruceni budou nahlizet stejne prisne.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 11:21   Citovat  

Tak jak my se snažíme vše oje*bat, tak i oni dělají vše proto, aby neplatili Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 11:34   Citovat  

Kynio napsal:
Tak jak my se snažíme vše oje*bat, tak i oni dělají vše proto, aby neplatili Úsměv

Jasně, ale dycky je někde ta hranice, jinak jak říkám, mohli by ti třeba nezaplatit i třeba když máš na autě nehomologované žárovky nebo zadní křídlo, které taky ovlivňuje chování auta na cestě.

Teorie je jasná, ale fakt bych chtěl slyšet že existuje někdo komu nezaplatili z důvodu kol...

Mimochodem, zběžně jsem progooglil a osobně souhlasím s tímto, napsaným na stránkách vwglobe.cz:
citace:
Základním pravidlem je používat kola a pneumatiky s rozměry, které máme uvedeny ve velkém technickém průkaze (TP).

Typickým příkladem může být například účast při dopravní nehodě. Ať budu viník nebo poškozený, tak je pravděpodobné, že jak další účastníky tak ani PČR nebude nejspíš zajímat, zda rozměry kol/pneu na mém voze jsou v souladu s tím co mám zapsáno v TP – bude je nanejvýš zajímat stav dezénu, tedy zda není hloubka dezénu či stav pneu ve stavu, který se mohl podepsat nějakou mírou na nehodě. Na výše uvedené nelze spolehát, ale je to vysoce pravděpodobné – při nehodě se zkoumají a dokumentují spíše jiné parametry a povětšinou je dostatčeným důkazem o stavu vozidla platná známka STK. Z toho lze usuzovat, že plnění z povinného ručení by v tomto případě nemělo být problém.

Informační hodnota textu popsaného výše, ale již zcela neplatí, pokud budu chtít nějakou údálost uplatňovat skrze havarijní pojištění – to může být klidně i dopravní nehoda, ve které budu viníkem (!). Při plnění vyplývající z havarijního pojištění je situace zcela jiná (záleží na likvidátorovi a pojišťovně) a zde by problém s koly či pneu, které nemám vypsané v TP již mohl být. Mějme na paměti, že přílohou smlouvy o havarijním pojištění je/byl sken TP a likvidátor má tak velmi snadnou práci si zkontrolovat, zda vozidlo při škodní události bylo ve stavu tzv. compliance. To co by se mohlo stát, v případě kdy by se řešila škodní událost jejíž činitelem by bylo například nedobrždění apod., že by mohla pojišťovna zkrátit plnění a namísto standardních 90/95% by hradila pouze 30/50% a to u škody na voze například přes 100 tisíc Kč jsou již velké pěníze.

Jinými slovy člověk by musel mít fakt smůlu aby měl z důvodu kol oplétačky s pojišťovnou, pokud se tedy bavíme jen o povinném ručení. A i tak se nejedná vyloženě o to že by nezaplatila pojišťovna vůbec, ale jen plnění zkrátí. A opět, jedná se jakou pojišťovnu člověk bude mít a taky je to podle mě o diskusi jak moc velikost kol k havárii přispěla.

Suma sumárum ta šance je docela malá. To už je nejspíš pravděpodobnější že se mnou spadne letadlo než že bych musel zaplatit škodu z havárie jen kvůli tomu že mám jinačí kola než v TP...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 223, 224, 225 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina